Til hovedinnhold
Fullt

Dette er linja for deg som elsker fysisk aktivitet og spenning i kvardagen! Vi kombinerer alle ulike typar sport med toppturar og styrke på treningssenter.

Kjenn pulsen, livsgleden og samholdet i det du hiv deg frå eit fly, ut frå bakketoppen, eller på målstreken etter triatlon. 

Råskap: Bli den beste versjonen av deg sjølv! 

Ønskjer du å bli betre teknisklangrenn eller alpint, eller berre cruise i bakken? Lyst til å prøve triatlon, halvmaraton eller hinderløp? Vedlikehalde eller forbetre styrke og uthald? Kjenne på adrenalin og spenning med fallskjerm, rafting og Via Ferrata?  Linjelærar er fleksibel og gjer sitt beste for at du skal få dei opplevingane du drøymer om.

Du vil oppleva:

Opplev det sosiale fellesskapet og ha tid til dine interesser!

Eit år på internat med andre med felles interesser betyr nye opplevingar, og venskap for livet. Du får tid til å orientere deg i livet, og kanskje gjere noko anna før du går ut i høgare utdanning eller arbeidslivet. Du formar året med linje- og valfag som du liker.

Gjennom året vil du få sjanse til å teste dine eigne grenser, og oppleva spennande aktivitetar:

Konkurransar!
Vi startar og avsluttar skuleåret med fleire ulike konkurransar; Triatlon, Hinderløp, Løp (5, 10, 21 eller 42km), og konkurransar som me gjennomførar internt i klassen.

For deg som ønskjer eit aktivt og variert år med trening, sport og spenning. Linja er open for alle, men det er ein fordel om du er i god fysisk form.

Dette vil du lære

 • Vassport: Vannski, wakeboard, surfing, rafting, havkajakk
 • Uthald: Svømming, sykling og løp (Triatlon, OCR)
 • Ballsport: Fotball, håndball, basketball og volleyball, innebandy
 • Treningssenter: Styrke, fleksibilitet og utholdenhet (etter eige ønske)
 • Vintersport: Langrenn, ski, skøyte, hockey, alpint/snowboard/telemark/randoné
 • Alternative sportar: Padel, Kinball, Tchoukball, Discgolf, Paintball, Dødsing

Våre forventninger til deg

 • At du deltar på dei ulike aktivitetane.
 • At du er klar for eit intenst og spennande år som utfordrar deg litt.
 • At du er engasjert og bidrar med positiv innstilling til fellesskapet.
 • At du er åpen for nye vennskap.

At du er klar for å utfordra dine eigne grenser!

Marokko - Tanghazout

Obligatorisk: Nei

Pris: 12 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Vi reiser til den herlige surfespotten Taghazout i Marokko. Trening, surfing, sandboarding, kamelriding, yoga, firhjuling og sightseeing! En uke fylt med mye trening, spenning, god -og sunn mat, og en helt annen kultur!

Studietur: Voss ekstremsport

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Rafting, fallskjerm og klatrepark. Me reiser til Voss og får ein spennande opplevelse på hausten! Me gyv laus på elva, det er mogeleg å hoppa i fallskjerm ut av eit fly, og klatrar i tretoppane.

Studietur: Fjell over fjord

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Stord, Sunnhordland, Dronningstien, Etnefjella, Kvinnheradsalpane og mykje meir fordelt utover heile skuleåret, haust og vår. Saman vil me planlegge lengre og korte utflukter til kjente, spektakulære turmål, eller meir ukjente men like nydelege reisemål du ikkje har høyrd om.

Studietur: Åkrafjorden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Via Ferrata. Før haustferien tar me oss ein tur inn i Åkrafjorden. Her kan du som elev velge mellom den heftige Via Ferrata Kyrkjeveggen, eller den litt snillere alternative ruta. Om ikkje klatring er tingen for deg er det muligheter for fine fjellturar. 

Våre turar er unike opplevingar som ofta er vanskeleg å gjennomføra på eigahand, som fjordcruise med veteranskip i nydelege Hardangerfjorden. Du vil reisa på ulike turar nært og fjernt. Nokre turar er knytt opp til dei enkelte linjene, mens andre er felles for skulen.

Vintereventyr til Hovden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når vinteren slår til reiser me inn til Hovden for dager med ski og alpint. Her er det mogeleg for flate turer, slalom, slakke turer, aking, toppturer, bratte turer eller veldig bratte turer. Noko for alle nivå!

Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skuleåret får ein pang-start med at heile skulen reiser på tur med Veteranskipet MS Sunnhordland inn i vakre Hardangerfjorden og rundt i Øyriket Sunnhordland. Me opplever flotte stoppestader og nyter vakker natur og unike sund ombord i eit historisk skip!

Bent Brattbakken

Lærar

Bent er vår sporty og duracell-drevne lærar. Trening med høg eller låg puls, aktivitet på vatn, land, snø og fjell. Det er alltid spenning med Bent på tur!

Utdanna faglærer i kroppsøving -og idrettsfag samt mastergrad i friluftsliv -og idrettspsykologi, svømmeinstruktør, og jobba i alle typar skuleslag inkludert 7 år i FHS. Bent finner alltid på noko sprell, og vil skapa eit herleg år med deg!

Epost: bent@stordfhs.no
Telefon: 98806862

 • Skulestart: 20.august 2023
 • Haustferie: 6. -15. oktober (6. okt. fri frå kl. 12)
 • Juleferie: 15. desember til 3. januar (15.des. fri frå kl. 12)
 • Vinterferie fredag 23.februar til 3. mars. (23.feb. fri frå kl. 12)
 • Påskeferie 22. mars - 2.april (22.mars fri frå kl. 12)
 • Avslutningsfest 11. mai
 • Avreise 12. mai

Her kan du velja og tilpassa skuleåret akkurat slik du vil. Ved Stord Folkehøgskule har du ein omfattande meny av valfag. Valfaga varierer i omfang, og du kan velje 1-3 valfag for kvar termin. Nokre varer ein heil dag, andre går over to eller tre skuletimar.

Klatring

Foregår i klatreveggen inne på vikahaugane, om været tillet det kan det bli uteklatring/rapellering. Lære å sikre, øve på klatring, få teknikktips.

Kreativ Maling

Spray-boksar, akryl, børstar og vassmaling. Her får du lære om maleteknikkar, og mala dine eigne kreasjoner.

Mixology Mocktail Bartending

På skulen har me vår eigen alkoholfrie bar. Lær deg å laga moctails, utforska spanande smakskombinasjonar, laga eigen garnityr, å skapa stemning og å møta menneske.

Psykologi og mindfullsness

Å vere bevisst på sine omgivnader, tenke og forstå verden rundt seg og vere med i øyeblikket er noko som kan trenast og lærast opp. Her senker me skuldrene og fokuserer på det menneskelege.

Skyting

Her vil du få høve til å fordjupe og praktisere skytterkunsten, ved anlegget til Stord Skyttarlag på Stord. Eige gevær eller lån av oss!

Standup

Me lærar oss standup-kunsten, fokuserar på humor, timing og scenepresentasjon. Veldig gøy, og utruleg god stemning.

Trening, helse og kosthald

Lær mer om hvordan kosthold og trening påvirker helsen din, og få hjelp til å lage egne treningsprogram for dine behov. Kvar økt startar med litt teori, før me går over til praksis i treningsstudio.

Verdensrekorden

Har du nokonsinne drøymd om å inneha ein verdensrekord? Dette valfaget går ut på å planlegga og gjennomføra eit verdensrekordforsøk. Verdens største pepperkake(by), verdens lengste intervju, o.l.

Volleyball

Volleyball er intenst, gøyalt og svært god trening! Og ikkje minst ein utruleg lærerik lagsport nesten alle har vore med på!

Brettspel og Sjakk

Brettspel er sosialt, underhaldande, lærerrikt, utfordrande og gøy. Den vanvittige store variasjonen i ulike spel vil gi deg mange utfordringar og kjekke opplevingar.

Escape Room Sunnhordland

I dette faget skal du besøke ulike Escape room i vårt nærområde, og designe, planlegge og bygge eit Escape Room sjølv. Ulikt, lærerikt og veldig spennande fag!

Mobilfoto

Me utforskar by og natur armert utelukkande med mobilkameraet. Me forsøker å knipsa dei flotte augneblikka.

Natur og miljøvern

Lær om korleis me tar vare på naturen, kva som skal til for artsmangfald, og bli med å utforsk ulike naturtypar med eigne auge.

Podcast og radio

I vårt eige lydstudio lærer me å laga podcast og radio-sendingar. Kva skal til for å underhalde og korleis når ein ut til folk?

Stop motion

Stop motion er en animasjonsteknikk. Vi tar ett bilde av et stillestående objekt, flytter objektet, tar ett nytt bilde, flytter objektet igjen osv, og til slutt sitter vi igjen med en leken animasjon.

Strikking

Lær å strikk, lag dine eigne klede, både avansert og enkelt.

Baking

Me er på kjøkkenet og bakar til vår eigen kafe.

Teikning/måling

Her får du mulighet til å prøva ulike teknikkar på eiga hand, sjå på ulike former for teikning og maling

Alternativt ballspill + fotball

I dette valgfaget får du mulighet til å teste ut alternative ballspill. Flagfootball, Tchoukball med mer.

