Fra hybelmat til Michelinstjerner med byens beste restauranter. Sanking av tamme og ville vekster. Spennende nye og gamle metoder i matlaging, forskjellig kosthold, restekjærlighet, lag egen kokebok.

For deg som er opptatt av mat. Rogaland er Norges matfylke og Stavanger har en rik matkultur. Fra Michelin-stjerner til lokale ildsjeler.

Stavanger-regionen er tett befolket med stjernekokker, matfestivaler og appetitt for den nye nordiske maten.

Fastboende fra ca. 200 nasjoner bor i her, noe som gjenspeiler seg i mangfoldet av mattilbud.

Her blir det matglede versus «riktig» og «feil» mat. Det blir kjøkkenet som sosial arena, matprat og restekjærlighet. Underveis skal du få lage din egen kokebok.

Skolen har kort avstand til Jærens dyrkingsarealer og kortreist mat.

Elevene kan få samarbeide med regionens matleverandører for å sikre bærekraftig matlaging på skolen.

Kjøkkenet og spiseområdet vil også være en åpen restaurant som samarbeider med butikker for reduksjon av matsvinn. Cafe Urbanisk hage vil drives av skolens elever sammen med frivillige og skolens egen Mat for fat linje.

Denne linjen vil ha samarbeid med andre skoler og restauranter sammen med Urbant landbruk.

Innhold Mat for fat:

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan kan tilrettelegge for deg.

Obligatorisk: Nei

SJELEN REISER SAKTE.

Planen er å reise mot Portugal der vi bl.a. kan surfe. Den beste måten å reise på er når selve reisen blir en del av målet. På en urban og grønn folkehøyskole blir dette et eventyr på skinner og en reise for minnebøkene. Vi tar en rund og god togtur gjennom Europa og du vil få delta i uforglemmelige grønne prosjekter i byer som København, Amsterdam, Berlin og Barcelona o.l. Her blir det møter med mennesker og inspirerende initiativer utenfor turiststrømmen.

Ved å reise sakte, kan vi observere endringer og oppleve mer. Du skal få oppleve gatefester og grønne stunt, spise sunt og besøke konserter. Du kan få være med på urban exploration i forlatte soner og knytte bånd til spennende miljøer. Med StUFs sakte reisemåter, eventyrlige steder og meningsfulle oppdrag får du være med på en unik oppdagelsesreise. Vi vil danne vår personlighet gjennom impulser fra andre land og byer. Derfor må vi ha tid til å bli oppdagere og finne rom å utforske. Dette er en måte vi kan bevege oss på og samtidig bli beveget. StUF reiser ut for sterke inntrykk og med lavt klimaavtrykk.

Valgfagtilbudet vil kunne variere ettersom vi foreløpig ikke har bestemt hvor stort elevkull vi tar inn på første året.

• 19.august - Internat åpner for elever
  • 22.august - Skolestart
  • 10-16.oktober - Høstferie
  • 17.desember - Juleferie
  • 5.januar - Skolestart
  • 27.februar-5.mars - Vinterferie
  • 31.mars-11.april - Påskeferie
  • 15.mai - Internat stenger

Her er dine muligheter til å forme et spennende skoleår. Plukk og velg blant valgfagene og skap din skolehverdag med fordypning og fornyelse!

Det er med forbehold om endring av noen valgfag, grunnet skoleplanen til StUF er fortsatt i prosess

Arkitektur & delekultur

Byen som gymsal & tikken

Byutvikling & selvutvikling

Cafe repair & fix-It

Design & gjenbruk

Dybdeøkologi & mental helse

I møte med vår tids største utfordring må fornuft og følelser arbeide sammen. Vi skal bli kjent med dypøkologi og årsaker til god mental helse. Livet er kanskje ikke en lek, men å leke er selve livet.

Event management & aktivisme

Galleri gatelangs & åpen mikk

Kultur Impro & PopUp scener

Parkour & skating

Plakatdesign & Risotrykking

Planter & drivhus

Podcast & SoMe

Portugisisk & surfing

Selvpresentasjon & LGBTQ+

Sirkulær økonomi & økologi

Skrivekurs & publisering

Street art & galleri gatelangs

Her får du samarbeide med Nuart, som har stått bak et av Europas mest spennende event; legendariske Nuartfestival. https://artsandculture.google.com/partner/nuart Et kreativt opplegg sammen med byen!

Studiesirkel & veien videre

Urban antropologi & byplanlegging

UrbEx & økoturisme

Vm i deg selv og i samarbeid

Yoga & Land art

Ølbrygging & fermentering

• Studietur: Urban safari gjennom Europa

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Søk på linjaMer om skolen

Fra bloggen

Dette er de nye folkehøgskolene

En ligger ute i havgapet og den andre midt i en av landets største byer. Bli bedre kjent med de to nyeste folkehøgskolene!

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Allround

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Trening, Kropp og Kosthold