Til hovedinnhold
Ledig plass

Kampsport og fitnesstrening for både nybegynnere og erfarne utøvere. Høy intensitet, bratte læringskurver og lærer som har internasjonale titler i kickboxing. Treningsleir i eksotiske Thailand.


Vi følger selvfølgelig FHI sine reiseråd. Siden studieturen er planlagt våren 2022 regner vi med at den gjennomføres.

På denne linja vil kickboxing stå i fokus og treningene vil være både fleksible og varierte. Det er varierte treningsformer i undervisningen med innslag av både crossfit, body fit, kettle bells, trening med dekk, bakkeløp, trappeløp, kickboxingtrening i basseng, core trening og mye mer.

Vi har også et samarbeid med treningssenteret Care i Levanger. Her blir det mye trening hvor du får individuell oppfølging, slik at du utvikler deg til en dyktig kampsportutøver.

Det blir også noe teori, slik at du lærer deg å planlegge, gjennomføre og ikke minst forstå din egen treningsituasjon.

Det er ikke nødvendig at du har bakgrunn fra kickboxing for å kunne ha nytte av denne linjen.Dette er et tilbud både for de som har erfaring med kampsport og for de som vil lære seg denne kampsporten.

I løpet av året vil det komme flere kjente kjente navn og undervise klassen, blant annet selveste 7x verdensmester Thea Næss kommer på besøk i 2 dager og legger opp til morsomme økter. 
Følg oss gjerne på instagram

instagram: skofokickboxing

I
ntervju med elever:
Lea Hagberg
Beate Strongman
Aurora Paulsen

Denne linja passer både for deg med kampsportbakgrunn fra før, samt for deg som er nybegynner og som vil lære kickboxing. Det viktigste er at du er glad i å trene.

Dette vil du lære

•  Kickboxing

•  Selvforsvar

•  Andre kampsporter som MMA, krav maga, brazilian jiu jitsu, muay thai og boksing

•  Få innføring i ulike treningsmetoder for å utvikle deg til en dyktig kampsportutøver

•  Bevegelighetstrening/stretching

•  Muligheten til å undervise idrettslag i kickboxing hvis man ønsker

Våre forventninger til deg

•  Du må vise at du er motivert for å trene

•  Du må opptre som en god representant for idretten kickboxing.

 • Kickboxing & Fitness linja er en seriøs linje med en egen kontrakt elevene skriver under på etter skolestart. Kontrakten tar for seg det med å ikke misbruke sine ferdigheter utenfor trening og at linja har nulltoleranse mot bruk av doping.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca 3 uker

Her får du ikke bare muligheten til å trene Muay thai, men også andre kampsporter som MMA, Krabi Krabong, Western boksing, Muay Boran og Brazilian Jiu Jitsu. Du får en all innclusive pakke med fri tilgang på alle kampsportøkter og fitnessøkter. Det kommer stadig kjente fightere fra hele verden for å trene i nettopp Tiger Muay thai, som er verdens største kampsport og fitnesscamp. UFC veteraner som nylig har vært der på treningsopphold er Jake Shields, Alistair Overeem, Georges St- Pierre, Mike Swick, John Fitch, Kyle Kingsbury og UFC champion Valentina Shevchenko.

Tiger har over 40 profesjonelle muay thai instruktører, 4 grapplingeksperter og en rekke fitnesstrenere, så du er i trygge hender under treningene. Du får også her tilpasset treningsprogram. Mange av trenerne er kjente fightere som for eksempel UFC fighteren Roger Huerta som er trener for MMA i Tiger.

Turen inneholder også en rekke spennende fellesutflukter og opplevelser. Du vil få oppleve Phi Phi Island, James Bond Island, Maya Bay (fra filmen «The Beach»), snorklingparadiset Mosquito Island, besøk frittgående elefanter i nasjonalpark, Muay Thai mesterskap på Bangla Stadion og mye mer.

Mange lurer på om det blir studietur med hensyn til Covid-19. Vi følger anbefalinger og råd fra FHI fortløpende. Skulle destinasjonen som vi hadde tenkt å reise til være uaktuell må vi tenke alternativt. Da blir vi sammen med klassen enige om et eller flere reisealternativ slik at vi kan skape magiske øyeblikk og minner sammen.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den lengste turen er 9.1 mil lang, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter under denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjella, Børgefjell eller Forra nasjonalpark, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Vidar Moe

Lærer på Kickboxing og fitness

Vidar har allmennlærerutdanning og mastergrad i kroppsøving og idrett fra universitetet. Har 20 års erfaring med kickboxing og har vært aktiv fighter på nasjonalt og internasjonalt nivå, samt mange års erfaring som trener. Kickboxing og fitness linja startet han opp i 2010. 

Han er verdens snilleste kickboxer, en rolig, behagelig person som gjerne slår av en prat, han liker også å kødde av og til. 

Epost: vidar.moe@skognfhs.no

 • Skolestart: lørdag 27. august 2022

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, et på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst, jeger- og båtførerprøve. Skolen kan tilby cirka 25 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Hybelmat

Praktisk og teoretisk tillaging av sunn, billig og praktisk mat, for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser selvfølgelig det man lager sammen.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Miniatyrskyting

Her får du prøvd å skyte på 15 meter innendørsbane med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program. Har du hatt lyst til å prøve å skyte med våpen - så er dette en flott arena å begynne på.

Musikk og scene

Her får du utfolde deg sammen med andre på scenen - vi setter opp og øver inn noe som vi kan vise frem for resten av skolen. Det er mulig for alle å være med på dette. Det blir mye latter og moro.

Revy/Drama

Et valgfag der du får prøve å opptre, arrangere og sette opp en forestilling for de andre elevene. Det blir mye morsomt og kreativt samarbeid med de andre elevene.

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Superhero

Artige og dype aktiviteter og samtaler rundt hva det betyr å bli en ekte superhelt fra innsiden. Temaer vi fokusere på er hvordan en kan leve et lykkelig liv.

Surfcasting

Kast opptil 200 meter med skolens surfcast utstyr. Surfcasting er fiske fra land, gjerne i kombinasjon med agn. Vannvittig spennende i en av verdens mest artsrike fjorder.

Tegning/maling

Dette passer både for de som er flinke til å tegne men også til de som ikke har så mye erfaring med det. Du kan jobbe med et bestemt prosjekt, eller kose deg med masse forskjellige tegninger.

Tekstil

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Volleyball

Volleyball er et valgfag med fokus på utvikling og spill. Man har enkle øvelser for å forbedre sin teknikk og man har en del spillsekvenser slik at man ser helheten i spillet.

Våtkort kano/kajakk

Vil du oppleve sjøen på nært hold? Dette er praktisk og teoretisk læring fram til "våtkort" for kajakk/kano. Hvis du ønsker å ta "våtkort-prøven" er det et eksamensgebyr som du dekker selv.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her kommer du til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi har sju spennende linjer og turer både i innland og utland.  Søk helårskurs i 2022-23 eller halvårskurs med start i januar 2022.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 920,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom eller enkeltrom)
 • Alpintur til Åre
 • Beltegradering
 • Full utstyrpakke, verdi ca 5000
 • Bli-kjent-tur 4-6 dager
 • Studietur 3 uker Thailand
 • Avslutningstur/blåtur
 • Internett
 • Vaskemaskin
 • Bad på rommet
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Studieturer
 • Fellesturer
 • Vaskemaskin
 • Treningsrom
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Blåtur
 • Studietur: Kickboxing og fitness: Thailand
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 920,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 920,-
(12 192,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.
OBS! Priser er for skoleåret 2021-2022, nye priser vil bli lagt ut så snart det er klart.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Alternativ mat (allergi, intoleranse etc.) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   I feriene stenger skolen helt, og elevene må reise hjem. Det er mulighet til å komme tilbake kvelden før skolestart. Vanligvis starter skolen opp etter ferien først kl 13, så det er mulig å reise hit også selve oppstartsdagen.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Stort styrketreningsrom
 • Gymsal
 • Badstue
 • Spinningsal
 • Frisbee bane
 • Laser tag gevær
 • Samarbeidsavtale Care Treningssenter Levanger.
 • Bootcamputstyr til utetrening, flere dekk av ulike størrelser
 • Du vil få: boksehansker, fotbeskyttere, leggbeskyttere, tannbeskytter, kickboxingbukse, håndbandasjer, susp og fullt utstyr helt gratis
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til VM

Amalie Anker Johansson kom til Skogn folkehøgskole som nybegynner i kickboksing. Nå, tre år senere, er hun klar for sitt første VM.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

MMA kampsport

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kickboxing - K1 & Thaiboxing

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Taekwon-Do, Kung Fu, Tai Chi

Nordmøre Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Aikido, sverd og østlig filosofi

Hadeland folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Vikingliv

Fjordane folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

PERSONLIG TRENER - Utøver og trener

Follo Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt