Teater, sang og dans- hos oss går alle på en linje. Man kan få erfaring med teaterregi og filmregi dersom man ønsker det. Se filmatisert timeplan på www.solbakkenfolkehogskole.no

Gjennom prosjektarbeid og valgfag får du utviklet deg som regissør. Du kan være assisterende regissør på prosjekter, ha regi på egne scener i prosjekter eller jobbe med scener, stykker eller kortfilm i valgfag.

Hvis du ønsker å jobbe med regi vil du få egen oppfølging på dette.

På Solbakken går alle på en linje, med teater sang og dans i fokus. Skolen er med andre ord ikke linjedelt, men vi forsøker å tilpasse undervisningen dine interesser.

Fagene vi har er blant annet Skuespillerteknikk, Dans, Sang, Monolog/ Auditionteknikk, Stemmebruk, Musikal, Scenetekst, Musikal, Film og Regi.

På Solbakken har du forskjellige lærere gjennom året. Alle lærere har fagutdanning, blant annet fra Moscow Art Theatre School, LIPA, og London Contemporary School of Dance.

Det blir satt store krav til deg. Dette er et seriøst og utrolig morsomt år for deg som elsker kreativt arbeid.

Se Solbakken Folkehøgskoles nettside: http://solbakkenfolkehogskole.no/

• Interesse og engasjement
  • En iboende lyst til å lære
  • Et ønske om å utvikle deg innen drama/teater
  • Gode samarbeidsevner

Varighet: ca 5 dager

På Solbakken avgjøres det demokratisk hvor studieturen skal gå. Vi ønsker en faglig spennende tur til en av teaterhovedstedene i Europa (for eksempel London, Berlin, Moskva). Vi møter ressurspersoner og vi ser forestillinger. De siste årene har vi vært ulike steder i Skottland, England og før det i Berlin og Stockholm.

Skoleåret 17/18 går studieturen til Berlin. Vi jobber med å sette sammen et innholdsrikt program med bla. det store maksekompaniet Die Familie Floz og workshop på Schaubühne. Vi skal se forestillinger på Schaubühne og Hau og får med oss masse av det som skjer i Berlin uka før påske. Finnes det en gøyal karaokepub i Berlin er vi åpen for forslag.

Du kan være med å påvirke hvor studieturen skal gå.

Harald Thompson Rosenstrøm

Rektor

Harald har studert siviløkonomi, men er i utgangspunktet utdannet skuespiller ved Moscow Art Theatre School i Russland. Han har jobbet som skuespiller innen teater og film i Russland, Frankrike og Norge. Harald holder rektors time, er med på ballspill og underviser i skuespillerteknikk.

Epost: harald@solbakken.fhs.no
Telefon: 48188951

Dette er et eksempel på hvordan timeplanen ser ut. Hva som finnes av valgfag varierer en del fra år til år, avhengig av elevenes interesser.

• Skolestart 18.august (2.klasse 15.august)
  • Høstferie uke 41
  • Juleferie fra 18. desember- 6.januar
  • Vinterferie uke 8
  • Studietur er som oftest uka før påske
  • Påskeferie 12-23 april
  • Avslutting 11.mai
Last ned årsplan som pdf ↓

Valgfag skjer etter middag og skoleåret 17/18 har vi bla. Fotball, Jazzdans, Skrivekollektiv, Kunstklasse, Trening og tøying, og Lyttegruppe

Ballspill valgfag

Valgfag, Idrettshallen Skarnes. Fotball, innefotball, innebandy, basket, volleyball m.m. Avhenger av interesse/erfaring. Mulig å spille mot lokale bedrifts- og skolelag.

Dans/koreografi fordypning

For spesielt interesserte vil et være mulig å fordype seg i dansefaget. Dette kan omfatte jazz, samtidsdans.

Elevstyrte valgfag - (alene/gruppe)

Stor spennvidde ut fra dine interesser (og praktisk mulig), eks. er film, foto, idrett / trening, håndarbeid m.m. Vanligvis har vi elevproduksjoner, massasje, trening, yoga etc.

Skolen har filmutstyr og elevene kan få veiledning. Lag din egen film

Sang/kor fordypning

Fordypningsfag med individuell sangundervisning og kor. Mulighet for individuell sangundervisning noen ganger i løpet av året.

Solbakken er den lille folkehøgskolen for teater, sang og dans. Her går ALLE PÅ EN LINJE og får et allsidig tilbud i et kreativt, stimulerende og støttende miljø. Vi ønsker å legge et godt grunnlag for menneskelig vekst, et aktivt engasjement, og videre scenisk utdanning.

• Sangbok
  • Skolebilde
  • Studietur: Berlin, London, Stockholm eller Moskva
    • Visum

• Mat på studietur Berlin, London, Stockholm eller Moskva
  • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Skolestart 18.august (2.klasse 15.august), Høstferie uke 41, Juleferie er fra 18.desember- 6 januar, Vinterferie uke 8, Påskeferie 12-23 april, Avslutting er 11.mai. I tillegg er det endel hjemreisehelger gjennom året, men da kan man være på skolen om man vil.

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til Nationaltheatret

Litt tilfeldig havnet Modou Bah på folkehøgskole i Hedmark. I dag takker han lærerne herfra for at han denne våren debuterer på Nationaltheatret.

Les mer på bloggen ▷

Stand Up & RevyLedig plass