Spenning, akrobatikk, hopp, og krappe svinger på bane eller ute i skog og mark på motorsykkel. Er det en hverdag du kunne tenkt deg?

På motorsportlinja vår har vi motocross og enduro.

På linja Motorsport på Setesdal folkehøgskule kommer du inn i et sosialt miljø der du får kjøre, skru og mekke.

Hos oss kan du utvikle deg på fysikk, teknikk, mental styrke og alt det andre som trengs for å kjøre enduro eller motocross. Det også for deg som er helt fersk nybegynner.

Til vanlig holder vi til på Motorsportsenteret like ved folkehøgskulen på linjedagene. Der har vi to forskjellige MX-baner, enduroløype, superendurobane, innendørs og utendørs trialområde. Vi drar av og til på tur til andre treningssteder i Sør-Norge. Arendal, Lier, Kristiansand, og Vennesla er noen av stedene vi har besøkt.

I tillegg til å ha det moro med kjøring, har linja fokus på teknisk og fysisk trening, vedlikehold av utstyr og refleksjoner rundt sikkerhet, fair-play og antidoping.

Motocross
Vår MX-bane byr på masse moro og variasjon. Banen er i sand, og du får føle på høy fart og flere hopp som passer de fleste.

Enduro
Enduroløypa vår er en kort og rask løype, med mange svingmomenter og fartsstrekker som holder seg bra både sommer og vinter. Vi har også en superendurobane, og muligheter for gode bakker å trene i.

Fra nybegynnere til de som kjører nasjonale løp

Grunntekniske ferdigheter innen Motocross:

• Sikkerhet på banen
  • Bremseteknikk
  • Svingteknikk
  • Hopp
  • Sporvalg
  • Vedlikehold av utstyr og motorsykkel

Godt humør

Hver enkelt linje har minst en hovedtur i løpet av året.

Linjene reiser også på andre ulike turer i løpet av året.

Motorsykkelgjengen og klatrerne reiser til Tost/Oliana i Spania i ca 3 uker januar/februar. 3 uker inkluderer selve reisen opp og ned

E-sportgjengen vil reise til Dreamhack og andre events iløp av skoleåret, elevene får være med på å bestemme hvor de skal reise.

Reiseliv Aktiv planlegger reiser til Island (alternativt Svalbard), Thailand, Sri Lanka og Maldivene.

Det blir både nye og kjente opplevelser. En langtur på alle linjene i løpet av året.

Vibeke Wiik

Lærer Motorsport

Epost: vibeke.wiig@setesdal.fhs.no

Mads Pedersen

Lærer Motorsport

Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost. Deretter går elevene til klasserommene sine med lærerne, og starter undervisningen. Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden, og mange muligheter i nærområdet.

For skoleåret 21/22 har vi følgende årshjul.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.
Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Bil og Mekk

MC mekk

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Teambuilding og Hjernetrim

Hos oss kan du oppleve eventyret eller skape ditt eget. Vi tilbyr linjer innenfor, Motorsport, E-sport, Klatring og Bratt Uteliv, Reiseliv Aktiv, Paragliding, Frisbeegolf og Norwegian Language, Culture and Nature (NLCN)

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Linjefagsturer

• Mat på studietur Linjefagsturer
  • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

• Verktøy
  • Velutstyrt garasje
  • Masse spesialverktøy, men ikke til alle modeller
  • Dekkomleggingsmaskin for motorsykkel

• Motocross sykkel
  • Sikkerhetsutstyr som hjelm, støvler, brynje, hansker og bekledning.
  • Bensinkanne
  • Miljømatte
  • Støttebukk til motorsykkel
  • Spesialverktøy dersom din motorsykkel krever det
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!