Singer/Songwriter - Nashville

Søk på linjen
Ledig plass

Singer/Songwriter er linja for deg som vil skrive og fremføre dine egne sanger! Et år med låtskriving, studio, samspill og konserter, men også backpacking i Europa og studietur til Nashville!

Singer/Songwriter, del av et spennende musikkmiljø

Du får undervisning og veiledning om sangskriving. Du får spille musikken din sammen med engasjerte medelever – i undervisning og på konserter: Vi spiller på huskonserter og drar på turné. Vi har også samspillsprosjekter med Musikklinja.

Du får undervisning av profesjonelle musikere og låtskrivere, som brenner for faget. Men det viktigste er at du blir en del av en klasse der alle jobber mot de samme målene: Å bli bedre låtskrivere og artister!

Hovedfokuset gjennom året er elevenes egenproduserte sanger, og på linja jobber vi med alt som har med sangskriving å gjøre – fra første tone i melodien til siste punktum i teksten.


Du får gruppeundervisning i gitar og sang, og all undervisning er medregnet i skolepengene. Du deltar på mange konserter i løpet av skoleåret – både på og utenfor skolen.

Som elev på Singer/Songwriter får du muligheten til å ta musikken ut – musikken din blir virkelig! I tillegg til dyktige lærerkrefter stiller vi med musikkrom, øvingsrom, studio, og nødvendig PA-utstyr.

Singer/Songwriter er linjen for unge sangskrivere og artister! Hovedfokuset er egenproduserte låter, og faglig og personlig utvikling. Sangskriving er et håndverk. Linjeturer til Nashville og Europa!

Dette vil du lære

 • låtskriving
 • studioarbeid
 • samarbeidsprosjekter
 • gitarundervisning
 • sangundervisning
 • arrangering
 • konserter
 • turné
 • undervisning i tekstskriving
 • undervisning i komponering
 • nivåtilpasset musikkteori
 • arrangering
 • formidling

 

Våre forventninger til deg

 • Positiv innstilling til samarbeid
 • Oppriktig ønske om å produsere egne sanger
 • Vilje til å utforske egen kreativitet
 • Vilje til selvdisiplin: Øving og egenarbeid
 • Åpent sinn og positiv holdning
 • En folkehøgskole gir deg mye mer enn linjefaget. Vær åpen for mangfoldet og alt hva skolen tilbyr deg av muligheter som fellesfag, valgfag, seminarer og turer.

Backpacking - Europa (SiSo)

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 7 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Backpacking i Europa!

Vi bor i utkanten av en verdensdel, som historisk har vært toneangivende for vestlig musikkultur. På kontinentet ligger flere av verdens ledende kulturmetropoler – både før og nå.

Med instrumentet på ryggen reiser Singer/Songwriter med kollektivtransport i Europa. Det er en del av linjeoplegget å planlegge reisen.

Med fokus på musikk og bærekraft er spørsmålet: Hvor langt kan vi komme på den tilmålte tiden og budsjettet? I forkant øver vi inn et repertoar, som vi spiller på turen. Reisen kan inneholde alt fra de store byene til små landsbyer. Kanskje vi spiller konsert på et vertshus i de Østerrikske alpene en dag, og er gatemusikere i Paris den neste?

Singer/Songwriter gir rom for kreative ideer – Europa venter!

Reisen estimeres til å ta ca. 7 dager.

Nashville, Tennessee USA

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi drar på studietur til Nashville, Tennessee! Nashville er eit hovedsenter for Singer/Songwriter-tradisjonen og rytmisk musikk i alle sjangre m.m. I byen myldrer det av konserter, og Nashville er kjent for sine mange studio. 

Skulen har to obligatoriske fellesturer hvert år - en ved oppstart og en like før skoleslutt.

 

Vatnlian

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

I tillegg til linjeturene har vi to fellesturer. Målet med disse turene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. På fellesturene har vi valgt å ikke reise så langt (Telemark/Sør-Norge), fordi fokuset på disse turene er  fellesskap og dessuten ønsker vi redusere langturer og vise at det er utrolig mye spennende å oppleve også i vårt nærområde.

Oppstartsturen går til en fjellgård (Vatnlian) som ligger i nærområdet til skolen. Her får vi oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger. Fantastisk for å spleise oss sammen – denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

 

Jomfruland

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

På våren avslutter vi året med en tur til Sørlandet. Telemark har svært variert natur, og på denne avslutningsturen får vi oppleve hva kysten og kystlivet har å by på. Selvfølgelig blir denne turen også litt preget av at vi går mot slutten på et innholdsrikt år, og samholdet og fellesskapet er tett.
(kostnadene til fellesturer ligger inne i skolepengene)

 

Nepal (solidaritetstur)

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Brenner du for solidaritetsarbeid og vil du få mest mulig ut av året ditt på Seljord Folkehøgskule? Bli med på en åtte- til ti-dagers opplevelsesreise til Nepal i desember 2019! I løpet av skoleåret vil vi jobbe med Nepal som fellesprosjekter på tvers av linjefag og gjennomføre ulike solidaritetsaksjoner.

Målet er å bli bedre kjent med skolens solidaritetsprosjekter. Vi opplever verdens urettferdighet, men også mulighetene og det vil gi oss inspirasjon til hvordan vi kan gjøre en forskjell i verden. Dere skal bli gode ambassadører for prosjektene.

Opplevelsen av å befinne deg i Asia blant lokalbefolkningen, lyder og lukter er helt forskjellig fra alt annet du har gjort. Det første møtet med Nepal er et kultursjokk for de fleste, overalt ser du resultatet av et kastesystem og en tro på at det er skjebnen som bestemmer livet ditt. Det gjør inntrykk!

I Nepal støtter Seljord Folkehøgskule barnerettighetsorganisasjonen CWIN. CWINs innsats er rettet mot barn og barns rettigheter. Målet er å gi barn og unge beskyttelse og å sette dem i stand til å ta vare på seg selv. 

Les mer på skulen sine nettsider: http://seljord.fhs.no/solidaritet/ 

Kjetil Flatland

Lærer Singer/Songwriter

Kjetil har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han spiller saksofon, piano, synger og komponerer. Kjetil begynte i jobben på Seljord folkehøgskule høsten 2010, og jobber i tillegg som freelance musiker. Han har spilt i en rekke konstellasjoner på ulike konsertarenaer og festivaler, og hans musikalske virke spenner over alt fra storband til mindre vise- og jazzgrupper.

Epost: kjetil.flatland@seljord.fhs.no
Facebook

 • Morgensamling for alle elevene 
 • Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager
 • Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker)
 • Lørdagsseminar mange lørdager
 • Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Skolestart - 25.august
 • Fellestur - Vatnlian
 • Dyrskun i Seljord 

Høstferie - uke 41

 • Linjeuker - november
 • Høgskolefest - 24.-25.november
 • Prosjektuker - uke 49 og 50
 • Siste skoledag før jul - 20.desember

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår - 6.januar 2020
 • Linjeuke - januar
 • Spinningmaraton - Solidaritet 

Vinterferie - uke 8

 • Elevstevne (2. og 5.års jubilanter) 
 • Linjeuker - mars/april - Vårshow Musikal - 5.- 6.april

Påskeferie - uke 15

 • Fellestur - kyst-Telemark
 • Siste skoledag - 16.mai 2020

Valgfag er en viktig del av det faglige tilbudet på skolen. Vi har mange forskjellige og spennende valgfag som spenner over et vidt faglig spekter. Her vil du finne utfordringer innenfor mange områder både knyttet til linjefaget ditt, eller noe helt annet. Valget er ditt.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet sammen med medelever. Dette er et 2 timers valgfag både høst og vår.

Barneidrettsskole

Sammen med idrettslaget i bygda driver vi idrettsskole for barn i alderen 5-8 år en time pr. uke. Aktivitetene foregår både ute og inne og i svømmehallen.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans. Dette er et 2 timers valgfag både høst og vår.

Filmklubb

Filmklubb er et valgfag hvor vi ser et variert utvalg av filmer. Det åpnes for diskusjon og refleksjon rundt filmopplevelsen, og det fokuseres ofte på spesifikke elementer i filmen.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

GoPro/video

Du lærer å filme og ikke minst det å finne gode motiv/scener. Her får du gode tips og bli dyktig til å redigere.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål. Dette er et 3 timers valgfag.

Jegerprøve

Du kvalifiserer deg til å kunne drive jakt på egenhånd gjennom det obligatoriske kurset alle nye jegere må ha.

Jegerprøve

Du kvalifiserer deg til å kunne drive jakt på egenhånd gjennom det obligatoriske kurset alle nye jegere må ha.

Kniv

Du lager din egen kniv og slir med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Kulturmøte / verdensborger

Vi samarbeider med Røde Kors rundt det å møte og bli kjent med nye landsmenn. Noe av tiden brukes til å sette seg inn i hva er konflikten i ulike land, men det viktigeste er møte med menneskene.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk. Elevene som velger dette valgfaget bidrar med 2 timer i uka.

Musikkteater

Dette faget handler faktisk seriøst om å leke og ha det moro. Våge å være litt barnslig. Vi jobber mye med teaterleker, drama og teatersport. Vi øver på diverse prinsipper for å bli trygg i å improvis

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget. Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype. Du må ha elementære ferdigheter på et instrument eller sang. Gruppa deltar på skolens interne huskonserter. Dette valgfaget er på 3 timer.

Ski & Idrett

Aktivitetene vil variere litt etter forholdene. Skilek, skiturer - rolige og med svette, aking, sirkeltrening, ballspill og ulike leker er aktiviteter vi holder på med.

Ski og brett

... i alpinbakke eller frikjøring og gjerne kombinert med en topptur.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger. (Ett semester.) Dette er et 3 timers valgfag som går både høst og vår.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av instruktør på det nye treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord. Her disponerer vi 22 sykler. Dette er et 2 timers valgfag.

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig. Dette er et 2 timers valgfag.

Upcyckling

Dette er et utroleg spennende fag der vi ser og ikke minst blir bevisst på å bruke ting på nytt. Det kan våre å sy om tøy, fikse på gamle møbler osv – altså gjenbruk.

Ut i Bygda

Vi drar ut i bygda og besøker aldershjemmet, barnehager og 1-2.klasse. Her har vi ulike aktiviteter og får fantastisk kontakt med unge og gamle.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement.Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop. Dette er et 2 timers valgfag.

Øks og kniv

Vi bruker øks og kniv til å lage ulike ting av tre for eksempel smørkniv, kopp, fat og det er bare fantasien som setter begrensninger.

Skolen ligger som en perle midt i Telemark. Her finner du dyktige ansatte med interesse for deg som elev. Du velger et av våre spennende linjefag. I tillegg vil du oppdage at læring sprer seg ut over et rikt spekter av andre muligheter. Her blir du utfordra og du utfordrer deg selv på mange fag og aktiviteter! 

Linjer ved skolen

Fra kr 109 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Årbok
 • Studietur: Vatnlian
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Jomfruland
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Backpacking - Europa (SiSo)
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Nashville, Tennessee USA
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 109 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 109 000,-
(10 900,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Reiseforsikring på Nepal (solidaritetstur), frivillig studietur
 • Vaksiner på Nepal (solidaritetstur), frivillig studietur
 • Mat på studietur Nashville, Tennessee USA
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Om du velger å bli på skolen i hjemreisehelgene må du ordne deg mat selv.
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Evelyn Mali Ljøkjell

Jeg setter stor pris på erfaringene jeg fikk under året mitt på Singer/Songwriter-linja! Det var fantastisk å få muligheten til å jobbe sammen med andre som delte min interesse for låtskriving og formidling.

Evelyn Mali Ljøkjell
Magnus Myrhol

Før eg kom hadde eg ikkje spelt så mykje musikk utanom på guterommet. På Singer/Songwriter fekk eg spele med andre. Året var så bra at eg bestemte meg får å ta enda eit år, som stipendiat. Skulen Anbefalast på det sterkaste!

Magnus Myrhol, elev 2015-2016, Musikkavdelingen
Jørgen Dahl Moe

Året på Seljord Folkehøgskole er det beste året i mitt liv, så langt. Jeg gikk Siso-linja, og trivdes godt med det!. Lærerstaben er veldig flotte mennesker som får deg til å føle deg trygg, og som blir mer venner enn lærere!

Fra bloggen

Ingen alene på julaften

Seljord folkehøgskule åpner i kveld dørene for alle som ønsker noen å feire jul sammen med. Med langbord, juletre, peis, gaver og skyss – skal ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

MusikkLedig plass

Musikk

Hedmarktoppen folkehøyskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Utøvende musikk: Artist/LåtskriverLedig plass

Utøvende musikk: Artist/Låtskriver

Rønningen folkehøgskole
Helårskurs18 t/ukeKristen
Trommer- Music Live StudioLedig plass

Trommer- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Musikk - sang/scene/studioLedig plass

Musikk - sang/scene/studio

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen
Utøvende musikk: MusikkproduksjonLedig plass

Utøvende musikk: Musikkproduksjon

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen
Musikk London New YorkLedig plass

Musikk London New York

Bakketun Folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeKristen
Music Business ManagementLedig plass

Music Business Management

Musikkfolkehøgskolen Viken
Helårskurs9 t/ukeKristen
Beats ElectroLedig plass

Beats Electro

Rødde folkehøgskole
Helårskurs16 t/ukeKristen
TreblåsereLedig plass

Treblåsere

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt
Musikk Ledig plass

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen
Singer Songwriter Ledig plass

Singer Songwriter

Musikkfolkehøgskolen Viken
HelårskursKristen
Team SkjærgårdsLedig plass

Team Skjærgårds

Musikkfolkehøgskolen Viken
StipendiatlinjeKristen