Som elev på linja får du opplæring i fotografisk handverk og teknikkar. Du får lære å bruke alt frå analoge kamera til profesjonelle droner.

Gjennom variert undervisning og turar i innland og utland vil du utvikle deg til å bli ein dyktig fotograf. Du får oppleve Vestlandet på sitt beste, kystlanskap, fuglar, breear og storhav.

Elevane våre arbeider med ulike prosjekt både åleine og i grupper. Vi  arbeider mest med naturfoto og kunstfoto, men også dokumentar, landskap, portrett og reportasje. Du får også lære å bruke drone.

Målet vårt er at du skal få allsidig kunnskap i fotofaget, med fokus på kommunikasjon og bildespråk, og du får oppleve naturen i ulike faser og årstider.

Du får oppleve naturperler i Norge - fjordar, fjell og øyar. Studietur til Svalbard

Du treng ikkje å kunne fotografering frå før. Skulen har alt utstyr du streng for å gå på linja. Du får opplæring i droneflyging og dronefoto.

• Bruk av kamera
  • Adobe Photshop
  • Adobe Premiere
  • Printing på Epson 9900
  • Utstilling
  • Portrettfoto
  • Reportasje
  • Natur og landskap
  • Kunstfoto
  • Dronefoto
  • Vestlandsnatur, bre, fjell og kyst
  • Svalbard

• Du er lærevillig, og du er nysgjerrig på det meste.
  • Du er interessert i korleis bilete kan fortelje om andre menneske sin kvardag
  • Du likar å vere i naturen.
  • Du likar å jobbe for å bli betre.

Varighet: ca 10 + 10 dagar

Studieturen går til Svarbard i den tida lyset er på sitt vakraste. Vi skal oppleve naturen, villmarka, polarlyset og folkelivet. Svalbard er utan tvil noko av det mest eksotiske vi kan oppleve, og no har du sjansen!

Svalbardturen er udner utvikling, meir info seinare.

I tillegg skal vi ha ein litt lengre tur på vestlandskysten der vi reiser rundt i ei veteranskøyte. Det blir strandhogg med overnatting i telt på ubebudde holmar og enkelte netter overnattar vi på dekk. Vi skal besøke ukjende småstader der det knapt bur folk, og vi skal oppleve naturen på sitt aller vakraste. Du får også lære litt om navigering og båtliv.

Arve Ullebø

Lærar

Arve er fotolærar, han har arbeidd som yrkesfotograf i ein generasjon, og har erfaring frå alle typer oppdrag. Han har gitt ut to reise- og fotobøker og hatt utstillingar. han kjenner naturen i Sogn og fjordane svært godt.

Dei fleste dagane er det både linjetimar og fellestimar. Valfag to gongar pr veke. Enkelte dagar er det tider der romma skal reingjerast, og vask av fellesareal går på rundgang.

Rotid kl 23.30.

• Oppstart 22. august
  • Avslutning 8. mai

Du kan velje to valfag på to timar pr veke.
Enkelte fag blir samla opp i lengre økter som skjer av og til, særleg ved fag der ein må reise bort frå skulen. Dei faga vi ha på denne lista er eksempel på fag som kan bli, basert på erfaringar dei siste åra. Det kan bli annleis neste skuleår.

Band

Bandet har ein viktig funksjon i skulen si årlege musikaloppsetting. Dkulen har tilgang til dei vanlegaste bandinstrumenta, i tillegg kan du sjølvsagt ha med eige instrument.

Dans

Vi har høgt utdanna danselærar og to gode dansesalar med spesialparkett. Du lærer fleire typer dans, og gruppa har ein viktig funksjon i skulen si musikaloppsetting.

Internasjonal matlaging

Pris: 300,-

På vår skule har vi lærarar frå mange land. Desse tek med seg sine mattradisjonar, noko du vil ha stor glede av i dette valfaget. Ein betaler for råvarer til matlaginga. Prisen kan variere litt.

Klatring Brattkort

Pris: 100,-

Vi har klatrevegg på tolv meters høgde. Brattkort-sertifisering er inkludert i kurset. Skulen stiller det meste av utstyret til disposisjon.

Mat-auk

Vi haustar av det naturen gir og lagar mat av det. Bær og sopp, frukt og grønt. Fisking i sjø og vatn.

Regi og drama

Elevane er med og lagar årets musikalforestilling.

Sandsport

Variert idrett i landets finaste sandhall, som er oppvarma til heilårsbruk. Brasiliansk trenar som underviser i mange forskjellige sandidrettar.

Sandvolleyball

Vi har landets finaste sandhall som er oppvarma til heilårsbruk. Topp kvalifisert lærar.

Scrapbook

Pris: 300,-

Lag kort, dekorasjonar og minnebøker med avanserte papirteknikkar.

Solidaritet og bistand

Vi organiserer skulen sitt bistandsarbeid. Du lærer å motivere andre til å engsjere seg, og du lærer korleis vi organiserer "foundraising" og aksjonar.

Volleyball for alle

Skulen har volleyball på høgt nivå, men valfaget er for alle som vil spele på mosjonsnivå. Kanskje får vi eit mix-lag som stiller i NM-kvalik for vid. skular? Eller spelar kun for gøy. Du bestemmer.

På Sunnfjord Folkehøgskule vil vi at du skal ta ansvar for både deg sjølv, folka rundt deg og for globale spørsmål. Her møter du idrettsutøvarar, reiselystne backpackers, naturelskarar og mange fleire. Vi trur på ulikskap!
Du kan bidra til at folkehøgskuleåret blir ditt livs viktigaste!

Linjer ved skulen

• Fotomateriell
  • Fotoutstyr
  • Reiseforsikring
  • Treningsstudio
  • Studietur: Svalbard + veteranbåtsafari på Vestlandet

• Enkelte valgfag
    Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
  • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Vi har kun stengt i feriane, ingen andre frihelgar. Dersom du treng å reise heim utanom feriane, så lar det seg lett ordne.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

Fotoprinter, analogt mørkerom for svartkvitt. Fotostudio. Kamera.

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Lene Risholt Thorbjørnsen

Jeg lærte enormt mye om kulturen i landene vi reiste til. Muligheten vi fikk til å snakke med de lokale og høre de fortelle om sin hverdag som er så forskjellig fra vår egen gjorde et stort inntrykk.

Bestill katalogen for 2020/2021

Linjer som liknar denne