Til hovedinnhold
Ledig plass

Prøv deg som grafisk designer og illustratør. Opplev Japansk kultur, og hvordan den kan inspirere deg. Lag din egen visuelle identitet og portofolio.

Liker du å drodle, lage plakater, leke deg i digital programvare, illustrere eller mikse foto og tegning i digitale uttrykk? Har du lyst til å utvikle et kreativt, energisk «Grafstudio»? 

Syntes du det er interessant å lære mer om Japansk kultur og reise på studietur til Kyoto, Hakone og Tokyo? Da er denne linjen som skapt for deg. 

Vi har et kreativt verksted der du får realisere dine idéer, fra hånd til digitale arbeider, fra skisser til ferdig produkt. På skolen får du Creative Cloud lisens da vi jobber i In Design, Photoshop og Illustrator.

Det er en praktisk tilnærming til faget, og du får stor frihet i arbeidsprosessene til å utvikle ditt eget uttrykk. 

Vi drar på fototurer både utendørs og innendørs. Vi besøker Nordiske aquarellmuseet i Sverige, er med på animasjonsfestivalen i Fredrikstad og drar på inspirasjonsturer til nærliggende byer. Vi drar også for å se Tøyen´s gatekunst i Oslo, og besøker skoler for Grafisk Design og aktuelle utstillinger.

Liker du å drodle, lage plakater, leke deg i digital programvare, illustrere eller mikse foto med digitale uttrykk? Da er denne linjen skapt for deg.

Dette vil du lære

 • Photoshop, Illustrator, Indesign 
 • Visuell Identitet og egen portofolio
 • Logo og illustrativ typografi
 • Aquarellmaling og fargelære
 • Tegning og illustrasjon
 • Kreative teknikker
 • Animasjon
 • Streetart: stensil og pasteup
 • Japansk tresnitt og silketrykk
 • Papirlaging og kalligrafi
 • Avsluttende utstilling.

Våre forventninger til deg

- at du har initeresse for grafisk design

- at du har lyst til å lære mer

- at du har lyst til å gå på folkehøyskole

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

 

Vi opplever kirsebærblomstringen i Japan.

Japan er en reise i fortiden og fremtiden – opplev Japans historie i Kyoto, fordyp dere i kultur og varme kilder i Hakone og se inn i fremtiden i verdensmetropolen Tokyo.

 

Covid-19 og utenlandsturer - alltid helse og sikkerhet først:

 • Studieturene som står oppført under hver linje er det vi planlegger med for våren 2022, og dersom våre myndigheter mener det er forsvarlig å reise. Skjeberg Folkehøyskole setter alltid helse og sikkerhet først. Vi vil derfor ikke dra på turer som måtte ha noen som helst risiko ved seg, som vi ikke mener vi kan håndtere
 • Skulle det skje at den oppsatte turen ikke blir gjennomført vil skolen (lærerne + elevene) sette opp nye turer med sikre reisemål, i Norge eller ander steder som er åpnet. 
 • Elevene vil ved manglende utenlandstur også få et avslag i prisen på skoleåret sammenlignet med den opprinnelige summen.

Vi reiser på turer gjennom hele skoleåret, men hovedturen er på linjen.  

 • Hver linje har sin studietur til utlandet
 • Turene har siste årene gått til Japan, New York, Zambia og London. 
 • På Skjeberg Folkehøyskole er studieturen allrede inkludert i den totale prisen for skolen. 

Covid-19 og utenlandsturer - alltid helse og sikkerhet først:

 • Studieturene som står oppført under hver linje er det vi planlegger med for våren 2022, og dersom våre myndigheter mener det er forsvarlig å reise. Skjeberg Folkehøyskole setter alltid helse og sikkerhet først. Vi vil derfor ikke dra på turer som måtte ha noen som helst risiko ved seg, som vi ikke mener vi kan håndtere
 • Skulle det skje at den oppsatte turen ikke blir gjennomført vil skolen (lærerne + elevene) sette opp nye turer med sikre reisemål, i Norge eller ander steder som er åpnet. 
 • Elevene vil ved manglende utenlandstur også få et avslag i prisen på skoleåret sammenlignet med den opprinnelige summen.

Bli-kjent-tur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

I oppstarten av skoleåret vil hver enkelt linje reise på tur for å bli bedre kjent. Det er som oftest turer i nærområdet med overnatting på en hyggelig hytte eller lignende. Vi opplever vakker natur i rolige omgivelser og lærer hverandre å kjnne. Kanskje har vi ulike oppgaver, spiller volleyball, griller, hygger oss ved bålet og legger grunnlaget for et godt folkehøyskoleår.

Senere på høsten drar hele skolen på høstfjellet og opplever høstfargene og gleden med flotte turer langs vann, elver og toppturer. Kanskje kan du gå Besseggen, prøve deg på en utsikttstur til Bitihorn, eller fiske deg en ørret for stekepanna. Rafting i Sjoa er spennende for de som vil sjekke adrenalinnivået sitt.

Vintertur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

I mars reiser hele skolen på vintertur! Her kan du velge om du ønsker å stå alpint, ake eller gå på langrenn. Målet er å oppleve Norges vinter på sitt beste. Her har vi en hel dag i skibakken med hygge, aktivitet, frisk luft og grilling.

Mona Sandberg

Hovedlærer Grafisk Design

Mona er en erfaren folkehøyskolelærer etter 17 år som hovedlærer i Grafisk Design. Hun er utdannet i Grafisk Design ved Westerdahls School of Communication, Kreativ fagskole i Oslo, Trøndelag musikkonservatorium med sang som hovedinstrument og endringsbasert ledelse ved USN. Hun har en glødende interesse for Grafisk Design og japansk kultur. Mona nyter både urbane opplevelser og friluftsliv! 

Epost: monasa@viken.no
Telefon: 482 28 686
Facebook

Vi starter hver dag med frokost og deretter felles morgensamling. Det er linjeundevisning fire av fem dager - en dag i uken er det kun valgfag. Ettermiddag og kveld brukes til ulike fritidsaktiviteter som trening, film, spill og sosialt samvær. Omlag annenhver lørdag er det undervisning. 

Vårt eminente kjøkken serverer fire måltider om dagen og legger til rette for et sunt og variert kosthold. 

Årets gang

 • Skolestart 22.8
 • Linjeturer i oppstartsuka 
 • Fellestur til Gjendesheim uke 38
 • Høstferie uke 40 
 • Konserter og elevkvelder på høsten
 • Prosjektuke
 • Juleferie 
 • Vintertur til Kongsberg i mars 
 • Vinterferie uke 8 
 • Påskeferie 
 • Praksisuke 
 • Reiseperiode der alle linjer reiser til eksotiske reisemål på våren 
 • Skoleslutt søndag 15 .mai

Vi deler våre valgfagperioder i to, en høstperiode og en vinterperiode. Hver periode er det nye valgfag du kan velge. Du skal ha fire til seks timer valgfag hver periode.

Aquarelle

Med aquarellemaling, pensel og lerret lager du de maleriene du selv ønsker, ut i fra det nivået du er på. Her er det plass for alle nivåer.

Ballspill

I temafaget ballspill vedlikeholder vi den fysiske formen med kjente og kjære idretter der fotball, innebandy og basketball utgjør hovedaktivitetene. Her er det full fart i to timer. Finn frem joggeskoene og hiv deg med!

Band

Kom sammen med andre musikere, velg ut låter og sett i gang med å få lyd ut av PA'en. Både for erfarne og mindre erfarne musikere og vokalister, og kanskje venter en liten konsert i enden?

Bodypump

Trening til musikk! Det gjør at du opplever treningen som ekstra morsom og du yter litt ekstra! Dette er styrketrening der øvelser er satt til musikken og rytmen slik at det passer som hånd i hanske.

Filosofikafè

På filosofikafèen gir vi deg rom for å fundere rundt grunnleggende livsspørsmål. Still de store spørsmål med vennene dine over en kopp kaffe. Hvem er vi? Hva kommer etter dette?

Frihåndstegning

Lær deg grunnleggende teknikker innen tegning, med bruk av ulike tegneredskaper.

Friluftsliv

Faget for deg som liker å ferdes i naturen. Opplev leirbålets magi i skjærgården rundt Hvaler eller med kano i de store vassdragene i grensetraktene mot Sverige.

Geriljabroderi

Overrask dine kjære med egenprodusert broderi - med et noe overraskende budskap...

Gitar

Nybegynner opplæring på gitar for deg som vil lære å spille dette allsidige og stemningsskapende instrumentet.

Håndball

Håndballøktene foregår i Kongstenhallen i Fredrikstad. Det legges stor vekt på å trene pasningskombinasjoner og skuddteknikker i tillegg til at vi øver inn et enkelt system. Opplegget innebærer treningskamper mot lokale lag.

Kajakk

Med Østfolds vakre skjærgård rett utenfor døra, reiser vi ut på sjøen med kajakk. Vi reiser på overnattingstur og får kjenne på det magiske i å være i naturen.

Podcast

Podcast har kommet inn på mediearenaen med full tyngde. Lær deg å bruke radiostudio, opptak, redigering, lyddesign og få din egen podcast på lufta!

Real news

Vi drøfter de viktigste nyhetene fra forrige uke. Det er ikke alltid det er enighet rundt de sakene vi tar opp, og da får vi gode diskusjoner rundt nyhetene vi tar opp.

Riff

Digger du noen røffe, kule eller vakre gitar- eller bassriff? Her kan du øve inn kjente (og noen ukjente) riff fra musikkhistorien i sammen med andre musikere og lærere. Let's rock and shock!

Skriveverksted

Ved forskjellige skriveoppgaver utforskes språk og litteratur. Skriveoppgavene er frivillige, og det er alltid rom for å skrive om det man vil. Elevene bestemmer selv sjanger.

Strikking

Det er gøy å strikke om du velger et strikketøy som ikke er for vanskelig. Du får selv velge farge, garnkvalitet og oppskrift. Det mest populære å strikke er håndleddsvarmere, tøfler, lue og skjerf.

Søte saker

Vi baker deilige kaker og andre søtsaker og pynter dem så de blir en sann fryd for øyne og gane!

Tradisjonsmat

Et praktisk fag hvor vi lager og tilbereder fisk og kjøtt på en tradisjonell måte. Røyking og salting er viktige ingredienser for å få god og velsmakende mat.

Ut på tur

Bålkos inviterer til ro, undring og den gode samtalen. Få på deg utejakka og lær deg ulike teknikker for opptenning, og forskjell og brukbarhet på ulike vedtyper. Pølser og kokekaffen er alt påmeldt.

Volleyball

Lær volleyball slik volleyball skal spilles. Grunnteknikker er sentralt i tillegg til bevegelser i angrep og forsvar. Tren og ha det gøy med volleyball, smash-garanti for alle!

X-fit

En god treningsøkt i X-fit (eller crossfit) gir deg energi for flere dager. Kjør på med vekter og musikk i skolens nye "crossfitrom". Her lukter det svette helt hjem!

Østfold

Østfold som er det fylket skolen ligger i, har mye spennende historie. Vi tar deg med ut for å se de beste perlene! Her lærer du om fylke og historie.

Skjeberg Folkehøyskole er frilynt, og vi ønsker et mangfoldig skolemiljø med mange meninger og mennesketyper. Det du lærer og opplever i løpet av skoleåret hos oss skal sette deg i bedre stand til å mestre ditt liv. Vi jobber for et sterkt fellesskap der du kan utvikle deg til å bli den du vil være! 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 111 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Bli-kjent-tur
  • Vaksiner
  • Visum
 • Studietur: Vintertur
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Japan
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 111 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 111 500,-
(11 150,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Jeg brukte folkehøgskoleåret på å teste om radio var noe jeg ville jobbe med

Nyansatt programleder i Norske tilstander på P3, Ingrid Simensen, takker folkehøgskolen for at hun i dag jobber med det hun liker aller best. At hun ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Kreativ & Foto

Hedmarktoppen folkehøyskole
Få ledige plasser
Helårskurs24 t/ukeKristen

Kunst +

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Tegneserie & Manga

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
HelårskursKristen

Grafisk design

Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Animasjon og illustrasjon

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Fotografi

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Fantasy

Toten Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeFrilyntTilrettelagt for rullestolbrukere

Esport, gaming og sosialt!

Stord Folkehøgskule
Fullt
HelårskursFrilynt

Tegning, maling og kunstreise

Sandefjord folkehøyskole
Venteliste
HelårskursFrilynt

Digital animasjon

Åsane folkehøgskole - Bergen
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Tegneserie & Manga 2

Bjerkely folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Tegneserier & Illustrasjon

Buskerud Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs15 t/ukeFrilynt