Til hovedinnhold

Kickboxing - K1 & Thaiboxing (Thailand & Irland)

Søk på linjen
Ledig plass

Kampsport på sitt beste, bli utfordret i trygge omgivelser. Lærer er tidligere landslagssjef og æresmedlem i NKBF; Per A Ringsby. Unik oppfølging! Studieturer går til Thailand, Irland og Olympiatoppen

Kjenn dine grenser, tøy dem og opplev nye sider ved deg selv. Vår trening skal oppleves positivt og samtidig være utfordrende og utviklende. Linjen har vært en stor suksess siden oppstarten i 2009, nå kan du være en del av suksessen!

 Vi kommer til å trene grunnteknikker, Thaiboksing, Pointfight, Fullkontakt, K-1 og selvforsvar. Det vil bli spesialisering med tanke på konkurranse. Ellers blir det trening av styrke, utholdenhet, bevegelighet, koordinasjon, rytme, balanse og fokus med mer. Vi trener i egne lokaler og på dedikerte kampflater, i stor gymsal, i helsestudio og i Staverns fantastiske natur. 

Vi legger også til rette for at du skal kunne fortsette å konkurrere hvis du allerede er etablert utøver, uansett gren og nivå innen Norges Kickboxingforbund (NKBF).

Et viktig element er styrken i fellesskapet i en ellers individuell idrett. Vi skal gjøre hverandre gode!

Du vil få tilgang til hjelpetrenerutdannelse, seminarer og samlinger i Norges Kickboxingforbund og du skal være med på å arrangere og organisere stevne (skolemesterskap). Vi har også gjesteinstruktører og forelesere.
Andreårselever vil også få tilbud om å ta Trener 1 -utdannelse via NKBF.

 

Dette kan være en ypperlig måte å utnytte ett år på, for å sikre plass på Politihøyskolen eller i Forsvaret.

Besøk Kickboxing sin hjemmeside

Du trenger ingen erfaring fra før, men du må være forberedt på mye fysisk aktivitet. Linja er bygd opp med variasjon over mange interessante emner innenfor kampsport og andre idretter.

Thailand

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 14 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Den mest omfattende studieturen for oss kickboxere vil være til Thailand. Her kombinerer vi Muay Thai trening, med spennende utfordringer, god mat, sol og sjø i 14 dager. Du kan få prøve å dykke med haier, ride på elefant, svinge deg som Tarzan i jungelen, oppleve den tradisjonelle Lumpiinee stadium med fullt kaos og trøkk.

Første del av turen er vi på en perle av en øy som har status som nasjonalpark. Hovedoppholdet har vi på proffgymmet Fairtex, de er vår samarbeidspartner innen Muay Thai og her får du det beste av det beste, med en-til-en instruksjon. De siste dagene av turen er vi i Bangkok, her opplever vi storbykaoset og utforsker byens serverdigheter. Her har du også mulighet til å handle inn årets julegaver, til en rimelig penge.

Elevene må selv sørge for at vaksiner er tatt innen skolestart. Gyldig pass til minimum 6 måneder etter skoleslutt og gyldig reiseforsikring for hele skoleåret.

Irland

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

I starten av mars blir det tur til Dublin i Irland. Hvis du er klar for det, kan du delta på Irish Open, verdens største Kickboxingturnering (Pointfight eller Lettkontakt). De som ikke ønsker å delta, vidrar i teamet med andre oppgaver. I Irland trener vi sammen med amatør og profesjonell verdensmester Robbie McMenamy (IRL) og All-Star legenden Raymond Daniels (USA).

Dette er en uke full av kampsort på alle nivåer, innen de vanligste grener i WAKO Kickboxing. Det norske landslaget deltar også her, det er bare å la seg inspirere!

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 4

Hvorfor dra langt når man har de beste skiforholdene i vårt eget land?!

Hele skolen drar på en ukes tur til Hemsedal. Dette er uken både for deg som liker fart og alpint, deg som liker høyfjellsturer, eller deg som vil sløve foran peisen med nettbrettet eller en god bok. Vi holder kurs i de fleste disipliner og vil du det skal gå ekstra fort er det mulig å kjøre snøscooter i løype.

Videre skal vi spise masse god mat, ha hyggelige kveldssamlinger og mye underholdning. Denne turen blir et av årets høydepunkt for mange!

