Til hovedinnhold
Fullt

Prøv ulike idretter og aktiviteter: Aquaskipping, trikking, paintball, alpint, gokart, racketsport, ballspill, friluftsliv, skyting, klatring m.m. Studietur til Kenya.

Her får du mulighet til å utfordre deg selv. Samhold, teambuilding og mange aktiviteter er stikkord for linja. Vi drar på fjellturer, på hyttetur og kjører alpint. Ballidretter som volleyball, fotball, håndball, badminton, basketball, tennis, squash, bordtennis, rugby, actionball, innebandy mm spiller vi i haller i nærheten av skolen. Vi har egen beachvolleyballbane og spiller også beachvolley på turen til Afrika. 

Stavanger er det mange flotte baner for golf og frisbeegolf som vi benytter. I tillegg har vi mange ishaller like ved skolen. Her drar vi for å spille ishockey og curling. Ellers har vi "surprise-dager" der vi får med oss andre aktiviteter og opplevelser. 

I starten av skoleåret besøker vi en annen folkehøgskole der vi har ulike vannsport-aktiviteter. Rafting i elver og svømming i skolens svømmehall er også en del av linjeopplegget. Noen dager trener vi styrke, kondisjon og utholdenhet på treningssenter eller ute. 

Gjennom skoleåret lærer vi også av hverandre og du får mulighet til å presentere en idrett du selv liker: Min idrett

Linja passer for deg som vil ha variasjon i aktiviteter og som liker å prøve nye ting.

Dette vil du lære

 • Lære å mestre ulike idretter og utfordringer
 • Våge å strekke deg lenger enn før
 • Bli tryggere på deg selv
 • Bli mer allsidig og kreativ
 • Bli mer bevegelig og utholdende

Våre forventninger til deg

 • Positivt innstilt til våre aktiviteteter
 • Trenger ikke være veldig "sporty"

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 uker

Måltider pr dag inkludert: 2

Safarienes hjemland. Å komme tett på de utallige fantastiske ville dyrene står på de fleste menneskers «bucketlist». Likeså å kunne snorkle blant verdens mest fargerike og spektakulære koraller eller ri på kameler langs de flotte strendene ved Mombasa.

I Kenya kan du bli bergtatt av Rift Valleys naturskjønne og blendende utsikter. Kenya er minst like opplevelsesrikt og mangfoldig som Multisportlinja. Her kan du spille beachvolley på stranden under vaiende kokospalmer, danse med masaier eller se løver jakter på gaseller på savannene.

Du vil også få møte barn og ungdom i Nairobi som vi gjør ulike aktiviteter med. De fleste av dem har aldri sett de vakre stedene vi skal besøke, de har ikke vært på safari. De bor i små skur i slummen, gjerne hele familien i et rom. To forskjellige verdener møtes, vennskap kan skapes på tvers av hvor vi bor. Samtidig utfordres vi til å tenke på andre enn oss selv. 

Turen er inkludert i skolepengene. Et tillegg på 1800 kr. til vaksiner m.m. kommer i tillegg. 

 

Hans Petter Nordal

Lærer på Multisport Afrika

Hans Petter er en aktiv og kreativ person som liker alle idrettslige aktiviteter både sommer som vinter. Han har utdannelse innen idrett og har også lang fartstid i folkehøgskolen. Foruten den allsidige jobben på Solborg, rekker han å synge i kor og å spille bordtennis og curling aktivt. Hans fremkomstmiddel er enten sykkel eller rulleski.

Epost: nordal@solborg.fhs.no
Telefon: (+47) 45889805

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi fellesfag som Valgfag, Gladsang, Tema om tro og samfunn, Gym, Psykisk helse, Gangsamling og Turdager. Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er satt av tid for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

24.08: Skolestart. Åpningssamling kl.16.00

21.09: Frilørdag

04.10-13.10: Høstferie

15.11-17.11: Frihelg

19.12-05.01: Juleferie

25.01: Frilørdag

22.02-01.03: Vinterferie

14.03: Frilørdag

16.03-03.04: Reiseperiode

04.04-14.04: Påskeferie

01.05: Fridag

14.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikans dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, tankekaos og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Brettspill

Vitenskapen forteller oss at brettspill gjør oss smartere og dermed hever IQ-en. På dette valgfaget vil du lære flere brettspill og kanskje lære bort andre spill.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Teoretisk innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på Kino 1 i Stavanger. Praktisk filmanalyse på skolen.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter dersom du har medlemskap.

Internasjonal mat

Liker du å kokkelere og lage mat fra eksotiske strøk? Her får du lage forrett, hovedrett og dessert med utgangspunkt i mat fra andre kulturer.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til Brink & int´Velt som er profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Konsert workshop

Forbered en konsert sammen med andre. Konserten gjennomføres på skolen for alle elevene.

Kreativitet og reklame

Går det an å oppøve sin kreativitet? Hvordan bli mer kreativ og få nye idéer? Hvordan utforme god reklame? Og hva er god reklame? Arbeid med både tekstreklame, radioreklame og TV-reklame. 

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Mini-musikal

Dette valgfaget går ut på å lage en mini fremvisning av Les Misérables. Stikkord er sang, regi, felleskap, glede. Det blir audition for de som ønsker å være solister.

Mobilfoto

Lær om fokus og lys slik at bildene du tar med mobilen blir enda bedre!

Populærmusikkens historie

På dette valgfaget kan du bli kjent med musikkhistorien, oppdage ny musikk, nye artister/band. Du kan også få del i historien bak musikken. Du får høre på musikk og oppleve gleden ved det.

Prestasjonspsykologi

Her får du lære hvordan vi kan prestere når det virkelig gjelder. Faget tar utgangspunkt i idrettspsykologi og består av både teoretiske og praktiske økter. Individuelt og gruppearbeid.

Privatist fag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Skap

Hva er du opptatt av? Forbruk? Etiske spørsmål? Miljø? Mennesker? Du kan drive aksjonsforskning og lære om Bærekraft og Stavanger som Grønn By.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis, trikkesykkel og reball (paintball). En smak av linjefaget Multisport. Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Stand-Up og formidling

Lær å bygge opp gode historier og framføre disse. Lær ulike teknikker i forhold til muntlig fortellerkunst. Vi arbeider med egne jeg-fortellinger og fortellinger fra Bibelen og eventyrene.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, penalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

På Solborg har vi 12 forskjellige linjer du kan velge mellom. Vi holder til i kulturbyen Stavanger og har naturen like utenfor døra. Reisene våre går til USA, Afrika, Asia og Europa. Vi er en stor skole med ulike mennesker. Hos oss vil du bli utfordret til å sprenge grenser og bygge fellesskap i trygge omgivelser. 

Linjer ved skolen

Fra kr 113 215,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Studietur: Kenya
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 113 215,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 113 215,-
(11 322,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på studietur Kenya
 • Vaksiner på studietur Kenya
 • Visum på studietur Kenya
 • Noen ekstra måltider på studietur Kenya (2 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

 • Sykkel og sykkelhjelm og sykkellås
 • Treningsklær inne og treningsklær ute/godt turtøy.
 • Joggesko, innendørssko/hallsko og fjellsko
 • Lykt og turkniv
 • Sovepose og liggeunderlag
 • Ullundertøy
 • Liten tursekk
 • Egne skøyter (hvis ikke bør du kjøpe skøyter, utgift på ca. 300)
 • Alpinutstyr (hvis ikke kan du leie i bakken og må beregne ca. 1000 i leie til sammen for alle gangene vi skal i alpinbakken)
Mer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Nora Nyberget Corneliussen

For meg er folkehøgskole et aktivt år. Jeg har aldri klart å bestemme meg for én hobby eller én aktivitet jeg liker bedre enn andre, derfor valgte jeg Multisport. Vi gjør så utrolig mye forskjellig.

Nora Nyberget Corneliussen
Ivar Simonsen

Året på Multisport svarte så absolutt til forventningene mine. Turen til Afrika og mennesker jeg møtte der, fikk meg til å tenke mer over livet. Året har vært et av de beste i livet mitt, ingen tvil.

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Multisport

Folkehøgskolen Sørlandet
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeKristen

Multisport-urban

Holtekilen Folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Backpacking - Multisport

Seljord Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Multisport Bali

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Multisport

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

PULS Sør-Afrika

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Multisport - Lanzarote A

Karmøy Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Idrett ALT

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

KRIK

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Australia Multisport

Ålesund Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Sport Adventure Australia Sri Lanka

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

PERSONLIG TRENER & FRILUFTSLIV, med BALI (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Vann og fjellsport - Karibien og Middelhavet

Kristiansand Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Allround Aktiv

Lundheim folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Golf Sør-Afrika

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Sport

Lundheim folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs A9 t/ukeKristen

FIT -Friluftsliv Idrett Trening, Thailand (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Idrett Friluft Allround

Høgtun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Tren Thailand

Nordmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

SE:Verden (Midtøsten og Sør-Afrika)

Rønningen folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

FRILUFTSLIV Sunnmørsalpane og Bali (4 uker)

Møre Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Backpacker Afrika og Europa

Risøy Folkehøyskole
Fullt
HelårskursKristen