Kontakt skolen

Om du er nybegynnar eller har lang erfaring innan folkemusikk spelar ingen rolle. Spel, syng og dans saman med andre. Prøv deg på fleire instrument. Fordjup deg i eit hovudinstrument du vel sjølv.

På folkemusikklinja på Setesdal Folkehøgskule tenkjer me heilheitleg. Du får prøve deg på kveding (folkesong), dans og spel, samspel og kvedarkor. Me har fokus på musikken og dansen frå Setesdal, som er på UNESCO si verdensarvsliste for immateriell kulturarv. Du får òg jobbe med musikk og dans frå fleire andre distrikt. Har du eit område du er spesielt interessert i tek me gjerne fatt i det.

I løpet av skuleåret får du utvikla deg både som musikar/dansar og som person, og du kjem inn i ulike folkemusikkmiljø over heile Agder og resten av landet. Du får treffe legender som Kirsten Bråten Berg, Daniel Sandèn-Warg, Sigurd Brokke og Birgit Rike Lund. Me reiser på turar, kappleikar, held konsertar, besøker instrumentmakarar og mykje anna moro!

Du blir kjend med dei du går i klasse med og alle dei som går på dei andre linjene på skulen. Kanskje blir du kjend med deg sjølv på ein ny måte?

Setesdal Folkehøgskule ligg i Valle kommune, omkransa med flott natur og moglegheiter for friluftsliv sommar som vinter i ei bygd der du finn både stabbur («lopt» som me seier i Setesdal) og sauer. Me tilbyr eit flott skulemiljø med mykje aktivitet og fokus på fagleg utvikling.

Dette jobbar me med i løpet av året:

Linja passar for nybegynnarar og dei som har halde på lenge. Individuell undervisning på valgt hovudinstrument, etter nivå. Alle får i tillegg undervisning i dans,song og ulike instrument.

Dette jobbar me med i løpet av året:

• Utøving innan hovudinstrument, folkesong, dans, samspel og kvedarkor
  • Formidling
  • Tradisjonskunnskap
  • Musikkteori og lytting
  • Promotering og og arrangering
  • Innspeling og lydteknikk
  • Turar og konsertar

• At du er nysgjerrig og interessert i det undervisninga og det medelevane kan lære deg.
  • At du er aktiv i undervisninga
  • Godt humør

Skolen har  studieturer på tvers av linjene. Dette forandrer seg litt utifra hvilke ønsker elevene har.Hver enkelt linje har en hovedtur i løpet av året.

Linjene reiser også på andre ulike turer iløpet av året.

Folkemusikkelevene har mange kortere turer på festivaler, kappleiker ol.Elevene og linjelærer går sammen og planlegger i felleskap en større studietur i løpet av skoleåret.

Motorsykkelgjengen og klatrerne reiser til Tost/Oliana i Spania 3 uker januar/februar

E-sportgjengen vil reise til Dreamhack og flere andre events iløp av skoleåret, elevene får være med på å bestemme hvor de skal reise.
Det blir rikelig med opplevelser og turer på alle linjene i løpet av året.

Sigrid K. Jore

Folkemusikklærer

Sigrid Jore har lang erfaring som utøvar, instruktør og medarrangør. Ho har deltatt i A-klassa i kveding (folkesong) frå ho vann B-klassa i 2012 på landskappleiken. I 2016 vann ho Open klasse på landskappleiken saman med bandet Raabygg.

Utdanninga si har ho frå Ole Bull Akademiet og Noregs musikkhøgskule.

Epost: sigrid.jore@setesdal.fhs.no

Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost, på linjefagsdager går elevene til klasserommene sine med lærerne og starter undervisningen. Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden , vi reiser for å stå på ski/snowboard, bowler, kjører gokart, klatring, Dungeons and dragons- kvelder . Elevene kommer med ønsker, og vi forsøker oppfylle dem innenfor rimlighetens grenser.

For skoleåret 19/20 har vi følgende årshjul.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.
Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Teambuilding og Hjernetrim

Hos oss kan du utøve din lidenskap - gjennom et helt skoleår!

Du kan begynne rett etter ungdomskolen, det året du fyller 16 år. Skolen er den eneste folkehøgskolen som har linjefag innen motorsport. Engasjerte lærere som alle er utøvende i sine fag! Folkemusikk, E-Sport, Klatring, Trial, Enduro,Motocross og Paragliding.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Linjefagsturer

• Mat på studietur Linjefagsturer
  • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Elever under 18 år må ha skriftlig tillatelse fra foresatte. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
    • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

Skulen har instrument som kan nyttast til undervisning.

Ta kontakt med linjeutviklar for spørsmål

• Må ha ditt eige hovudinstrument og utstyr som fyljer med
  • lette sko med glatt såle og danse i
  • Ta gjerne med andre instrument du ynskjer å bruke i samspel