Til hovedinnhold
Fullt

Med fokus på e-sport lager StreamTeam moderne TV-produksjon. Rigg studio, planlegg sending, vær kommentator og bli med i crewet som streamer direktesendt e-sport. Utvikling gjennom praktisk arbeid.

Vi svarer gjerne på spørsmål og du finner elever og lærer tilgjengelig på Discord. Følg oss også på Twitch for å se mer av hva som kan vente deg gjennom et år på StreamTeam!

På StreamTeam ønsker vi å få frem det beste i hverandre slik at vi som crew kan prestere det lille ekstra som trengs for å lage en god stream. Du får mulighet til å utfordre kreativiteten når et nytt konsept skal bli til, og trimme hjernen på å løse tekniske utfordringer. Målet er det samme hver gang: Å ha det gøy samtidig som streamen blir bedre! 

Bak kamera
Alt begynner med en idé. Kanskje en turnering i CS:GO? Det er mange ting å planlegge og forberede. Lagene skal deles inn. Server må settes opp. Studio skal rigges og lyd og lys må fikses. Kanskje filme noen spillerintervju før kampen? Ta bilder av alle deltakere, designe overlay og mye mye mer! Når sendingen er igang, er det høyt tempo og mange beskjeder på tvers av rommet. Kamera må flyttes, lyden justeres og grafikken skal ut på streamen.

Foran kamera
Favoritt T-skjorta er tatt på. Det er bare minutter igjen til du er live. Notatblokka med morsomme ordspill og laginformasjon leses over en siste gang. Som programleder sørger du for at minuttene til kampstart er så innholdsrike at ventetiden for seeren føles kort. Så setter du over til dagens kommentator. Nå handler alt om å være historieforteller som gjør kampen spennende selv om stillingen kanskje sier noe annet. Jobben din er å underholde og veilede seeren gjennom turneringen.

Linja for deg som vil lære om streaming, tv-teknikk og kommentering av e-sport. Finn din plass foran eller bak kamera. Perfekt for deg som er dedikert til å skape bra streaming sammen med andre!

Dette vil du lære

Mulighetene er mange. Her er et lite utvalg av ting du kan lære på StreamTeam:

 • Kommentere en e-sport-turnering
 • Designe og lage et studio
 • Filme og redigere
 • Planlegge og lede en sending
 • Lage og avvikle grafikk fra profesjonelt system
 • Flerkamera til live-sending
 • Grafikksystem for live-overlay
 • Dedikert spillserver
 • Lage lysdesign
 • Være spill-observer
 • Arrangere turneringer
 • Twitch-oppsett og moderering
 • Lyd og lys

Våre forventninger til deg

 • Deltar aktivt i skolehverdagen
 • Samarbeids- og lærevillig
 • Bidrar til et sosialt og positivt miljø

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 1

StreamTeam reiser til California.

Turen starter i San Francisco, med sine bratte gater og høye skyskrapere. Her får vi besøke spennende mennesker i spill-industrien og streaming-verdenen. Fra tidligere tur-program: Besøk hos Twitch, omvisning hos Double Fine Studios, besøk hos Bebo/Monkey Inferno, møte med Megacool, sykle over Golden Gate Bridge, besøke Alcatraz og spille Escaperoom.

Videre blir det roadtrip sørover langs kysten til Pismo Beach, hvor vi kjører firhjuling. Etter et par dager i Pismo, går kjøreturen videre til Los Angeles. Her besøker vi Universal Studios, spaserer på Walk of Fame, er publikum på Overwatch League i Blizzard Arena, på omvisning hos Riot Games, ser solnedgang fra Santa Monica Pier og opplever Venice Beach.

Avslutningstur

Pris: Inkludert i linjepris

Siste turen tar vi til Horve leirsted med hele skolen. Stedet ligger landlig til utenfor Sandnes, med mulighet for kanopadling, bading, fotball eller fjelltur. Vi kommer også til å bruke tid til å skrive i årbøkene til hverandre. 

bildetekst

Sveinung Gjerde

Lærer på StreamTeam

Sveinung er glad i spill, musikk og film. Han har en Bachelor i TV-produksjon fra Høgskolen i Lillehammer og har jobbet som frilanser i NRK før han begynte å jobbe på Solborg. Sveinung har vært både elev og stipendiat på Solborg før han ble lærer her. 

Epost: sveinung@solborg.fhs.no
Telefon: (+47) 917 62 436
Facebook

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi fellesfag som Valgfag, Gladsang, Tema om tro og samfunn, Gym, Psykisk helse, Gangsamling og Turdager. Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er satt av tid for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

23.08: Skolestart. Åpningssamling kl.14.00

03.10-11.10: Høstferie

06.11-08.11: Frihelg

17.12-10.01: Juleferie

27.02-07.03: Vinterferie

08.03-26.03: Reiseperiode

27.03-06.04: Påskeferie

15.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikans dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, tankekaos og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Barista

Ønsker du å lære noe om barista og bli en bedre kaffekjenner? Hvordan få rettferdig kaffe? Vi skal lage kafé og god kaffe! Tema: Kaffens historie, Svart kaffe, Espresso, Steaming, X-faktor; service.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på Kino 1 i Stavanger.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter dersom du har medlemskap.

Internasjonal mat

Liker du å kokkelere og lage mat fra eksotiske strøk? Her får du lage forrett, hovedrett og dessert med utgangspunkt i mat fra andre kulturer.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til Brink & in't Velt som er profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Konsert og kultur

Gå på et utvalg av konserter og kultur arrangement, innen forskjellige sjangere. I forkant vil vi gjøre oss kjent med artistene vi skal oppleve. Dette valgfaget vil delvis foregå på kveldstid.

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Lys/ Lyd/ Sceneteknikk

Lysdesign, lydteknikk og scenografi. Et praktisk valgfag for deg med teknisk eller estetisk sans og som liker deg bedre bak spakene enn på scenen.

Mini-musikal

Dette valgfaget går ut på å lage en mini-fremvisning av Les Misérables. Stikkord er sang, regi, felleskap og glede. Det blir audition for de som ønsker å være solister.

MoJo - Mobile Journalism

Det er en trend at journalister bruker mobilen når de fotograferer, filmer og skriver. Det er veldig gøy måte å jobbe på som alle kan ha nytte av. Vi lærer deg teknikker og viser deg hvordan.

Privatistfag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis og trikkesykkel. En smak av linjefaget Multisport. Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, pennalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Teaterbesøk

Vi ser forestillinger på Rogaland teater. For- og etterarbeid har vi på skolen.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

Vinyltrykk på klær

Vi bruker Silhuette Camero kuttemaskin og lager egne trykk for trykking på tekstiler/klær.

På Solborg har vi 14 forskjellige linjer og 30 valgfag du kan velge mellom. Vi holder til i kulturbyen Stavanger og har naturen like utenfor døra. Hos oss vil du bli utfordret til å sprenge grenser og bygge fellesskap i trygge omgivelser. Reisene våre går til USA, Afrika, Asia og Sør-Amerika.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 117 510,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Vegetarmat
 • Studietur: Avslutningstur
 • Studietur: California
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 117 510,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 117 510,-
(11 751,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

På skolen har vi en del utstyr som brukes til streaming. Dedikert Streaming-PC, videomikser, kameraer, lydmiksere og kommentator-headset, webkamera, video-inn-kort og diverse lys.

Dette utstyret må du stille med selv

 • Gaming-PC med Windows
 • Headset med mikrofon
Mer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Sondre Hermanrud

Jeg syntes året så langt har gått langt forbi forventningene mine. Jeg har fått et samhold som jeg ikke visste at jeg kom til å få, timene er interessante, jeg føler at jeg gjør noe og blir satt pris på.

Sondre Hermanrud
Raymond Fjellhaug

Lærerne er engasjerte og elsker det de gjør. StreamTeam-Sveinung har stor forståelse for faget, og tar godt vare på deg, selv om han kaller deg "noob" når han vinner i brettspill/dataspill.

Fra bloggen

Søkte folkehøgskole rett før skolestart

Les intervju med elever som tok sjansen på en restplass!

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Spillutvikling

Fana folkehøgskule
Fullt
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Data & Friluftsliv - USA - Silicon Valley

Voss folkehøgskule
Venteliste
HelårskursFrilynt

Digital Kreativitet - Japan

Folkehøgskolen Sørlandet
Fullt
HelårskursKristen

Spill og Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

E-sport

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

E-Sport

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

E-Sport

Nordmøre Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

IT - Webutvikling

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport

Buskerud Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillbedrift

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Stipendiatlinje30 t/ukeFrilynt

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs A9 t/ukeKristen