Til hovedinnhold
Fullt

Lek deg i et unikt miljø for teknologisk forskning og innovasjon og opplev den eventyrlige Svalbardnaturen samtidig! Går du med en ingeniør eller gründer i magen, eller syns teknologi bare er gøy?

Droner, satelitter, sensorer, den ferskeste teknologien? Går du med en ingeniør i magen, liker tanken på å leke deg med duppeditter, og er generelt nysgjerrig på hva det er mulig å få til med litt utstyr i det rette miljøet?

Vi samarbeider med teknologibedriftene på Svalbard, er med på å sette opp antenner, sensorer for å måle endringer i isbreer, bygger droner osv. i tillegg til å utforske og opplevde den fantastiske naturen på Svalbard.

Longyearbyen er et sentrum for høyteknologisk utvikling – og utviklingen går fort. Verdens største satellittstasjon ligger på Svalbard, Longyearbyen var bland de første i Norge som fikk teste 4G og 5G. Visste du at de her oppdaget at solceller virker mye bedre i minusgrader enn i plussgrader? Gjennom 3-4 prosjekter og bedriftsbesøk blir vi kjent med noen av aktørene i dette miljøet. Siden utviklingen er så dynamisk, kan vi ikke liste opp konkrete prosjekter enda, men kanskje vi bygger vår egen drone som kan brukes for overvåking og breer, setter opp en liten antenne for å laste ned data fra satellitter, bygger sensorer for å måle snødybde eller måle effektivitet av solceller og vindmøller?

Vi blir kjent med prosjektstyring, teamarbeid, logistikk og markedsføring – ting som er like viktige som de tekniske ferdighetene. 

Vi utforsker og opplever den fantastiske naturen på Svalbard, hundesledetur, isgrottetur, hytteturer eller kortere fotturer i nærområdet.

Møt din egen innovative framtid!

Linja passer for alle som er interessert i moderne teknologi, om det er som hobby eller om du vurderer å søke deg inn på teknologiutdannelser senere.

Bli med til den villeste, vakreste og mest spektakulære delen av Norge på verdens nordligste folkehøgskole. Opplev Europas siste villmark rett utenfor vår nye campus ved strandkanten, men også en pulserende småby.  

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 71 350,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Depositum vask
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 71 350,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 71 350,-
(14 270,- per måned)
Månedsbeløpet dekker alle utgifter gjennom hele året, med unntak av et tillegg for laktose- og glutenfri diett, samt vegetar/vegansk mat.
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

På Svalbard er det ikke krav til universell utforming, noe som også gjelder for skolen. Det er viktig at du tar dette med i betraktning hvis du velger å søke om å bli elev hos oss. 

Mer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra forskerstilling til folkehøgskolelærer

Rico visste selv lite om hva en forsker var da han begynte på universitetet. Nå vil han gi folkehøgskoleelever på Svalbard et praktisk innblikk i ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Andreåselev halvår - hundehandler

Folkehøgskolen 69 Grader Nord
Fullt
Halvårskurs vårKristen

Gaming, E-sport og aktivitet - Vår

Sjøholt Folkehøgskole
Halvårskurs vårKristen

Global Solidaritet - halvårskurs vår 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs vårFrilynt

Dungeons and Dragons - Vår 2024

Seljord Folkehøgskule
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Historisk håndverk (halvårskurs vår 2024)

Sund folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Hundekjøring - halvår vår

Svalbard folkehøgskole
Fullt
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen

FriHAVsliv (vår 2024)

Øyrekka folkehøgskole
Halvårskurs vår10 t/ukeFrilynt

Freestyle Park, vår 2024

Rødde folkehøgskole – Trondheim
Halvårskurs vårKristen

Sør-Amerika Xplore Vår 24

Ålesund Folkehøgskole
Halvårskurs vårKristen

Musikal Trening Broadway - vår 24

Toten Folkehøgskole
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Ekspedisjon og friluftsliv - halvår vår

Svalbard folkehøgskole
Fullt
Halvårskurs vår15 t/ukeKristen

Foto/Opplevelser (vår)

Elverum folkehøgskule
Halvårskurs vår16 t/ukeFrilynt