Til hovedinnhold

Ide, drøm og verkelegheit!​

Søk på linja
Kontakt skulen

Fang drømmen din, lev drømmen din, det er du verd! Me skreddersyr ditt folkehøgskule-år til å bli det du har drømt om. Her utviklar me dine idear og drømmer til verkelegheit.

 Er du klar for tidenes år med kreativ spenning på Stord Folkehøgskule?

Skreddersy ditt folkehøgskule-år med dine eigne ideér og drømmer, så det blir del av din kvardag. La deg inspirera av likesinna venner og elevar, for å testa ut om akkurat dine tankar og drømmer kan overleva ein verkelegheit og kvardag.

Gje deg sjølv sjansen til å utveksla og ha det gøy saman med ein gjeng likesinna ungdomar som leiter etter måter dei kan leva ut drømmane sine i framtida.

Har du ein tanke, ein idé, eller ein drøm og lurer på om den er verd å uvikla til noko meir, på Stord får du saman med venner testa ut idear og drømmane dine. Kanskje finn du ut kva framtida bringer? Kjenn på personleg utvikling, og kom nærmare deg sjølv, i eit spennande, kreativt og sosialt skulemiljø.

Me kjem til å ha høve til å djupdykka inn i ulike eigne-valde tematikker. På vår Stord folkehøgskule eit stort nettverk som gir muligheiter å testa ut akkurat din drøm eller idé. Du får tips, råd, gjennomarbeiding, hjelp, verktøy, sparring med nye venner for livet.

Test ut dine ideer innom alt frå kunst, musikk og artistbransjen, til industri, bygg, natur, design, media og pr. Alt er mogeleg!

Skulen har eit stort samarbeid med fadderbedrifter og nettverk av andre som bidrar. Så om du i tillegg vil utvikla din drøm eller idé vidare og lære deg korleis du fatisk kunne starta for deg sjølv for å leva på din drøm i framtida. Får du anledning her hos oss med dei beste internasjonale bedriftene på landsbasis.

Denne linja er midt i blinken for deg som ønsker å leva ut din eigen drøm og ta eit sosialt år med likesinna, for å utvikla idear og interesser, og finna ut om det er muligheit å leva av drømmen sin.

Dette vil du lære

 • Ideutvikling
 • Branding, kreativitet, ung etablering
 • Branding, drift og økonomi
 • Å tenke klima- og berekraftsverdiar i arbeidet
 • Korleis du kan stelle i stand og gjennomføre arrangement
 • Profilering, networking, pitching og kundehandtering.
 • Design, media og kommunikasjon.
 • Vere lagspela på andres idear men også å bli utfordra til å ta styring sjølv
 • Gøy er lov!

Våre forventninger til deg

At du er nysgjerrig og har lyst å prøve noko nytt, liker ei utfordring og synst det er spennande å løysa nye problem! By på deg sjølv og hjelpa andra til å gjere det same.  Her kjem du til landets nyaste folkehøgskule og vil få ein herleg fleksibilitet til å påverka og utvikla ditt eige skuleår. Me vil legge til rette for at du får utfordra deg.

Obligatorisk: Nei

Pris: 9 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Når våren kjem reiser linja på interrail gjennom Europa. Du som elev vil vere med å planlegga ein spennande reise fylt med opplevingar og aktivitetar du og klassen ønsker.

Du vil reisa på ulike turar nært og fjernt. Nokre turar er knytt opp til dei enkelte linjene, mens andre er felles for skulen.

Vintereventyr

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når vinteren slår til reiser me inn til Hovden for dager med ski og alpint. Her er det mogeleg for flate turer, slalom, slakke turer, aking, toppturer, bratte turer eller veldig bratte turer. Noko for alle nivå!

Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skuleåret får ein pang-start med at heile skulen reiser på tur med Veteranskipet MS Sunnhordland inn i vakre Hardangerfjorden og rundt i Øyriket Sunnhordland. Me opplever flotte stoppestader og nyter vakker natur og unike sund ombord i eit historisk skip!

Andreas Kjempenes

Lærar

Tømrar, malar, byggar, roar, fiskar, fangstmann, artigmann og knallert. Andreas er vår kreative kameleon, han stepper inn i alt mogeleg med brask og bram og drar deg som elev med på dei artigaste påfunn. Gjennom entreprenørskap, handtverk og aktivitetar innandørs og utandørs.

Epost: andreas@stordfhs.no
Telefon: 45500534

Magdalena From Delis

Lærar

Magdalena er vår svenske superstjerna, ho har drive teater og dansestudio, og jobba som entreprenør i mange år. Ho ska ta oss gjennom idéutvikling på eit kreativt og gøy sett. Magdalena vil leia klassen i arbeidet og hjelpa deg med å realisera dine draumar og idear til å bli til verkelegheit.

 

Epost: magdalena@stordfhs.no
Telefon: 47343954

 • Skulestart: 20.august 2022
 • Haustferie: 8-17. oktober (8. okt. fri frå kl. 12)
 • Juleferie: 17. desember til 6. januar (17.des. fri frå kl. 12)
 • Vinterferie fredag 25.februar til 6. mars. (25.feb. fri frå kl. 12)
 • Påskeferie 8- april (8.april fri frå kl. 12)
 • Avslutningsfest 14. mai
 • Avreise 15. mai

Her kan du velja og tilpassa skuleåret akkurat slik du vil. Ved Stord Folkehøgskule har du ein omfattande meny av valfag. Valfaga varierer i omfang, og du kan velje 1-3 valfag for kvar termin. Nokre varer ein heil dag, andre går over to eller tre skuletimar.

Filmklubben

Me ser notoriske filmklassikarar, drøfter og diskuterar kva desse betyr og kva som har gitt opphav til dei. Knasker popkorn og slapper av.

Klatring

Foregår i klatreveggen inne på vikahaugane, om været tillet det kan det bli uteklatring/rapellering. Lære å sikre, øve på klatring, få teknikktips.

Podcast og radio

I vårt eige lydstudio lærer me å laga podcast og radio-sendingar. Kva skal til for å underhalde og korleis når ein ut til folk?

Skyting

Her vil du få høve til å fordjupe og praktisere skytterkunsten, ved anlegget til Stord Skyttarlag på Stord. Eige gevær eller lån av oss!

Teikning/måling

Her får du mulighet til å prøva ulike teknikkar på eiga hand, sjå på ulike former for teikning og maling

Trening, helse og kosthald

Lær mer om hvordan kosthold og trening påvirker helsen din, og få hjelp til å lage egne treningsprogram for dine behov. Kvar økt startar med litt teori, før me går over til praksis i treningsstudio.

Volleyball

Volleyball er intenst, gøyalt og svært god trening! Og ikkje minst ein utruleg lærerik lagsport nesten alle har vore med på!

Brettspel og Sjakk

Brettspel er sosialt, underhaldande, lærerrikt, utfordrande og gøy. Den vanvittige store variasjonen i ulike spel vil gi deg mange utfordringar og kjekke opplevingar.

Kreativ Maling

Spray-boksar, akryl, børstar og vassmaling. Her får du lære om maleteknikkar, og mala dine eigne kreasjoner.

Natur og miljøvern

Lær om korleis me tar vare på naturen, kva som skal til for artsmangfald, og bli med å utforsk ulike naturtypar med eigne auge.

Psykologi og mindfullsness

Å vere bevisst på sine omgivnader, tenke og forstå verden rundt seg og vere med i øyeblikket er noko som kan trenast og lærast opp. Her senker me skuldrene og fokuserer på det menneskelege.

Stop motion

Stop motion er en animasjonsteknikk. Vi tar ett bilde av et stillestående objekt, flytter objektet, tar ett nytt bilde, flytter objektet igjen osv, og til slutt sitter vi igjen med en leken animasjon.

Baking

Me er på kjøkkenet og bakar til vår eigen kafe.

Verdensrekorden

Har du nokonsinne drøymd om å inneha ein verdensrekord? Dette valfaget går ut på å planlegga og gjennomføra eit verdensrekordforsøk. Verdens største pepperkake(by), verdens lengste intervju, o.l.

Alternativt ballspill + fotball

I dette valgfaget får du mulighet til å teste ut alternative ballspill. Flagfootball, Tchoukball med mer.

Dungeons & Dragons

Innlevelse, terningar, grotter, drakar, magi og humor. Har du funne din karakter og bestemt deg for eventyr, eller vert du sitjande i byen og krangla med vaktane? Opp til deg!

Esport

Viss du vil spisse deg litt inn på Esport gjennom skuleåret, er dette faget for deg. Du kan fordjupe deg i diverse gaming, som Fortnite, League of Legends, Warzone, CS, Apex, Starcraft eller andre.

Fantasy Premier League

Vi danner en egen liga på skolen og møtes for å diskutere taktikk, før vi kårer rundens vinner.

Mobilitet/Stretch/ Relax

Lær å kjenn din eigen kropp, strekk, føl og slapp av i kroppens mange muskler. Me går gjennom mobilitetsøvelsar for å læra om førebygging av skader, balansen i ein glad kropp og velbehag.

Årbok

Alle veit at det er veldig kjekt å ha gode minner frå folkehøgskulen til å sjå tilbake på i etterkant. Har du ein liten skribent i magen, eller likar godt å ta bilder? Då kan årbok-valfag vere for deg

Båtførarprøven

Pris: 3 000,-

Ta båtførarlappen saman med Redningsselskapet på folkehøgskulen. Dette er eit tilbod alle kan få uavhengig av andre valfag.

Dykking

Pris: 5 000,-

Teoretisk opplæring, praktisk opplæring i basseng og dykk i fjorden. Du får dykkerlappen og vil kunne dykke på egenhånd ned til 20 m dybde. Utforske vrak og korallrev i skjærgården. Krev litt utstyr.

Idrettsmassasje

Her får du lære om å ta vare på deg sjølv. Ved siden av trening, gjennom ein kontordag eller for å støtte opp eller førebygge skader. Idrettsmassasje er svært nyttig for aktive personer.

Maratonet!

Har du vurdert å trene deg opp til maraton? På slutten av skuleåret arrangeres Sunnhordland Maraton, gjennom året vil ein kunne vere med på gøy og aktiv maraton-trening fram mot løpet!

Mykje løye

Klatring inne, rapellering ute, ut i båt til fyrøya, gaming, tur inn i eit tre, skogstur til ei stor grotte, flyting i overlevelsesdrakt...rett og slett mykje løye

Show: Dans & teater

Me regisesserer og øver inn sketsjar og dansenummer for opptreden og framføring for medelevar og kvarandre.

Kjøkken, hybel og gatemat

Her får du læra å laga spanande, rimelege, næringsrike og enkler rettar som de kan laga til dykk sjølv eller til sosiale settingar. Me lagar alt frå norsk tradisjonsmat til internasjonale rettar.

Låtskriving og musikkproduksjon

Dyrk di kreative stemme, og lag musikk – anten gjennom PC-skjermen eller på instrumentet ditt. Her får du tid til å skrive, ro og fred til å skape, samt producer-, og låtskriver-tips.

Escape Room Sunnhordland

I dette faget skal du besøke ulike Escape room i vårt nærområde, og designe, planlegge og bygge eit Escape Room sjølv. Ulikt, lærerikt og veldig spennande fag!

Heilårsbading

Me går ut kvar veka for for å bade i sjøen, uansett vær og vind.

Innsats for andre

I dette valfaget skal me planlegge og arrangere sosiale treffpunkt for folk utanfor skulen.

Bokklubben

Me trekker oss litt vekk og besøker det store Biblioteket i Leirvik. Me lærer om viktige bøker og les i fellesskap uten forstyrringar. OBS: Du får fullstendig fri frå mobilen!

Forbetre VGS-fag

Treng du å ta opp nokre fag, eller få betre karakter? Då kan du få hjelp og god tid til å fokusere på dette her.

Nokre sjansar, dei kjem berre ein gong i livet. Viss du trives med at det skjer mykje forskjellig, vil du trives hos oss.  Våre spennande linjer byr på personleg utvikling i eit sosialt år med nye vener frå heile landet. Grip sjansen; kom til kysten, den urbane skulen, og byen midt i naturen!

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 110 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • 4 måltid kvar dag
 • Turar i skulen sin regi
 • Studietur: Vintereventyr
 • Studietur: Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 110 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 110 000,-
(11 000,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Me har tilgang på svært mykje verktøy og utstyr. Som du får tilgang til som elev. Mykje finnes ute i bedriftene, og me låner det me treng. Men mykje finn me på skulen sjølv. 

 • Skjærebrenner
 • 3D-printer
 • Alt mogeleg handverktøy
 • CNC-brenner
 • VR-briller
 • Lasergravering
 • Foliering-printer
 • Loddestasjon
 • Dreiebenk og sløydustyr
 • Droner
 • Videokamera
 • Speilreflekskamera
 • Symaskiner, trykkpresse
 • og mykje meir
Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Kunnskapsministeren: - Folkehøgskole er slett ikke utdatert

Med de ordene åpnet kunnskapsminister Guri Melby i dag splitter nye Stord folkehøgskule. Søndag flytter 95 spente elever inn i det tidligere hotellet.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Kreativ Vintage

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

Driv Vintage

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
HeilårskursKristen

SKAP Oppfinner

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeFrilynt

Festival Event Management

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Innovasjon, sosiale medier og markedsføring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Arbeidsliv og ideskaping

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeKristen

HAV Fiskeri

Øyrekka folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

IT og medieutvikling

Arbfhs Ringsaker
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ e-sport

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Teknologi og innovasjon

Svalbard folkehøgskole
Venteliste
HeilårskursKristen

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
Heilårskurs24 t/ukeKristen