Spenning, akrobatikk, hopp, og krappe svinger på bane eller ute i skog og mark på motorsykkel. Er det en hverdag du kunne tenkt deg?

På motorsportlinja vår velger du deg en av tre greiner innen motorsykkelidrett: Enduro, trial og motocross.

På linja Motorsport kommer du inn i et sosialt miljø der du får kjøre, skru og mekke. Når vi ikke er ute og kjører er vi mye sammen med de andre på motorlinja.

Hos oss kan du utvikle deg videre på fysikk, teknikk, mental styrke og alt det andre som trengs for å kjøre enduro, trial eller motocross. Det gjelder både for deg som er på internasjonalt konkurransenivå, og for deg som er helt fersk nybegynner. Når du trener sammen med folk fra flere greiner av sporten og med ulike ferdighetsnivå gir det deg sjansen til å få et større utbytte av det du selv holder på med.

Til vanlig holder vi til på Motorsportsenteret like ved folkehøgskolen. Der har vi to forskjellige MX-baner, enduroløype, superendurobane, innendørs og utendørs trialområde. Vi drar også ofte på tur til andre treningssteder både i Norge og i utlandet; for variasjon. Arendal, Lier, Kristiansand, Vennesla er noen av stedene vi besøker. Har dere lyst til å dra til et treningssted, forsøker vi få det til.

I tillegg til å ha det moro med kjøring har linja har fokus på teknisk og fysisk trening, vedlikehold av utstyr og refleksjoner rundt sikkerhet, fair-play og antidoping.

Enduro er for deg som liker å kjøre fort i skogen! Vi gir deg et innblikk i hvordan både norske og internasjonale konkurranser foregår og hva det krever av deg som utøver. Banene våre er både naturlige og kunstig laget.

Nybegynnere til de som satser nasjonalt.

Grunntekniske ferdigheter innen Enduro:

• Sikkerhet
  • Bremseteknikk
  • Svingteknikk
  • Hopp
  • Sporvalg
  • Vedlikehold av utstyr og motorsykkel

Godt humør

Skolen har studieturer på tvers av linjene. Dette forandrer seg litt ut fra hvilke ønsker elevene har. Hver enkelt linje har minst en hovedtur i løpet av året.

Linjene reiser også på andre ulike turer iløpet av året.

Motorsykkelgjengen og klatrerne reiser til Tost/Oliana i Spania i ca 3 uker januar/februar. 3 uker inkluderer selve reisen opp og ned

E-sportgjengen vil reise til Dreamhack og andre events iløp av skoleåret, elevene får være med på å bestemme hvor de skal reise.

Reiseliv Aktiv planlegger reiser til Island (alternativt Svalbard), Thailand, Sri Lanka og Maldivene.

Det blir både nye og kjente opplevelser. En langtur på alle linjene i løpet av året.

Vibeke Wiik

Lærer Motorsport

Epost: vibeke.wiig@setesdal.fhs.no

Mads Pedersen

Lærer Motorsport

Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost. På linjefagsdager går elevene til klasserommene sine med lærerne, og starter undervisningen. Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden. Vi reiser for å stå på ski/snowboard, bowler, kjører gokart, klatring eller arrangerer Dungeons and dragons-kvelder. Elevene kommer med ønsker, og vi forsøker oppfylle dem innenfor rimelighetens grenser.

For skoleåret 19/20 har vi følgende årshjul.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.
Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Bil og Mekk

MC mekk

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Teambuilding og Hjernetrim

Hos oss kan du oppleve eventyret eller skape ditt eget. Vi tilbyr linjer innenfor motor, E-sport, friluftsliv, reiseliv, klatring, paragliding, og den nye linjen Norwegian language, culture and nature.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer
  • Studietur: Linjefagsturer

• Mat på studietur Linjefagsturer
  • Utstyr til linja (se Utstyr til linja nedenfor)
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Elever under 18 år må ha skriftlig tillatelse fra foresatte. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
    • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

• Verktøy
  • Velutstyrt garasje
  • Masse spesialverktøy, men ikke til alle modeller
  • Dekkomleggingsmaskin for motorsykkel

• Endurosykkel
  • Sikkerhetsutstyr som hjelm, støvler, brynje, hansker og bekledning.
  • Bensinkanne
  • Miljømatte
  • Støttebukk til motorsykkel
  • Spesialverktøy dersom din motorsykkel krever det
Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Motocross med Danmark-turné

Stord Folkehøgskule