Til hovedinnhold

Kampsport og fitnesstrening for både nybegynnere og erfarne utøvere. Høy intensitet, bratt læringskurve og lærer som har internasjonale titler i kickboxing. 2-3 ukers studietur til eksotiske Thailand

Vi har instruktører med årevis av erfaring, som er toppmotivert til å lære opp DEG!
Treningene er varierte, med alt fra:

Her vil du ikke bare utvikle ferdigheter innen kampsport, men også bygge karakter, disiplin og egenskaper som tjener deg i alle aspekter av livet. Vi fokuserer på å ruste deg til å møte livet med mot, integritet og respekt.

Vi samarbeider med Care treningssenter i Levanger for å gi deg personlig veiledning og trening. Her får du en god miks mellom teori og praksis, og vi sørger for å lære deg godt opp.

Ingen erfaring? Ingen problem! Læreren er ikke bare en mester i kickboxing, men har også årevis av erfaring med å undervise på ulike nivåer. Og skreddersyr opplæringen for deg.

Vi har også en fantastisk studietur til kampsportens hjemland, Thailand, der du får oppleve sportens opphav og bli kjent med kulturen på nært hold.

Linjelæreren har en rekke kjente kontakter i kampsportmiljøet, som kommer på besøk iløpet av året. Han er også venn med selveste UFC stjerne Valentina Shevchenko, og de holder kontakten angående Norges besøk og seminar på Kickboxing & Fitness linja. 

Du vil også bli inspirert av 7x verdensmester Thea Næss som er med oss og trener i 2 dager. Hva venter du på?

Bli en del av denne uforglemmelige reisen. Vi venter på DEG! 

Følg oss gjerne på instagram

Intervju med elever:

Lea Hagberg
Beate Strongman
Aurora Paulsen

Denne linja passer både for deg med kampsportbakgrunn fra før, samt for deg som er nybegynner og som vil lære kickboxing. Det viktigste er at du er glad i å trene, og motivert til å utvikle deg.

Dette vil du lære

 • Kickboxing
 • Selvforsvar
 • Andre kampsporter som MMA, Krav Maga, Brazilian Jiu Jitsu, Muay Thai og boksing
 • Få innføring i ulike treningsmetoder for å utvikle deg til en dyktig kampsportutøver
 • Bevegelighetstrening/stretching
 • Muligheten til å undervise idrettslag i kickboxing hvis man ønsker

Våre forventninger til deg

 • Du må vise at du er motivert for å trene
 • Du må opptre som en god representant for idretten kickboxing.
 • Kickboxing og fitness er en seriøs linje med en egen kontrakt som elevene signerer ved skolestart. Kontrakten tar for seg det å ikke misbruke sine ferdigheter utenfor trening og at linja har nulltoleranse mot bruk av doping.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 3 uker

Her får du ikke bare muligheten til å trene Muay Thai, men også andre kampsporter som MMA, Krabi Krabong, Western boksing, Muay Boran og Brazilian Jiu Jitsu. Du får en all-inclusive pakke med fri tilgang på alle kampsportøkter og fitnessøkter. Det kommer stadig kjente fightere fra hele verden for å trene i nettopp Tiger Muay Thai, som er verdens største kampsport og fitnesscamp. UFC-veteraner som nylig har vært der på treningsopphold er Jake Shields, Alistair Overeem, Georges St-Pierre, Mike Swick, John Fitch, Kyle Kingsbury og UFC champion Valentina Shevchenko.

Tiger har over 40 profesjonelle muay thai instruktører, 4 grapplingeksperter og en rekke fitnesstrenere, så du er i trygge hender under treningene. Du får også her tilpasset treningsprogram. Mange av trenerne er kjente fightere som for eksempel UFC fighteren Roger Huerta som er trener for MMA i Tiger.

Turen inneholder også en rekke spennende fellesutflukter og opplevelser. Du vil få oppleve Phi Phi Island, James Bond Island, Maya Bay (fra filmen «The Beach»), snorklingparadiset Mosquito Island, besøk frittgående elefanter i nasjonalpark, Muay Thai mesterskap på Bangla Stadion og mye mer.

Varighet 2-3 uker.


To frivillige studieturer

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

Varighet: 1 uke

Plan kommer i løpet av skoleåret. Man kan velge kun en av turene. Disse er ikke knyttet til linjene. Den ene turen har fokus på kultur, den andre på sport.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den hardeste turen er utfordrende, men alle som vil klarer å gjennomføre den, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter i løpet av denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjell og Forra naturreservat, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Vidar Moe

Lærer på Kickboxing og fitness

Vidar har allmennlærerutdanning og mastergrad i kroppsøving og idrett fra universitetet. Har 20 års erfaring med kickboxing og har vært aktiv fighter på nasjonalt og internasjonalt nivå, samt mange års erfaring som trener. Kickboxing og fitness linja startet han opp i 2010. 

Han er verdens snilleste kickboxer, en rolig, behagelig person som gjerne slår av en prat, han liker også å kødde av og til. 

Epost: vidar.moe@skognfhs.no

Vi har fokus på å ha linjefagene komprimert, slik at det er enkelt å planlegge for eksempel turer og aktiviteter over flere dager. Det er minimum 14 timer linjefag pr uke. Under kan du se en vanlig uke. I tillegg har vi egne linjefagsuker, uten morgensamling, valgfag eller fellesfag. Det vil også bli en elevstyrt uke i løpet av året, der elevene selv bestemmer hvilket tema de vil utforske.

Last ned timeplan som pdf ↓

Plan for skoleåret 2024-25 er ikke klar ennå.

 

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, det andre på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst eller jeger- og båtførerprøve. Skolen tilbyr ca 20 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Konte eksamen

Nytt av året er at vi har en avtale med Levanger VGS om muligheten for å ta opp fag som man har strøket på i vgs. Intensivkurs er også mulig. Avtal med oss så snart som mulig om du skal ha dette faget

Matlaging

Praktisk og teoretisk tilberedelse av sunn, billig, praktisk og god mat for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser det man lager sammen etterpå

Miniatyrskyting

Her får du prøvd å skyte på 15 meter innendørsbane med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program. Har du hatt lyst til å prøve å skyte med våpen - så er dette en flott arena å begynne på.

O2

Ta del i et valgfag hvor utholdenheten får testet og utviklet seg. Lær om nye og morsomme treningsformer

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Tegning/maling

Dette passer både for de som er flinke til å tegne men også til de som ikke har så mye erfaring med det. Du kan jobbe med et bestemt prosjekt, eller kose deg med masse forskjellige tegninger.

Tekstil

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her kommer du til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi tilbyr 10 spennende linjer og et botreningstilbud og vi drar på turer både i innland og utland. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 134 520,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Beltegradering
 • Full utstyrpakke, verdi ca 5000
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Frivillig studietur, to valg
 • Blikjent-tur i starten
 • Treningsrom
 • Blåtur
 • Alpintur
 • Valgfag
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Blåtur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Thailand
  • Reiseforsikring
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 134 520,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 134 520,-
(13 452,- per måned)
Dersom du har problemer med at det blir for dyrt, så kan du kontakte rektor. Vi har muligheter for å kunne justere prisen etter avtale. En gladnyhet er at regjeringen har økt satsene for lån/stipend fra Lånekassen!
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Stort styrketreningsrom
 • Gymsal
 • Badstue
 • Spinningsal
 • Frisbeegolf
 • VR-rom
 • Laser tag gevær
 • Samarbeidsavtale Care Treningssenter Levanger.
 • Bootcamputstyr til utetrening, flere dekk av ulike størrelser
 • Du vil få: boksehansker, fotbeskyttere, leggbeskyttere, tannbeskytter, kickboxingbukse, håndbandasjer, susp og fullt utstyr helt gratis

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om det er mulig for oss å tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Kom ikke inn på drømmestudiet: – Glad for at jeg endte på folkehøgskole

Da karaktersnittet økte på grunn av pandemien, måtte Astrid Elise (21) endre planene sine over natta. Nå er hun glad for at hun venta med ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Østlig filosofi, yoga og kampkunst

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

MMA kampsport

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kampsport - Muay Thai og K1

Skogn folkehøgskole
HelårskursFrilynt

TaeKwon-Do

Nordmøre Folkehøgskule
Helårskurs A12 t/ukeFrilynt

Vikingliv

Fjordane folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

PERSONLIG TRENER

Follo Folkehøgskole
Helårskurs19 t/ukeFrilynt

Trening og sjølforsvar

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt