Til hovedinnhold

Reisen begynner når du går ut døra! Men hva med musikken – er den der alltid?

Musikkreisen på Seljord Folkehøgskule er musikklinja som tar musikken ut og verden inn! Samspill, kultur, natur, turer og reise er hverdagen vår, og passer for den musikkinteresserte som er nysgjerrig på verden i og utenfor seg selv. Planlegging og gjennomføring av reiser er en del av linjeopplegget.

I løpet av skoleåret gjennomfører vi en til to større reiser, avhengig av hva og hvor vi bestemmer oss for å dra. Reisen er nemlig ikke fastlagt på forhånd, men blir planlagt i samarbeid mellom elever og lærere. Hvor skal vi dra? Hvorfor skal vi dra dit? Hva ønsker vi å få ut av reisen? Som elev på Musikkreisen lærer du hvordan du kan planlegge meningsfulle og innholdsrike reiser både nært og fjernt. Les videre, og se hva tidligere elevkull har gjort under overskriften «Studietur for linja»!

Bli med på et år fylt med musikk og opplevelser, og vær med på å gjøre ditt folkehøgskoleår til det beste! På Musikkreisen blir du en del av et klassemiljø, hvor alle brenner for de samme interessene som deg. Sammen spiller dere musikk, lager musikk, arrangerer konserter, reiser på hytteturer og planlegger deres egen linjetur. Dette året kommer du aldri til å glemme!

Seljord ligger i hjertet av Telemark, og er omgitt av vakker natur og levende kultur. Med dette utgangspunktet vil du garantert få et innholdsrikt, variert, spennende og fint folkehøgskoleår, hvor du skaper minner og vennskap for livet!

Reisen begynner når du går ut døra! Men hva med musikken – er den der alltid? Musikkreisen på Seljord Folkehøgskule er musikklinja som tar musikken ut og verden inn!

Dette vil du lære

• Samspill
• Studio (vi jobber med Logic Pro X)
• Musikkteori
• Reiseplanlegging
• Kulturreiser – nært og fjernt
• Individuell oppfølging
• Konsertforberedende/formidling
• Konserter på og utenfor skolen
• Sangskriving

Våre forventninger til deg

Undervisningen er i stor grad praktisk, og det er mye samarbeid på linja.

• Interesse for musikk.
• Interesse for kultur, natur og reise.
• Oppmøte og aktiv deltakelse i undervisningen.
• Positiv holdning til samarbeid og utfordringer.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Seljord Folkehøgskule og deres ansatte har kontakter rundt omkring i verden, og kan skreddersy kvalitetsreiser med høyt faglig innhold. Denne kompetansen er verdifull for elevene på Musikkreisen, som utfordres på å lage sin egen reise! Vi har nemlig valgt å ikke ha en bestemt destinasjon for linja, men tilbyr et opplegg hvor det å lage en meningsfull og innholdsrik reise er en del av hverdagen. Med tilmålt tid og budsjett er utfordringen: Hvor skal vi dra? Hvorfor skal vi dra dit? Hva skal vi gjøre? Hva slags type reise skal vi på? I samarbeid med medelevene og skolens ansatte får du muligheten til å være med på å skreddersy en reise for linja, og du får verdifull erfaring og kunnskap, som du kan ta med deg videre i livet!

Steder vi har vært: 

Nepal, Oman, New York, Nashville, New Orleans, Balkan, og Europa (interrail).

I tillegg til overnevnte reiser har Musikkreisen vært på turer i Danmark og Norge, og vi benytter oss selvfølgelig av det fantastiske nærområdet som Seljord byr på.

På Musikkreisen er du som elev med på å bestemme reisen. Det gir deg lærdom om verden og deg selv allerede før reisen er tatt, og gir deg erfaringer og kunnskap som er gull verdt når du skal planlegge små og store reiser senere i livet.

I tillegg til linjeturene har skolen to fellesturer: høsttur til Vatnelian og vintertur Telemark.

Høsttur til Vatnelian

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 dager

Målet med fellesturene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. Høstturen går til fjellgården Vatnelian som ligger i nærområdet til skolen. Fellesskapet står i fokus på denne turen og du blir kjent med den fine naturen vi har i Telemark. Du får oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger.

Det er en fantastisk tur for å spleise oss sammen. Denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

Vintertur Telemark

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 3 - 5 dager

Telemark er en av Norges skjulte vinterperler. Hvor deilig er det ikke å komme seg til fjellheimen sammen med gode venner? Telemark byr på snøsikre og gode vinterforhold.

Kjetil Flatland

Linjelærer Country og Musikkreisen

Kjetil har utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Han spiller saksofon, piano, synger og komponerer, og jobber som freelance musiker. Han har spilt i inn- og utland. De senere årene har han vært mest aktiv med sine egne prosjekter, og han har bl.a. gitt ut musikk under eget navn. Han har bred erfaring fra kulturarbeid fra mange land, som Nepal, India, Libanon og Afrika.

Epost: kjetil.flatland@seljord.fhs.no
Nettside

 • Morgensamling - vi starter dagen i fellesskap med nyheter, sang og innslag
 • Mandag og tirsdag: valgfagdager
 • Onsdag, torsdag og fredag: linjetid
 • Lørdagsseminar - (utendørs) aktiviteter eller samfunnsaktuelle temaer 
 • Helg: fredagsklubb og samlingskvelder som de forskjellige linjer organiserer
Last ned timeplan som pdf ↓

Skolestart - ca. 20. august 2023

 • Høsttur til fjellgården Vatnelian
 • Dyrsku'n i Seljord 

Høstferie (uke 41)

 • Høgskolefest - alle foresatte blir invitert til festmiddag og -program
 • Prosjektuke - samfunnsaktuelle temaer
 • Julekonsert 

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår
 • Linjeturer
 • Solidaritetsaksjon - vi bidrar til å gjøre verden litt bedre

Vinterferie (uke 8)

 • Elevstevne - festmiddag og kveldsprogram i lag med tidligere elever
 • Vintertur Telemark

Påskeferie 

 • Prosjektuke

Siste skoledag - ca. 11. mai 2024

Last ned årsplan som pdf ↓

Skolen tilbyr mange forskjellige valgfag. Alt fra utendørs aktiviteter, idrettsfag, håndverksfag, sceniske fag, musiske fag, tenkefag, og andre fag ut ifra deres ønsker og hva de ansatte kan tilby deg av spennende utfordringer.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

GoPro/video

Du lærer å filme og ikke minst det å finne gode motiv/scener. Her får du gode tips og bli dyktig til å redigere.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skjeer i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål.

Knivlaging

Du lager din egen kniv og slir med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget.Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype.

Ski & Idrett

Aktivitetene vil variere litt etter forholdene. Skilek, skiturer - rolige og med svette, aking, sirkeltrening, ballspill og ulike leker er aktiviteter vi holder på med.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av instruktør på det nye treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig. Dette er et 2 timers valgfag.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement.Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop. Dette er et 2 timers valgfag.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

På Seljord Folkehøgskule kan du prøve ut drømmene dine i lag med gode venner. Skolen tilbyr spennende linjer og du møter et personale som ønsker å gi deg et unikt år.

Her, midt i hjertet av Telemark, kan du utfordre deg selv på mange måter. Du bor på enerom, i et av de frittliggende internatene i tunet. 

 

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 132 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Årbok
 • Studietur: Høsttur til Vatnelian
 • Studietur: Vintertur Telemark
 • Studietur: Velg drømmereisen - mulighetene er mange
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 132 000,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 132 000,-
(13 200,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Musikkrommet vårt er utstyrt med PA-anlegg, trommesett, el-piano m.m.. Her ligger alt til rette for å spille musikk. I studio får du opplæring i hvordan du gjør opptak i studio, og hvordan du mixer. Vi jobber med Logic Pro X. Musikken du produserer kan du bruke til hva du vil; om du ønsker å legge det ut, bruke det som demo eller gi til bestemor i julegave.

Undervisningen blir tilrettelagt for hvert årskull og til hver enkelt elev.Dersom du har behov for særskilt tilrettelegging ber vi deg om å kontakte oss slik at vi får det til!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Musikkproduksjon - elektronisk

Voss folkehøgskule
HelårskursFrilynt

Utøvende musikk: Band OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Musikk.Friluft

Sunnmøre Folkehøgskule
HelårskursKristen

Folkemusikk

Toneheim Folkehøgskole
HelårskursFrilynt

Musikk - Band & Turné

Fana folkehøgskule - Bergen
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Band Vokal Studio / konsert, musikkproduksjon

Stavern folkehøyskole
Helårskurs15 t/ukeKristen

Musikk - Bass

Harstad Folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Musikk & Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikk

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Musikkproduksjon

Sunnhordland folkehøgskule
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Nordiska Visskolan – Musikklinjen

Nordiska folkhögskolan
Helårskurs32 t/ukeFrilynt

Utøvende musikk: Vokal OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen