Til hovedinnhold
Ledig plass

Dette kan vi love er unikt. Du skal surfe på vakre stader i Norge, Portugal, Brasil og Sri Lanka. Du får også trene ulike sandidrettar vår flotte oppvarma sandhall, der er det også klatrevegg.

Vår brasilianske lærar tek med dei beste sandidrettane til den einaste sandhallen i Sogn og Fjordane i tillegg til surfing og beachsport i Norge, Sri Lanka, Brasil og Portugal. Ein spennande og utruleg fin måte å bliVerdensmeister i eige liv på.

Gjennom våre aktivitetar og turar skal vi utvikle våre sosiale ferdigheiter. Vi skal vere i eit miljø basert på felleskap, respekt, samhald og engasjement. Vi skal utvikle fysiske og tekniske eigenskapar gjennom ulike sandidrettar og -aktiviteter med meistring som mål. I løpet av året lærer vi om miljø, strand, havet, bølgjer og livredning, å vere med på fridykking, surfing og Stand up paddeling.

Hovedmålet med turane er å gjere oss bevisste, å forstå og bli kjent med andre sin kultur og historie, å sjå verda frå eit nytt perspektiv. Vi skal også oppleve kor viktig havet er for jorda og korleis vi kan utgjere ein forskjell. Som for eksempel å ta bilde og lage video av naturen og søppel i naturen, og sjølvsagt vere med å plukke den.

Sunnfjord Beach Center og treningsstudio

Vi har sandhall med oppvarma sand, strandstolar, parasollar, stranddusj, musikkanlegg, hengekøyer og 7×26 m foto med strandmotiv. Dessutan er dette kanskje einaste sandhallen i verda med ein 12 meter høg klatrevegg?

Her blir det blir treningssamlingar og turneringar.

På skulen har vi også eit nytt treningstudio. I tillegg til eit frivektsrom med syklar og tredemøller, er det også 16 spinningsykler.

Passar for alle som likar å vere aktive og likar å prøve nye utfordringar. Du må ha våtdrakt og eige surfebrett. Du kan få hjelp til å kjøpe utstyr!

Dette vil du lære

  • Beach tennis
  • Beachvolleyball
  • Footvolley
  • Beach Soccer
  • Klatring
  • Surifng
  • Stand ut Paddeling
  • Yoga
  • Snorkling
  • Svømming

Våre forventninger til deg

Du er nysgjerrig på å lære nye idrettar. Du er treningsvillig og interessert i teambuilding. Du er her for å styrke eit samhald like mykje som å utvikle deg sjølv.

Brasil

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2 - 3 veker

Måltider pr dag inkludert: 3

Volleyball , Surfing Beachsport, Kampsport og Dans Idrett Brasil reiser saman på studietur til Brasil. Vi har to lærarar som er frå Brasil og kan alt om landet! 

Surfing Beachsport reiser på 3-vekers tur til Brasil. I Rio de Janeiro får du ei veke med surfing på Recreio og eller Arpoador Beach og to veker med Beach Sports på Copacabana, verdas mest berømte strand, og sightseeing på turiststader som Sukkertoppen og Jesus-statuen.

Volleyball-linja: I Rio de Janeiro har vi base på Copacabana. I Rio legg Volleyball også inn trening/treningskampar mot Botafogo. Vi har turar til Kristus-statua, Sukkertoppen, fotballkamp på Maracana, King- and Queen of the Beach-turnering på Ipanema og Superliga-kamp med nokre av verdas sterkaste volleyballag.

Dans Idrett Brasil:Vi skal lære å danse samba, Capoeira, Merengue. Her vil vi ha litt meir fokus på sandidrett og aktivitetar i sjøen.

Vi trener daglig både på stranda Copacabana og i sjøen med blant anna surfing, Stand up surfing, dykking. Vi deltar på ulike utflukter der vi får mange inntrykk frå ein heilt annan kultur. Dette er ei reise som gir deg minne og erfaringar for livet. Workshop med profesjonell sambadansar og pedagog.

Kampsport:  Judo: Japansk kampsport utvikla i 1882. Baserer seg rundt ei rekke kaste- og kontrollteknikker. Gracie jiu jitsu: Den brasilianske er særlig fokusert på grep og kamp på bakken, og er ein stilart innan «submission wrestling». Capoeira: Afrobrasiliansk kampsport, utvikla av brasilianske slavar på 1500-talet.

Sri Lanka Surfing

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Linja vil ha eit opplegg med surfing og strandaktivitetar på Sri Lanka før dei andre elevane kjem.

Når Linja er ferdig med sitt opplegg, blir vi med på fellesopplegget som alle dei andre elevane er med på. Fellesopplegget på Sri Lanka kan du lese om her.

Portugal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Costa da Caparica er ein livlig og moderne feriestad som er elska av portugisarane, men nesten ukjent av utenlandske turistar. Costa da Caparica-kysten er ganske enkelt fantastisk, og er berømt for sine enorme sandstrender, surfing og flott natur. Det er mindre enn en 20 minutts kjøretur frå Lisboa sentrum.

Costa da Caparica-kysten strekker seg langs heile den vestlege kanten av Setubal-halvøya, og denne eksepsjonelle stranda er Europas lengste kontinuerlege sandstrand på 24 km. Costa da Caparica ligg ved den nordlege kanten av stranda, eit område som er lett tilgjengelig frå Lisboa med direkte buss.

Surfing på Costa da Caparica

Costa da Caparica er et populært reisemål for surfing fordi det alltid er konstante bølgjer som rullar inn frå det kraftige Atlanterhavet. Desse bølgjene passar for nybegynnarar og middels dyktige surfarar, ettersom bølgjene er store men ikkje enorme.

Daniel Lira

lærar

Jobba som landslagstrenar i sandvolleyball i Norge. I tillegg har Daniel jobba i Rio de Janeiro som sandvolleyball assistent-trenar og hovedtrenar og som footvolleytrenar. Han likar å teste ut nye sandaktivitetar, og han gjennomførte første treningsleir i Beach Tennis og Beach Tchoukball i Norge.Utdanning frå Norges Idrettshøyskole og Norges Idrettsforbund.

Epost: daniel@sunnfjord.fhs.no
Telefon: 97075295

Kvar morgon startar vi med eit kvarters morgonsamling kl 09.00.

Dei fleste dagane det både linjetimar og fellestimar. Valfag to gongar pr veke. Enkelte dagar er det tider der romma skal reingjerast, og vask av fellesareal går på rundgang.

Frukost startar kl 08.30. Vi har 45 min lunsj kl 13.30.Middag er kl 16.00 og kveldsmat frå kl 19.30.

Rotid kl 23.30.

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Oppstart 24. august
 • Avslutning 9. mai

Planen til nedlasting er for inneverande skuleår, vil bli oppdatert.

Last ned årsplan som pdf ↓

Du kan velje to eller tre valfag på to timar pr veke.
Enkelte fag blir samla opp i lengre økter som skjer av og til, særleg ved fag der ein må reise bort frå skulen. Dei faga vi ha på denne lista er eksempel på fag som kan bli, basert på erfaringar dei siste åra. Det kan bli annleis neste skuleår.

Band

Bandet har ein viktig funksjon i skulen si årlege musikaloppsetting. Dkulen har tilgang til dei vanlegaste bandinstrumenta, i tillegg kan du sjølvsagt ha med eige instrument.

Dans

Vi har høgt utdanna danselærar og to gode dansesalar med spesialparkett. Du lærer fleire typer dans, og gruppa har ein viktig funksjon i skulen si musikaloppsetting.

Fridykking

Pris: 600,-

Lær å dykke utan å bruke lufttank. Vi bruker kun våtdrakt, maske, snorkel og svømmeføtter. Prisen dekker sertifisering leige av basseng til øvingsbruk. Skulen stiller med det meste av utstyret.

Gitar

For dei som kan litt eller ingen ting frå før. Ta gjerne med eigen gitar.

Internasjonal matlaging

Pris: 300,-

På vår skule har vi lærarar frå mange land. Desse tek med seg sine mattradisjonar, noko du vil ha stor glede av i dette valfaget. Ein betaler for råvarer til matlaginga. Prisen kan variere litt.

Klatring

Pris: 400,-

Vi har klatrevegg på tolv meters høgde. Brattkort-sertifisering er inkludert i kurset. Skulen stiller det meste av utstyret til disposisjon.

Mat-auk

Vi haustar av det naturen gir og lagar mat av det. Bær og sopp, frukt og grønt. Fisking i sjø og vatn.

Regi og drama

Elevane er med og lagar årets musikalforestilling.

Sandsport

Variert idrett i landets finaste sandhall, som er oppvarma til heilårsbruk. Brasiliansk trenar som underviser i mange forskjellige sandidrettar.

Sandvolleyball

Vi har landets finaste sandhall som er oppvarma til heilårsbruk. Topp kvalifisert lærar.

Scrapbook

Pris: 300,-

Lag kort, dekorasjonar og minnebøker med avanserte papirteknikkar.

Solidaritet og bistand

Vi organiserer skulen sitt bistandsarbeid. Du lærer å motivere andre til å engsjere seg, og du lærer korleis vi organiserer "foundraising" og aksjonar.

Volleyball for alle

Skulen har volleyball på høgt nivå, men valfaget er for alle som vil spele på mosjonsnivå. Kanskje får vi eit mix-lag som stiller i NM-kvalik for vid. skular? Eller spelar kun for gøy. Du bestemmer.

På Sunnfjord Folkehøgskule vil vi at du skal ta ansvar for både deg sjølv, folka rundt deg og for globale spørsmål. Her møter du idrettsutøvarar, reiselystne backpackers, naturelskarar og mange fleire. Vi trur på ulikskap!
Du kan bidra til at folkehøgskuleåret blir ditt livs viktigaste!

Linjer ved skulen

Fra kr 138 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Reiseforsikring
 • Treningsstudio
 • Studietur: Brasil
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Visum
 • Studietur: Sri Lanka Surfing
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
  • Visum
 • Studietur: Portugal
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 138 300,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 138 300,-
(13 830,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   Vi har kun stengt i feriane, ingen andre frihelgar. Dersom du treng å reise heim utanom feriane, så lar det seg lett ordne.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Klatreutstyr, surfeutstyr.

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Silje Kvamme

Eg heiter Silje, er 20 år og kjem frå Masfjorden i Hordaland. Surfing Beachsport er ei linje med mange ulike strandaktiviteter på land og i vatn. Om du har nokon spørsmål, ikkje nøl med å ta kontakt med meg på Facebook eller telefon; 99701098!

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Surf

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeFrilynt

SjøSnøSurf.Hawaii

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HeilårskursKristen

Seiling og Frikjøring - Kroatia

Folkehøgskolen 69° Nord
Ledig plass
HeilårskursKristen

Friluftsliv / Vind og vatn

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen

H2O - Vannsport Bali

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Seil, surf, kite, reis

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HeilårskursKristen

Klatring, dykk og surf - Bali og Middelhavet

Kristiansand Folkehøyskole
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv / UT

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen

Vann og fjellsport - Karibien og Middelhavet

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Friluftsliv Light

Folkehøgskolen 69° Nord
Ledig plass
HeilårskursKristen

Friluftsliv / Ski og surf

Nordfjord folkehøgskule
Venteliste
Heilårskurs20 t/ukeKristen

Dykking

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Ski og sykkel

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Adventure Action Sport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Venteliste
Heilårskurs16 t/ukeKristen

EKSTREMSPORT Sunnmørsalpane

Møre Folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Australia Backpack

Ålesund Folkehøgskole
Venteliste
HeilårskursKristen

Brett, Ski og Surf - Lett: Maldivene

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Fridykking, undervannsjakt og friluftsliv

Folkehøgskolen 69° Nord
Ledig plass
HeilårskursKristen

Multisport - Lanzarote A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Sjø - Kroatia B

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Friluftsliv / Norske eventyr

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen

FRILUFTSLIV - HARDANGER OG VIETNAM

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HeilårskursKristen

Backpacker/Ekstremsport

Elverum folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Freeride - Surf - Jotunheimen

Valdres folkehøgskole
Kontakt skulen
HeilårskursKristen

Friluftsliv 70° Nord

Alta folkehøgskole
Venteliste
HeilårskursKristen

Multisport.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HeilårskursKristen

Friluftsliv / Ekspedisjon

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen

Pudder Surf Japan

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeKristen

Friluftsliv / KRIK

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen

Snow Kite Surf - Bali

Hurdal Verk folkehøgskole
Venteliste
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Seiling

Fosen folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Multisport-urban

Holtekilen Folkehøgskole
Kontakt skulen
HeilårskursKristen

KRIK - Volleyball og Ski

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Sport Extreme Australia

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs17 t/ukeKristen

Friluftsliv / Fjellsport

Nordfjord folkehøgskule
Ledig plass
HeilårskursKristen

Snowboard/Freeski

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Friluftsliv: Sør-Afrika

Bømlo Folkehøgskule
Venteliste
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt