Til hovedinnhold

Multisport Explore: styrke og ball

Søk på linja
Ledig plass

Eit aktivt år fullt av nye opplevingar! På Multisport Explore får du eit intenst og variert år, der du får prøvd mange forskjellige idrettar. Du blir del av ein aktiv gjeng med fokus på teambuilding!

Her vil du oppleve svært mange forskjellige og spennande idrettsaktivitetar.
Volleyball, fotball, klatring, svømming, kayak, bordtennis, innebandy, padel, styrketrening, golf, skyting og mykje meir. Det vil vere eit år fyllt med fysisk aktivitet, trening, mangfald, og puls. Vener og opplevingar for livet, utvikla samarbeidsevner og sosiale ferdigheiter gjennom kjente og nye aktiviteter.

Eit år med idrettsglede!
Du får utforska mange idretter, og skreddersy ditt skuleår til å passa deg. Me forsøker å legge til rette for at du får oppleve og bruke tid på det du brenn mest for gjennom eit skuleår.

Teambuilding, samhold og utfordring er nøkkelord
Me deltar på turneringar, triatlon, kampar, jegerløp og mykje anna, som eit lag!

Heile regionen i bruk
Fjorden, fjellene, hallane, isbanen, øyene, banane. Her er det utruleg mykje variert tilbod du vil oppleva. Sjå gjennom bileta våre for ein prøvesmak.

Delta på aktivitetar med idrettslaga
Du vil få anledning til å bli med skøytelaget, svømmegruppa, handballaget, turn-gruppa, fotballaget, skytterlaget, basketlaget, volleyball-gruppa og mange andre i deira aktiviteter. Både på skulen, men også på fritida.

Skulen si plassering på Stord, gir gode høve for enkelt å komma seg rundt og oppleva det Vestlandet har å by på, surfing, klatring, kiting på vidda, og med kort avstand til gode lokale idrettsanlegg, skog, fjell og sjø, ligg alt til rette for eit aktivt og variert år.

For deg som ønsker eit aktivt og gøyalt år der pulsen og gliset kjem fram! Der du får prøvd mange ulike idrettsaktivitetar saman med nye vener frå heile landet. År fylt med sport og aktivitet!

Dette vil du lære

Lagarbeid, samhold og gleden i høg puls og variert aktivitet!

 • Volleyball, fotball, handball, innebandy, tennis mm
 • Styrketrening, kjernemuskulatur og fleksibilitet med god teknikk
 • klatring, frisbeegolf, bogeskyting, surfing, og andre spesielle aktiviteter
 • kajakk, kano og svømming.
 • ishockey, skøyteløp
 • alpint og langrenn
 • Vannpolo og svømming
 • padel
 • Curling
 • Surfing, kiting, rafting, jegerløp kan gruppa finne på!

Våre forventninger til deg

At du er klar for eit variert og spennande år, fyllt med mange aktiviteter. At du ønsker eit år som utfordrer deg litt, men kor du også kan utfordre oss! Du får prøvd mange nye aktiviteter og møtt mange nye mennesker!

Studietur: Hardangervidda

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På starten av året, når sesongen er best tar me ein herleg fjellvandring over Hardangervidda. Me spaserer frå hytte-til-hytte og nyter nokre av det vakraste som er å finna.

bildetekst

Studietur: Preikestolen, Dronningstien og mykje meir

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Saman vil me planlegge lengre og korte utflukter til kjente, spektakulære turmål, eller meir ukjente men lika nydelege reisemåldu ikkje har høyrd om.

bildetekst

Road-trip excellence

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Road trip i Norge (Europa?) for å gjennomføre ulike konkurranser. Klassen planlegger i fellesskap og vil tilpasses når konkurransene er og reiseforholdene. Vil du reisa her må du hugse at du kan komme til å trenga pass!

Studietur: Rallarvegen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

På starten av året, når sesongen er best tar me ein rundtur, til fots, på sykkel, i kajakk eller det vi sammen blir einige om. Mange muligheitar. Er været godt kan sjå fjellets gull i nydelege haustfargar, og utfordre oss sjølv med varierte aktivitetar.

Du vil reisa på ulike turar nært og fjernt. Nokre turar er knytt opp til dei enkelte linjene, mens andre er felles for skulen.

Øyhopping i vikingøyane!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skuleåret får ein nydeleg avslutting med øyhopping ut i Fitjar-øyene, kor me reiser, utforsker, utfordrer og nyter våren over nokre dagar. Vakre Smedholmen vert vår base.

Vintereventyr

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når vinteren slår til reiser me inn til Røldal/Hovden for dager med ski og alpint. Her er det mogeleg for flate turer, slakke turer, toppturer, bratte turer eller veldig bratte turer. Noko for alle nivå!

Folgefonna

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Me vandrar langs nydelege bondhusvatnet og opp Keiserstien frå Kvinnherad til Fonnabu, overnatter i hyttene på toppen. Der vandrar me over Folgefonna, Norges tredje største isbre, og ned til Odda, eller tilbake ned til Kvinnherad.

bildetekst

Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skuleåret får ein pang-start med at heile skulen reiser på tur med Veteranskipet MS Sunnhordland inn i vakre Hardangerfjorden og rundt i Øyriket Sunnhordland. Me opplever flotte stoppestader og nyter vakker natur og unike sund ombord i eit historisk skip!

Bent Brattbakken

Lærar

Epost: bent@stordfhs.no
Telefon: 98806862

Marte Rykkje Halstensen

Lærar

Epost: marte@stordfhs.no
Telefon: 47943593

Andreas Kjempenes

Lærar

Epost: andreas@stordfhs.no
Telefon: 45500534

 • Skulestart: 23.august 2021
 • Haustferie: 3. – 11. oktober
 • Julebord 16. desember
 • Juleferie: 17. desember til 4. januar
 • Dei ulike linjene har sine turer på våren.
 • Påskeferie 7-19. april
 • Felles-reise for skulen i april
 • Avslutningsfest 14. mai
 • Avreise 15. mai

Her kan du velja og tilpassa skuleåret akkurat slik du vil. Ved Stord Folkehøgskule har du ein omfattande meny av valfag. Valfaga varierer i omfang, og du kan velje 1-3 valfag for kvar termin. Nokre varer ein heil dag, andre går over to eller tre skuletimar.

Escape Room Sunnhordland

I dette faget skal du besøke ulike Escape room i vårt nærområde, og designe, planlegge og bygge eit Escape Room sjølv. Ulikt, lærerikt og veldig spennande fag!

Film-klubben

Me ser notoriske filmklassikarar, drøfter og diskuterar kva desse betyr og kva som har gitt opphav til dei. Knasker popkorn og slapper av.

Shanty choir!

I dette koret øver me på allsong, gamle sjømannsviser og shanty-tradisjonen!

Volleyball

Volleyball er intenst, gøyalt og svært god trening! Og ikkje minst ein utruleg lærerik lagsport nesten alle har vore med på!

Brettspel og table-top

Brettspel er sosialt, underhaldande, lærerrikt, utfordrande og gøy. Den vanvittige store variasjonen i ulike spel vil gi deg mange utfordringar og kjekke opplevingar.

E-Sport

Viss du vil spisse deg litt inn på E-sport gjennom skuleåret, er dette faget for deg. Du kan fordjupe deg i diverse gaming, som Fortnite, League of Legends, Warzone, CS, Apex, Starcraft eller andre.

Natur og miljøvern

Lær om korleis me tar vare på naturen, kva som skal til for artsmangfald, og bli med å utforsk ulike naturtypar med eigne auge.

Redesign og gjenbruk!

Alt for mange brukbare ting vert kasta! Me tar for oss gamle klede, møbler og anna og gir dei nytt liv, i freshe fargar eller nye stilar!

La det skje!

Her får du planlegge, organisere og arrangere noko heilt eige. Vil du lage til ei markering, demonstrasjon eller festival? Du får lære om arrangementer og korleis du arrangerer noko på eigahand.

Opptaksprøven Politihøgskolen!

Lyst å gå ei anna linje enn Politi og Vekter, men har lyst å trene for å klare politihøgskolen sine fysiske og psykiske opptakskrav? Dette faget er eit intenst treningsopplegg for deg!

Podcast og radio

I vårt eige lydstudio lærer me å laga podcast og radio-sendingar. Kva skal til for å underhalde og korleis når ein ut til folk?

Preik og journalistikk

Lurt på korleis det er å skrive i nett- og papiraviser, kva som skal til? Me besøker NRK og lokalavisene, og lærer om journalistikk og nyhetsformidling i samarbeid med ungdomsavisa Framtida.

Psykologi og mindfullsness

Å vere bevisst på sine omgivnader, tenke og forstå verden rundt seg og vere med i øyeblikket er noko som kan trenast og lærast opp. Her senker me skuldrene og fokuserer på det menneskelege.

Årbok

Alle veit at det er veldig kjekt å ha gode minner frå folkehøgskulen til å sjå tilbake på i etterkant. Har du ein liten skribent i magen, eller likar godt å ta bilder? Då kan årbok-valfag vere for deg

100 Dagar Musikkfestival

Lurt på korleis festivalane velger artister? Det gjer dei på eigne arrangørfestivaler som 100 Dagar på Stord. Her får du mulighet til å vere med å arrangera, gjennomføra og læra om festivalbransjen.

Aktiviteter frå andre linjefag!

Prøve noko frå ei anna linje? Vald Film og TV, men vil teste motocross? Tatt E-sport og gaming, men kunne tenkt deg litt ekstra friluftsliv? Me legger til rette for lit

Båtførarprøven

Pris: 3 000,-

Ta båtførarprøven på folkehøgskule

Dans

I vår eigen dansesal lære me å vrikka på rumpa, og kosa oss til rytmiske toner. Six-step, moderne dans, salsa og meir! Gøy og god trening.

Dykking

Pris: 8 000,-

Teoretisk opplæring, praktisk opplæring i basseng og dykk i fjorden. Du får dykkerlappen og vil kunne dykke på egenhånd ned til 20 m dybde. Utforske vrak og korallrev i skjærgården rundt Stord.

Idrettsmassasje

Her får du lære om å ta vare på deg sjølv. Ved siden av trening, gjennom ein kontordag eller for å støtte opp eller førebygge skader. Idrettsmassasje er svært nyttig for aktive personer.

Maratonet!

Har du vurdert å trene deg opp til maraton? På slutten av skuleåret arrangeres Sunnhordland Maraton, gjennom året vil ein kunne vere med på gøy og aktiv maraton-trening fram mot løpet!

Skyting

Her vil du få høve til å fordjupe og praktisere skytterkunsten, ved anlegget til Stord Skyttarlag på Stord. Eige gevær eller lån av oss!

Verdensrekorden

Har du nokonsinne drøymd om å inneha ein verdensrekord? Dette valfaget går ut på å planlegga og gjennomføra eit verdensrekordforsøk. Verdens største pepperkake(by), verdens lengste intervju, o.l.

Kreativ Maling

Spray-boksar, akryl, børstar og vassmaling. Her får du lære om maleteknikkar, og mala dine eigne kreasjoner.

Skøyter/Hockey/isdans/løp

Når vinteren kjem så tar me på oss skøytene og spelar hockey, trener på isdans og skøyteløp eller berre kosar oss på glattisen.

Bazaar!

Me drar med oss den eldre garde og fyre i veg ein skikkeleg basar, med lodd-årer, kaker, lubbesokker og kaffi. Her snakker med beinhard tradisjonell basar-kos for pensjonistar og barneborn!

Bokklubben

Me trekker oss litt vekk og besøker det store Biblioteket i Leirvik. Me lærer om viktige bøker og les i fellesskap uten forstyrringar. OBS: Du får fullstendig fri frå mobilen!

Forbetre VGS-fag

Treng du å ta opp nokre fag, eller få betre karakter? Då kan du få hjelp og god tid til å fokusere på dette her.

Fleire valfag kjem!

Fleire valfag kjem. Som ny skule, er ikkje alle våre valfag avgjort. Det du som elev måtte ønske, vil me forsøke å få realisert! Me vil sørge for at alle skal få attraktive valfag.

Nokre mogelegheiter, dei kjem berre ein gong i livet. Folkehøgskule er ein slik. Velkomen til landets nyaste frilynte folkehøgskule. Våre spennande linjer byr på personleg utvikling i eit sosialt år med nye vener frå heile landet. Du får fulgt dine interesser, opplevingar, eit annerledes år med mange spennande fag.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 111 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Skulegenser
 • 4 måltid kvar dag
 • Studietur: Øyhopping i vikingøyane!
 • Studietur: Vintereventyr
 • Studietur: Folgefonna
 • Studietur: Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet
 • Studietur: Hardangervidda
 • Studietur: Preikestolen, Dronningstien og mykje meir
 • Studietur: Rallarvegen
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 111 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 111 000,-
(11 100,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Me har tilgang på ein del utstyr til utleige, som skøyter, ski, ståbrett o.l. Og sjølvsagt alt nødvendig utstyr til våre varierte sporter.

I og rundt skulen har me mange fasiliteter i bruk til undervising og fritid

 • Treningssenter
 • Dansesal
 • Svømmehall
 • Fotballbane
 • Frisbeegolf
 • Badebrygge
 • Skøyter
 • nokre alpinski/langrennski
 • Bordtennis
 • Sandvolleyballbane
 • Gymsal
 • Klatrehall
 • Idrettshaller for volleyball, basketball mm.

Dette utstyret må du stille med selv

 • Treningsklær inne og treningsklær ute / godt turtøy/tursko
 • Badetøy
 • Joggesko, innendørs-/hallsko og fjellsko
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Ullundertøy
 • Liten tursekk

Gjerne: Sykkel og ski, eller det du har av ønska utstyr (tennisracketer, skøyer el.l)

Full pakkeliste kjem snart!

 

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Knallstart for ny folkehøgskole på Stord

Søknadene strømmer inn til det nyeste tilskuddet til folkehøgskolefamilien. Rektor jubler over den gode mottakelsen Stord folkehøgskule har fått og lover at elevene skal få ...

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Multisport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Multisport - Lanzarote

Karmøy Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Bucketlist

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Heilårskurs24 t/ukeKristen

Backpacker Multisport

Seljord Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Grønn Action

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursFrilynt

Multisport

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeKristen

EXPLORE

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Multisport

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Flexi - aktiv livsstil

Peder Morset folkehøgskole
Fullt
Heilårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Motocross med Danmark-turné

Stord Folkehøgskule
Kontakt skulen
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Få ledige plasser
Heilårskurs12 t/ukeFrilynt

Idrett Australia

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Friluft Allround

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Sport Adventure

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Venteliste
Heilårskurs14 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Personlig Trener

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv Extreme - Alpene

Karmøy Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Adventure

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv Sjø - Kroatia

Karmøy Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Multisport X Bali

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Vann og fjellsport

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

KRIK Multisport

Sagavoll Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeKristen

GOLF

Stavern folkehøyskole
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Utendørs

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HeilårskursKristen

Bratt – klatring, buldring og stisykkel

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Ticket to Ride

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Ball

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

IDRETT Action

Hardanger Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Action og Bistand

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Ball & Games

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs12 t/ukeKristen

RÅSKINN: Fysisk og mental trening

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Tren

Nordmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Heilårskurs13 t/ukeFrilynt

Surf, seil og klatring

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeKristen

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs18 t/ukeFrilynt

Multisport Ball & Surf Tema Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Paragliding

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

PULS Idrett & Trening - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Idrett Adventure Sri Lanka

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Backpacker Norge

Grenland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Heilårskurs12 t/ukeKristen

FIT - FRILUFTSLIV IDRETT TRENING med Dykking

Møre Folkehøgskule
Venteliste
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt