Til hovedinnhold
Ledig plass

Bli en del av skolens kreative MediaCrew! Vi fanger de gode øyeblikkene med video, foto, podcast, blogging, lyd og lys. Du stiller fritt til å velge hvilken studietur du vil dokumentere!

Vil du jobbe med media? 

Et år med mye praktisk undervisning hvor film, foto, lyd, lys og markedsføring står sentralt. Du trenger ingen forkunnskaper, du trenger kun å vite at du blir engasjert av tanken på å mestre digitale verktøy og jobbe kreativt. Stavern folkehøyskole har et bredt spekter av linjer, noe som gjør mulighetene for innholdsproduksjon uendelige. Blir du med vannsportlinja på surfetur? Eller blålyslinjene på topptur? Kanskje du ønsker å lage din egen podkast? Eller lage musikkvideo med musikklinjene?

Ta del i kreative prosesser hvor vi gjennomfører små og store prosjekter, både individuelt og i samarbeid med de andre scenefagene og linjene på skolen.

 

Bli en del av et crew og form din egen hverdag innenfor fagfeltene du brenner mest for: 

Typiske oppgaver på MediaCrew kan være å kontrollere lyden i et større arrangement, filme en raftingtur, grottevandring, teaterinnspilling, lage musikkvideoer til musikklinjene, lage radioshow eller arrangere en fotokonkurranse. 

Søk om plass i dag!

Besøk MediaCrew sin hjemmeside

Du trenger ingen forkunnskaper for å gå på MediaCrew. Det viktigste er at du liker å jobbe med lyd, foto og film og at du liker å være kreativ, har lyst å lære og liker å få ting til å skje.

Dette vil du lære

 • Podcast- og radioproduksjon
 • Fotografi (events, natur, action)
 • Filmproduksjon / dokumentar / serie
 • Scenerigg
 • Drone
 • Markedsføring og verdiskapning
 • Journalistikk
 • Bilde og videoredigering (vi har lisensene og du får de!)
 • Fange og gjenfortelle de gode øyeblikkene
 • Produksjon av hjemmeside

Våre forventninger til deg

Det er viktig at du har noen forkunnskaper med bruk av PC.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14 dager

Elever på MediaCrew fordeler seg på studieturene til de andre linjene. På din reise får du mulighet til å velge selv hva du ønsker å bruke tiden på, dette vil si at at du kan fokusere på de tingene du ønsker, for eksempel fotografi, filming, dronefilming, undervannsfilming, dokumentarfilm, podcast og mer.

Skolens andre linjer drar til USA, Sør-Afrika, Tanzania, Thailand, Bali og Tokt med Christian Radich.

 

På grunn av situasjonen knyttet til COVID-19, må vi ta forbehold om eventuelle endringer for de planlagte studieturene. Vi håper på å kunne gjennomføre turene som planlagt, samtidig som vi tar høyde for endringer ved å legge planer for gode, alternative turer.

Vår målsetting er at studieturene skal være en tur fylt med faglig relevant læring, nye perspektiv på liv og samfunn, spennende opplevelser og bidra til å bygge det gode klassemiljøet.

Malmøya

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 døgn

Vi starter skoleåret med en bli-kjent-tur for hele skolen på Malmøya i Larviksfjorden. Her vil du bli kjent med de du skal leve og bo med de neste 9 månedene.

Hemsedal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Hvorfor dra langt når man har de beste skiforholdene i vårt eget land?!

Hele skolen drar på en ukes tur til Hemsedal. Dette er uken både for deg som liker fart og alpint, deg som liker høyfjellsturer, eller deg som vil sløve foran peisen med nettbrettet eller en god bok. Vi holder kurs i de fleste disipliner og vil du det skal gå ekstra fort er det mulig å kjøre snøscooter i løype.

Videre skal vi spise masse god mat, ha hyggelige kveldssamlinger og mye underholdning. Denne turen blir et av årets høydepunkt for mange!

For dem som ønsker å stå på ski/snowboard vil heiskort og utleie av utstyr koste ekstra (ca pris for dette er fra 300,-  til 1400,- for alle dagene)

Martin Støland Hansen

Linjelærer MediaCrew, Markedsføringsleder

Martin er vår kreative markedsføringsleder. Tidligere programleder i Radio1 & Kiss. Freddy Kalas sin DJ på turne og lydprodusent med over 21 millioner avspillinger under en rekke navn. En racer på bilde- og videoredigering med Bachelor i Kreativitet og Markedsføring fra University of Sunshine Coast i Australia.

Epost: msh@stavernfhs.no
Telefon: 48079398

En vanlig undervisningsuke består normalt av

 • Linjefaget - linjen du har valgt utgjør 3 undervisningsdager pr uke (tirsdag, onsdag, torsdag)
 • I tillegg til linjefaget, vil du på fredager i 1. og 3. periode velge et større valgfag (XL), og på mandager vil du kunne velge et mindre valgfag.
 • Lørdagsundervisning

Under ser du timeplanen for 2020-21.

Last ned timeplan som pdf ↓

Under ser du en kortversjon av årsplanen for 2021-2022

Endringer kan forekomme.

 

 • Skolestart 21. august 2021
 • Uke 41 - Høstferie
 • Juleferie fra medio desember
 • Uke 8 - Vinterferie
 • Mars - Tur til Hemsedal
 • Uke 15 - Påskeferie
 • Skoleavslutning 14. mai 2022

 

Vi skiller mellom store og mindre valgfag.
Valgfag XL er på 4 timer og går litt mer i dybden, gjerne med utgangspunkt i en av hovedlinjene våre.
Valgfag er mindre fag på 2 timer. Vi tar forbehold om eventuelle endringer i valgfagsmenyen til 2021-22.

Valgfagsmenyen for 2020-21 er;

113 XL

Dette blir en miniutgave av linjen Blålys 113. Du vil lære deg det nødvendigste innenfor livredning.

Akrobatikk

Dette valgfaget baserer seg på bevegelse i hinder, luftige svev og triksing.

Diskgolf

Med en helt ny diskgolfbane et diskkast unna skolen kan du øve deg på å kaste mot kurv på færrest mulige kast.

DIY XL

DIY er et valgfag som tar i bruk kreativitet og nevenyttighet. Her kan du lære deg å fikse enkel elektronikk, mekke på sykkel eller bil og fikse ting i hjemmet. Du blir rett og slett handy!

Friluftsliv

For deg som er glad i naturen og liker å gå i skog og mark.

Golf XL

Vi spiller golf sammen med golfpro ved Larvik golfklubb. Du lærer teknikker og presisjon fra utslag til putting.

H2O XL

100% vannsport med hovedvekt på kajakkpadling og stand up padling. Vi skal padle på speilblankt hav, overvinne frykt og havets brusende bølger når vi surfer inn mot strendene i Stavern...

Hobbyhjørnet

Kreativ? Du liker å skape og lage ting med hendene og å la fantasien løpe fritt. Du kan lage ting til eget bruk eller å gi bort i gaver.

Hvem er jeg?

Personlighetstyper, personlighetstest og analyse, hjelp til å forstå seg selv i resultatet.

Jegerprøven

Pris: 2 300,-

Lurer du på om jakt kan være noe for deg? Hvis du er interessert i naturen og ønsker god kunnskap om jaktutøvelse, tilbyr vi i høst våre elever jegerprøven til en ekstra kostnad.

Keramikk

Vil du lære deg å dreie en kopp, vase eller kanskje et fat? Du vil lære ulike måter å bearbeide, dekorere og glasere leiren på.

Kickboxing XL

Lær litt kampsport på en morsom og uformell måte. Faget utvikler styrke, utholdenhet og bevegelighet. Her får du prøve litt av alt!

Klatring

Her får du prøvd deg i skolens klatrevegg, og du vil lærer deg sikring og teknikk.

Knivforming

Nå har du muligheten til å lage din helt egen unike kniv & slire. En brukskniv du kan ha glede av i friluftslivet, resten av livet. Her kan du utvikle din formsans og skape behagelige linjer og design

Kunst og Håndverk XL

Faget for deg som er kreativ, oppfinnsom og liker å bruke hendene. Vi jobber med keramikk, tre, metall og tekstiler. Vi lager alt fra møbler og bruksgjenstander til pynt og smykker.

Mobilfoto

Se rundt deg! Dette er faget hvor vi fanger øyeblikket, eller får øyeblikket til å leve i et bilde. Vi bruker mobilkameraet -utstyret er ikke så viktig som brukeren og øyet som ser.

PULS XL

Dette er et valgfag som i stor grad henter fag fra vår idrettslinje "Puls". Her er det det mye trening og lek innenfor ballidretter og racketsport.

Racketsport

I undervisningen fokuserer vi på innlæring av grunnleggende teknikk og taktikk, og vi setter av masse tid til spill. Forløpet er sammensatt i 3 moduler: Spillforståelse, teknikk og taktikk

Rampelys XL

Rampelys er for deg som liker å stå på scenen. Her boltrer vi oss i underholdende oppsetninger innen musikal, revy, cabaret osv

Stavern aktiv

Her bruker vi Stavern som klasserom. Det kan være orientering, trening ute, kyststien eller fiske, mulighetene er mange. Et variert aktivitetsvalgfag.

Styrke & Kondis

Vi bygger på elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft og trening med egen kroppsvekt. Du vil også få noe innføring i grunnleggende teori.

Svømming

Vi går i bassenget og benytter oss av denne fantastiske treningsformen; Svømming. Du får lære forskjellige svømmestiler, øve på stup, redning og selvfølgelig mye lek og moro.

Teatersport

Teatersport er en konkurranse i improvisert teater, hvor de andre på faget gjerne tar aktivt del i hva som skal fremføres gjennom å foreslå tema, sted osv. for sketsjene som fremvises.

Tegning, form og farge

Her får du utvikle dine kreative evner enten det er innenfor tegning, maling eller forming.

Volleyball

Vi spiller Volleyball! Du vil lære mye om spillforståelse og grunnleggende teknikk.

Yoga

Dette er et valgfag der du kommer som du er, og det spiller ingen rolle om du har gjort yoga før eller ikke. Undervisninga blir lagt opp slik at alle gjør øvelsene i sitt eget tempo.

DRØMME  LEVE  FORANDRE -

Dette er nøkkelord for skolen vår.

Hos oss kan du styrke interessene dine i et unikt fellesskap, bli tryggere på hvem du er, hva du vil og hvor du skal. Skolens flotte beliggenhet, med kort vei til hav, villmark og storby, setter rammene for et helt spesielt år i ditt liv.

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Malmøya
 • Studietur: Hemsedal
 • Studietur: MediaCrew
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Dobbeltrom er inkludert i grunnbeløpet
  6 700,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 000,-
(12 100,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Ekstra kostnader som enkeltrom, baderomstillegg og andre personlige linjeutgifter vil bli fakturert ekstra gjennom skoleåret. Mer informasjon om dette ved skolestart.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (allergi, intoleranse etc.)
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
  • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Fotokameraer
 • Videokameraer
 • Belysning
 • Gimbal
 • Drone
 • Lydstudio
 • Podcast miksebord
 • Mikrofoner
 • Instrumenter (ved behov)
 • Premiere Pro, Adobe Rush, Photoshop, Lightroom (inkludert i linjekostnaden)
 • Scenerigg
 • Scenelys

Dette utstyret må du stille med selv

Skolen innehar en god del utstyr som vi skal ta i bruk, men vi ønsker også å informere om at du må stille med egen PC og headset.

PC-krav og annet utstyr som du vil ha bruk for i skoleåret vil bli sendt ut til elevene som begynner på linjen.

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Bo- og arbeidstrening på folkehøgskole

Folkehøgskole skal være for alle! Her finner du mer informasjon om det tilrettelagte tilbudet for ungdom med utviklingshemming. Det lønner seg å planlegge skoleåret i ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

MoJo - mobil journalistikk

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Media

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Grafisk design

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Visual storytelling

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

YouTube & Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

SKAP Kreative Medier

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Media

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Drone & kamera

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport, gaming og sosialt!

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

StreamTeam

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Visuell Verden

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs BKristen

Film- og TV-skapar

Stord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ MIX

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Foto

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotografi

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

NY! Dokumentar og ekstremsportfilm

Hallingdal Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

FOTOVIDEO: digital design

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Stream!

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Film og Flerkamera

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Analog foto

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Sportsjournalistikk & idrett

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Festival Event Management

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Litteratur og idéhistorie

Nansenskolen
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Beats Electro

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Backpacker

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Innovasjon, sosiale medier og markedsføring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Film og Foto

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen