Har du allerede gått et år på folkehøyskole, men føler deg ikke helt ferdig ennå med livet på en folkehøyskole?

Ønsker du å være med å ta ansvar for medstudenter og bidra til at de får en uforglemmelig opplevelse under sitt år på folkehøyskole?

Har du lyst til å få opplæring i ledelse og veiledning i praksis?

Da kan du søke på stipendiatlinjen vår!

Hva får du:

• Delta på linjeaktiviteter sammen med øvrige elever på linjen.
  • Undervisning på stipendiatlinje med temaer som: kommunikasjon, relasjonsbygging, konflikthåndtering, aktivitetsledelse og pedagogikk.
  • Opplæring i markedsføring. Du vil få erfaring i bruk av film, foto, redigering og tekstbehandling i sosiale medier.
  • Skoleturer

Ønskede egenskaper:

• Gledesspreder
  • Omsorgsfull
  • Åpen
  • Punktlig

Vi søker deg som ønsker en unik mulighet til å sette ditt preg på skolen og bidra positivt i skolens videre utvikling. Som stipendiat får du mye ansvar i det sosiale arbeidet ved skolen, men du får også mulighet å sette skolen på folkehøyskolekartet ved å være en viktig del i arbeidet med promoteringen av skolen

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Obligatorisk: Nei

SJELEN REISER SAKTE.

Planen er å reise mot Portugal der vi bl.a. kan surfe. Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.

Ved å reise sakte, kan vi observere endringer og oppleve mer. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration i forlatte soner og knytte bånd til spennende miljøer. Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en unik oppdagelsesreise. Vi vil danne vår personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Derfor må vi ha tid til å bli oppdagere og finne rom å utforske. Dette er en måte vi kan bevege oss på og samtidig bli beveget. StUF reiser ut for sterke inntrykk og med lavt klimaavtrykk.

Maria Nåden Eike

Miljøarbeider

Mandag – Fredag

08.15 - 08.45: Frokost

08.45 - 09.00: Morgensamling

09.15 - 12.00: Skoletime

12.15 - 12.45: Lunsj

13.00 - 14.45: Skoletime

Lørdag:

09.45-13.30: 4 skoletimer

Timetallet vil variere fra dag til dag. Det kan bli noe obligatorisk undervisning også på ettermiddags- og kveldstid som lørdagsseminarer.

Noen helger blir det elevkveld på kveldstid, mens andre er frihelger.

• 19.august - Internat åpner for elever
  • 22.august - Skolestart
  • 10-16.oktober - Høstferie
  • 17.desember - Juleferie
  • 5.januar - Skolestart
  • 27.februar-5.mars - Vinterferie
  • 31.mars-11.april - Påskeferie
  • 15.mai - Internat stenger

Reiseperiode antas å bli i mars/april.

Bærekraftfestivalen blir første uken i mai.

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Arkitektur & delekultur

Byen som gymsal & tikken

Byutvikling & selvutvikling

Cafe repair & fix-It

Design & gjenbruk

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Event management & aktivisme

Galleri gatelangs & åpen mikk

Kultur Impro & PopUp scener

Parkour & skating

Plakatdesign & Risotrykking

Planter & drivhus

Podcast & SoMe

Portugisisk & surfing

Selvpresentasjon & LGBTQ+

Sirkulær økonomi & økologi

Skrivekurs & publisering

Street art & galleri gatelangs

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Studiesirkel & veien videre

Urban antropologi & byplanlegging

UrbEx & økoturisme

Vm i deg selv og i samarbeid

Yoga & Land art

Ølbrygging & fermentering

• Studietur: Urban safari gjennom Europa
Minimumspris for linja 0,-

Summen du må dekke selv 0,-
(0,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
Som elev på stipendiatlinjen vår får du fri kost og losji. Skoleåret vil altså koste 43 000,- som kan finansieres via basislån fra Lånekassen. Du får også følge med på de ulike turene skolen reiser på.

Søk på linjaMer om skolen

Fra bloggen

Dette er de nye folkehøgskolene

En ligger ute i havgapet og den andre midt i en av landets største byer. Bli bedre kjent med de to nyeste folkehøgskolene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Spillutvikling

Namdals folkehøgskole