Du vil oppleve mange sider ved reiselivet, der både naturbaserte - og kulturbaserte opplevelser står på programmet. Vi legger også vekt på at du skal lære noe som du kan ha glede av videre i livet.

På Reiseliv Aktiv står opplevelser og læring i fokus. Vi skal lære om kulturforståelse, produktutvikling, destinasjonsutvikling, festivalledelse, bærekraftig reiseliv, og mye annet spennende. Og ikke minst vil du få være med på de forskjellige aktivitetene med lærere/instruktører som kan sine ting.

Setesdal byr på et mangfold innenfor reiselivsaktiviteter. Vårt område strekker seg i hovedsak fra kristiansand i sør, til Hovden øverst i dalen. Aktuelle aktiviteter kan være rafting, fjellturer, klatring, hundesledekjøring, sykkelturer, bowling, besøk i Dyreparken, Høyt & Lavt, Sport og Moro, Kristiansand, Lindesnes, Mineralparken og Klatreskogen, Hovden, og mye annet. Det blir mange utflukter og besøk.

Vi vil også dra på tur i Europa når situasjonen tillatter oss! Da vil vi gjerne reise til Island (alternativt Svalbard), Spania og Danmark!

Vinterstid kan du bruke alpinanlegget som ligger fire kilometer fra skolen. Området har også ypperlige langrennsløyper.

Du bør være interessert i å lære om reiseliv, og å utforske forskjellige natur- og kulturbaserte reiselivsaktiviteter. Linjen krever at du er i fysisk stand til å bl.a. være med på fotturer i fjellet.

Skolen har studieturer på tvers av linjene. Dette forandrer seg litt utifra hvilke ønsker elevene har. Hver enkelt linje har minst en hovedtur i løpet av året.

Linjene reiser også på andre ulike turer iløpet av året.

Folkemusikkelevene har kortere turer på "mesterbesøk"/ Utdanningsinstitusjoner som Olae Bull og Folkemusikklinja ved Akademiet i Rauland. Vinterfestivalen, og kappleiker som arrangeres i løpet av året.Elevene og linjelærer går sammen og planlegger i felleskap en større studietur i løpet av skoleåret.

Motorsykkelgjengen og klatrerne reiser til Tost/Oliana i Spania i ca 3 uker januar/februar. 3 uker inkluderer selve reisen opp og ned

E-sportgjengen vil reise til Dreamhack og andre events iløp av skoleåret, elevene får være med på å bestemme hvor de skal reise.

Reiseliv Aktiv planlegger aktive reiser til Island (alternativt Svalbard), Spania og Danmark.

Det blir både nye og kjente opplevelser. En langtur på alle linjene i løpet av året.

Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost, på linjefagsdager går elevene til klasserommene sine med lærerne og starter undervisningen. Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden, vi reiser for å stå på ski/snowboard, bowler, kjører gokart, klatring eller arrangerer Dungeons and dragons- kvelder. Elevene kommer med ønsker, og vi forsøker oppfylle dem innenfor rimlighetens grenser.

For skoleåret 19/20 har vi følgende årshjul.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.
Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Teambuilding og Hjernetrim

Hos oss kan du oppleve eventyret eller skape ditt eget. Vi tilbyr linjer innenfor motor, E-sport, folkemusikk, friluftsliv, reiseliv, klatring og paragliding. Vi tilbyr AKTIV på alle våre linjer, for deg som ønsker å kombinere drømmelinja med en AKTIV hverdag. Hvor AKTIV du ønsker å være er opp til deg selv.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Linjefagsturer

• Mat på studietur Linjefagsturer
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Elever under 18 år må ha skriftlig tillatelse fra foresatte. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
    • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

Bestill katalogen for 2021/2022

Reiseliv og global forståelse