Er du interessert i foto og likar å reise så er dette linja for deg! Vi oppsøker spennande motiv, både i lokalmiljøet og ute i verda.

Fotoreise er ei fotolinje med fokus på kultur, natur og verden.

Du vil få grundig opplæring i fotofaget, så du treng ikkje ha mykje førehandskunnskapar. Kan du derimot mykje om foto frå før, treng du ikkje vere redd for å ikkje få nye utfordringar. Fotoreise er altså ei reise i fotofaget, samt ei fotolinje som er mykje på reise.

Når vi ikkje er på reise jobbar vi med spennande prosjekt på skulen. For at du skal bli ein betre fotograf og for at du skal utvikle din eigen personlege stil blir det lagt opp til ein god del fotooppgåver.

Vi skal blant anna innom portrettfotografering, dokumentarfotografi, landskapsfotografi, studiofotografering og skulen har flotte mørkerom kor vi jobbar med analog fotografi. Skulen har alt du treng av utstyr til dette.

I klasserommet har vi iMac maskiner og ein flott printer for storformat. Du vil få opplæring i Lightroom og Photoshop, og jobbe både med utstillingar og digitale bildepresentasjonar. Det blir lagt vekt på at du skal bygge deg en portefolie på Instragram. Sosiale medier er et flott sted å markedsføre seg selv som fotograf.

Fotoreise passer for alle, uansett bakgrunn og forkunnskaper. Undervisningen er lagt opp til at den enkelte elev får muligheten til utvikle seg fra det stadiet man er på.

• Kamerateknikk
  • Bildekomposisjon og motivvalg
  • Bilderedigering i Photoshop
  • Dokumentar og reportasjefoto
  • Reisefoto
  • Landskapsfoto
  • Portrett-/Studiofotografering
  • Miljøportrett
  • Fotomaraton
  • Gatefotografi
  • Utstillingar

Varighet: 14 dager

På våren reiser me til Vietnam! Der skal me gjere ei rundreise mellom risåkrar og kalksteinsklipper, på vandring i fjerne landsbyar vekk frå storbyens mas og jag, og på båttur i Halong Bay. Du vil komme tett på den fantastiske naturen, den spennande kulturen og dei gjestfrie menneska. Me skal overnatte mellom anna hjå ein Vietnamesisk familie på "homestay" og du skal få oppleve ein av Asias vakreste storbyer, Hanoi. Den vetle skreddarbyen Hoian med dens mange lyslangterner skal me og innom!

Hemsedal

Varighet: 3 dager

I veke 3 reiser heile skulen over fjellet til Hemsedal. Vi bur i botnen av bakken, heilt perfekt for "ski inn og ski ut". Heile 3 dagar får vi i bakken for å utvikle skiteknikken og lære nye triks. Elevane blir delt inn i små grupper etter nivå, der du kan velje mellom telemark og slalom/randonnè. Nokre av instruktørane er innleigde, men det er mange lærarar frå skulen som er med! Det er to økter på dagtid med instruksjon, mens resten av tiden kan du bruke på frikøyring.

På kveldane er det god middag og sosialt i samlingsstova.

Vårcruise på Sognefjorden

Varighet: 2 dager

Mot slutten av skuleåret reise me på ein todagers båtcruise på Sognefjorden. Me har heile båten for oss sjølv, og me seglar inn i majastetiske Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. I vakre Dyrdal, ei veglaus grend, overnattar me for natta. I denne grenda er det gode moglegheiter for uteaktivitetar og fjelltur for dei som ynskjer det. Me bur ombord i båten, i skulehuset, og for dei meir friluftsglade, i telt. På ettermiddagen lagar me grilmat på kaien og legg opp til sosialt samvær rundt bålet om kvelden. Neste dag går me i lang på nordsia av Nærøyfjorden for å gå langs den vakre postveg stien til Styvi. Her tek me lunsjen, som er grillmat, og for dei som er ekstra tøffe, er det moglegheit for å ta seg ein dukkert i fjorden.

Sivelin Kjølstad

Linjelærar

Sivelin må ta skulda for mange skarpe blikk. Skulen sin fotolærar veit å skape god stemning med musikk, eit venleg smil og ei skulder å lene seg på. Som ei motvekt til å springe til fjells, sørgjer Sivelin for at me andre har høg trivsel på skulen. Mang ein kjekkas har funnet vegen til målarpenslar, strikkepinnar og geriljabroderi med denne kreative dama. Rå på revy og få oss rundt ho glade.

Epost: sivelin@sogndal.fhs.no
Instagram: @sivelin

• Mat og rom på skolen
  • Studietur: Studietur til Vietnam

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

• Kamera
  • Ladar til kamera
  • Minnekort (gjerne to)
  • Batteri (ekstrabatteri om du har det)
  • Lett stativ
  • Berbar datamaskin
  • Adobe Photoshop hvis du har
  • Ekstern harddisk
  • Pass
  • Reiseforsikring
  • Pass

Viss de kan låna eller finne noko brukt er det heilt flott!

Vi tilrettelegger for deg så godt vi kan og gjør justeringer i samråd med deg.Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om vi kan tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMeir om skulenSkulen si nettside

Frå bloggen

Mathea var et halvt år på folkehøgskole før militæret: – En sorg å slutte

– Jeg har fått så mange nye erfaringer og opplevelser som jeg kommer til å ta med meg livet ut, sier Mathea Bjørnsen.

Les meir på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Linjer som liknar denne

Humor & Scene - halvårskurs vår 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs vår16 t/ukeFrilynt