Til hovedinnhold

VoiceSing - vokal crossover

Søk på linjen
Ledig plass

Bruk et år på sang! Her får du synge alene, i grupper og kor. Du får opplæring i generell stemmebruk og vokalstiler i ulike sjangre, samtidig som du blir oppfordret til å finne din egen sangstil.

Er du glad i å synge? Vil du bli bedre kjent med sangstemmen din, og lære å bruke den på ulike måter? Har du lyst til å utvikle deg både vokalt og sosialt i et variert skolemiljø? 

Her får du synge mye og variert i løpet av året. Gjennom seminarer, workshops og sangtimer, vil linjelærer, innleide sangpedagoger og profesjonelle sangere gi deg variert sangundervisning.  Du får opplæring i besifringsspill på piano og gitar, og vil lære grunnleggende prinsipper i vokalarrangering og ensembleledelse. 

Året vil bli delt inn i perioder der vi, innenfor hver periode, har fokus på vokalstiler i ulike musikksjangre. Sjangrene kan variere noe, alt etter hvilke gjesteforelesere som er tilgjengelig, og etter ønsker fra elevene. Sjangre med en eller flere tydelige vokalstiler vil bli prioritert. Hovedvekten vil ligge på rytmiske sjangre som blues, soul, jazz, pop/rock, men sjangre som musikal/klassisk og folkemusikk er også aktuelle. I løpet av periodene vil du få mulighet til øve og opptre med ulike typer besetninger, som band, storband og kor, og jobbe med innspilling av musikk i studio. Underveis vil du også bli utfordret til å omarrangere låter fra andre sjangre, og jobbe med personlig uttrykk og formidling.

I tillegg til utvikling av egen sangstemme, sangglede og mestring gjennom sang, har det sosiale stort fokus på linja, og skolen generelt. Linjeturen til New York blir et av høydepunktene i et år som vil gi deg mange nye musikalske og sosiale opplevelser. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For deg som liker å synge! Ingen opptaksprøve eller spesielle forkunnskaper kreves. men du bør være motivert for å videreutvikle stemmen din og være åpen for ulike innfallsvinkler til det å synge.

Dette vil du lære

 • undervisning i generell stemmebruk og ulike vokalstiler
 • grunnleggende sjangerkunnskap/musikkhistorie
 • grunnleggende musikkteori
 • vokalarrangering (to-stemt, flerstemt og kor)
 • besifringsspill (piano/gitar)
 • trening i ensembleledelse (band, vokalgrupper og kor)
 • innspilling av musikk i studio
 • opptredener/konserter på og utenfor skolen
 • linjetur til New York med varierte musikalske og sosiale opplevelser

Våre forventninger til deg

 • motivert
 • villig til å lære nye ting
 • delta positivt både faglig og sosialt

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 3 uker

Studieturen er fortsatt under planlegging, men vil ha USA og New York som reisemål. Her vil du få varierte opplevelser i en av verdens største byer.

Byen er sentral for mye av utviklingen som har skjedd i musikkhistorien, og du vil få mulighet til å oppleve musikk i mange av sjangrene vi er innom i løpet av skoleåret.

Jazz- og rockeklubber, gospel-messer og musikal-show er aktuelle reisemål for turen.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den lengste turen er 9.1 mil lang, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter under denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjella, Børgefjell eller Forra nasjonalpark, med ulike hytter til disposisjon.

Baltikum

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Opplev Baltikum turen er en tur som går av stabelen i november og som tar oss med på buss- og fergereise til Riga eller Tallin via Stockholm og ferge. Vel fremme blir det felles opplevelser som konserter og læring om østeuropeisk kultur. En av dagene er linjespesifikk, og vi opplever da alt fra Shotokan til tradisjonelt håndverk, elvefiske og trening på østeuropeisk vis. Vi busser rundt i Baltikum og får med oss overgangen fra kommunisme til kapitalisme, hvor landene meget raskt går fra gammeldagse østeuropeiske byer til moderne metropol. Tallin og Riga vokser raskere og moderniseres raskere enn noen andre byer i Europa – men her kan man fremdeles finne krysningen mellom Øst og Vest og Kommunisme og Kapitalisme. En herlig kontrast for alle dere som senere skal til USA, eller Asia.Turen er lagt opp slik at vi får med oss den store lysfestivalen, og Latvias nasjonaldag. Dette er noe anderledes enn 17 mai her hjemme. 

Blåtur

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Per Christian Rolin

Lærer på linja VoiceSing - vokal crossover

Per Christian Rolin er 38 år gammel og har utdanning i musikk fra Lærerhøgskolen i Vestfold, Universitet i Oslo, og Norges Musikkhøgskole. Han har lang erfaring som musiker, instruktør og dirigent og har jobbet med sang og musikk i grunnskolen, kulturskolen og her på SkoFo.  For tiden dirigerer han Levanger Kammerkor, og tar frilansoppdrag som pianist og instruktør.

 • Skolestart: lørdag 22. august 2020
 • Felles bli-kjent-tur en uke etter skolestart
 • Skofoade
 • Gjørmedag
 • Høstferie
 • Studieturer
 • Elevkvelder 
 • Juleverksted først i desember
 • Juleavslutning med julebord og alt som hører til
 • Juleferie
 • Elevstyrt uke
 • Skofo-cup
 • Familiehelg med tema
 • Vinterferie
 • Felles tur til Åre
 • Brasilløp med innsamling til barnehjemmet AbraC i Brasil
 • Studieturer 
 • Påskeferie
 • Blåtur
 • Siste skoledag 

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, et på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til knivmaking til kunst, jeger- og båtførerprøve.
Skolen kan tilby ca 30 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Bildefilosofi

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i hovedsak, men kan også være noe utendørs.

Fluebinding

Alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Kurs i enhånds, og tohånds fluekasting. Skolen er også her sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hybelmat

Praktisk og teoretisk tillaging av sunn, billig og praktisk mat, for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk".

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Miniatyrskyting

15 meter innendørs skyting med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program.

Musikk og scene

Revy/Drama

Et valgfag der du får prøve å opptre, arrangere og sette opp en forestilling for de andre elevene. Det blir mye morsomt og kreativt samarbeid med de andre elevene.

Samspill

Scrapbook

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spinning

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet.

Strikking

Surfcasting

Kast opptil 200 meter med skolens surfcast utstyr. Surfcasting er fiske fra land, gjerne i kombinasjon med agn. Vannvittig spennende i en av verdens mest artsrike fjorder.

Tegning/maling

Tekstil

Våtkort kano/kajakk

Praktisk og teoretisk læring fram til våtkort for kajakk/kano. Hvis du ønsker å ta prøven er det et eksamensgebyr.

Volleyball

Volleyball er et valgfag med fokus på utvikling og spill. Man har enkle øvelser for å forbedre sin teknikk og man har en del spillsekvenser slik at man ser helheten i spillet.

Yoga

 • Velkommen til et opplevelsesrikt år midt i hjertet av Trøndelag
 • Her kommer du garantert til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer
 • Dette skjer sammen med andre som blir dine venner for livet

 

Linjer ved skolen

Fra kr 124 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Baltikum
 • Studietur: Blåtur
 • Studietur: Voicesing: New York
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 900,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 900,-
(12 490,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   I feriene stenger skolen helt, og elevene må reise hjem. Det er mulighet til å komme tilbake kvelden før skolestart. Vanligvis starter skolen opp etter ferien først kl 13, så det er mulig å reise hit også selve oppstartsdagen.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til VM

Amalie Anker Johansson kom til Skogn folkehøgskole som nybegynner i kickboksing. Nå, tre år senere, er hun klar for sitt første VM.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikk og Vokal

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikk - Sang/vokal

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Artist og låtskrivar

Manger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Vokal Kor Solosang - New York B

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Voice New York

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk Utøvende Sang

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
Helårskurs9 t/ukeKristen

Vokal

Trøndertun folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs21 t/ukeFrilynt

VOKAL - Kor- og solosang

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Musikal og dans

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Låtskriving.Studio.NewYork

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk

Sunnhordland folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikal - Broadway

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikal Trening Broadway

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Dans

Solbakken folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs42 t/ukeFrilynt

Musikk & Friluftsliv - London & Dublin

Voss folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Musikk, dans, drama, reise

Risøy Folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Utøvende musikk: Vokal

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk - sang/scene/studio

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikkproduksjon og låtskriving

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Sang- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk - Irland

Seljord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk; Artist

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Utøvende musikk: Artist/Låtskriver

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Musikk Band Vokal

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Folkemusikk og dans

Setesdal Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Musikk og låtskriving

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Nordiska Visskolan - sång och scenträning.

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Helårskurs36 t/ukeFrilynt

Teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Musikk og teater

Romerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs27 t/ukeFrilynt

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt