Til hovedinnhold
Ledig plass

For deg som er opptatt av lyd og bilde og som ønsker å lage musikk for film, TV og gaming. Du bli en del av et kreativt musikkmiljø på SMI/ Solborg Musikk Institutt.

Filmmusikk er en linje for deg som er opptatt av audiovisuell musikkproduksjon og som ønsker å komponere musikk for film, TV, gaming eller andre formater.

Vi er så heldige at vi har fått med oss Eirik Berge på laget. Han har lang erfaring som komponist, arrangør, orkestrator og musiker. Eirik har jobbet med mange kjente artister som Aurora, Lewis Capaldi, Vinnie, Madcon, Ronan Keating, Espen Lind og Ingebjørg Bratland. Han har sin filmmusikkutdannelse fra Berklee College of Music i USA, og har jobbet med film både i Norge og i utlandet.

Eirik har et sterkt ønske om å bidra til at unge musikere og komponister skal få samme muligheter som han selv har hatt, og gleder seg til å være lærer på den nye filmmusikklinja.

På Filmmusikk vil du lære å analysere film med fokus på bruk av musikk og lyd, men også få kunnskap om hvordan du kan komponere musikk til film, gaming og andre audiovisuelle uttrykk. 

Som elev på Filmmusikk vil du være en del av skolens kreative musikkmiljø og få arbeide både selvstendig og i samarbeid med andre elever. Linja vil ha et nært samarbeid med Musikkproduksjon og Låtskriverlinja på skolen, og noe av undervisningen vil foregå felles mellom linjene.

På Solborg har vi egen Film-, Streamteam- og Kunstlinje. Som elev på Filmmusikk vil det være naturlig å samarbeide med disse linjene på forskjellige prosjekter.

Du vil få møte dyktige og spennende aktører innenfor musikkindustrien. Det du lærer, vil kunne gi deg mulighet til å søke på videre musikkstudier.

Linjen for deg som ønsker å komponere musikk for film, TV, gaming eller andre formater, og for deg som er opptatt av filmmusikk, nysgjerrig på hva filmmusikk er, hvordan den virker og dens estetikk.

Dette vil du lære

 • Musikkens og lydens funksjon i film
 • Teknikker for å analysere og komponere musikk til film og tv
 • Musikk og lyd for gamingindustrien
 • Hvordan påvirker lyd og musikk publikum
 • Cubase/Nuendo
 • Grunnleggende programmering
 • Populærmusikkens historie
 • Bransjekunnskap

Våre forventninger til deg

Det er ingen opptakskrav, men vi forventer at du helst kan beherske et eller flere instrument, alternativt at du har noe erfaring med å programmere musikk. Det forventes at du kan jobbe målbevisst og selvstendig. Det er en fordel med kunnskap om grunnleggende musikkteori.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 16-19 dager

Måltider pr dag inkludert: 1

New York, Los Angeles, Nashville og Memphis

På våren reiser musikklinjene på skolen sammen til USA på studietur. På deler av turen er vi sammen, noen dager besøker linjene forskjellige steder. 
Du får besøke kjente plasser som Harlem, Bronx, Brooklyn, Music Row Graceland og Hollywood. Du får oppleve konserter, besøke lydstudioer, musikkhistoriske plasser og utdanningsinstitusjoner som Clive Davis NYUMusicians Institute i Hollywood og Blackbird Academy i Nashville. Ved siden av å treffe dyktige bransjefolk, bruker vi også en dag til å jobbe i et av de  fantastiske studioene vi besøker.

Du får også tilbringe en dag i Universal studios og mulighet for å utforske disse spennende byene sammen med medelever! En fantastisk tur og et minne for livet!

I november har vi linjeuke. Da reiser vi til etablerte låtskrivere i Stockholm og får oppleve stedene og hvordan de beste jobber.

Eirik Berge

Hovedlærer på Filmmusikk

Eirik har jobbet lenge som komponist, arrangør og orkestrator. Han har jobbet med film både i Skandinavia og i USA og vil bruke sitt nettverk av innflytelsesrike og markante samarbeidspartnere som gjesteforelesere. Eirik har sin filmmusikk-utdannelse fra Berklee College of Music i Boston, og har gjennom mange år vært sentral i musikkindustrien både som musiker og komponist. 

Kjell Westby

Hovedlærer på Musikkproduksjon

Kjell har jobbet som produsent og tekniker på mange ulike produksjoner. I over 15 år har han drevet sitt eget lydstudio, Musiclab, og er fremdeles aktiv i bransjen. Han er gitarist og har spilt i diverse band. De siste årene har han jobbet på Solborg, og ivrer etter å inspirere og gi kunnskap videre.

Hanne Sørvaag

Hovedlærer på Hannes låtskriverlinje

Hanne som er låtskriver og artist, har skrevet mange tusen låter. Hennes låter har blitt gitt ut i hele verden og mange låter har havnet på topp på hitlister i ulike land. Hanne underviser i låtskrivingsfaget.

Henrik Seglem Grydeland

Lærer på musikk

Henrik er en av Solborgs musikalske krefter, ofte sett bak flygelet ikledd en «ny» dressjakke, kjøpt på gjenbruksbutikken. Det er alltid god stemning når Henrik lager musikk-quiz, spiller ukulele eller forteller vitser.

Henrik underviser i populærmusikkens historie og andre felles musikkfag. Han er utdannet lærer og har i tillegg studier i kulturkunnskap fra Stavanger og Frankrike. 

Hver dag starter med frokost og morgensamling. Mandag, onsdag og torsdag er linjedager, tirsdag og fredag har vi Temaundervisning, Valgfag, Gladsang og Fysisk aktivitet. Det er også satt av tid til å vaske rom. 

Lørdagen har vi også undervisning og program om kvelden. I tillegg er det aktiviteter på ettermiddagstid, der det også er faste tider for elevene til å bruke skolens svømmebasseng

Last ned timeplan som pdf ↓

ÅRSPLAN 2021-22

22.08: Skolestart. Åpningssamling kl.14.00

08.10-17.10: Høstferie

05.11-07.11: Frihelg

15.12-04.01: Juleferie

26.02-06.03: Vinterferie

19.03: Frilørdag

21.03-08.04: Reiseperiode

09.04-19.04: Påskeferie

6.-7.05: Foreldrehelg

14.05: Siste skoledag

Last ned årsplan som pdf ↓

Du velger fire valgfag når du kommer til skolen. En valgfagperiode varer i fem uker med tre timer hver uke. Du betaler ikke ekstra for valgfaget, det er inkludert i skolepengene. Du er ikke garantert å få førstevalget ditt dersom mange velger det samme, men vi vil prøve å oppfylle ønskene dine.

Afrikansk dans

Her blir det eksotiske rytmer, bevegelse med hele kroppen og masse glede! Du vil også få mulighet til å lære å bruke afrikanske trommer. Dansekurset ledes av en profesjonell danser fra Ghana.

Bakekurs

Er du glad i nystekte boller eller annen gjærbakst? Har du lyst til å lære å bake selv? Bli med på bakekurs og lær å lage kaker og annen bakst som er nydelige både å se og smake på!

Balanse i hverdagen

Hvordan utvikle god psykisk helse, lære nyttige mestringsstrategier i møte med stress, konflikt og vanskelige følelser? Hvordan bli bedre på å takle konflikter i eget liv og i møte med andre?

Ballspill

Fotball, innebandy, volleyball, basket, andre ballaktiviteter m.m. Vi bruker skolens anlegg eller leier haller i nærheten av skolen.

Barista

Ønsker du å lære noe om barista og bli en bedre kaffekjenner? Hvordan få rettferdig kaffe? Vi skal lage kafé og god kaffe! Tema: Kaffens historie, Svart kaffe, Espresso, Steaming, X-faktor; service.

Curling

Curling er et lagspill. Du får lære å sette presise steiner i boet, tekniske og taktiske vurderinger, om kosteteknikk, bruk av guarder, skliteknikk etc. Vi bruker Norges flotteste curlingbaner.

Film & Kino

Innføring i filmkunnskap med vekt på filmspråk og filmanalyse. Kinobesøk på ODEON kino i Stavanger.

Frisbeegolf

Frisbeegolfens prinsipper er enkle. Det ligner mye på vanlig golf, men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull.

Gitar og låtskriving

For deg som vil lære å spille gitar og for deg som kan litt fra før. Akkordlære, stemming av gitar, grunnleggende gitarspill og låtskriving.

Golf

Et praktisk nybegynnerkurs der du øver på grunnleggende teknikk med jern og putter. Litt range, litt korthullsbane og litt spill på stor bane. Vi benytter flotte golfbaner.

Individuell trening

Du kan velge mellom utholdenhet og styrketrening. Du kan lage din egen treningsplan eller få hjelp til å lage en plan. Vi bruker styrkerommet på skolen eller treningssenter, dersom du har medlemskap.

Innovasjon

I fremtiden kommer flere til å skape sin egen arbeidsplass, spesielt i kreative yrker. Møt mennesker som allerede har etablert sin egen arbeidsplass og få inspirasjon til å starte din egen bedrift.

Keramikk

Du får jobbe i verkstedet til profesjonelle keramikere. Her får du lære å behandle leiren, lære ulike teknikker og lage dine egne ting.

Klatring-inne

Klatring er utfordrende og utviklende og ikke minst, veldig gøy. Kurset gir trening i koordinasjon, balanse, smidighet, strategi og konsentrasjon. Om du ønsker det, kan du ta brattkortkurs etterpå.

Konsert og kultur

Gå på et utvalg av konserter og kulturarrangement innenfor forskjellige sjangere. I forkant vil vi gjøre oss kjent med artistene vi skal oppleve. Dette valgfaget vil delvis foregå på kveldstid.

Lese til førerprøven

Vi har ikke undervisning i faget, men du kan bruke valgfagtimer til å lese på egen hånd.

Mini-musikal

Er du glad i å synge? Elsker du musikaler? I løpet av et valgfag vil det ikke være mulig å sette opp en stor oppsetning, men du får prøve deg på noen av de vakreste sangene fra kjente musikaler.

Privatistfag

Har du planer om å ta opp igjen eller forbedre en eksamen, kan du bruke valgfagtimene til å jobbe med dette. Du leser på egen hånd, og melder deg opp til eksamen selv.

Racketsport

Prøve ulike racket-idretter som squash, tennis, bordtennis og badminton. Samarbeid og samspill.

Samliv

Viktige tema om de nære relasjonene i livene våre. "Hvem er jeg?" "Hvordan er jeg sammen med andre?" "Hvordan kommunisere på en god måte?" "Grensesetting: Hva er godt for meg?" Praktiske oppgaver.

Sanggruppe

Målet med dette valgfaget er å ha det moro med sang og at det skal låte bra når vi synger. Vi kommer til å øve inn noen sanger tre- og firestemt.

Smak av Multisport

Kurset inneholder gymaktiviteter, teambuilding, isbandy, tennis og trikkesykkel. En smak av linjefaget "Multisport". Tenk positivt, støtt de andre, strekk deg lenger enn før.

Strikking og hekling

Du kan lære å strikke eller hekle, og du kan videreutvikle deg til å lære nye mønster og teknikker. Du velger selv hva du vil lage. Du kan gjerne ta med eget garn.

Surfing

Jærstrendene er et eldorado for surfing, enten du er nybegynner eller erfaren. Vi samarbeider med dyktige surfeinstruktører. Borestranda blir mest brukt.

Sy julegaver

Du får lære å sy handlenett, toalettmappe, pennalhus, knyttepose m.m. Vi har en godt utstyrt sysal som brukes i valgfagtimene.

Teaterbesøk

Vi ser forestillinger på Rogaland teater. For- og etterarbeid har vi på skolen.

Ukulele

Ukulelevinden fra Hawaii blåser friskt verden over. Nå kan du lære deg de viktigste grepene, øve på akkordprogresjoner, samt spille noen kjente ukulelelåter.

Vegetarmat

Om du er vegetarianer eller ikke, er det viktig å kunne sette sammen et variert kosthold som dekker næringsstoffbehovet ditt. Vi lager forskjellige retter, helt fra bunnen av.

Vinyltrykk på klær

Vi lager egne trykk for trykking på tekstiler/klær ved hjelp av Silhouette Cameo kuttemaskin.

Årbok

Du får jobbe i en årbokredaksjon som samler tekst og bilder fra skoleåret, og setter dette sammen til en flott og minneverdig bok som alle elevene får i slutten av skoleåret.

På Solborg har vi 13 forskjellige linjer og en mengde valgfag du kan velge mellom. Vi holder til i kulturbyen Stavanger og har fjord, fjell og strender like utenfor døra. Hos får du mulighet til å sprenge grenser og bygge fellesskap i trygge omgivelser. Reisene våre går til USA, Afrika, Asia, Sør-Amerika og Europa.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 125 950,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Native Instruments Komplete 13 Ultimate
 • Cubase element
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Sangbok
 • Årbok
 • Fellesopplegg
 • Skolegenser
 • Studietur: USA - NYC, LA, Nashville og Memphis
  • Mat (1 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 125 950,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 125 950,-
(12 595,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Folkehøgskoleåret gjorde meg sikker på hva jeg ville studere videre

Johannes har lenge vært usikker på hva han skulle studere etter videregående, og tenkt på alt fra politi til økonomi. Et år på folkehøgskole hjalp ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikkproduksjon

Sunnhordland folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Låtskriving.Studio

Sunnmøre Folkehøgskule
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Musikk

Fana folkehøgskule - Bergen
Kontakt skolen
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Utøvende klassisk strykere

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Musikkproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristenTilrettelagt for rullestolbrukere

Trommer- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Gitar- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Artist

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
HelårskursKristen

Utøvende klassisk slagverk

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Instrumental

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs17 t/ukeFrilynt