Til hovedinnhold
Ledig plass

For å jobbe i mediebransjen trenger du erfaring - det får du på Skjeberg! Lag din egen PodCast, send live fra radiostudio, lag film på mobilen, dra på fotoreportasje eller kjør din egen YouTube-kanal.

Du trenger ingen forkunnskaper! Vi gir deg full opplæring og den tryggheten du trenger for å trives på MEDIA!

Vi har ett av landets mest moderne digitale studentradiostudio, nytt TV- og Youtube studio, og vi har den samme teknikken og programvarene som for eksempel P3-morgen.

Linjen MEDIA legger til rette for deg som 

Sjekk her hva Ingrid fikk ut av året på Skjeberg

Gjennom skoleåret lærer du blant annet om:

I februar får du sjansen til å være i praksis på en medierelatert arbeidsplass, innen det feltet du interesserer deg mest for.

 

MEDIA passer for alle som er nysgjerrig på jobbe med noe innen media. Du vil få kjennskap til en rekke digitale verktøy som er i tiden, og som er etterspurt i arbeidsmarkedet. Følg drømmen!

Dette vil du lære

 • Produksjon av radio- og TV-sendinger for Web
 • Drift av studentradio
 • PodCast
 • Journalistikk (intervju, reportasje og studio)
 • Videoreortasje på mobil
 • Magasinproduksjon
 • Drone
 • Foto (Presse, sport, studio)
 • Digas (avvikling og redigering)
 • Akkreditering på store arrangement
 • Radioreportasjer fra f.eks  The Stream, Idol, P3Gull eller lignende
 • Livesendinger (Radio, Web-TV)  
 • Drifte egen YouTube kanal
 • Drifte studentradio

Våre forventninger til deg

At du ønsker å lære, har lyst til å bidra og gjør ditt beste! Da blir dette en veldig bra mulighet til å prøve ut hvordan du trives med ulike plattformer for medieproduksjon. Du trenger ingen forkunnskaper, bare interesse for å jobbe med digitale verktøy innen media. 

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

På våren reiser vi på studietur til London og Sør-England.  Her skal vi benytte oss av Londons svært så mangfoldige kulturliv til både både jobb og opplevelse. Hva med å lage PodCast fra konsert med et av dine favorittband, eller lage radioreportasje fra en av Londons mange shoppinggater?  Et besøk til et av London store mediehus hører med, og en omvisning i et av verdens største filmstudioer i fotsporene til Harry Potter? Du skal være med og planelegge turen, og hvilke arrangement du vil jobbe med under turen. 

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I oppstarten av skoleåret reiser hele skolen til Sveriges vakre skjærgård ved Strømstad. Vi opplever vakker natur i rolige omgivelser. Her har vi volleyballturnering, griller, hygger oss ved bålet og grunnlaget for et godt folkehøyskoleår dannes.

Vintertur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

I mars reiser hele skolen på vintertur! Her kan du velge om du ønsker å stå alpint, ake eller gå på langrenn. Målet er å oppleve Norges vinter på sitt beste. Her har vi en hel dag i skibakken med hygge, aktivitet, frisk luft og grilling.

Snorre Walther

Faglærer

Epost: snorrew@viken.no
Telefon: 404 19 855
Facebook

Vårt meget gode kjøkken serverer variert, sunn og god mat fire ganger om dagen, dette er gode fellesstunder!

Etter frokost er det fellessamling i auditoriet, før undervisning 0900-15.30. Det er linjeundevisning fire av fem dager - en dag i uken er det kun valgfag. Ettermiddag og kveld brukes til fritid, filmtitting, spilling eller underholdning. Omlag annenhver lørdag er det undervisning.  

 

Årets gang

 • Skolestart 23.8
 • Høstferie uke 40 
 • Konserter og elevkvelder på høsten
 • Prosjektuke
 • Juleferie 
 • Vintertur til Kongsberg i mars 
 • Vinterferie uke 8 
 • Påskeferie 
 • Praksisuke 
 • Reiseperiode der alle linjer reiser til eksotiske reisemål på våren 
 • Skoleslutt søndag 15 .mai

Vi deler våre valgfagperioder i to, en høstperiode og en vinterperiode. Hver periode er det nye valgfag du kan velge. Du skal ha fire til seks timer valgfag hver periode. Her er et lite utvalg av valgfag du kan få, og disse varierer fra år til år.

Animasjon

Lær deg å produserere egen animasjonsfilm. "Stopmotion"

Aquarelle

Med aquarellemaling, pensel og lerret lager du de maleriene du selv ønsker, ut i fra det nivået du er på. Her er det plass for alle nivåer.

Ballspill

I temafaget ballspill vedlikeholder vi den fysiske formen med kjente og kjære idretter der fotball, innebandy og basketball utgjør hovedaktivitetene. Her er det full fart i to timer. Finn frem joggeskoene og hiv deg med!

Band

Kom sammen med andre musikere, velg ut låter og sett i gang med å få lyd ut av PA'en. Både for erfarne og mindre erfarne musikere og vokalister, og kanskje venter en liten konsert i enden?

Bodypump

Trening til musikk! Det gjør at du opplever treningen som ekstra morsom og du yter litt ekstra! Dette er styrketrening der øvelser er satt til musikken og rytmen slik at det passer som hånd i hanske.

Cupcakes

Vi baker deilige cupcakes og pynter dem så de blir en sann fryd for øyne og gane!

Diskusjon

Mange spørsmål gjennom hverdagen vil kunne ha en moralsk og etisk slagside. Er innvandring greit? Er det lov å lyve litt? Er likestilling bare bra? Prøv dine meninger med dine jevnaldrende.

Filmmusikk

Her dykker vi ned i filmens verden og ser på hvordan musikk blir brukt som virkemiddel for å få fram en spesielle stemning. Tror du ikke musikken betyr noe? Prøv "mute-knappen" under en skrekkfilm...

Filosofikafè

På filosofikafèen gir vi deg rom for å fundere rundt grunnleggende livsspørsmål. Still de store spørsmål med vennene dine over en kopp kaffe. Hvem er vi? Hva kommer etter dette?

Friluftsliv

Faget for deg som liker å ferdes i naturen. Opplev leirbålets magi i skjærgården rundt Hvaler eller med kano i de store vassdragene i grensetraktene mot Sverige.

Geriljabroderi

Overrask dine kjære med egenprodusert broderi - med et noe overraskende budskap...

Gitar

Nybegynner opplæring på gitar for deg som vil lære å spille dette allsidige og stemningsskapende instrumentet.

Glattisen

Isen er glatt, det vet vi. Med skøyter, kølle og bandyball kan det bli skikkelig artig. Eller prøv curlingens hemmeligheter? Kanskje blir det en tur på et islagt tjern med pølser og ved i sekken?

Håndball

Håndballøktene foregår i Kongstenhallen i Fredrikstad. Det legges stor vekt på å trene pasningskombinasjoner og skuddteknikker i tillegg til at vi øver inn et enkelt system. Opplegget innebærer treningskamper mot lokale lag.

Impro

Improteater er rett og slett teater uten manus. Impro er en teaterform som både utfordrer og gleder deltakere og tilskuere. Lær deg kunsten med å løse nye og overraskende situasjoner på din egen måte.

Kajakk

Med Østfolds vakre skjærgård rett utenfor døra, reiser vi ut på sjøen med kajakk. Vi reiser på overnattingstur og får kjenne på det magiske i å være i naturen.

Podcast

Podcast har kommet inn på mediearenaen med full tyngde. Lær deg å bruke radiostudio, opptak, redigering, lyddesign og få din egen podcast på lufta!

Radioteater

Her får prøve å spille inn er tradisjonelt radioteater. Prøv deg som skuespiller, lyddesigner eller regissør.

Real news

Vi drøfter de viktigste nyhetene fra forrige uke. Det er ikke alltid det er enighet rundt de sakene vi tar opp, og da får vi gode diskusjoner rundt nyhetene vi tar opp.

Riff

Digger du noen røffe, kule eller vakre gitar- eller bassriff? Her kan du øve inn kjente (og noen ukjente) riff fra musikkhistorien i sammen med andre musikere og lærere. Let's rock and shock!

Skriveverksted

Ved forskjellige skriveoppgaver utforskes språk og litteratur. Skriveoppgavene er frivillige, og det er alltid rom for å skrive om det man vil. Elevene bestemmer selv sjanger.

Strikking

Det er gøy å strikke om du velger et strikketøy som ikke er for vanskelig. Du får selv velge farge, garnkvalitet og oppskrift. Det mest populære å strikke er håndleddsvarmere, tøfler, lue og skjerf.

Tradisjonsmat

Et praktisk fag hvor vi lager og tilbereder fisk og kjøtt på en tradisjonell måte. Røyking og salting er viktige ingredienser for å få god og velsmakende mat.

Volleyball

Lær volleyball slik volleyball skal spilles. Grunnteknikker er sentralt i tillegg til bevegelser i angrep og forsvar. Tren og ha det gøy med volleyball, smash-garanti for alle!

X-fit

En god treningsøkt i X-fit (eller crossfit) gir deg energi for flere dager. Kjør på med vekter og musikk i skolens nye "crossfitrom". Her lukter det svette helt hjem!

Østfold

Østfold som er det fylket skolen ligger i, har mye spennende historie. Vi tar deg med ut for å se de beste perlene! Her lærer du om fylke og historie.

Mennesker, medier, musikk og miljø er de vesentligste elementer i skolens hverdag. Vi ønsker å gi elevene muligheter for, i trygge omgivelser å sprenge egne grenser. All virksomhet ved skolen har som mål å sette oss i stand til å mestre våre liv, og ha krefter til å påvirke våre omgivelser i positiv retning.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 108 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Studietur: Bli-kjent-tur
 • Studietur: Vintertur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 108 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 108 000,-
(10 800,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Skjeberg Folkehøyskole har et nytt og moderne digitalt radiostudio. I tillegg har vi alt av utstyr du trenger til å gå live på ulike plattformer.
Som elev får du låne lisener på Adobe- og officepakka. Det fikser vi!

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg brukte folkehøgskoleåret på å teste om radio var noe jeg ville jobbe med

Nyansatt programleder i Norske tilstander på P3, Ingrid Simensen, takker folkehøgskolen for at hun i dag jobber med det hun liker aller best. At hun ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Media

Lundheim folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Grafisk design

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

YouTube & Entreprenørskap

Danvik Folkehøgskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

SKAP Story

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Sosial medieproduksjon

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Innovasjon - sosiale medier og markedsføring

Haugetun Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Drone og kamera

Peder Morset folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

MediaCrew

Stavern folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs30 t/ukeKristen

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Skuespiller

Sandefjord folkehøyskole
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Stream!

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Klassisk fotografi

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Sandefjord folkehøyskole
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Fullt
Helårskurs16 t/ukeKristen

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Fotoreise

Sogndal folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Film og Reiseliv, Latin-Amerika

Bakketun Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeKristen

Foto/Opplevelser

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

FOTOVIDEO: digital design

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Film og Foto

Lundheim folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Foto & Vlogg

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Fullt
HelårskursKristen

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Foto

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Fotografi

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

IT - Webutvikling

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Visuell Verden

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs BKristen

Litteratur og idéhistorie

Nansenskolen
Ledig plass
Helårskurs26 t/ukeFrilynt

Festival Event Management

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Beats Electro

Rødde folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristen

Sportsjournalistikk & idrett

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Foto Lofoten analogt

Lofoten folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Filmproduksjon

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Kreativ MIX

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Få ledige plasser
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Film & Animasjon

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt