Flere spennende reisemål, til Maldivene, Sri Lanka, Thailand og Island

På Reiseliv Aktiv står opplevelser og læring i fokus. Vi skal lære om kulturforståelse, produktutvikling, destinasjonsutvikling, festivalledelse, bærekraftig reiseliv, og mye annet spennende. Ikke minst vil du få være med på de forskjellige aktivitetene med lærere/instruktører som kan sine ting.

Du vil oppleve mange sider ved reiselivet, der både naturbaserte og kulturbaserte opplevelser står på programmet. Vi legger vekt på at du skal lære noe som du kan ha glede av videre i livet.

Vi drar på studietur til Asia, hvis situasjonen tillater det. Maldivene, Thailand og Sri Lanka er de landene vi planlegger for. Fantastisk interessante land! Vi planlegger også en tur til Island, et spennende reisemål i vest.

Setesdal byr på et mangfold innenfor reiselivsaktiviteter. Vårt område strekker seg i hovedsak fra Kristiansand i sør, til Hovden øverst i dalen. Aktuelle aktiviteter kan være rafting, fjellturer, klatring, hundesledekjøring, sykkelturer, bowling, besøk i Dyreparken, Høyt & Lavt, Sport og Moro, Kristiansand, Lindesnes, Mineralparken og Klatreskogen, Hovden, og mye annet. Det blir mange utflukter og besøk.

Vinterstid kan du bruke alpinanlegget som ligger fire kilometer fra skolen. Området har også ypperlige langrennsløyper.

Du bør være interessert i å lære om reiseliv, og å utforske forskjellige natur- og kulturbaserte reiselivsaktiviteter, og fysisk og psykisk i stand til å bl.a. være med på turene.

• opplevelsesbasert reiseliv
  • kulturforståelse
  • produktutvikling
  • destinasjonsutvikling
  • prosjektledelse
  • festivalledelse
  • bærekraftig reiseliv
  • og mye annet

Vi forventer at du møter til undervisningen, deltar i undervisningen og aktivitetene, og møter dagene med en positiv holdning.

Skolen har studieturer på tvers av noen av linjene. Dette forandrer seg litt ut fra hvilke ønsker elevene har. Hver enkelt linje har minst en hovedtur i løpet av året.

Linjene reiser også på andre ulike turer i løpet av året.

Motorsykkelgjengen og klatrerne reiser til Tost/Oliana i Spania i ca 3 uker januar/februar. 3 uker inkluderer selve reisen opp og ned

E-sportgjengen vil reise til Dreamhack og andre events iløp av skoleåret, elevene får være med på å bestemme hvor de skal reise.

Reiseliv Aktiv planlegger reiser til Island (alternativt Svalbard), Thailand, Sri Lanka og Maldivene.

Det blir både nye og kjente opplevelser. En langtur på alle linjene i løpet av året.

Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost. Deretter går elevene til klasserommene sine med lærerne, og starter undervisningen. Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden, og mange muligheter i nærområdet.

For skoleåret 21/22 har vi følgende årshjul.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.
Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Teambuilding og Hjernetrim

Hos oss kan du oppleve eventyret eller skape ditt eget. Vi tilbyr linjer innenfor

• Motorsport
  • E-sport
  • Fjellklatring og Uteliv
  • Reiseliv Aktiv
  • Paragliding
  • Frisbeegolf
  • Norwegian Language, Culture and Nature (NLCN)

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Linjefagsturer

• Mat på studietur Linjefagsturer
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Global eXtreme: Australia- Asia

Nordhordland Folkehøgskole