Dungeons & Dragons

Innlevelse, terningar, grotter, drakar, magi og humor. Har du funne din karakter og bestemt deg for eventyr, eller vert du sitjande i byen og krangla med vaktane? Opp til deg!

Esport

Viss du vil spisse deg litt inn på Esport gjennom skuleåret, er dette faget for deg. Du kan fordjupe deg i diverse gaming, som Fortnite, League of Legends, Warzone, CS, Apex, Starcraft eller andre.

Fantasy Premier League

Vi danner en egen liga på skolen og møtes for å diskutere taktikk, før vi kårer rundens vinner.

Filmklubben

Me ser notoriske filmklassikarar, drøfter og diskuterar kva desse betyr og kva som har gitt opphav til dei. Knasker popkorn og slapper av.

Mobilitet/Stretch/ Relax

Lær å kjenn din eigen kropp, strekk, føl og slapp av i kroppens mange muskler. Me går gjennom mobilitetsøvelsar for å læra om førebygging av skader, balansen i ein glad kropp og velbehag.

Årbok

Alle veit at det er veldig kjekt å ha gode minner frå folkehøgskulen til å sjå tilbake på i etterkant. Har du ein liten skribent i magen, eller likar godt å ta bilder? Då kan årbok-valfag vere for deg

Båtførarprøven

Pris: 3 000,-

Ta båtførarlappen saman med Redningsselskapet på folkehøgskulen. Dette er eit tilbod alle kan få uavhengig av andre valfag.

Dykking

Pris: 5 000,-

Teoretisk opplæring, praktisk opplæring i basseng og dykk i fjorden. Du får dykkerlappen og vil kunne dykke på egenhånd ned til 20 m dybde. Utforske vrak og korallrev i skjærgården. Krev litt utstyr.

Idrettsmassasje

Her får du lære om å ta vare på deg sjølv. Ved siden av trening, gjennom ein kontordag eller for å støtte opp eller førebygge skader. Idrettsmassasje er svært nyttig for aktive personer.

Maratonet!

Har du vurdert å trene deg opp til maraton? På slutten av skuleåret arrangeres Sunnhordland Maraton, gjennom året vil ein kunne vere med på gøy og aktiv maraton-trening fram mot løpet!

Mykje løye

Klatring inne, rapellering ute, ut i båt til fyrøya, gaming, tur inn i eit tre, skogstur til ei stor grotte, flyting i overlevelsesdrakt...rett og slett mykje løye

Show: Dans & teater

Me regisesserer og øver inn sketsjar og dansenummer for opptreden og framføring for medelevar og kvarandre.

Kjøkken, hybel og gatemat

Her får du læra å laga spanande, rimelege, næringsrike og enkler rettar som de kan laga til dykk sjølv eller til sosiale settingar. Me lagar alt frå norsk tradisjonsmat til internasjonale rettar.

Låtskriving og musikkproduksjon

Dyrk di kreative stemme, og lag musikk – anten gjennom PC-skjermen eller på instrumentet ditt. Her får du tid til å skrive, ro og fred til å skape, samt producer-, og låtskriver-tips.

Heilårsbading

Me går ut kvar veka for for å bade i sjøen, uansett vær og vind.

Innsats for andre

I dette valfaget skal me planlegge og arrangere sosiale treffpunkt for folk utanfor skulen.

Bokklubben

Me trekker oss litt vekk og besøker det store Biblioteket i Leirvik. Me lærer om viktige bøker og les i fellesskap uten forstyrringar. OBS: Du får fullstendig fri frå mobilen!

Forbetre VGS-fag

Treng du å ta opp nokre fag, eller få betre karakter? Då kan du få hjelp og god tid til å fokusere på dette her.

Stord Folkehøgskule er ein variert, kreativ og moderne skule - i hjarta av Vestlandet og midt i kystbyen Stord mellom Bergen og Stavanger. Her er det fleire varierte linjer, elevar frå heile landet, godt sosialt og inkluderande skulemiljø, og mange aktivitetar og valfag å fylla skulekvardagen og fritida med.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 119 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Fallskjermhopp
 • Klatrepark
 • Rafting
 • Bad på rommet
 • 4 måltid kvar dag
 • Turar i skulen sin regi
 • Studietur: Vintereventyr til Hovden
 • Studietur: Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet
 • Studietur: Voss ekstremsport
 • Studietur: Fjell over fjord
 • Studietur: Åkrafjorden
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 119 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 119 500,-
(11 950,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Noen ekstra måltider på Marokko - Tanghazout, frivillig studietur (2 måltider per dag er inkludert)
 • Fallskjerm eigenandel på studietur Voss ekstremsport (1 700,-)
 • Mat på studietur Voss ekstremsport
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Skulen stiller med det som måtte vere av viktig fellesutstyr, nokre eksempel:

 • Telt
 • Vannski, båt, tube
 • Hengekøyer
 • Lavvo
 • Nokre Ski/snowboard o.l. til utlåns
 • Stormkjøkken
 • Tur utstyr: (Spade, øks, sag, kniv osv)
 • Kajakker/kano
 • Våtdrakt
 • Flytevestar
 • Hockeyskøyter, div. utstyr

Dette utstyret må du stille med selv

Her er ei lita oversikt, for komplett pakkelista finner du på nettsida vår:

 • Ryggsekk minimum.60L (tursekk)
 • Sovepose (3-sesong)
 • Liggjeunderlag
 • Sykkel (Litt tjukke dekk). Treng ikkje være ein ny/dyr sykkel!
 • Vindtett/vanntett jakke og bukse: Litt stor vindtett/vanntett ytterbekledning.
 • Vinterbukse og -jakke
 • Fjellstøvlar, Vanntette tursko
 • Tjukk genser (helst ull)
 • Minst 2 sett ullundertøy
 • Sko/slippers til innebruk
 • Treningstøy inne og ute
 • Badetøy
 • Randoné, ski el.l
 • Termos, turbestikk, solbriller, hodelykt
 • Godt humør

Bygninger

Vår heis er liten, men går til alle etasjar, og rullestolheis/ramper på grunnplan til alle nivå. Vår bygningsmasse er delvis tilgjengelig for rullestol. Utearealet er universelt utforma og tilgjengeleg for alle.

 • Alle våre rom har eige bad og toalett.
 • Me har 2 HC-toalett i undervisingsareal.
 • Me har 2 kvilerom, og diverse opphaldsareal.
 • Skulen har fastmontert høgttalaranlegg.

Ta kontakt med oss om for å høre kva me kan gjøre for å tilrettelegge for dine behov.

Mat

Me tilbyr glutenfri mat, laktosefri mat og tilpassingar til andre allergiar. Gi oss beskjed i god tid slik at me kan legga til rette for deg.
Me tilbyr også vegetar og vegansk mat til dei som ønsker det. Om det er mat du ikkje et av religiøse årsaker eller av andre grunnar, ta kontakt med oss.

Faglig og sosialt

Me tilpassar så langt det er mogeleg, slik at det blir mogeleg for deg å delta på lik linje med dei andre.

 • Å tilpassa utstyr, som hev og senk-bord.
 • Tilrettelegga for pausar
 • Finna alternative løysingar om aktivitetane vert for omfattande
 • Me har fokus på ein god og trygg oppstart og eit inkluderande miljø
 • Me har sosiallærar/internatleiar/andre tilsette som du kan snakka med om du ønsker det

Ta kontakt med oss for å høyra kva me kan gjera for å tilrettelegga for dine behov.

Meir om skulenSkulen si nettside

Dette seier tidlegare elevar

Úlfur Ólafsson

Loved experiencing the vast opportunities of the norwegian nature. The year was a blast, and I reccomend Stord to everyone!

Úlfur Ólafsson
Selma Winther

Jeg valgte Stord fordi jeg ville ha en hverdag med mye variasjon og med masse gøy å finne på. Jeg ble på ingen måte skuffet! Kort avstand til fin natur, idrettsanlegg og bymiljøet. Jeg er veldig fornøyd med mitt år her på FHS

Frå bloggen

Guri Melby: - Folkehøgskole er slett ikke utdatert

Med de ordene åpnet leder av Venstre og tidligere kunnskapsminister Guri Melby i dag splitter nye Stord folkehøgskule. Søndag flytter 95 spente elever inn i ...

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Multisport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Heilårskurs16 t/ukeKristen

FJELLSPORT - Trening, Eventyr og Konkurranse

Hardanger Folkehøgskule
Kontakt skulen
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

SportsMix

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpacker Multisport

Seljord Folkehøgskule
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport Travel

Folkehøgskolen Sørlandet
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Multisport psykologi

Jæren Folkehøgskule
Heilårskurs12 t/ukeFrilynt

BUCKETLIST

Folkehøgskolen Nord-Norge
Heilårskurs24 t/ukeKristen

Konkurranseinstinkt

Toten Folkehøgskole
HeilårskursFrilynt

Multisport Adventure - Bali

Nordvestlandet folkehøgskole
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Multisport Adventure - Norge

Nordvestlandet folkehøgskole
Heilårskurs15 t/ukeKristen

IDRETT Action

Hardanger Folkehøgskule
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Sportmix - idrett og trening

Trondheimsfjord Folkehøgskole (Fredly)
Heilårskurs15 t/ukeKristen