Vi skal på mange turar. Toppturar på ski og til fots, overnattingsturar i fjellet med teltet på ryggen og i hytter, gå turar på bre og klatre. Studietur til Canada.

På Fjellsport Freeride får du vere ute til alle årstider, lære korleis ein kan vere trygg opp og ned vakre, kvite, snødekte fjellsider og vere trygg på breen med sele og tau. Vi skal og ta brattkort og lære klatring.

På våremesteret reiser vi på ski- snø- og opplevingreise til Canada. Les meir om turen her.

Innan ein time frå skulen mot aust kan vi komme oss heilt inn til Norges største bre, Jostedalsbreen. På vegen dit køyrer vi forbi dei flottaste skifjella i Sunnfjord. Ein time frå skulen den andre vegen, mot vest, når vi heilt til havs og nokre av dei finaste klatre- og turfjella i Norge! Fjella i Sunnfjord er lite besøkt, og vi kan nokre plassar vere på tur fleire dagar i strekk utan å sjå andre folk. Vi kan gå opp urørte fjellsider og køyre førstespor ned igjen. Skulen har og ein flott klatrevegg i Sunnfjordhallen. Hallen er oppvarma heile året!

Breane i aust skaper eit kaldt og snørikt klima, og på enkelte av toppane kan du sjå både bre og hav på same tid, Sunnfjord gir eit mangfald du ikkje finn nokon annan plass innanfor så kort avstand!

Vi vil vere berekraftige og reparere jakker og bukser med hol, fikse skisko, ski og bindingar som går i stykker og bidra med å gjere nærmiljøet reinare.

Linja passa for deg som likar å vere ute i alt slags ver og føreforhold. Du treng ikkje vere spesielt flink på ski, ha god kondis eller kunne klatre, men du må like å ta utfordringar.

• Toppturar på ski og til fots
  • Overnattingsturar i fjellet
  • Sove i telt og hytter
  • Gå turar på bre
  • Klatre
  • Vere på tur i all slags ver, haust, vinter og vår

Du likar å vere ute, og du synes det er fint å oppleve naturen og friluftslivet. Det er viktig at du er sporty og synes at det er kjekt å lære nye ting.

Varighet: ca 17 d

Meir info om kort tid.

Emil Fagerli

lærar

Emil er lærar på Topptur KlatringFjellsport.

Epost: emilfagerli@hotmail.no
Telefon: 91744026

Dei fleste dagane er det både linjetimar og fellestimar. Valfag to gongar pr veke. Enkelte dagar er det tider der romma skal reingjerast, og vask av fellesareal går på rundgang.

Rotid kl 23.30.

• Oppstart 22. august
  • Avslutning 8. mai

Du kan velje to valfag på to timar pr veke.
Enkelte fag blir samla opp i lengre økter som skjer av og til, særleg ved fag der ein må reise bort frå skulen. Dei faga vi ha på denne lista er eksempel på fag som kan bli, basert på erfaringar dei siste åra. Det kan bli annleis neste skuleår.

Band

Bandet har ein viktig funksjon i skulen si årlege musikaloppsetting. Dkulen har tilgang til dei vanlegaste bandinstrumenta, i tillegg kan du sjølvsagt ha med eige instrument.

Dans

Vi har høgt utdanna danselærar og to gode dansesalar med spesialparkett. Du lærer fleire typer dans, og gruppa har ein viktig funksjon i skulen si musikaloppsetting.

Internasjonal matlaging

Pris: 300,-

På vår skule har vi lærarar frå mange land. Desse tek med seg sine mattradisjonar, noko du vil ha stor glede av i dette valfaget. Ein betaler for råvarer til matlaginga. Prisen kan variere litt.

Klatring Brattkort

Pris: 100,-

Vi har klatrevegg på tolv meters høgde. Brattkort-sertifisering er inkludert i kurset. Skulen stiller det meste av utstyret til disposisjon.

Mat-auk

Vi haustar av det naturen gir og lagar mat av det. Bær og sopp, frukt og grønt. Fisking i sjø og vatn.

Regi og drama

Elevane er med og lagar årets musikalforestilling.

Sandsport

Variert idrett i landets finaste sandhall, som er oppvarma til heilårsbruk. Brasiliansk trenar som underviser i mange forskjellige sandidrettar.

Sandvolleyball

Vi har landets finaste sandhall som er oppvarma til heilårsbruk. Topp kvalifisert lærar.

Scrapbook

Pris: 300,-

Lag kort, dekorasjonar og minnebøker med avanserte papirteknikkar.

Solidaritet og bistand

Vi organiserer skulen sitt bistandsarbeid. Du lærer å motivere andre til å engsjere seg, og du lærer korleis vi organiserer "foundraising" og aksjonar.

Volleyball for alle

Skulen har volleyball på høgt nivå, men valfaget er for alle som vil spele på mosjonsnivå. Kanskje får vi eit mix-lag som stiller i NM-kvalik for vid. skular? Eller spelar kun for gøy. Du bestemmer.

På Sunnfjord Folkehøgskule vil vi at du skal ta ansvar for både deg sjølv, folka rundt deg og for globale spørsmål. Her møter du idrettsutøvarar, reiselystne backpackers, naturelskarar og mange fleire. Vi trur på ulikskap!
Du kan bidra til at folkehøgskuleåret blir ditt livs viktigaste!

Linjer ved skulen

• Reiseforsikring
  • Treningsstudio
  • Studietur: Canada
    • Visum

• Enkelte valgfag
    Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
  • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
  • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Vi har kun stengt i feriane, ingen andre frihelgar. Dersom du treng å reise heim utanom feriane, så lar det seg lett ordne.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

Gode tur-klede til ski og barmark. Fornuftige ski (læraren kan hjelpe til dersom du treng å kjøpe nytt utstyr).

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Bestill katalogen for 2020/2021

Linjer som liknar denne