Teater, sang og dans- hos oss går alle på en linje. Man kan blant annet få erfaring med samfunnsteater, og politisk teater. Se filmatisert timeplan på www.solbakkenfolkehogskole.no

Gjennom prosjektarbeid, tekstseminarer og skrivekollektiv-valgfag får du erfaring som tekstforfatter. Her får du utvikle eget matreale du kan bringe til liv med skolens filmutstyr eller på Åpen Scene som er en intern visning på skolen for elever og ansatte.

Du kan ha regi på manuset ditt selv, eller be en medelev som ønsker å jobbe med regi om å iscenesette det.

På Solbakken går alle på en linje, med teater sang og dans i fokus. Skolen er med andre ord ikke linjedelt, men vi forsøker å tilpasse undervisningen dine interesser.

Fagene vi har er blant annet Skuespillerteknikk, Dans, Sang, Monolog/ Auditionteknikk, Stemmebruk, Musikal, Scenetekst, Musikal, Film og Regi.

På Solbakken har du forskjellige lærere gjennom året. Alle lærere har fagutdanning, blant annet fra Moscow Art Theatre School, LIPA, og London Contemporary School of Dance.

Det blir satt store krav til deg. Dette er et seriøst og utrolig morsomt år for deg som elsker kreativt arbeid.

Se Solbakken Folkehøgskoles nettside: http://solbakkenfolkehogskole.no/

• Interesse og engasjement
  • En iboende lyst til å lære
  • Et ønske om å utvikle deg innen drama/teater
  • Gode samarbeidsevner

Varighet: ca 5 dager

På Solbakken avgjøres det demokratisk hvor studieturen skal gå. Vi ønsker en faglig spennende tur til en av teaterhovedstedene i Europa (for eksempel London, Berlin, Moskva). Vi møter ressurspersoner og vi ser forestillinger. De siste årene har vi vært ulike steder i Skottland, England og før det i Berlin og Stockholm.

Skoleåret 17/18 går studieturen til Berlin. Vi jobber med å sette sammen et innholdsrikt program med bla. det store maksekompaniet Die Familie Floz og workshop på Schaubühne. Vi skal se forestillinger på Schaubühne og Hau og får med oss masse av det som skjer i Berlin uka før påske. Finnes det en gøyal karaokepub i Berlin er vi åpen for forslag.

Du kan være med å påvirke hvor studieturen skal gå.

Hilde Njøs

Musikkteaterlærer

Hilde har utdanning fra Musikklinja ved Bergen Lærerhøgskole (nå Grieg-akademiet) og dramalinja ved samme høgskole. Hun har også studert teatervitenskap ved Universitetet i Bergen. Hun jobbet 11 år på Solbakken før hun var med å starte opp Musikkteaterlinja ved Bårdar Akademiet. 2006 kom Hilde tilbake til Solbakken og underviser nå i sang, stemmebruk, kor, ensemblesang og interpretasjon.

Epost: hilde.njos@solbakken.fhs.no
Telefon: 95111591

Øyunn Bjørge

Teaterlærer

Øyunn er utdannet musikalartist ved Ballettakademien i Göteborg og har tatt PPU på KHIO. Hun har lang erfaring som stemmeskuespiller og som skuespiller og sanger for bla. Oslo nye teater. Øyunn underviser i yoga, Viewpoints og Metoden for fysiske handlinger og handlende analyse.

Epost: oyunn.bjorge@solbakken.fhs.no
Telefon: 95907591

Dette er et eksempel på hvordan timeplanen ser ut. Hva som finnes av valgfag varierer en del fra år til år, avhengig av elevenes interesser.

• Skolestart 18.august (2.klasse 15.august)
  • Høstferie uke 41
  • Juleferie fra 18. desember- 6.januar
  • Vinterferie uke 8
  • Studietur er som oftest uka før påske
  • Påskeferie 12-23 april
  • Avslutting 11.mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Valgfag skjer etter middag og skoleåret 17/18 har vi bla. Fotball, Jazzdans, Skrivekollektiv, Kunstklasse, Trening og tøying, og Lyttegruppe

Ballspill valgfag

Valgfag, Idrettshallen Skarnes. Fotball, innefotball, innebandy, basket, volleyball m.m. Avhenger av interesse/erfaring. Mulig å spille mot lokale bedrifts- og skolelag.

Dans/koreografi fordypning

For spesielt interesserte vil et være mulig å fordype seg i dansefaget. Dette kan omfatte jazz, samtidsdans.

Elevstyrte valgfag - (alene/gruppe)

Stor spennvidde ut fra dine interesser (og praktisk mulig), eks. er film, foto, idrett / trening, håndarbeid m.m. Vanligvis har vi elevproduksjoner, massasje, trening, yoga etc.

Skolen har filmutstyr og elevene kan få veiledning. Lag din egen film

Sang/kor fordypning

Fordypningsfag med individuell sangundervisning og kor. Mulighet for individuell sangundervisning noen ganger i løpet av året.

Solbakken er den lille folkehøgskolen for teater, sang og dans. Her går ALLE PÅ EN LINJE og får et allsidig tilbud i et kreativt, stimulerende og støttende miljø. Vi ønsker å legge et godt grunnlag for menneskelig vekst, et aktivt engasjement, og videre scenisk utdanning.

• Sangbok
  • Skolebilde
  • Studietur: Berlin, London, Stockholm eller Moskva
    • Visum

• Mat på studietur Berlin, London, Stockholm eller Moskva
  • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Skolestart 18.august (2.klasse 15.august), Høstferie uke 41, Juleferie er fra 18.desember- 6 januar, Vinterferie uke 8, Påskeferie 12-23 april, Avslutting er 11.mai. I tillegg er det endel hjemreisehelger gjennom året, men da kan man være på skolen om man vil.

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til Nationaltheatret

Litt tilfeldig havnet Modou Bah på folkehøgskole i Hedmark. I dag takker han lærerne herfra for at han denne våren debuterer på Nationaltheatret.

Les mer på bloggen ▷

Skuespillteknikk Ledig plass