Klatrelinja er for deg som ønsker å utforske høyder, spenning og adrenalin gjennom trygge omgivelser og med veiledning fra erfarne fjellklatrere. Bli med oss til klatreparadiset Kalymnos i Hellas.

Vi tilbyr rå fjellklatring ute i ett av Nordens beste fjellområder. Setesdal kan gi deg spektakulære klatreopplevelser og ta deg med på utrolige vertikale utfordringer! Til høsten ønsker vi å ta deg med til klatreparadiset Kalymnos i Hellas!

Bli en ekte fjellklatrer i Setesdalsalpene.  Ta brattkort i Valle og bli med til verdens høyeste frittstående klatretårn!  Følg oss på toppturer gjennom alle sesonger, rappellering i fjell og foss, buldring, klatring og via ferrata. Prøv teambuildingsaktiviteter som å kjøre hundespann eller ombord i en raftingflåte! Føl på adrenalin og spenning sammen. Opplev fantastiske natur i lag med gode venner. Vårt felles mål er å bli en trygg og sikker fjellklatrer med rett vurderingsevne. Vi kan friste med luftige overnattingssteder og spektakulære naturopplevelser.  I løpet av vinteren kan alle prøve snøscooter på fjellet!

Vennskap bygges tidlig når vi deler store opplevelser sammen, og en liten klasse som vår knyttes ekstra tett sammen. I løpet av året skal vi dele erfaringer og reiser.

Våg og utfordre deg selv til å bli en bedre skikjører alpint eller langrenn. Eller lær deg å balansere på slakkline. Skolen har gjennom Setesdal klatreklubb og Bratt friluftsliv tilgang på elmountainbikes og øvrig klatreutstyr.

I tillegg til dette har du muligheter for fiske i fjellvann, følge det lokale jaktlaget og ta jegerprøva, delta i lokal pistolklubb eller ta snøscooterlappen. Velkommen til Setesdal!

Nybegynnere til de som har klatret mye

• Sportsklatring
  • Klatring med flere taulengder
  • Buldring
  • Via ferrata
  • Taubane/ zip line
  • Høydepark
  • Rappellering
  • Slakk line
  • Mørke-/nattklatring
  • Topptauklating
  • Ledkurs

Godt humør

Linjen prøver å tilpasse opplegget ut fra ferdighetene til den enkelte elev.

Klatring og bratt uteliv har planer om å reise til et land ved Middelhavet. Vi vil reise til klatreparadiset Kalymnos i Hellas og fleire spektakulære klatredestinasjonar i løpet av året.

Åse Solbakk

Lærer friluftsliv/klatring

Åse er en lokal Setesdøl. Ho er blid, energisk og har dyrket friluftsliv hele livet. Kultur og natur er en viktig interesse for henne. Men fjellklatring er definitivt hennes største lidenskap og hun elsker utfordringer i naturen av alle slag. Ho har svært god kjennskap til Setesdal, men klatrer også mye i Kristiansand og på turer i utlandet.

Instagram: Setesdalfhs_klatringfriluft

Epost: ase.solbakk@setesdal.fhs.no

• Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost.
  • Deretter går elevene til klasserommene sine med lærerne, og starter undervisningen.
  • Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden, og mange muligheter i nærområdet.

For skoleåret 21/22 har vi følgende årshjul. Årshjul for 2022/2023 kommer i løpet av juni.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.

Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Alpint/ Langrenn

Basistrening

Buldring og Klatring

Escape Room

Fjelltur og Friluftsliv

Frisbee Golf

Matlaging

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Ta opp fag fra videregående skole

Vi gir mulighet for å bruke tid på å ta opp igjen fag fra videregående skole. Noen aktuelle fag har vi lærerkrefter i, og andre fag vil i prøve å tilrettelegge for.

Teambuilding og Hjernetrim

Ukrainsk og russisk språk, kultur og historie

Du får en innføring i ukrainsk og russisk språk, og et innblikk i kulturen og historien til disse to landene, fra norske vikingkongers ferd til området, fram til dagens situasjon i landet.

Hos oss kan du oppleve eventyret eller skape ditt eget. Vi tilbyr linjer innenfor Alpin Brett Instruktør, Klatring og Bratt Uteliv, Reiseliv Aktiv, Paragliding -Ekstremsport, Anno Setesdal - Fjellreinens Rike, Digital Markedsføring med Video og Foto, og Norwegian Language, Culture and Nature (NLCN)

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Klatring og bratt uteliv

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

• Reiseforsikring på studietur Klatring og bratt uteliv
  • Vaksiner på studietur Klatring og bratt uteliv
  • Mat på studietur Klatring og bratt uteliv
  • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

• Basis utstyr som en klatregruppe trenger på tur

• Personlig klatre og sikkerhetsutstyr
  • Personlig turutstyr som sekk etc
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Ski og Klatring

Nordvestlandet folkehøgskole