Flere spennende reisemål, til Maldivene, Sri Lanka, Thailand og Island.

På Reiseliv Aktiv står opplevelser og læring i fokus.

Vi skal lære om kulturforståelse, produktutvikling, destinasjonsutvikling, festivalledelse, bærekraftig reiseliv, og mye annet spennende. Ikke minst vil du få være med på de forskjellige aktivitetene med lærere/instruktører som kan sine ting.

Du vil oppleve mange sider ved reiselivet, der både naturbaserte og kulturbaserte opplevelser står på programmet. Vi legger vekt på at du skal lære noe som du kan ha glede av videre i livet.

Vi drar på studietur til Asia, hvis situasjonen tillater det. Maldivene, Thailand og Sri Lanka er de landene vi planlegger for. Fantastisk interessante land! Vi planlegger også en tur til Island, et spennende reisemål i vest.

Setesdal byr på et mangfold innenfor reiselivsaktiviteter. Vårt område strekker seg i hovedsak fra Kristiansand i sør, til Hovden øverst i dalen.

Aktuelle aktiviteter kan være:

Vinterstid kan du bruke alpinanlegget som ligger fire kilometer fra skolen. Området har også ypperlige langrennsløyper.

Du bør være interessert i å lære om reiseliv, og å utforske forskjellige natur- og kulturbaserte reiselivsaktiviteter, og fysisk og psykisk i stand til å bl.a. være med på turene.

• opplevelsesbasert reiseliv
  • kulturforståelse
  • produktutvikling
  • destinasjonsutvikling
  • prosjektledelse
  • festivalledelse
  • bærekraftig reiseliv
  • og mye annet

Vi forventer at du møter til undervisningen, deltar i undervisningen og aktivitetene, og møter dagene med en positiv holdning.

Varighet: 17 - 23 dager

Thailand,  Sri Lanka (Perlen i Det indiskebhav) og Maldivene. En tur med et stort spekter av innhold, der vi ser på mange forhold, som sosiale, bærekraftig og ødeleggende turisme, teplantasjer og elefantsafari på Sri Lanka, utvikling av reiselivsprodukter og destinasjoner, flotte sandstrender, og masse opplevelser. Veldig mange av de områdene vi har brukt tid på i løpet av skoleåret vil dukke opp igjen her. Turen planlegges i vårsemesteret.

Arne Brattekleiv

Epost: arne.brattekleiv@setesdal.fhs.no
Instagram: @setesdalfhs_reiseliv

• Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost.
  • Deretter går elevene til klasserommene sine med lærerne, og starter undervisningen.
  • Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden, og mange muligheter i nærområdet.

For skoleåret 21/22 har vi følgende årshjul. Årshjul for 2022/2023 kommer i slutten av mai.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.

Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Ta opp fag fra videregående skole

Vi gir mulighet for å bruke tid på å ta opp igjen fag fra videregående skole. Noen aktuelle fag har vi lærerkrefter i, og andre fag vil i prøve å tilrettelegge for.

Teambuilding og Hjernetrim

Ukrainsk og russisk språk, kultur og historie

Du får en innføring i ukrainsk og russisk språk, og et innblikk i kulturen og historien til disse to landene, fra norske vikingkongers ferd til området, fram til dagens situasjon i landet.

Hos oss kan du oppleve eventyret eller skape ditt eget. Vi tilbyr linjer innenfor Alpin Brett Instruktør, Klatring og Bratt Uteliv, Reiseliv Aktiv, Paragliding -Ekstremsport, Anno Setesdal - Fjellreinens Rike, Digital Markedsføring med Video og Foto, og Norwegian Language, Culture and Nature (NLCN)

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Reiseliv Aktiv
    • Visum

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

• Reiseforsikring på studietur Reiseliv Aktiv
  • Vaksiner på studietur Reiseliv Aktiv
  • Mat på studietur Reiseliv Aktiv
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Reiseliv & Italiensk - Italia + andre reisemål

Karmøy Folkehøgskule