Til hovedinnhold
Fullt

Festival, design og idéutvikling. Denne linja handlar om å skapa liv ut av fantasiane dine! Her får du utfolde deg med dine idear, og skape arrangement, gjenstander eller det fantasien gir deg.

 

Er du klar for tidenes år med kreativ spenning på Stord Folkehøgskule?

Start di eiga studentbedrift!
Her får du oppfølging gjennom eit skuleår, og anledning til å kome med ein idé eller utvikle noko heilt eige her, saman med andre i din klasse. Me vil besøke mange gründerar og bedrifter, lære om utvikling, design, marknadsføring, marknadsføring, sal og mykje meir.

Arranger ein festival!
Som elev på denne linja får du vere med bak kulissene på ulike festivaler og sjå kva som skal til for å skape eit spennande arrangement. Gjennom skuleåret skal klassen arbeide med å utvikle sin heilt eigen festival og ulike arrangementer. Der de tar regien!

Besøk verdsleiande industri og utviklarar
Gjennom året skal me besøke nokre av verdens fremste offshore-bedrifter. Dei som designer og lagar elektriske ferjer, flytande havvindmøller, biogass, hydrogen og alger. Du får oppleve med eigne auge korleis nyskaping blir til!

Gjennom året får du skape glede til unge og eldre
Når me føler for det, steller me i stand kjekke arrangement for dei aller minste, eller dei aller eldste. Kassebil-løp, basar, vaffel-treff eller det du måtte komme på. Me skaper livsglede og gøy for desse midt i kvardagen. Berre fordi me kan!

Berekraft, etikk og miljø-venlege val
Me lærer også om korleis samfunnet heng saman, kva som må til for å få ned klimagassutsleppa, endre miljø-skadeleg åtferd og korleis løyse desse utfordringane i kvardagen.

Og ikkje minst. Me skal ha det sosialt med nye vener gjennom heile skuleåret!

Denne linja er midt i blinken for deg som vil gjere fantasi om til verkelegheit. Som vil lære å arrangere, designe og utvikle noko gøy. Om det er ein festival eller bedrift, for å få ting til å skje!

Dette vil du lære

 • Å starte utvikle eigen bedriftsidé
 • Å tenke klima- og berekraftsverdiar i arbeidet
 • Korleis du kan stelle i stand og gjennomføre arrangement
 • Boltre deg i vår artige utstyrspark for å lage alt mogeleg
 • Lære av dei som har utvikle eigne forretningsidear
 • Vjå korleis verdsleiande industri løyser dei største utfordringane
 • Vere lagspela på andres idear men også å bli utfordra til å ta styring sjølv
 • Gøy er lov!

Våre forventninger til deg

At du er nysgjerrig og har lyst å prøve noko nytt. Her kjem du til landets nyaste folkehøgskule og vil få ein herleg fleksibilitet til å påverka og utvikla ditt eige skuleår. Me vil legge til rette for at du får utfordra deg.

Du likar å prøva ut nye ting, tar ei utfordring og synst det er spennande å løysa nye problem!

Obligatorisk: Nei

Pris: 12 000

Måltider pr dag inkludert: 2

Når våren kjem reiser linja på rundreise til Amsterdam, Antwerpen, Brüssel og Ruhr-dalen i Tyskland. Me besøker VR-gaming rooms i Amsterdam, opplevingsreise gjennom innovative Brüssel, og andre spennande opplevingar og aktivitetar du og klassen skal vere med å planlegge gjennom skuleåret. 

Du vil reisa på ulike turar nært og fjernt. Nokre turar er knytt opp til dei enkelte linjene, mens andre er felles for skulen.

Øyhopping i vikingøyane!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skuleåret får ein nydeleg avslutting med øyhopping ut i Fitjar-øyene, kor me reiser, utforsker, utfordrer og nyter våren over nokre dagar. Vakre Smedholmen vert vår base.

Vintereventyr

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Når vinteren slår til reiser me inn til Røldal/Hovden for dager med ski og alpint. Her er det mogeleg for flate turer, slakke turer, toppturer, bratte turer eller veldig bratte turer. Noko for alle nivå!

Folgefonna

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Me vandrar langs nydelege bondhusvatnet og opp Keiserstien frå Kvinnherad til Fonnabu, overnatter i hyttene på toppen. Der vandrar me over Folgefonna, Norges tredje største isbre, og ned til Odda, eller tilbake ned til Kvinnherad.

bildetekst

Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Skuleåret får ein pang-start med at heile skulen reiser på tur med Veteranskipet MS Sunnhordland inn i vakre Hardangerfjorden og rundt i Øyriket Sunnhordland. Me opplever flotte stoppestader og nyter vakker natur og unike sund ombord i eit historisk skip!

 • Skulestart: 23.august 2021
 • Haustferie: 9-17. oktober
 • Julebord 16. desember
 • Juleferie: 17. desember til 4. januar
 • Dei ulike linjene har sine turer på våren.
 • Påskeferie 7-19. april
 • Felles-reise for skulen i april
 • Avslutningsfest 14. mai
 • Avreise 15. mai

Her kan du velja og tilpassa skuleåret akkurat slik du vil. Ved Stord Folkehøgskule har du ein omfattande meny av valfag. Valfaga varierer i omfang, og du kan velje 1-3 valfag for kvar termin. Nokre varer ein heil dag, andre går over to eller tre skuletimar.

Escape Room Sunnhordland

I dette faget skal du besøke ulike Escape room i vårt nærområde, og designe, planlegge og bygge eit Escape Room sjølv. Ulikt, lærerikt og veldig spennande fag!

Film-klubben

Me ser notoriske filmklassikarar, drøfter og diskuterar kva desse betyr og kva som har gitt opphav til dei. Knasker popkorn og slapper av.

Shanty choir!

I dette koret øver me på allsong, gamle sjømannsviser og shanty-tradisjonen!

Volleyball

Volleyball er intenst, gøyalt og svært god trening! Og ikkje minst ein utruleg lærerik lagsport nesten alle har vore med på!

Brettspel og table-top

Brettspel er sosialt, underhaldande, lærerrikt, utfordrande og gøy. Den vanvittige store variasjonen i ulike spel vil gi deg mange utfordringar og kjekke opplevingar.

E-Sport

Viss du vil spisse deg litt inn på E-sport gjennom skuleåret, er dette faget for deg. Du kan fordjupe deg i diverse gaming, som Fortnite, League of Legends, Warzone, CS, Apex, Starcraft eller andre.

Natur og miljøvern

Lær om korleis me tar vare på naturen, kva som skal til for artsmangfald, og bli med å utforsk ulike naturtypar med eigne auge.

Redesign og gjenbruk!

Alt for mange brukbare ting vert kasta! Me tar for oss gamle klede, møbler og anna og gir dei nytt liv, i freshe fargar eller nye stilar!

La det skje!

Her får du planlegge, organisere og arrangere noko heilt eige. Vil du lage til ei markering, demonstrasjon eller festival? Du får lære om arrangementer og korleis du arrangerer noko på eigahand.

Opptaksprøven Politihøgskolen!

Lyst å gå ei anna linje enn Politi og Vekter, men har lyst å trene for å klare politihøgskolen sine fysiske og psykiske opptakskrav? Dette faget er eit intenst treningsopplegg for deg!

Podcast og radio

I vårt eige lydstudio lærer me å laga podcast og radio-sendingar. Kva skal til for å underhalde og korleis når ein ut til folk?

Preik og journalistikk

Lurt på korleis det er å skrive i nett- og papiraviser, kva som skal til? Me besøker NRK og lokalavisene, og lærer om journalistikk og nyhetsformidling i samarbeid med ungdomsavisa Framtida.

Psykologi og mindfullsness

Å vere bevisst på sine omgivnader, tenke og forstå verden rundt seg og vere med i øyeblikket er noko som kan trenast og lærast opp. Her senker me skuldrene og fokuserer på det menneskelege.

Årbok

Alle veit at det er veldig kjekt å ha gode minner frå folkehøgskulen til å sjå tilbake på i etterkant. Har du ein liten skribent i magen, eller likar godt å ta bilder? Då kan årbok-valfag vere for deg

100 Dagar Musikkfestival

Lurt på korleis festivalane velger artister? Det gjer dei på eigne arrangørfestivaler som 100 Dagar på Stord. Her får du mulighet til å vere med å arrangera, gjennomføra og læra om festivalbransjen.

Aktiviteter frå andre linjefag!

Prøve noko frå ei anna linje? Vald Film og TV, men vil teste motocross? Tatt E-sport og gaming, men kunne tenkt deg litt ekstra friluftsliv? Me legger til rette for lit

Båtførarprøven

Pris: 3 000,-

Ta båtførarprøven på folkehøgskule

Dans

I vår eigen dansesal lære me å vrikka på rumpa, og kosa oss til rytmiske toner. Six-step, moderne dans, salsa og meir! Gøy og god trening.

Dykking

Pris: 8 000,-

Teoretisk opplæring, praktisk opplæring i basseng og dykk i fjorden. Du får dykkerlappen og vil kunne dykke på egenhånd ned til 20 m dybde. Utforske vrak og korallrev i skjærgården rundt Stord.

Idrettsmassasje

Her får du lære om å ta vare på deg sjølv. Ved siden av trening, gjennom ein kontordag eller for å støtte opp eller førebygge skader. Idrettsmassasje er svært nyttig for aktive personer.

Maratonet!

Har du vurdert å trene deg opp til maraton? På slutten av skuleåret arrangeres Sunnhordland Maraton, gjennom året vil ein kunne vere med på gøy og aktiv maraton-trening fram mot løpet!

Skyting

Her vil du få høve til å fordjupe og praktisere skytterkunsten, ved anlegget til Stord Skyttarlag på Stord. Eige gevær eller lån av oss!

Verdensrekorden

Har du nokonsinne drøymd om å inneha ein verdensrekord? Dette valfaget går ut på å planlegga og gjennomføra eit verdensrekordforsøk. Verdens største pepperkake(by), verdens lengste intervju, o.l.

Kreativ Maling

Spray-boksar, akryl, børstar og vassmaling. Her får du lære om maleteknikkar, og mala dine eigne kreasjoner.

Skøyter/Hockey/isdans/løp

Når vinteren kjem så tar me på oss skøytene og spelar hockey, trener på isdans og skøyteløp eller berre kosar oss på glattisen.

Bazaar!

Me drar med oss den eldre garde og fyre i veg ein skikkeleg basar, med lodd-årer, kaker, lubbesokker og kaffi. Her snakker med beinhard tradisjonell basar-kos for pensjonistar og barneborn!

Bokklubben

Me trekker oss litt vekk og besøker det store Biblioteket i Leirvik. Me lærer om viktige bøker og les i fellesskap uten forstyrringar. OBS: Du får fullstendig fri frå mobilen!

Forbetre VGS-fag

Treng du å ta opp nokre fag, eller få betre karakter? Då kan du få hjelp og god tid til å fokusere på dette her.

Fleire valfag kjem!

Fleire valfag kjem. Som ny skule, er ikkje alle våre valfag avgjort. Det du som elev måtte ønske, vil me forsøke å få realisert! Me vil sørge for at alle skal få attraktive valfag.

Nokre mogelegheiter, dei kjem berre ein gong i livet. Folkehøgskule er ein slik. Velkomen til landets nyaste frilynte folkehøgskule. Våre spennande linjer byr på personleg utvikling i eit sosialt år med nye vener frå heile landet. Du får fulgt dine interesser, opplevingar, eit annerledes år med mange spennande fag.

Linjer ved skulen

Les mer om skolen

Fra kr 106 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Skulegenser
 • 4 måltid kvar dag
 • Studietur: Øyhopping i vikingøyane!
 • Studietur: Vintereventyr
 • Studietur: Folgefonna
 • Studietur: Veteranbåten MS Sunnhordland på Vestlandet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 106 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 106 000,-
(10 600,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Me har tilgang på svært mykje verktøy og utstyr. Som du får tilgang til som elev. Mykje finnes ute i bedriftene, og me låner det me treng. Men mykje finn me på skulen sjølv. 

 • Skjærebrenner
 • 3D-printer
 • Alt mogeleg handverktøy
 • CNC-brenner
 • VR-briller
 • Lasergravering
 • Foliering-printer
 • Loddestasjon
 • Dreiebenk og sløydustyr
 • Droner
 • Videokamera
 • Speilreflekskamera
 • Symaskiner, trykkpresse
 • og mykje meir
Meir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Kunnskapsministeren: - Folkehøgskole er slett ikke utdatert

Med de ordene åpnet kunnskapsminister Guri Melby i dag splitter nye Stord folkehøgskule. Søndag flytter 95 spente elever inn i det tidligere hotellet.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som liknar denne

Innovasjon, sosiale medier og markedsføring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen

Arbeidsliv og ideskaping

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs12 t/ukeKristen

Handy

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs18 t/ukeKristen

HAV Fiskeri

Øyrekka folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilynt

Trondheim Gourmet

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs16 t/ukeKristen

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Kreativ & Barista

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
Heilårskurs24 t/ukeKristen

Teknologi og innovasjon

Svalbard folkehøgskole
Kontakt skulen
HeilårskursKristen

Kreativ Teknologi

Jæren folkehøgskule
Fullt
Heilårskurs12 t/ukeFrilynt

IT og medieutvikling

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Heilårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Kreativ e-sport

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Heilårskurs14 t/ukeKristen