Kontakt skolen

E-sport går kort fortalt ut på å konkurrere innenfor dataspill. Vi på Setesdal Folkehøgskule legge til rette for at du skal kunne utvikle deg som e-sport utøver og konkurrere på høyt nivå.

Undervisningen vil bestå av 16 timer linjefag i uken. Taktikk, samarbeid, personlig utvikling og tekniske ferdigheter står i fokus – samtidig som elevene er med på å utforme undervisningen etter ønsker og behov. Det blir også rikelig med tid til å spille ditt utvalgte spill!

Undervisningen foregår for det meste i ett felles lokale der vi tar med våre egne datamaskiner. Når vi analyser våre egne eller profesjonelle kamper, holder vi til i ett fellesrom med prosjektor. Her blir det også mulighet til å se liveturneringer eller andre ting av interesse.

Vår linjelærer står alltid klar med gode råd og tips, og i undervisningen vil det bli veiledning både personlig og som lag. Vi har ett mål om å bli bedre sammen og skape ett godt felleskap der vi lærer av hverandre og har det moro underveis!

Dette spiller vi:

Hovedfokuset vårt er på League of Legends og Counter Strike: Global Offensive, Fortnite og Hearthstone.

Vi ønsker at dere skriver noe om nivå (rank) og erfaringen du har i LoL/CSGO/Fortnite/Hearthstone på søknaden.
Legg gjerne ved bildebevis på rank.

Linjen passer for deg som er interessert i e-sport, og har et ønske om å utvikle deg som spiller.

I løpet av skoleåret vil du lære om og få ferdigheter innenfor arbeidsmetodikk, analyse, strategi, helse, teambuilding og kommunikasjon. Du vil også få ett unikt innblikk i e-sport verdenen av vår linjelærer som allerede har konkurrert både nasjonalt og internasjonalt som e-sport utøver på høyeste nivå.

Obligatorisk: Nei

I løpet av året vil vi delta på flere events, turneringer og LAN både lokalt og utenlands, der en av destinasjonene blir Dreamhack – verdens største LAN. Elevene og linjelærer går sammen og planlegger i felleskap enn større reise i løpet av skoleåret, slik at alle skal få ett ord med i valget av destinasjon.

Nicolai Kristian Jacobsen

E-sport lærer

Nicolai brenner for e-sport, og har allerede rukket å bli norgesmester i både StarCraft II og Hearthstone, spilt under proffkontrakt og bodd i gaminghus i USA.

Nå spiller han og coacher League of Legends på høyt nivå og er en dyktig analytiker, og har ellers stor interesse for alle form for spill.

Epost: nicolai.jacobsen@setesdal.fhs.no

Chris Gyldenås

E-sportlærer og miljøarbeider

Epost: chris.gyldenas@setesdal.fhs.no

Vi starter dagen med felles morgensamling etter frokost, på linjefagsdager går elevene til klasserommene sine med lærerne og starter undervisningen. Vi har rikelig med aktivititeter på fritiden , vi reiser for å stå på ski/snowboard, bowler, kjører gokart, klatring, Dungeons and dragons- kvelder . Elevene kommer med ønsker, og vi forsøker oppfylle dem innenfor rimlighetens grenser.

For skoleåret 19/20 har vi følgende årshjul.

Last ned årsplan som pdf ↓

I løpet av skoleåret vil elevene kunne påvirke hvilke valgfag vi tilbyr.
Vi legger opp til elevenes ønsker så godt det lar seg gjøre.

Basistrening

Buldring og Klatring

Fjelltur og Friluftsliv

Matlaging

Mental Trening

Retro Turnering

Spinning

Sponsorarbeid

Styrketrening

Teambuilding og Hjernetrim

Hos oss kan du utøve din lidenskap - gjennom et helt skoleår!

Du kan begynne rett etter ungdomskolen, det året du fyller 16 år. Skolen er den eneste folkehøgskolen som har linjefag innen motorsport. Engasjerte lærere som alle er utøvende i sine fag! Folkemusikk, E-Sport, Klatring, Trial, Enduro,Motocross og Paragliding.

Les mer om skolen

• Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
  • 4 måltider pr dag
  • Flere korte fellesturer

• Reiseforsikring på E-sport, frivillig studietur
  • Vaksiner på E-sport, frivillig studietur
  • Visum på E-sport, frivillig studietur
  • Mat på E-sport, frivillig studietur
  • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
    • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
      Det kan gis mulighet til opphold ved skolen ved nærmere avtale. Eleven må da lage mat og passe på seg selv. Elever under 18 år må ha skriftlig tillatelse fra foresatte. Skolen vil kunne avvise en slik søknad om en vurderer at eleven ikke kan ta vare på seg selv uten tilsyn. Skolen har ikke tilsyn i ferier og fridager.
    • 2 frihelger der du ikke kan være på skolen.
  • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.

• Egen PC og utstyr
  • Egen PC stol