Ledig plass

Linja for deg som vil nå nye høyder, og utvikle deg sammen med gode venner gjennom et mangfold av opplevelser, turer, idretter og trening! Treningsleir i Malaga og og fellestur til New York.

Det blir rikelig tid til å trene og drive med idrett. Vi har fast trening hver mandag og skal innom veldig mange ulike idretter og aktiviteter. Sandefjord og nabobyene kan by på veldig mange ulike idrettsanlegg  som vi benytter oss av. Her er det noe for enhver smak. Vi har egen gymsal med klatrevegg som vi bruker mye. 

Vi bruker mye tid ute i naturen og reiser mye på tur. Kystfriluftslivet står sentralt på vår og sommer med seilbåt og kajakk/kano, og høst og vinter drar vi til fjells. Det blir mange turer og overnattinger i forskjellige naturtyper. Du kommer til å sove i telt, under åpen himmel, i hengekøye, lavvu,  gapahuk, på dekk i en seilbåt,eller på en DNT-hytte. Dette gir opplevelser for livet!

Skolen ligger kystnært, så skjærgård og sjø er en del av vårt nærområde. Skolen har tilgang på både seilbåter og motorbåter som benyttes i vår undervisning. På planen legger vi også inn en raftingtur på høsten og en surfetur til Jæren på våren.

På høsten oppsøker vi sommeren igjen og drar til syd-Spania for å nyte varmen og trene. Vi reiser en uke til et treningsanlegg på utsiden av den spanske byen Malaga. Her har vi noe basistrening, men mest ballaktiviteter som tennis, padel, fotball, basket og strandvolley. Vi har også prøvd juvvandring i fjellet.

VI GIR DEG ET MANGFOLD AV OPPLEVELSER PÅ MANGE ULIKE ARENAER!

 

Linja passer alle som er motivert og interessert i idrett og friluftsliv.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Sommeren skal vare lenge og vi skal nyte sydenvarmen litt lenger enn de fleste og reiser til Syd-Spania i begynnelsen av oktober (uke 41).

 • Treningssenteret Torremolinos i Malaga.
 • To til tre treningsøkter om dagen
 • Aktiviteter : svømming, løping, fotball, basket, tennis, volleyball, håndball m.m.
 • Styrketrening i egen gym.
 • Golf, karate, kajakk, sykkel og fjelltur er også mulig!

I tillegg reiser hele skolen til USA, New York våren 2019 (les mer om turen i punktet "Felles studietur New York 2018").

Skiringssal har en felles studietur til USA for alle linjer i tillegg til linjeturen, alle turer er inkludert i skolepengene.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: Ca. 8 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Skiringssal er en av de skolene som satser på felles studietur, i tillegg til linjetur. Vi drar med alle lærere og elever til USA, New York City. Vi bor på Manhattan, veldig nære Central Park.

Verdien av en felles studietur mener vi er stor. Du er sammen med folk på tvers av linjefag og aktivitetstilbudet og innholdet er meget variert. Vi blir kjent med byen New York, dens spesielle historie og bakgrunnen for dens markante plass i populærkulturen og storpolitikken. Vi besøker og har omvisning på FN-bygningen, vi besøker historiske Ellis Island og frihetsgudinnen, vi har linjedag der de ulike linjene gjør noe faglig sammen og vi får alle muligheter til å bli kjent med de ulike sidene av New York.  

 • Rebusløp gjennom Manhattan
 • Besøk på Frihetsgudinnen & Ellis Island
 • Besøk i FN-bygningen
 • Empire state building
 • Ground Zero
 • MOMA, Guggenheim og andre museer
 • Handling på outlet...
 • Musikaler på Broadway
 • Trening i Central Park
 • Linjeaktiviteter
 • Gospelkonsert i harlem
 • The High Line
 • Baseball-kamp
  • + mye tid til egenaktivitet.

Geir Sanne

Lærer Idrett & Friluftsliv

Utdanning: Lærerutdanning med fordypning i idrett/friluftsliv, biologi og miljølære.

Har vært leirskolelærer på kystleirskole, skipper og veileder på marinbiologisk fartøy, matros/lærer på skoleskipet «Christian Radich», høvedsmann på vikingskipet «Gaia»,  Skiringssal folkehøyskole fra 1999.

Er nå eier og seiler seilskøyta «Fortuna» på 43 fot.

Epost: geirsa@vfk.no

Fredrik Møller-Hansen

Studierektor

Utdanning: Allmennllærerutdanning fra HIO og hovedfag/master i idrettspedagogikk fra NIH.

Jobber som studierektor på skolen og i tillegg er han inne og underviser på idrett- & friluftslivslinjen. I tillegg underviser han i valgfag.

Epost: fredrikh@vfk.no
Telefon: 95739849

En vanlig uke på Skiringssal har dette:

 • 12-16 timer linjefag, 4 linjeuker.
 • 9 timer valgfag.
 • 4-6 timer fellesfag, 2 temauker
 • 2 timer ettermiddagsfag (frivillig).

Timeplan for 2018/19

 

Last ned timeplan som pdf ↓
 • Skolestart: søndag 18.aug 2019
 • Høstferie: uke 40
 • Juleferie: 21.des - 7.januar
 • Vinterferie: Uke 8
 • Påskeferie: 12.april - 23.april
 • Felles studietur USA: april eller mai 2019
 • Skoleslutt: lørdag 12.mai 2019

 

Skolekalender 2018/19

Last ned årsplan som pdf ↓

* Ingen uventede utgifter, alle valgfag inkludert i skolepengene.
* Alle valgfag er halvårlige og varer ca 3 timer i uken med unntak av Sjø/båtliv som er 6 timer
* Du kan velge inntil 8 forskjellige valgfag i løpet av året.

Årbok

I dette faget jobber dere konkret med skolens årbok som ferdigstilles til skoleslutt, men samtidig med egne kreative tekster og jobber for å utvikle din skrivekunst.

Ballspill

BALLSPILL tar for seg de klassiske ballspillene fotball, basket, innebandy, volleyball og håndball. Dessuten kommer vi innom kanonball, amerikansk fotball, tennis, fotballgolf, snørugby/snøballkrig.

Band // samspill

I dette faget møtes de som er interessert i å spille mye sammen og danne band som kanskje har et mål å holde konserter, spille inn noen låter i studio eller bare jamme/spille sammen.

Dans

Dans valgfag er for deg som ønsker å bevege deg, bevege andre og ha det gøy gjennom bevegelse. Her skal vi jobbe med en dypere forståelse av dans som kunstuttrykk.

Dekor - DIY

Dette er faget for deg som er glad i å forandre på og fornye ting du allerede har eller som du har kjøpt i en bruktbutikk eller kanskje arvet fra mormor!

Elevstyrte valgfag

Elevene setter opp egne kurs/fag på ettermiddagen som de er lærere. Disse veiledes av våre lærere. Innholdet er avhengig av hva elevene kunne tenke seg å jobbe med.

Filmklubb

Elevene går sammen om å lage en filmklubb på skolen der man ser filmer i ulike sjangre 2 ganger i uka i skolens storstue - foredragssalen.

Filmprat

NYTT FAG! Her setter vi på filmen (eller episoden) nesten med en gang, og så prater/synser/diskuterer vi etterpå! Kanskje prøve å komme fram til hva som er meningen, budskapet, hvorfor...

Filmsjangre

Filmsjangre: Vi tar for oss kjente filmsjangre som drama, thriller, komedie, musikal og sci-fi. 2 ganger per sjanger, så prøver jeg å vise litt forskjellige filmer i hver sjanger.

Filosofi

Filosofi gir en utfordrende innfallsvinkel til det å tenke. Vi legger vekt på å få fram hvordan aktuelle filosofer kan hjelpe oss til å forstå den kompliserte verden vi lever i.

Foto (analogt)

Foto er et populært valgfag. Her har vi fokus på analogt foto. Du fremkaller og kopierer egne bilder, og lærer å utnytte kameraets muligheter. Motivene finner vi i Vestfolds vakre natur og folk.

Frisk Pust 1 & 2

Et populært valgfag for deg som vil trene litt sammen med andre i gymsalen, komme deg ut i skogen eller trene på styrkerommet. Dette er faget for deg som vil komme i form og ha tid til å trene.

Gitar

Gitar er et valgfag for deg som har liten eller ingen tidligere erfaring med dette alltid populære og miljøskapende instrumentet.

Go'foten - et forkurs i ulike funksjonshemminger.

Vi har helsedans for funksjonshemmede som et eget fag på våren, men vi starter opp med grunnlegende teori og besøk på ulike vernede bedrifter for å møte og bli kjent med de som skal danse på våren.

Helsedans for funksjonshemmede - Go'foten

Et fag for de som vil engasjere seg i arbeid med funksjonshemmede. Vi inviterer utviklingshemmede til dans og moro i gymsalen vår 12 tirsdager der aktivitet er i sentrum.

Markedsføring - sosiale medier

Et nytt fag der du som elev kan være med og jobbe med markedsføring på skolen. Vi bruker sosiale medier og nettside som utgangspunkt for faget.

Sjakk

Vi starter opp med valgfag sjakk høsten 2016. Valgfag Sjakk er for deg som ikke kan noe sjakk, og for deg som har spilt sjakk og behersker spillereglene.

Sjø/båtliv - båtførerprøven

Sjø- og båtliv passer for deg som har lyst til å oppleve ramsalt sjø, båtliv i storm og stille og kysten som et unikt naturmiljø. Vi gir opplæring i seiling, føring av motorbåt, navigasjon.

Store regissører

I dette valgfaget ser vi nærmere på store regissører som har satt spor etter seg i filmhistorien.

Strikking & hekling

Dette er et tekstilfag der du får lære noen tråd- og formingsteknikker. Du kan lære å strikke, hekle og gimpe, og med disse teknikkene kan du lage luer, skjerf, votter eller en genser.

Søm - redesign

Her får du lære å sy enkle plagg som skjørt, tights og topper. Eller kanskje du vil forandre på klær som ikke passer lenger?

Teater valgfag

Dette er faget for deg som ønsker litt trening i det å stå på en scene og fremføre noe. Elever er også konferansierer på flere store fester som holdes på skolen i løpet av året.

Temauke org // rigg

Vi jobber med temaukene ved skolen. Denne gruppen er med på å bestemme innholdet og arrangere to skoleuker for medelver. Temaene velger dere elever.

TV-serier

Nytt fag som for seg viktige serier som har satt sitt preg på vårt TV-liv. Vi er innom nye som gamle serier, sjangertrekk og trender. 

Volleyball 1 & 2

Volleyball er jo folkehøyskolens ballspill nr.1. Vi kjører to runder med valgfaget volleyball, slik at man kan ha det et halvt eller helt år. 3t i uken. Vi har en flott gymsal til å spille i.

KVALITET & MANGFOLD

Er du ute etter en frilynt folkehøyskole med høy kvalitet?

Engasjerte og dyktige lærere i et moderne skolebygg med et mangfold av fag med stor grad av valgbarhet. 

Skolen ligger sentralt plassert i Sandefjord.

Linjer ved skolen

Fra kr 114 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på gangen
 • ID-kort
 • Skolebilde
 • Årboka (minnebok)
 • Studietur: New York
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Spania - Malaga
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 114 500,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 114 500,-
(11 450,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Alt av kokeutstyr, klatreutstyr og telt er på skolen.

Dette utstyret må du stille med selv

 • Vanlige treningsklær
 • Liggeunderlag
 • Vindtett og vanntett yttertøy (bukse og jakke m/hette)
 • Turbukse (ikke tettsittende!)
 • Badetøy
 • Sykkel, helst offroad
 • Innendørs hallsko
 • Løpesko / joggesko
 • Klatresko, hvis du har
 • Fjellstøvler
 • Turkniv
 • Drikkeflaske/ kopp og spisekar/bestikk
 • Hodelykt
 • Superundertøy / ullundertøy / ullsokker (2 sett)
 • Sovepose som har komforttemperatur til minus 10-15 grader.
 • Stor ryggsekk (60 – 100 liter)
 • Dagstursekk (ca.30 liter)
 • Langrennsski.
 • Telemarkski/alpinski/brett.
Søk på linjenMer om skolen

Dette sier tidligere elever

Erik Jor Gromstad

Idrett & Friluftsliv var et fantastisk linjefag. Det å kunne velge en linje som virkelig interesserte meg gjorde noe med motivasjonen min. Jeg følte virkelig at veilederne også var med på å forsterke dette for alle.

Erik Jor Gromstad, elev 2002/03.
Johanne Iversen

Jeg digget linjefaget, elsket kombinasjonen av ballspill, trening og friluftsliv. Året gjorde så mye med meg, jeg fikk utfordret meg på mange arenaer, enten det var å stå på scenen, pushe meg og prøve nye ting, samt å respektere andre mennesker.

Fra bloggen

Kari ut av bobla

Husker du Kari som vi møtte i august 2017, noen uker før hun begynte på Skiringssal folkehøyskole? Og siden traff igjen både under oppstart og ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Australia MultisportLedig plass

Australia Multisport

Ålesund Folkehøgskole
HelårskursKristen
Golf.Idrett.Sør-AfrikaFullt

Golf.Idrett.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
HelårskursKristen
Idrett.Ball.Sør-AfrikaLedig plass

Idrett.Ball.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
HelårskursKristen
IdrettLedig plass

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt
Idrett friluft Sør-AmerikaLedig plass

Idrett friluft Sør-Amerika

Rødde folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeKristen
ToppidrettLedig plass

Toppidrett

Rønningen folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
Sport Adventure Australia Sri LankaLedig plass

Sport Adventure Australia Sri Lanka

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen
Flexi - Aktiv livsstilLedig plass

Flexi - Aktiv livsstil

Peder Morset folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Idrett og villmarkFullt

Idrett og villmark

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs19 t/ukeKristen
TurnLedig plass

Turn

Stavern folkehøyskole
Helårskurs15 t/ukeKristen
Idrett, friluftsliv og frivillighetLedig plass

Idrett, friluftsliv og frivillighet

Sund folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeFrilynt
FlytLedig plass

Flyt

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs18 t/ukeKristen