For dem som ønsker å stå på ski/snowboard vil heiskort og utleie av utstyr koste ekstra (ca pris for dette er fra 300,-  til 1400,- for alle dagene)

Per Andreas Ringsby

Linjelærer Kickboxing

Per er utdannet fra Olympiatoppens topptrenerstudie på NTNU og har mange år bak seg som landslagssjef i Norges Kickboxingforbund.

Han har lang erfaring som instruktør innen kampsport og ble i 2011 utnevnt til æresmedlem i Norges Kickboxingforbund. Nå er han komiteleder i det internasjonale Kickboxingforbundet WAKO.

Per er sjef for Kicboksinglinja og vi kan love elevene maks uttelling.

Epost: per@ringsby.no
Telefon: 90 10 82 25
Facebook
Instagram: @per_a_ringsby

Undervisningsuka på skolen består normalt av

 • Linjefaget - linjen du har valgt utgjør 3 undervisningsdager pr uke (tirsdag, onsdag, torsdag)
 • I tillegg til linjefaget, vil du på fredager i 1. og 3. periode kunne f.eks velge en annen linje (XL), og på mandager vil du kunne velge ett totimers valgfag.
 • Lørdagsundervisning

Under ser du timeplanen for 2019-20.

Last ned timeplan som pdf ↓

Under ser du en kortversjon av årsplanen for 2020-2021

Endringer kan forekomme.

 

 • Skolestart 22. august 2020
 • Uke 41 - Høstferie
 • Juleferie fra  ca17. desember t.o.m ca 4. januar
 • Uke 8 - Vinterferie
 • Mars - Tur til Hemsedal
 • Uke 13 - Påskeferie
 • Skoleavslutning 15. mai 2021

 

Last ned årsplan som pdf ↓

Vi skiller mellom store (XL) og mindre valgfag.
Valgfag XL er på 4 timer og går litt mer i dybden, gjerne med utgangspunkt i en av hovedlinjene våre.
Valgfag er mindre fag på 2 timer. Vi tar forbehold om eventuelle endringer i valgfagsmenyen.

Valgfagsmenyen for 2019-20 er foreslått slik;

Akrobatikk

Dette valgfaget baserer seg på bevegelse i hinder, luftige svev og triksing.

Ballspill

Vi skal prøve oss i ulike ballspill som basketball, fotball, håndball, volleyball, innebandy m.m.

Band XL

Vi bruker hele dagen i øvingslokalet. Vi gir instruksjon på alle instrument og du vil også lære litt om lydutstyret. Det er forutsetning at du har spilt litt fra før. Målet er konsert for hele skolen!

Bilde, form og farge

Her får du utvikle dine kreative evner.

Dans XL

Gjennom vårt samarbeid med dansestudioet Nille i Larvik, tilbyr vi dans med gode instruktører. Jazz, stepp, musikal, klassisk, moderne, hiphop og mye mer...

DIY XL

DIY er et valgfag som tar i bruk kreativitet og nevenyttighet. Her kan du lære deg å fikse enkel elektronikk, mekke på sykkel eller bil og fikse ting i hjemmet. Du blir rett og slett handy!

Foto

Se rundt deg! Dette er faget hvor vi fanger øyeblikket, eller får øyeblikket til å leve i et bilde. Vi bruker mobilkamera eller speilrefleks -utstyret er ikke så viktig som brukeren og øyet som ser.

Gitar

Her lærer du å spille gitar! Vi har flere ferdighetsnivåer slik at du finner en gruppe som passer deg.

Golf XL

Vi spiller golf sammen med golfpro ved Larvik golfklubb. Du lærer teknikker og presisjon fra utslag til putting.

H2O XL

100% vannsport med hovedvekt på kajakkpadling og stand up padling. Vi skal padle på speilblankt hav, overvinne frykt og havets brusende bølger når vi surfer inn mot strendene i Stavern...

Jegerprøven

Pris: 2 000,-

Lurer du på om jakt kan være noe for deg? Hvis du er interessert i naturen og ønsker god kunnskap om jaktutøvelse, tilbyr vi i høst våre elever jegerprøven til en ekstra kostnad.

Kickboxing

Lær litt kampsport på en morsom og uformell måte. Faget utvikler styrke, utholdenhet og bevegelighet. Her får du prøve litt av alt! Du trenger ikke utstyr -bortsett fra en vannflaske.

Klatring

Her får du prøvd deg i skolens klatrevegg, og du vil lærer deg sikring og teknikk.

Kunst og Håndverk XL

Faget for deg som er kreativ, oppfinnsom og liker å bruke hendene. Vi jobber med keramikk, tre, metall og tekstiler. Vi lager alt fra møbler og bruksgjenstander til pynt og smykker.

Matlaging XL

Ønsker du å lære deg å lage hybelmat for studietiden? En av skolens kokker vil lage hybelmat med dere og gi tips og oppskrifter som du kan bruke i studietiden.

PULS XL

Dette er et valgfag som i stor grad henter fag fra vår idrettslinje "Puls". Her er det det mye trening og lek innenfor ballidretter og racketsport.

Racketsport

I undervisningen fokuserer vi på innlæring av grunnleggende teknikk og taktikk, og vi setter av masse tid til spill. Forløpet er sammensatt i 3 moduler: Spillforståelse, teknikk og taktikk

Styrke & Kondis

Vi bygger på elementer fra høyintensiv trening, vektløfting, spensttrening, styrkeløft og trening med egen kroppsvekt. Du vil også få noe innføring i grunnleggende teori.

Svømming

Vi går i bassenget og benytter oss av denne fantastiske treningsformen; Svømming. Du får lære forskjellige svømmestiler, øve på stup, redning og selvfølgelig mye lek og moro.

Volleyball

Vi spiller Volleyball! Du vil lære mye om spillforståelse og grunnleggende teknikk.

DRØMME  LEVE  FORANDRE - 

Hos oss kan du styrke interessene dine i et unikt felleskap. Bli tryggere på hvem du er, hva du vil og hvor du skal. Skolens unike beliggenhet, med kort vei til både sjø, villmark og storby, setter rammene for et innholdsrikt år.

Linjer ved skolen

Fra kr 119 200,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studietur: Hemsedal
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Thailand
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Irland
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 119 200,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

 • Dobbeltrom er inkludert i grunnbeløpet
  6 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 119 200,-
(11 920,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Ekstra kostnader som enkeltrom, baderomstillegg og andre personlige linjeutgifter vil bli fakturert ekstra gjennom skoleåret. Mer informasjon om dette ved skolestart.
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Heiskort/ skiutleie på studietur Hemsedal
 • Reiseforsikring på studietur Thailand
 • Vaksiner på studietur Thailand
 • Visum på studietur Thailand
 • Reiseforsikring på studietur Irland
 • Vaksiner på studietur Irland
 • Visum på studietur Irland
 • Enkelte valgfag
  Noen av våre valgfag koster penger. Les mer om valgfag lenger opp på siden. Du velger valgfag først når du begynner på skolen.
 • Ta kontakt med skolen for mer informasjon om kostnader for alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc)
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
  • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

 • Basisutstyr
 • Hjelm
 • Boksehansker 10 oz
 • Fotbeskytter
 • Leggbeskytter
 • Tannbeskytter
 • Susp/brystbeskyttelse
 • Semihansker 6 oz
 • Bandasjer

Nytt basisutstyr koster fra 2.500,- og det er mye å velge i. For at du skal være sikker i ditt kjøp kan dette bestilles etter skolestart. Hvis du vil kjøpe utstyr på egenhånd og har tenkt å konkurrere i Norges Kickboxingforbund, sjekk denne listen: http://kickboxing.no/Om-Kickboxing/Konkurranseformer/Godkjent-utstyr

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Henriette Lie, Omastrand

Du får topp oppfølging og utvikling. Jeg presterte!

Henriette Lie, Omastrand
Olav Sandstad

Hardt arbeid, mye trening og ufattelig gøy!

Fra bloggen

Rektor ved PHS: - Vi må aldri slutte å være nysgjerrige!

-Det er viktig at du er reflektert og har et bevisst forhold til deg selv, forteller rektor ved Politihøgskolen (PHS), Nina Skarpenes. Hun leter etter ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Taekwondo, Hapkido, BJJ

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Kickboxing og fitness

Skogn folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Aikido, Japan, Sverd og Bueskyting

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

MMA kampsport

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Taekwon-Do, Kung Fu, Tai Chi

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

PERSONLIG TRENER - Utøver og trener

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Vikingliv

Fjordane Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt