Til hovedinnhold

Internasjonalt fredsarbeid

Søk på linja

Kvalifiser deg for internasjonale studier og ha mulighet for stipend! Dette er linjen for deg som ønsker å arbeide innenfor områdene fred, demokrati og menneskerettigheter.

Vi har i samarbeid med Rotary International og Falstadsenteret laget en studieretning for deg som vil forstå mer av internasjonalt fredsarbeid. Du vil få muligheten til å motta stipend for studier ved et av Rotary Peace Centers, som har syv universiteter spredt globalt.

Verden i dag er preget av uro, og vi ser at både

er sterke krefter som vi må forholde oss til i fremtiden. Linjen tar sikte på at du skal kunne finne din vei i et hav av retninger, og finne ut hva du har mest lyst til å arbeide med i fremtiden. En utdannelse innenfor fred, demokrati og menneskerettigheter vil være viktig fremover.

Ønsker du å forstå mer – og legge grunnlaget for en internasjonal utdannelse?
Linja vil arbeide praktisk på Falstadsenteret, her vil du etter hvert få tilbud om å bli guide. Du vil lære om og få øvelse i å presentere vanskelige emner for ulike grupper. Prosjektarbeidet ditt vil være rettet mot de emnene som fenger deg mest, og du får hjelp på skolen, på Falstad og hos de ulike universitetene.
Det å kunne diskutere på en objektiv og relevant måte er sentralt i studiet.

Du vil få anledning til å tenke selv
Noen ganger finnes svarene i filosofi, andre ganger i hvordan det politiske praktisk fungerer i samfunnet. Vi bruker ulike arbeidsmetoder for å komme fram til nye tanker og ideer. Det vil være forelesninger fra Skogn FHS og fra Falstad, samt ulike seminarer og ekskursjoner i Trondheim og ellers i Trøndelag.

Vil du lære mer om internasjonal politikk, konfliktløsning og få mer innsikt i deg selv? Dette er en lærerik, utfordrende og unik bootcamp for fredsspirer. Få redskapene til å kunne gjøre en forskjell

Dette vil du lære

 • Du vil lære formidling
 • Du vil lære om de ulike «ismenes» betydning
 • Du vil kunne fordype deg innenfor interessefelt
 • Du vil få to studieturer, en selvvalgt, og en obligatorisk. Den selvvalgte vil da være til et av de syv universitetene, den obligatoriske er til Polen.
 • Verdens konflikter
 • FN og andre internasjonale organisasjoner
 • Selvvalgt fordypningsoppgave
 • Studietur

Våre forventninger til deg

 • Du deltar aktivt med kunnskap, ideer og engasjement
 • Du har lyst til å lære mer om verden, om andre og deg selv
 • Du akseptere at folk er forskjellige og er åpen for andres perspektiv
 • Du liker å utfordre deg selv
 • Du gir av deg selv for å bidra til et spennende og lærerikt år 

Polen

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Måltider pr dag inkludert: 4

Vi legger vekt på «studie» i ordet studietur. Det er en reise som hjelper oss å sette fagene våre inn i en sammenheng. Auswitch er sentral, og en praktisk forståelse av hvor galt det kan gå, hvis vi som mennesker ikke klarer å se verden i lys av historien.

Selvvalgt tur til et av 7 universitet

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 2-4 uker

Denne studieturen vil vi arbeide med i høsthalvåret. Du vil sette deg nøye inn i hvilke muligheter som finnes på de ulike universitetene, og velge hvilket du ønsker å besøke. Vi ser helst at det er minst to studenter pr universitet. Her kan du velge om du vil bo hos en Rotary vertsfamilie, eller på campus med alle studentene. Turene favner enormt vidt, fra bærekraftig landbruk, til dialogstudier.

To frivillige studieturer

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

Varighet: 1 uke

Plan kommer i løpet av skoleåret. Man kan velge kun en av turene. Disse er ikke knyttet til linjene. Den ene turen har fokus på kultur, den andre på sport.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den hardeste turen er utfordrende, men alle som vil klarer å gjennomføre den, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter i løpet av denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjell og Forra naturreservat, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 1 uke

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Vi har fokus på å ha linjefagene komprimert, slik at det er enkelt å planlegge for eksempel turer og aktiviteter over flere dager. Det er minimum 14 timer linjefag pr uke. Under kan du se en vanlig uke. I tillegg har vi egne linjefagsuker, uten morgensamling, valgfag eller fellesfag. Det vil også bli en elevstyrt uke i løpet av året, der elevene selv bestemmer hvilket tema de vil utforske.

Last ned timeplan som pdf ↓

Plan for skoleåret 2024-25 er ikke klar ennå.

 

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, det andre på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til matlaging til kunst eller jeger- og båtførerprøve. Skolen tilbyr ca 20 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Blåtorsdag

Dette valgfaget er for deg som liker stor variasjon, og i tillegg liker å bli overrasket. Her kommer man uforberedt, og blir møtt av nye utfordringer og opplevelser hver gang!!

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i Trønderhallen på Levanger i hovedsak, men det kan også være mulighet for å ha noe utendørs klatring.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Fluebinding

Lær å binde alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Her får du lære enhånds, og to hånds fluekasting. Skolen har også sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hund som hobby

Ved bruk av store robuste hunder vil du lære hva som kreves for å eie hund. For, aktivitet, kløving, bruksområder, sove inne/ute, ulike turer i områdene rundt skolen og friluftsliv med hund. Gøy.

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Konte eksamen

Nytt av året er at vi har en avtale med Levanger VGS om muligheten for å ta opp fag som man har strøket på i vgs. Intensivkurs er også mulig. Avtal med oss så snart som mulig om du skal ha dette faget

Matlaging

Praktisk og teoretisk tilberedelse av sunn, billig, praktisk og god mat for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk". Man spiser det man lager sammen etterpå

Miniatyrskyting

Her får du prøvd å skyte på 15 meter innendørsbane med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program. Har du hatt lyst til å prøve å skyte med våpen - så er dette en flott arena å begynne på.

O2

Ta del i et valgfag hvor utholdenheten får testet og utviklet seg. Lær om nye og morsomme treningsformer

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spillklubben

Spill er et voksende kulturuttrykk som du sammen med flere kan utøve, ta lærdom av og ha det morsomt med!

Spinning

Spinning er en ekstrem effektiv trening hvis du vil øke kondisjonen samt styrken. I disse timene blir vi kjent med ulike teknikker, og vi trener på å tråkke i takt med musikken.

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet. Noe som er skadeforebyggende og bra for helsa.

Strikking

Lær deg å strikke enkle ting som sokker,votter,luer etc. Hvis du kan strikke,får du lære å videreutvikle strikkingen til mer avanserte strikketeknikker og produkter. Stor vekt på egne ideer og ønsker.

Tegning/maling

Dette passer både for de som er flinke til å tegne men også til de som ikke har så mye erfaring med det. Du kan jobbe med et bestemt prosjekt, eller kose deg med masse forskjellige tegninger.

Tekstil

Lær tekstilteknikker og håndtverk. Lag spennende antrekk i redesign eller sy ditt eget antrekk utfra eget ønske. Stor vekt på å bruke fantasi, kreativitet og egne ideer til produkt.

Yoga

Lær grunnleggende yoga som du kan bruke som en del av hverdagen din. Fokus på pust,balanse,styrke og smidighet. Opplev yoga som et godt pusterom i en travel dag der du har fokus på deg selv.

Velkommen til et opplevelsesrikt år i hjertet av Trøndelag. Her kommer du til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer og du får venner for livet. Vi tilbyr 10 spennende linjer og et botreningstilbud og vi drar på turer både i innland og utland. 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 134 520,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Frivillig studietur, to valg
 • Blikjent-tur i starten
 • Treningsrom
 • Blåtur
 • Alpintur
 • Valgfag
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Blåtur
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Polen
  • Mat (4 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
 • Studietur: Selvvalgt tur til et av 7 universitet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 134 520,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 134 520,-
(13 452,- per måned)
Dersom du har problemer med at det blir for dyrt, så kan du kontakte rektor. Vi har muligheter for å kunne justere prisen etter avtale. En gladnyhet er at regjeringen har økt satsene for lån/stipend fra Lånekassen!
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Ta kontakt med oss i god tid om du har behov for tilpasninger, eller lurer på om det er mulig for oss å tilrettelegge for deg.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Her er de nye folkehøgskolelinjene

Les hvilke helt nye linjer du kan søke på skoleåret 2024/2025.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Fokus Afrika

Bømlo folkehøgskule
Helårskurs A8 t/ukeFrilynt

FN og internasjonal politikk

Sund folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Internasjonal politikk

Nansenskolen
Helårskurs24 t/ukeFrilynt

Global utvikling

Agder Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Solidaritet Nord-Sør

Sund folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Globalt eventyr

Kristiansand folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeKristen

Reise & Bistand

Nordhordland Folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeKristen

Afrika Psykologi Pedagogikk Ledelse

Toten Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Work Tanzania

Rødde folkehøgskole – Trondheim
HelårskursKristen

Afrika - Bistand/Kultur

Elverum folkehøgskule
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Journeys for Justice: Palestina / Sør-Afrika

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen