Til hovedinnhold
Ledig plass

Prøv deg som grafisk designer og illustratør. Opplev Japansk kultur, og hvordan den kan inspirere deg. Lag din egen visuelle identitet og portofolio.

Liker du å drodle, lage plakater, leke deg i digital programvare, illustrere eller mikse foto og tegning i digitale uttrykk? Har du lyst til å utvikle et kreativt, energisk «Grafstudio»? 

Syntes du det er interessant å lære mer om Japansk kultur og reise på studietur til Kyoto, Hakone og Tokyo? Da er denne linjen som skapt for deg. 

Vi har et kreativt verksted der du får realisere dine idéer, fra hånd til digitale arbeider, fra skisser til ferdig produkt. På skolen får du Creative Cloud lisens da vi jobber i In Design, Photoshop og Illustrator.

Det er en praktisk tilnærming til faget, og du får stor frihet i arbeidsprosessene til å utvikle ditt eget uttrykk. 

Vi drar på fototurer både utendørs og innendørs. Vi besøker Nordiske aquarellmuseet i Sverige, er med på animasjonsfestivalen i Fredrikstad og drar på inspirasjonsturer til nærliggende byer. Vi drar også for å se Tøyen´s gatekunst i Oslo, og besøker skoler for Grafisk Design og aktuelle utstillinger.

Liker du å drodle, lage plakater, leke deg i digital programvare, illustrere eller mikse foto med digitale uttrykk? Da er denne linjen skapt for deg.

Dette vil du lære

 • Photoshop, Illustrator, Indesign 
 • Visuell Identitet og egen portofolio
 • Logo og illustrativ typografi
 • Aquarellmaling og fargelære
 • Tegning og illustrasjon
 • Kreative teknikker
 • Animasjon
 • Streetart: stensil og pasteup
 • Japansk tresnitt og silketrykk
 • Papirlaging og kalligrafi
 • Avsluttende utstilling.

Våre forventninger til deg

- at du har initeresse for grafisk design

- at du har lyst til å lære mer

- at du har lyst til å gå på folkehøyskole

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Covid-19 og utenlandsturer - alltid helse og sikkerhet først:

 • Studieturene som står oppført under hver linje er det vi planlegger med for våren 2022, og dersom våre myndigheter mener det er forsvarlig å reise. Skjeberg Folkehøyskole setter alltid helse og sikkerhet først. Vi vil derfor ikke dra på turer som måtte ha noen som helst risiko ved seg, som vi ikke mener vi kan håndtere
 • Skulle det skje at den oppsatte turen ikke blir gjennomført vil skolen (lærerne + elevene) sette opp nye turer med sikre reisemål, i Norge eller ander steder som er åpnet. 
 • Elevene vil ved manglende utenlandstur også få et avslag i prisen på skoleåret sammenlignet med den opprinnelige summen.

Vi opplever kirsebærblomstringen i Japan.

Japan er en reise i fortiden og fremtiden – opplev Japans historie i Kyoto, fordyp dere i kultur og varme kilder i Hakone og se inn i fremtiden i verdensmetropolen Tokyo.

 • Covid-19 og utenlandsturer - alltid helse og sikkerhet først:
  • Studieturene som står oppført under hver linje er det vi planlegger med for våren 2022, og dersom våre myndigheter mener det er forsvarlig å reise. Skjeberg Folkehøyskole setter alltid helse og sikkerhet først. Vi vil derfor ikke dra på turer som måtte ha noen som helst risiko ved seg, som vi ikke mener vi kan håndtere
  • Skulle det skje at den oppsatte turen ikke blir gjennomført vil skolen (lærerne + elevene) sette opp nye turer med sikre reisemål, i Norge eller ander steder som er åpnet. 
  • Elevene vil ved manglende utenlandstur også få et avslag i prisen på skoleåret sammenlignet med den opprinnelige summen.

 • Studiturer som planlegges våren 2022
  • Hver linje har sin studietur til utlandet hvert år, som regel på våren.
  • Turene har siste årene gått til Japan, New York, Zambia. London, Berlin og Paris.
  • På Skjeberg Folkehøyskole er studieturen allrede inkludert i den totale prisen for skolen. 

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I oppstarten av skoleåret drar vi til vår vakre skjærgård - enten til Hvaler eller til Sverige. Vi opplever vakker natur i rolige omgivelser. Her har vi ulike oppgaver, morsomme naturstier, volleyballturnering, griller, hygger oss ved bålet og leger grunnlaget for et godt folkehøyskoleår dannes.

Senere på høsten drar hele skolen på høstfjellet og opplever høstfargene og gleden med flotte turer langs vann, elver og toppturer. Kanskje kan du gå Besseggen, prøve deg på en utsikttstur til Bitihorn, eller fiske deg en ørret for stekepanna. Rafting i Sjoa er spennende for de som vil sjekke adrenalinnivået sitt....

Vintertur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

I mars reiser hele skolen på vintertur! Her kan du velge om du ønsker å stå alpint, ake eller gå på langrenn. Målet er å oppleve Norges vinter på sitt beste. Her har vi en hel dag i skibakken med hygge, aktivitet, frisk luft og grilling.

Mona Sandberg

Hovedlærer Grafisk Design

Epost: monasa@viken.no
Telefon: 404 19 855
Facebook

Vårt meget gode kjøkken serverer variert, sunn og god mat fire ganger om dagen, dette er gode fellesstunder!

Etter frokost er det fellessamling i auditoriet, før undervisning 0900-15.30. Det er linjeundevisning fire av fem dager - en dag i uken er det kun valgfag. Ettermiddag og kveld brukes til fritid, filmtitting, spilling eller underholdning. Omlag annenhver lørdag er det undervisning.  

 

Årets gang

 • Skolestart 23.8
 • Høstferie uke 40 
 • Konserter og elevkvelder på høsten
 • Prosjektuke
 • Juleferie 
 • Vintertur til Kongsberg i mars 
 • Vinterferie uke 8 
 • Påskeferie 
 • Praksisuke 
 • Reiseperiode der alle linjer reiser til eksotiske reisemål på våren 
 • Skoleslutt søndag 15 .mai

Vi deler våre valgfagperioder i to, en høstperiode og en vinterperiode. Hver periode er det nye valgfag du kan velge. Du skal ha fire til seks timer valgfag hver periode.

Animasjon

Lær deg å produserere egen animasjonsfilm. "Stopmotion"

Aquarelle

Med aquarellemaling, pensel og lerret lager du de maleriene du selv ønsker, ut i fra det nivået du er på. Her er det plass for alle nivåer.

Ballspill

I temafaget ballspill vedlikeholder vi den fysiske formen med kjente og kjære idretter der fotball, innebandy og basketball utgjør hovedaktivitetene. Her er det full fart i to timer. Finn frem joggeskoene og hiv deg med!

Band

Kom sammen med andre musikere, velg ut låter og sett i gang med å få lyd ut av PA'en. Både for erfarne og mindre erfarne musikere og vokalister, og kanskje venter en liten konsert i enden?

Bodypump

Trening til musikk! Det gjør at du opplever treningen som ekstra morsom og du yter litt ekstra! Dette er styrketrening der øvelser er satt til musikken og rytmen slik at det passer som hånd i hanske.

Cupcakes

Vi baker deilige cupcakes og pynter dem så de blir en sann fryd for øyne og gane!

Diskusjon

Mange spørsmål gjennom hverdagen vil kunne ha en moralsk og etisk slagside. Er innvandring greit? Er det lov å lyve litt? Er likestilling bare bra? Prøv dine meninger med dine jevnaldrende.

Filmmusikk

Her dykker vi ned i filmens verden og ser på hvordan musikk blir brukt som virkemiddel for å få fram en spesielle stemning. Tror du ikke musikken betyr noe? Prøv "mute-knappen" under en skrekkfilm...

Filosofikafè

På filosofikafèen gir vi deg rom for å fundere rundt grunnleggende livsspørsmål. Still de store spørsmål med vennene dine over en kopp kaffe. Hvem er vi? Hva kommer etter dette?

Friluftsliv

Faget for deg som liker å ferdes i naturen. Opplev leirbålets magi i skjærgården rundt Hvaler eller med kano i de store vassdragene i grensetraktene mot Sverige.

Geriljabroderi

Overrask dine kjære med egenprodusert broderi - med et noe overraskende budskap...

Gitar

Nybegynner opplæring på gitar for deg som vil lære å spille dette allsidige og stemningsskapende instrumentet.

Glattisen

Isen er glatt, det vet vi. Med skøyter, kølle og bandyball kan det bli skikkelig artig. Eller prøv curlingens hemmeligheter? Kanskje blir det en tur på et islagt tjern med pølser og ved i sekken?

Håndball

Håndballøktene foregår i Kongstenhallen i Fredrikstad. Det legges stor vekt på å trene pasningskombinasjoner og skuddteknikker i tillegg til at vi øver inn et enkelt system. Opplegget innebærer treningskamper mot lokale lag.

Impro

Improteater er rett og slett teater uten manus. Impro er en teaterform som både utfordrer og gleder deltakere og tilskuere. Lær deg kunsten med å løse nye og overraskende situasjoner på din egen måte.

Kajakk

Med Østfolds vakre skjærgård rett utenfor døra, reiser vi ut på sjøen med kajakk. Vi reiser på overnattingstur og får kjenne på det magiske i å være i naturen.

Podcast

Podcast har kommet inn på mediearenaen med full tyngde. Lær deg å bruke radiostudio, opptak, redigering, lyddesign og få din egen podcast på lufta!

Radioteater

Her får prøve å spille inn er tradisjonelt radioteater. Prøv deg som skuespiller, lyddesigner eller regissør.

Real news

Vi drøfter de viktigste nyhetene fra forrige uke. Det er ikke alltid det er enighet rundt de sakene vi tar opp, og da får vi gode diskusjoner rundt nyhetene vi tar opp.

Riff

Digger du noen røffe, kule eller vakre gitar- eller bassriff? Her kan du øve inn kjente (og noen ukjente) riff fra musikkhistorien i sammen med andre musikere og lærere. Let's rock and shock!

Skriveverksted

Ved forskjellige skriveoppgaver utforskes språk og litteratur. Skriveoppgavene er frivillige, og det er alltid rom for å skrive om det man vil. Elevene bestemmer selv sjanger.

Strikking

Det er gøy å strikke om du velger et strikketøy som ikke er for vanskelig. Du får selv velge farge, garnkvalitet og oppskrift. Det mest populære å strikke er håndleddsvarmere, tøfler, lue og skjerf.

Tradisjonsmat

Et praktisk fag hvor vi lager og tilbereder fisk og kjøtt på en tradisjonell måte. Røyking og salting er viktige ingredienser for å få god og velsmakende mat.

Volleyball

Lær volleyball slik volleyball skal spilles. Grunnteknikker er sentralt i tillegg til bevegelser i angrep og forsvar. Tren og ha det gøy med volleyball, smash-garanti for alle!

X-fit

En god treningsøkt i X-fit (eller crossfit) gir deg energi for flere dager. Kjør på med vekter og musikk i skolens nye "crossfitrom". Her lukter det svette helt hjem!

Østfold

Østfold som er det fylket skolen ligger i, har mye spennende historie. Vi tar deg med ut for å se de beste perlene! Her lærer du om fylke og historie.

Skjeberg Folkehøyskole er frilynt, og vi ønsker et mangfoldig skolemiljø med mange meninger og mennesketyper. All virksomhet ved skolen har som mål å sette oss i stand til å mestre våre liv, og ha krefter til å påvirke våre omgivelser. Vi jobber for et sterkt fellesskap der du kan utvikle deg til å bli den du vil være!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 111 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Vaksiner
  • Visum
 • Studietur: Vintertur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Japan
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 111 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 111 500,-
(11 150,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg brukte folkehøgskoleåret på å teste om radio var noe jeg ville jobbe med

Nyansatt programleder i Norske tilstander på P3, Ingrid Simensen, takker folkehøgskolen for at hun i dag jobber med det hun liker aller best. At hun ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kreativ & Foto

Hedmarktoppen folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs24 t/ukeKristen

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Digital animasjon

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Tegning, maling og kunstreise

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
HelårskursKristen

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Grafisk design

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

SKAP Design

SKAP Kreativ Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Animasjon og illustrasjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt