Til hovedinnhold

PULS - Action & Compassion

Søk på linjen
Ledig plass

Et år med mye sport, action, livsglede og en mulighet til å gjøre noe for andre! Utvikle dine lederegenskaper, utvid perspektivet og opplev spennende aktiviteter med nye venner.

På PULS ønsker vi å skape en aktiv og spennende skolehverdag der du kan leke deg til bedre ferdighet og økt kunnskap. Lær deg å mestre ulike idretter og aktiviteter og tren variert og systematisk for å komme i bedre form. Bli med på mountainbike-tur i høstfarget fjellterreng og kjenn puls og adrenalin hamre. Ta på klatresko, løft blikket og nå nye høyder. Kjenn vinden i ansiktet, suget i magen og løftet fra skjermen der du svever over terrenget. Opplev uforglemmelige turer, godt fellesskap og til tider høy puls!

 

På PULS skal vi kjenne at vi lever, at hjerte slår i adrenalinrus og at vi gir maks på en treningsøkt, -også fordi vi gjør en innsats for andre. Hos oss får du ledertrening og mulighet til å utvikle dine lederegenskaper gjennom å prøve deg som trener for medelever, i barneidretten og på tur. Vi vil også ha fokus på kulturforståelse, bistand og bærekraft.

På studietur til Sør-Afrika får DU perspektiv på livet og hjelper ANDRE nå sine drømmer. To show compassion, take action.

Noen av aktivitetene gjennom året vil være:

Kurs:

Velkommen til et aktivt og meningsfylt år på PULS!

Besøk PULS sin hjemmeside

PULS passer for deg som er klar for spennende utfordringer i en trygg og aktiv skolehverdag. Du må ha god helse og normal fysisk form. Linjen er variert og passer for alle nivåer.

Dette vil du lære

Noen av aktivitetene gjennom året vil være:

 • CrossFit
 • Ballspill
 • Akrobatikk
 • Klatring
 • Svømming
 • Spinning
 • Mountainbike
 • Vo2max-test
 • Racketsport
 • Surfing, SUP, Rafting
 • Curling
 • Gokart

Kurs:

 • Ledertrening
 • Idrett og bistand
 • Treningslære
 • Brattkort, klatring
 • Kosthold og ernæring

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14 dager

Sør-Afrika byr på MYE aktivitet, spennende kulturmøter og en mulighet til å gjøre noe for andre. Vi samarbeider med organisasjonene Hope through Action og SCORE, og våre elever vil jobbe som frivillige hjelpetrenere og lede aktiviteter for barn og unge i Franschhoek Valley og Mbekweni. Sjekk ut info og video om SCORE: http://www.score.org.za/what-we-do/sport-centres/

Studieturen vil også by på safari, fjellklatring, rappellering, paragliding, strikkhopp, juving, surfing og terrengsykling. Og kanskje kan det friste med et fallskjermhopp over Cape Town? Linjene PULS, Golf og Turn drar sammen på denne turen og vi vil ha høyt fokus på fellesskap, faglig utbytte og kulturforståelse. Her blir det trening og undervisning i fantastiske omgivelser.

Elevene må selv sørge for at vaksiner er tatt innen skolestart. Gyldig pass til minimum 6 måneder etter skoleslutt og gyldig reiseforsikring for hele skoleåret.

 

På grunn av situasjonen knyttet til COVID-19, må vi ta forbehold om eventuelle endringer for den planlagte studieturen. Vi håper på å kunne gjennomføre turen som planlagt, samtidig som vi tar høyde for endringer ved å legge planer for gode, alternative turer.

Vår målsetting er at studieturen din skal være en tur fylt med faglig relevant læring, nye perspektiv på liv og samfunn, spennende opplevelser og bidra til å bygge det gode klassemiljøet.

bildetekst

Malmøya

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 døgn

Vi starter skoleåret med en bli-kjent-tur for hele skolen på Malmøya i Larviksfjorden. Her vil du bli kjent med de du skal leve og bo med de neste 9 månedene.

Hemsedal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Hvorfor dra langt når man har de beste skiforholdene i vårt eget land?!

Hele skolen drar på en ukes tur til Hemsedal. Dette er uken både for deg som liker fart og alpint, deg som liker høyfjellsturer, eller deg som vil sløve foran peisen med nettbrettet eller en god bok. Vi holder kurs i de fleste disipliner og vil du det skal gå ekstra fort er det mulig å kjøre snøscooter i løype.

Videre skal vi spise masse god mat, ha hyggelige kveldssamlinger og mye underholdning. Denne turen blir et av årets høydepunkt for mange!

For dem som ønsker å stå på ski/snowboard vil heiskort og utleie av utstyr koste ekstra (ca pris for dette er fra 300,-  til 1400,- for alle dagene)

Audun Kristiansen

Linjelærer GOLF og PULS - Action & Compassion

Audun er et naturtalent når det kommer til idrett. Han er irriterende god. Heldigvis er han flink til å lære fra seg og gjøre andre gode også. Han skaper godt humør rundt seg, både blant elever og kollegaer. Audun har en bachelor i idrett og friluftsliv fra Høyskolen i Agder og University of South Australia. Han har 13 års erfaring som lærer i folkehøyskolen.

Epost: ak@stavernfhs.no
Telefon: 99 04 16 03

En vanlig undervisningsuke består normalt av

 • Linjefaget - linjen du har valgt utgjør 3 undervisningsdager pr uke (tirsdag, onsdag, torsdag)
 • I tillegg til linjefaget, vil du på fredager i 1. og 3. periode velge et større valgfag (XL), og på mandager vil du kunne velge et mindre valgfag.
 • Lørdagsundervisning

Under ser du timeplanen for 2020-21.

Last ned timeplan som pdf ↓

Under ser du en kortversjon av årsplanen for 2021-2022

Endringer kan forekomme.

 

 • Skolestart 21. august 2021
 • Uke 41 - Høstferie
 • Juleferie fra medio desember
 • Uke 8 - Vinterferie
 • Mars - Tur til Hemsedal
 • Uke 15 - Påskeferie
 • Skoleavslutning 14. mai 2022

 

Vi skiller mellom store og mindre valgfag.
Valgfag XL er på 4 timer og går litt mer i dybden, gjerne med utgangspunkt i en av hovedlinjene våre.
Valgfag er mindre fag på 2 timer. Vi tar forbehold om eventuelle endringer i valgfagsmenyen til 2021-22.

Valgfagsmenyen for 2020-21 er;

113 XL

Dette blir en miniutgave av linjen Blålys 113. Du vil lære deg det nødvendigste innenfor livredning.

Akrobatikk

Dette valgfaget baserer seg på bevegelse i hinder, luftige svev og triksing.

Diskgolf

Med en helt ny diskgolfbane et diskkast unna skolen kan du øve deg på å kaste mot kurv på færrest mulige kast.

DIY XL

DIY er et valgfag som tar i bruk kreativitet og nevenyttighet. Her kan du lære deg å fikse enkel elektronikk, mekke på sykkel eller bil og fikse ting i hjemmet. Du blir rett og slett handy!

Friluftsliv

For deg som er glad i naturen og liker å gå i skog og mark.

Golf XL

Vi spiller golf sammen med golfpro ved Larvik golfklubb. Du lærer teknikker og presisjon fra utslag til putting.

H2O XL

100% vannsport med hovedvekt på kajakkpadling og stand up padling. Vi skal padle på speilblankt hav, overvinne frykt og havets brusende bølger når vi surfer inn mot strendene i Stavern...

Hobbyhjørnet

Kreativ? Du liker å skape og lage ting med hendene og å la fantasien løpe fritt. Du kan lage ting til eget bruk eller å gi bort i gaver.

Hvem er jeg?

Personlighetstyper, personlighetstest og analyse, hjelp til å forstå seg selv i resultatet.

Jegerprøven

Pris: 2 300,-

Lurer du på om jakt kan være noe for deg? Hvis du er interessert i naturen og ønsker god kunnskap om jaktutøvelse, tilbyr vi i høst våre elever jegerprøven til en ekstra kostnad.

Keramikk

Vil du lære deg å dreie en kopp, vase eller kanskje et fat? Du vil lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere leiren på.

Kickboxing XL

Lær litt kampsport på en morsom og uformell måte. Faget utvikler styrke, utholdenhet og bevegelighet. Her får du prøve litt av alt!

Klatring

Her får du prøvd deg i skolens klatrevegg, og du vil lærer deg sikring og teknikk.

Knivforming

Nå har du muligheten til å lage din helt egen unike kniv & slire. En brukskniv du kan ha glede av i friluftslivet, resten av livet. Her kan du utvikle din formsans og skape behagelige linjer og design

Kunst og Håndverk XL

Faget for deg som er kreativ, oppfinnsom og liker å bruke hendene. Vi jobber med keramikk, tre, metall og tekstiler. Vi lager alt fra møbler og bruksgjenstander til pynt og smykker.

Mobilfoto

Se rundt deg! Dette er faget hvor vi fanger øyeblikket, eller får øyeblikket til å leve i et bilde. Vi bruker mobilkameraet -utstyret er ikke så viktig som brukeren og øyet som ser.

PULS XL

Dette er et valgfag som i stor grad henter fag fra vår idrettslinje "Puls". Her er det det mye trening og lek innenfor ballidretter og racketsport.

Racketsport

I undervisningen fokuserer vi på innlæring av grunnleggende teknikk og taktikk, og vi setter av masse tid til spill. Forløpet er sammensatt i 3 moduler: Spillforståelse, teknikk og taktikk

Rampelys XL

Rampelys er for deg som liker å stå på scenen. Her boltrer vi oss i underholdende oppsetninger innen musikal, revy, cabaret osv

Stavern aktiv

Her bruker vi Stavern som klasserom. Det kan være orientering, trening ute, kyststien eller fiske, mulighetene er mange. Et variert aktivitetsvalgfag.

Styrke & Kondis

Vi bygger på elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft og trening med egen kroppsvekt. Du vil også få noe innføring i grunnleggende teori.

Svømming

Vi går i bassenget og benytter oss av denne fantastiske treningsformen; Svømming. Du får lære forskjellige svømmestiler, øve på stup, redning og selvfølgelig mye lek og moro.

Teatersport

Teatersport er en konkurranse i improvisert teater, hvor de andre på faget gjerne tar aktivt del i hva som skal fremføres gjennom å foreslå tema, sted osv. for sketsjene som fremvises.

Tegning, form og farge

Her får du utvikle dine kreative evner enten det er innenfor tegning, maling eller forming.

Volleyball

Vi spiller Volleyball! Du vil lære mye om spillforståelse og grunnleggende teknikk.

Yoga

Dette er et valgfag der du kommer som du er, og det spiller ingen rolle om du har gjort yoga før eller ikke. Undervisninga blir lagt opp slik at alle gjør øvelsene i sitt eget tempo.

DRØMME  LEVE  FORANDRE -

Dette er nøkkelord for skolen vår.

Hos oss kan du styrke interessene dine i et unikt fellesskap, bli tryggere på hvem du er, hva du vil og hvor du skal. Skolens flotte beliggenhet, med kort vei til hav, villmark og storby, setter rammene for et helt spesielt år i ditt liv.

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 400,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Brattkort
 • Bad på gangen
 • Studietur: Malmøya
 • Studietur: Hemsedal
 • Studietur: SØR-AFRIKA
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 400,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Dobbeltrom er inkludert i grunnbeløpet
  6 700,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 400,-
(12 140,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Ekstra kostnader som enkeltrom, baderomstillegg og andre personlige linjeutgifter vil bli fakturert ekstra gjennom skoleåret. Mer informasjon om dette ved skolestart.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur SØR-AFRIKA
 • Vaksiner på studietur SØR-AFRIKA
 • Visum på studietur SØR-AFRIKA
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (allergi, intoleranse etc.)
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
  • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Ski
 • Skøyter
 • Kano
 • Kajakk
 • SUP (stand-up paddle board)
 • Surfebrett
 • Våtdrakter og tørrdrakter
 • Klatreutstyr

Dette utstyret må du stille med selv

Du vil ha bruk for dette i løpet av skoleåret:

 • Vandresekk: jente ca. 55-65 liter -gutt ca. 65-80 liter. 
 • Joggesko, fotballsko, innesko, fjellsko/støvler
 • Mountainbike/terrengsykkel, til trening og en fjelltur
 • Vintersovepose eller 3 sesongers
 • Liggeunderlag – med god isolasjonsevne
 • To sett med ullundertøy (stillongs og trøye)
 • En varm ull- eller fleecegenser
 • Lue og votter
 • Vindtett anorakk/jakke og bukse
 • Regntøy
 • Termos
 • Matboks, bestikk, fat og turkopp i hardplast eller tre (tallrikslåda)
 • Kniv
 • Hodelykt
 • Kompass

 

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Karoline Dahl, Elverum

Skolen har fokus på de viktige og riktige tingene. Jeg er omringet av fantastiske mennesker og kule lærere som virkelig får meg til å sette pris på livet. Året har utfordret meg!

Karoline Dahl, Elverum
Birger Bjørnstad, Trondheim

Sove i hjemmelaget snøhule, kjenne blodsmaken i munnen når du løper i løypene til olympiske utøvere, kanotur med solen stekene på deg, fotball på sletta, beachvolley på hvite strender. Say no more!

Fra bloggen

Bo- og arbeidstrening på folkehøgskole

Folkehøgskole skal være for alle! Her finner du mer informasjon om det tilrettelagte tilbudet for ungdom med utviklingshemming. Det lønner seg å planlegge skoleåret i ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Multisport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Grønn Action

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Flexi - aktiv livsstil

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Bucketlist

Folkehøgskolen Nord-Norge
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristen

Multisport

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Multisport Explore

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport - Lanzarote

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Multisport Surprise

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

RÅSKINN: Fysisk og mental trening

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv Sjø - Kroatia

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Idrett Adventure Sri Lanka

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Challenge

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Idrett og Friluftsliv

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Sport Adventure

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Motocross med Danmark-turné

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Idrett Friluft Allround

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Komplett Spiller

Hurdal Verk folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Utendørs

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv Extreme - Alpene

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Tren

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Idrett Australia

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

PULS Idrett & Trening - Thailand

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Backpacker Sør-Afrika

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

IDRETT Action

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Friluftsliv, idrett og spenning!

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport X Bali

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Vann og fjellsport

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball Multisport

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Multisport Ball & Surf Tema Australia

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

KRIK Multisport

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

GOLF

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Personlig Trener

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Klatring, seil og backpacking

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikal

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Ball & Games

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen