Til hovedinnhold
Få ledige plasser

Vi videreutvikler din unike måte å se verden på og gir deg verktøyene til å uttrykke hvem du er. Bli kjent med kameraet, deg selv og fotografiet gjennom ulike aktiviteter og en fantastisk studietur!

Vi tilbyr de riktige omgivelsene og verktøyene for å utvikle ditt uttrykk og bildeforståelse. Fotografering handler i størst grad om det å se og det er kun du som ser verden på din måte.

I mørkerommet kan dere eksperimentere med analoge teknikker og Adobe foto-pakken følger naturligvis med. Vi har en god fotoskriver og klasserommene samt studio er naturligvis åpent også på kveldstid om inspirasjonen skulle slå til.

Gjennom utstillinger og design av egne fotobøker får vi dele bildene med et publikum. Eksperimentering og leking er også viktig. Har dere noen gang bygget et Camera Obscura? Eller et pinhole kamera? Vi leker mye og lærer mye som et resultat

I elevstyrt uke tar dere selv styringen. Kanskje blir det en road trip? Egen utstilling? Dere bestemmer og vi veileder.

Vårt mål er å utvikle den klart beste linja i landet for den fotointeresserte. Dette er stedet for nye ideer og utforsking av hvem man er og hvordan uttrykke dette.

Vi drar på en fantastisk studietur til San Francisco og New York som gir deg mulighet til å teste ut det du har lært gjennom året, og etter ett år sitter du igjen med en god portfolio om du skulle studere videre, mye ny kunnskap og magiske minner.

Instagram: skognfhsfoto

Intervju med elever:
Thea Jødahl Larsen
Bendik Haug Jacobsson

Linjen passer både for eleven med litt erfaring som vurderer å studere foto/kunst videre, og nybegynneren som er åpen for å lære om alle måtene man kan fotografere på. Det stilles krav om kamera og PC

Dette vil du lære

 • Fototeknikk
 • Bildebehandling
 • Komposisjon
 • Utvikling av prosjekter og konsepter
 • Design av fotobok
 • Hvordan arrangere fotoutstilling
 • Hvordan fremkalle film i mørkerom
 • Hvordan kopiere bilder i mørkerom
 • Hvordan printe bilder
 • Fotohistorie
 • Hvordan lage Camera Obscura/Pinhole kamera
 • Besøk fra og hos internasjonale fotokunstnere
 • Studietur til Paris med fotomesse
 • Studietur til USA og innføring i amerikansk kultur
 • Mye mer!

Våre forventninger til deg

 • Motivert
 • Interessert i bilder
 • Deltakende
 • Åpen for å teste ut nye uttrykk

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Om våren drar vi på en utrolig studietur til USA. Her får vi mulighet til å praktisere det vi har lært gjennom året og bli kjent med den amerikanske storbyen. Ved å besøke begge kystene av landet får du oppleve noen av de mange kontrastene USA har å by på. Fra laidback stemning i San Francisco hvor hippiebevegelsen hadde sitt utspring, til travle New York som aldri sover. En unik studietur og en reise skreddersydd den fotointeresserte. Her får man oppleve hvordan den urbane amerikaner lever, og for en fotograf er det et fantastisk og fascinerende landskap å jobbe i.

Noe av det vi besøker i de to byene:

Haight Ashbury
Chinatown
The Mission District 4
Fisherman’s Wharf 
Alcatraz
Fotografen Bill Dane
Berkeley University
The Golden Gate Bridge
San Francisco Museum of Modern Art
Times Square
Rockefeller center med fantastisk utsikt over byen
Central Park
Fotomessen Paris Photo i New York
Ellis Island
Flere fotogallerier
9/11 museum
Wall Street
Coney Island 
Besøk til en fotoskole
Guggenheim museet
Museum of Modern Art i New York
American Museum of Natural history


... og mye, mye mer!


Med en god dose fritid, en fin kombinasjon av fag og turisme, og omringet av potensielle motiver vil alle kunne finne noe av interesse. Bildene vi tar vil være betydningsfulle av flere grunner. Dette er virkelig en fantastisk reise og et minne for livet.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4-5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Bli-kjent-turen har akkurat det formålet som navnet antyder. Dette er en tur med tradisjonelt norsk friluftsliv. Turen er på enten fire eller fem dager, alt etter evne og lyst. De letteste turene har mye vekt på det sosiale og her blir du busset til hyttedøren hvor du tilbringer natten i en seng. På de mer primitive turene går det i toppturer, sjøturer eller kanoturer. Den lengste turen er 9.1 mil lang, og normalt bruker vi både kano, kajakk og kanskje bruksbåter under denne uken. Turene går hovedsaklig til Blåfjella/Skjækerfjella, Børgefjell eller Forra nasjonalpark, med ulike hytter til disposisjon.

Blåtur

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Blåturen er en tur som holdes helt på tampen av året og planlegges kun uker før avreise. Her er det igjen mye vekt på det sosiale med noen overraskelser underveis. Som navnet antyder så er det en BLÅ-tur, altså vil du ikke vite hvor du ender opp, eller hva du skal gjøre.

Dan Skjæveland

Dan Skjæveland debuterte på Høstutstillingen i 2014 og fikk samme år tildelt medlemskap hos NBK og UKS. Han har mottatt stipender fra Norsk Kulturråd, Statens Kunstnerstipend m.fl. og han jobber på sin første bok. Skjæveland var med på å starte opp fotolinja på Skogn Folkehøgskole i 2016.

Epost: foto@skognfhs.no
Nettside
Instagram: @dan.skjaeveland

Hector Hernandez Rosas

Hector Hernandez Rosas er 31 år gammel og fullførte sin mastergrad innenfor kunstfaget ved The Complutense University, Madrid i 2014. Han har siden han gikk ut av skolen deltatt på en rekke utstillinger internasjonalt og blitt tildelt kunstneropphold i flere land. Han er medlem av Forbundet Frie Fotografer og jobber med lengre fotoprosjekter.

Epost: foto@skognfhs.no
Nettside
Instagram: @hectorhernandezrosas

 • Skolestart: lørdag 22. august 2020
 • Felles bli-kjent-tur en uke etter skolestart
 • Skofoade
 • Gjørmedag
 • Høstferie
 • Studieturer
 • Elevkvelder 
 • Juleverksted først i desember
 • Juleavslutning med julebord og alt som hører til
 • Juleferie
 • Elevstyrt uke
 • Skofo-cup
 • Familiehelg med tema
 • Vinterferie
 • Felles tur til Åre
 • Brasilløp med innsamling til barnehjemmet AbraC i Brasil
 • Studieturer 
 • Påskeferie
 • Blåtur
 • Siste skoledag 

Du kan velge to valgfag før jul, og to valgfag etter jul. Ca 5 timer pr uke går med til valgfag. Et valgfag er på to timer, et på tre. Du velger nytt etter jul. Her er det mye spennende, alt fra trening til knivmaking til kunst, jeger- og båtførerprøve.
Skolen kan tilby ca 30 ulike valgfag.

10 på topp

Her er det enkle friluftsturer innen Levanger kommune med både historie og toppturer. Man går sammen og målet er å komme i bedre form, samtidig som man blir bedre kjent i Levanger kommune.

Ballspill

Dette er valgfaget for deg som liker ballidrett, vi spiller det meste som kan spilles med ball. Både innendørs og utendørs.

Båtførerprøven

Vi bruker verket "Veien til båtførerprøven" og legger opp et praktisk teoretisk kurs, som leder fram til båtførerprøven. Skolen er testsenter, slik at prøvene kan avlegges på skolen. Prøven koster 550

Bildefilosofi

Brattkort klatring

Vi har teorien og praksisen for å få brattkortet i klatring. Innendørs klatring i hovedsak, men kan også være noe utendørs.

Fluebinding

Alle typer fluer, både ørret, laks og fluer til bruk i sjøen. Skolen har nødvendig utstyr, ved masseproduksjon av fluer vil vi kreve at du betaler for materialene.

Fluekasting

Kurs i enhånds, og tohånds fluekasting. Skolen er også her sertifiseringsmuligheter. Speykast, snakekast - rulle og teknikker. Vi lærer å tilpasse stenger til skyteklumper og ulike snører.

Foto

På valgfag foto får man en komprimert utgave av det man lærer på fotolinja. Hver uke går man gjennom et tema som vi jobber med den neste uka. På slutten av semesteret har vi en liten utstilling.

Grunntrening

Et valgfag for deg som ønsker å komme i bedre form fra den tilstanden du er i. Det er ulike typer med sirkeltrening og løp/utholdenhet som er i fokus. Fokus på å utvikle deg fra der du er nå.

Handyman

Handyman - vi lærer mye praktisk, alt fra å lade en bil, til å skifte dekk, til å lage en skjøteledning - til å sette opp en innervegg, eller kanskje skifte et vindu. Praktisk kunnskap i høysetet.

Hybelmat

Praktisk og teoretisk tillaging av sunn, billig og praktisk mat, for deg som føler du ikke har kontroll på dette, eller vil videreutvikle deg som "kokk".

Jegerprøven

Det er et 30 timers valgfag som både er teoretisk og praktisk fordelt. Man avslutter valgfaget med Jegerprøveeksamen. Eksamensgebyret må man betale selv, dette er på kr 300,-.

Kickboxing

Du får innføring i kampsporten Kickboxing og lærer denne fra bunnen av. Man får lært ulike teknikker og basistreningen som er viktig i Kickboxingen.

Miniatyrskyting

15 meter innendørs skyting med salonggevær. Her skyter vi både DFS og egne program.

Musikk og scene

Revy/Drama

Et valgfag der du får prøve å opptre, arrangere og sette opp en forestilling for de andre elevene. Det blir mye morsomt og kreativt samarbeid med de andre elevene.

Samspill

Scrapbook

Selvforsvar damer

For deg som vil lære noen teknikker innen selvforsvar. Det er mange forskjellige måter å komme seg ut av ulike situasjoner. Mange av teknikkene er hentet fra den israelske kampsporten Krav maga.

Spinning

Stretching

Et totimers valgfag med fokus på bevegelighetstrening, her er en god sjanse for deg som ønsker å bli mykere og få bedre bevegelighet.

Strikking

Surfcasting

Kast opptil 200 meter med skolens surfcast utstyr. Surfcasting er fiske fra land, gjerne i kombinasjon med agn. Vannvittig spennende i en av verdens mest artsrike fjorder.

Tegning/maling

Tekstil

Våtkort kano/kajakk

Praktisk og teoretisk læring fram til våtkort for kajakk/kano. Hvis du ønsker å ta prøven er det et eksamensgebyr.

Volleyball

Volleyball er et valgfag med fokus på utvikling og spill. Man har enkle øvelser for å forbedre sin teknikk og man har en del spillsekvenser slik at man ser helheten i spillet.

Yoga

Velkommen til et opplevelsesrikt år midt i hjertet av Trøndelag.

Her kommer du garantert til å få beina godt plantet på jorda mens hodet ditt får nye tanker og ideer.

Dette skjer sammen med andre som blir dine venner for livet. 

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 124 900,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • Studentbevis
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Blåtur
 • Studietur: Studietur til San Francisco og New York
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 900,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 900,-
(12 490,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
   I feriene stenger skolen helt, og elevene må reise hjem. Det er mulighet til å komme tilbake kvelden før skolestart. Vanligvis starter skolen opp etter ferien først kl 13, så det er mulig å reise hit også selve oppstartsdagen.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret må du stille med selv

 • Kamera
 • PC
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Jonas Fagereng Jacobsen

Fotolinja på Skogn er et veldig fint sted å komme til uansett ditt forhold til foto. Jeg lærte veldig mye om meg og min foto-stil dette året. Med to fantastiske lærere som kan så mye forskjellig er det ikke vanskelig å utvikle seg selv dette året.

Jonas Fagereng Jacobsen
Kris Myhr Pettersen

En linje for alle uansett hvilket forhold du har til foto. Så lenge du er motivert og interessert så finnes det ikke grenser for hva du kan oppnå. Lærerne kan utrolig mye og er mer en villige til å legge opp timene etter hva elevene ønsker å lære.

Kris Myhr Pettersen
Astrid Heggem

Det var et fantastisk år for meg å utvikle meg som fotograf. God, konstruktiv kritikk av to som vet hva de prater om. Ganske frie tøyler, men samtidig målsatte timer. Fantastisk sted å være for både kommende store fotografer og hobby fotografer

Fra bloggen

Fra folkehøgskole til VM

Amalie Anker Johansson kom til Skogn folkehøgskole som nybegynner i kickboksing. Nå, tre år senere, er hun klar for sitt første VM.

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Naturfoto

Lofoten folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten

Lofoten folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto Reise

Nordmøre Folkehøgskule
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotoskolan Nordiska

Nordiska Folkhögskolan
Ledig plass
Helårskurs30 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

FOTOVIDEO: digital design

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Fotografi

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Foto og SoMe

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Foto & Vlogg

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Foto

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Klassisk fotografi

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt