
- Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
- Telefon: 930 86 277
- E-post: post@stufskole.no
- Kurslengde: Helårskurs
- Studietur: Urban safari gjennom Europa
- Verdigrunnlag: FrilyntDe frilynte folkehøgskolene har verdigrunnlag som ikke tar utgangspunkt i ett bestemt livssyn. De vil gjerne ha elever med ulike interesser og livssyn.
-
Tilbyr: Vegetar, veganDe fleste skoler tilrettelegger for matallergier og andre behov. Ta gjerne kontakt med skolen.
- Sted: Stavanger
- Oppstartsdato: 22. august
- Pris: fra 120 000,-
Sitter du på gode ideer? Ønsker du å løse små eller store samfunnsproblemer? Drømmer du om en egen "startup" eller kanskje du vil bli en leder?
Vi ønsker å legge til rette for at du skal oppnå dine drømmer, og bidra til å løfte frem unge som ønsker å bidra til å løse små og store samfunnsproblemer på en bærekraftig måte!
Sosialt entreprenørskap er et entreprenørskap som bruker virkemidler fra forretningsverdenen for å løse sosiale problemer innenfor områder som miljø, utdanning, helse, menneskerettigheter og andre samfunnsmessige forhold. For å nå lavutslippssamfunnet er vi avhengige av et grønt, smart og nyskapende næringsliv.
Mye av læringen i kurset vil foregå i team.
Du vil lære om hva sosialt entreprenørskap er, og skolen vil legge til rette for at du og medelevene dine kan starte opp og lede et eget sosialt entreprenørskap. Du vil lære om ulike ledelsesprinsipper, sosiale relasjoner og gruppestrukturer, og få en innføring i sosiometri som studie av gruppedynamikk. Sosiometri handler om hvordan man opfattes i gruppen, hvilken rolle man tar, hvilken rolle man blir tildelt, og deltakers bevissthet på de ulike rollene. Det er i møte med andre en gjerne møter seg selv og eventuelt endringspotensiale blir tydelig.
Du får samarbeide med ulike aktører innenfor sosialt entreprenørskap i Stavanger, og jobbe med egne ideer fra ideeprosess til mulighetene for å sette dem ut i live.
Metode:
- Samtaler
- Besøk av og på sosiale entreprenørskap
- Gruppearbeid
- Prosjektoppgaver
- Dialogbasert undervisning
- Praksisperiode i et sosialt entreprenørskap