Ønsker du å satse på skuespill eller regi? Har du gått et år på folkehøgskole med teater som fordypning eller har annen relevant erfaring? Da er et 2. år på Solbakken kanskje noe for deg.

2. klasse i teater på Solbakken folkehøgskole er et år for deg som ønsker å satse på skuespill innen teater og film. Eller teaterregi.

I år skal vi ha en blanding av elever som har gått teater på Solbakken Folkehøgskole og eksterne søkere. Opptakskrav er at du har gått et år på folkehøgskole med teater som fordypning, eller har annen relevant erfaring, at du er en lagspiller, har lite fravær og er motivert for et svært lærerikt og intensivt skoleår.

Ettersom det er viktig å danne en gruppe som fungerer godt sammen vil vi kalle inn søkere som tilfredstiller opptakskravene på intervju. Relevant erfaring fra folkehøgskole eller annen relevant erfaring må dokumenteres.

Søknadsfrist er 1. august. Det er få plasser, så søkt raskt om du er interessert!

For deg som ønsker å bli skuespiller innen teater eller film, eller ønsker å bli regissør. Se opptakskrav over.

Varighet: ca 5 dager

På Solbakken avgjøres det demokratisk hvor studieturen skal gå. Vi ønsker en faglig spennende tur til en av teaterhovedstedene i Europa (for eksempel London, Berlin, Moskva). Vi møter ressurspersoner og vi ser forestillinger. De siste årene har vi vært ulike steder i Skottland, England og før det i Berlin og Stockholm.

Skoleåret 17/18 går studieturen til Berlin. Vi jobber med å sette sammen et innholdsrikt program med bla. det store maksekompaniet Die Familie Floz og workshop på Schaubühne. Vi skal se forestillinger på Schaubühne og Hau og får med oss masse av det som skjer i Berlin uka før påske. Finnes det en gøyal karaokepub i Berlin er vi åpen for forslag.

Du kan være med å påvirke hvor studieturen skal gå.

Dette er et eksempel på hvordan timeplanen ser ut. Hva som finnes av valgfag varierer en del fra år til år, avhengig av elevenes interesser.

• Skolestart 18.august (2.klasse 15.august)
  • Høstferie uke 41
  • Juleferie fra 18. desember- 6.januar
  • Vinterferie uke 8
  • Studietur er som oftest uka før påske
  • Påskeferie 12-23 april
  • Avslutting 11.mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Valgfag skjer etter middag og skoleåret 17/18 har vi bla. Fotball, Jazzdans, Skrivekollektiv, Kunstklasse, Trening og tøying, og Lyttegruppe

Ballspill valgfag

Valgfag, Idrettshallen Skarnes. Fotball, innefotball, innebandy, basket, volleyball m.m. Avhenger av interesse/erfaring. Mulig å spille mot lokale bedrifts- og skolelag.

Dans/koreografi fordypning

For spesielt interesserte vil et være mulig å fordype seg i dansefaget. Dette kan omfatte jazz, samtidsdans.

Elevstyrte valgfag - (alene/gruppe)

Stor spennvidde ut fra dine interesser (og praktisk mulig), eks. er film, foto, idrett / trening, håndarbeid m.m. Vanligvis har vi elevproduksjoner, massasje, trening, yoga etc.

Skolen har filmutstyr og elevene kan få veiledning. Lag din egen film

Sang/kor fordypning

Fordypningsfag med individuell sangundervisning og kor. Mulighet for individuell sangundervisning noen ganger i løpet av året.

Solbakken er den lille folkehøgskolen for teater, sang og dans. Her går ALLE PÅ EN LINJE og får et allsidig tilbud i et kreativt, stimulerende og støttende miljø. Vi ønsker å legge et godt grunnlag for menneskelig vekst, et aktivt engasjement, og videre scenisk utdanning.

• Sangbok
  • Skolebilde
  • Studietur: Berlin, London, Stockholm eller Moskva
    • Visum

• Mat på studietur Berlin, London, Stockholm eller Moskva
  • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Skolestart 18.august (2.klasse 15.august), Høstferie uke 41, Juleferie er fra 18.desember- 6 januar, Vinterferie uke 8, Påskeferie 12-23 april, Avslutting er 11.mai. I tillegg er det endel hjemreisehelger gjennom året, men da kan man være på skolen om man vil.

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til Nationaltheatret

Litt tilfeldig havnet Modou Bah på folkehøgskole i Hedmark. I dag takker han lærerne herfra for at han denne våren debuterer på Nationaltheatret.

Les mer på bloggen ▷

TeaterLedig plass

Teater

Sunnhordland folkehøgskule