Til hovedinnhold
Ledig plass

Bli en bedre musiker! Vi vil at du skal trives på scena, bli en bedre musiker og utvikle ditt talent som artist. Musikk - Irland gir deg så mange muligheter!


Musikk - Irland lærer du masse om musikk - du jobber med konserter og formidling, du trener på sceneopptreden og blir tryggere på scena. Det er kjempegøy å lage konsert på skolen, der vi viser hva vi har fått til i band og samspill for de andre elevene. Dette er også god trening om du er litt ny på det å spille for andre. Og alt skjer frivillig, uten karakterer eller eksamen!

Vi skal ha det moro med musikken, og sammen og enkeltvis utvikle oss som musikere. Et kjennetegn for Musikklinja er spilleglede i mange stilarter. Nettopp Musikklinja vil gi deg mye som musiker, enten du spiller rock, pop, jazz, klassisk eller folkemusikk. Du velger selv hvor mye du vil drive med din favorittmusikk og hvor mye du prøver ut nye ting. Enten du har musikken som en vesentlig hobby, eller vurderer høyere musikkutdanning, vil du utvikle deg og modnes ved et år på Seljord Folkehøgskule.

 

Musikken i fokus

I løpet av året har vi workshops og treff med profesjonelle musikere og lærere fra Telemark og Norge, og vi drar på konserter med andre artister.

Hvilken musikk vi spiller bestemmes mye av elevene selv, vi spiller coverlåter i flere sjangre, eller kanskje du vil lage din egen musikk?

Vi reiser også på turné til andre folkehøgskoler i Norge der vi møter andre som er på samme sted i livet som deg selv!

På våren har vi en storslagen konsert i Seljord der vi leier inn proff lyd og lys, og skaper en helproff forestilling med musikken vår!

 

Kanskje dette er året før du satser på det profesjonelle musikklivet? Eller du bare vil bli en bedre musiker for livet generelt? Linja er for alle!

Dette vil du lære

Du får god trening i å bli bedre til å stå på en scene og våre entusiastiske lærere vil coache deg som artist.

Sentrale læringstema på linja er:

 • Samspill
 • Konsertarrangering
 • Sceneerfaring
 • Musikkteori
 • Turnéerfaring

Du vil også få nye impulser og inspirasjon fra studiesturen til Irland.

I tillegg til dyktige lærerkrefter stiller vi med studio, musikkrom, øvingsrom og nødvendig PA-utstyr.

Våre forventninger til deg

 • At du vil bli en bedre musiker/sanger i et trygt og raust miljø
 • Møter opp og viser interesse for faget
 • Positiv attitude
 • En folkehøgskole gir deg mye mer enn linjefaget. Vær åpen for mangfoldet og alt hva skolen tilbyr deg av muligheter

Irland - musikk og kultur

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: ca 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Irsk musikk og kultur er kjent over store deler av verden, og i dette fantastiske landet er folkedansen og musikken fortsatt levende både i tradisjonell og moderne form.

På linjeturen vår får vi oppleve dette på konserter både på små puber og på store scener. Atmosfæren og musikken er fantastisk!

Med utgangspunkt i Dublin besøker vi også utdanningsinstitusjoner innenfor musikk og får et innblikk i hvordan de jobber.

I tillegg må vi selvfølgelig ta oss tid til å være litt «på tur» og få med oss noen typisk irske turistattraksjoner.

 

Linjeturene er inkludert i skolepengene.

bildetekst

Nepal (solidaritetstur)

Obligatorisk: Nei

Pris: 16 000

Måltider pr dag inkludert: 3

Brenner du for solidaritetsarbeid og vil du få mest mulig ut av året ditt på Seljord Folkehøgskule? Bli med på en åtte- til ti-dagers opplevelsesreise til Nepal i desember 2019! I løpet av skoleåret vil vi jobbe med Nepal som fellesprosjekter på tvers av linjefag og gjennomføre ulike solidaritetsaksjoner.

Målet er å bli bedre kjent med skolens solidaritetsprosjekter. Vi opplever verdens urettferdighet, men også mulighetene og det vil gi oss inspirasjon til hvordan vi kan gjøre en forskjell i verden. Dere skal bli gode ambassadører for prosjektene.

Opplevelsen av å befinne deg i Asia blant lokalbefolkningen, lyder og lukter er helt forskjellig fra alt annet du har gjort. Det første møtet med Nepal er et kultursjokk for de fleste, overalt ser du resultatet av et kastesystem og en tro på at det er skjebnen som bestemmer livet ditt. Det gjør inntrykk!

I Nepal støtter Seljord Folkehøgskule barnerettighetsorganisasjonen CWIN. CWINs innsats er rettet mot barn og barns rettigheter. Målet er å gi barn og unge beskyttelse og å sette dem i stand til å ta vare på seg selv. 

Les mer på skulen sine nettsider: http://seljord.fhs.no/solidaritet/ 

i tillegg til linjeturene har skulen to obligatoriske fellesturer hvert år - en ved oppstart og en like før skoleslutt.

 

Vatnlian

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

I tillegg til linjeturene har vi to fellesturer. Målet med disse turene er å bli kjent med hverandre og det å oppleve noe sammen som gruppe. På fellesturene har vi valgt å ikke reise så langt (Telemark/Sør-Norge), fordi fokuset på disse turene er  fellesskap og dessuten ønsker vi redusere langturer og vise at det er utrolig mye spennende å oppleve også i vårt nærområde.

Oppstartsturen går til en fjellgård (Vatnlian) som ligger i nærområdet til skolen. Her får vi oppleve innlands-Telemark med fjell, fiskevann, bærplukking og sosiale samlinger. Fantastisk for å spleise oss sammen – denne turen huskes av mange som en av mange høydepunkter fra skoleåret.

 

Jomfruland

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 4

På våren avslutter vi året med en tur til Sørlandet. Telemark har svært variert natur, og på denne avslutningsturen får vi oppleve hva kysten og kystlivet har å by på. Selvfølgelig blir denne turen også litt preget av at vi går mot slutten på et innholdsrikt år, og samholdet og fellesskapet er tett.
(kostnadene til fellesturer ligger inne i skolepengene)

 

Marit Lien Homme

Lærer Musikk

Marit har musikk hovedfag fra Universitetet i Trondheim. Hun har vært kordirigent for studentkor, mannskor og lokale sangkor. Marit synger, spiller trekkspill og dirigerer skolens to kor. Ved siden av det musiske er allsidige Marit glad i å arbeide med hendene. 

Epost: marit.lien.homme@seljord.fhs.no
Facebook

 • Morgensamling for alle elevene 
 • Mandag og tirsdag er typiske valgfagdager
 • Linjefag: onsdag, torsdag og fredag (+ noen hele linjeuker)
 • Lørdagsseminar mange lørdager
 • Fredagsklubb og samlingskvelder i helgene
 • Skolestart - 23. august
 • Fellestur - Vatnlian
 • Dyrskun i Seljord 

Høstferie - uke 41

 • Linjeuker - 
 • Høgskolefest -
 • Prosjektuker -
 • Siste skoledag

Juleferie 

 • Oppstart etter nyttår -
 • Linjeuke -
 • Spinningmaraton - Solidaritet 

Vinterferie - uke 8

 • Elevstevne (2. og 5.års jubilanter) 
 • Linjeuker -  Vårshow Musikal - 

Påskeferie - uke 13

 • Fellestur - kyst-Telemark
 • Siste skoledag - 14. mai 2021

Valgfag er en viktig del av det faglige tilbudet på skolen. Vi har mange forskjellige og spennende valgfag som spenner over et vidt faglig spekter. Her vil du finne utfordringer innenfor mange områder både knyttet til linjefaget ditt, eller noe helt annet. Valget er ditt.

Årbok

Hvert år lager elevene ei minnebok for skoleåret der alle får bilde og egen omtale. Små og store begivenheter, dagligliv, fest og selvfølgelig alle elever og ansatte får plass i årboka.

Ballspill

I skolens gymsal spiller vi fotball, volleyball, basket og innebandy. Vi vil også gjøre oss kjent med mange andre ballspill. Dette er et tilbud til deg som ønsker å drive med fysisk aktivitet sammen med medelever. Dette er et 2 timers valgfag både høst og vår.

Barneidrettsskole

Sammen med idrettslaget i bygda driver vi idrettsskole for barn i alderen 5-8 år en time pr. uke. Aktivitetene foregår både ute og inne og i svømmehallen.

Dans

Vi danser til RnB, hiphop, soul og pop. Et tilbud for både nybegynnere og viderekommende. Skolen har egen speilsal med spesialgulv for dans. Dette er et 2 timers valgfag både høst og vår.

Filmklubb

Filmklubb er et valgfag hvor vi ser et variert utvalg av filmer. Det åpnes for diskusjon og refleksjon rundt filmopplevelsen, og det fokuseres ofte på spesifikke elementer i filmen.

Filosofi

Hodet er ikke bare til pynt, og livet er fullt av store og små spørsmål. Det handler ikke alltid om å finne de riktige svarene, men mer om å stille de interessante spørsmålene.

GoPro/video

Du lærer å filme og ikke minst det å finne gode motiv/scener. Her får du gode tips og bli dyktig til å redigere.

Grønn sløyd

Vi jobber med fersk/rått trevirke og kan lage blant annet kopper, skeier i alle fasonger, boller, fat, små figurer og det du måtte ha fantasi til.

Idrett og friluftsliv

Innholdet i valgfaget varierer litt med ønsker til elevene. Aktuelle aktiviteter er fottur, topptur, jogging, intervalltrening, styrketrening, ballspill, ulike leker, matlaging på bål. Dette er et 3 timers valgfag.

Kniv

Du lager din egen kniv og slir med ditt eget preg og uttrykk. Det er et håndfast minne frå Seljord.

Leksehjelp

Seljord Folkehøgskule samarbeider med flyktningkontoret og Seljord Røde Kors om å gi leksehjelp til fremmedspråklige som trenger trening i å snakke, lese eller skrive norsk. Elevene som velger dette valgfaget bidrar med 2 timer i uka.

Musikkteater

Dette faget handler seriøst om å leke og ha det moro. Vi jobber mye med teaterleker, drama og teatersport, og kombinerer sang og teater.

Samspill

Samspill er bandaktivitet basert på deltakernes ønsker. Sjanger er derfor styrt av de som melder seg på dette valgfaget. Det er ingen begrensing i besetning/instrumenttype. Du må ha elementære ferdigheter på et instrument eller sang. Gruppa deltar på skolens interne huskonserter. Dette valgfaget er på 3 timer.

Skinnfell

I dette valgfaget bruker vi et saueskinn eller syr sammen 2 saueskinn til et stort skinn. Etterpå trykker vi mønster på skinnsida.

Småretter

Valgfaget Småretter er for deg som er glad i å lage mat og lære noe om enkle og velsmakende småretter til ulike anledninger. (Ett semester.) Dette er et 3 timers valgfag som går både høst og vår.

Spinning

Spinning er et populært og aktivt valgfag og er en form for kondisjons- og styrketrening. Treningen foregår til musikk under ledelse av instruktør på det nye treningssenteret "Sterke Nils" i Seljord. Her disponerer vi 22 sykler. Dette er et 2 timers valgfag.

Strikking

Strikking - for deg som vil lære håndverket, fortsette der du slapp eller produsere mer til glede for deg selv og andre. Her er alt fra ørevarmere til tova tøfler, perlestrikk og tøffe gensere mulig. Dette er et 2 timers valgfag.

Upcyckling

Dette er et utroleg spennende fag der vi ser og ikke minst blir bevisst på å bruke ting på nytt. Det kan våre å sy om tøy, fikse på gamle møbler osv – altså gjenbruk.

Ut i Bygda

Vi drar ut i bygda og besøker aldershjemmet, barnehager og 1-2.klasse. Her har vi ulike aktiviteter og får fantastisk kontakt med unge og gamle.

Veslekor

Dette er et kor for de som ønsker større utfordringer og som vil jobbe med mer krevende korarrangement.Repertoaret vil variere fra madrigaler til pop. Dette er et 2 timers valgfag.

Øks og kniv

Vi bruker øks og kniv til å lage ulike ting av tre for eksempel smørkniv, kopp, fat og det er bare fantasien som setter begrensninger.

Skolen ligger som en perle midt i Telemark. Her finner du dyktige ansatte med interesse for deg som elev. Du velger et av våre spennende linjefag. I tillegg vil du oppdage at læring sprer seg ut over et rikt spekter av andre muligheter. Her blir du utfordra og du utfordrer deg selv på mange fag og aktiviteter! 

Linjer ved skolen

Fra kr 115 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: enkeltrom)
 • Bad på gangen
 • Solidaritetstur Nepal frivillig
 • Årbok
 • Studietur: Vatnlian
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Jomfruland
  • Mat (4 måltider per dag)
 • Studietur: Irland - musikk og kultur
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 115 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 115 000,-
(11 500,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret må du stille med selv

 • Egne instrumenter
 • Litt reiseutstyr for studieturer og fellesturer
Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Jørgen Sandvik

Året på Seljord FHS var et veldig viktig år for meg. Inspirerende miljø og masse tid til øving og samspill bidro veldig til at jeg nå lever av å være musiker. Jeg anbefaler alle et år på Seljord Folkehøgskule. Et av de beste årene i mit liv!

Jørgen Sandvik, elev Musikk og medlem av Real Ones
Alex Weiss

På Musikklinja fikk jeg sjansen til å fremføre låter i sjangere jeg ikke var vant til å spille, samtidig som at jeg fikk utløp for å utvikle meg i den retningen der jeg selv ville bli bedre.

Alex Weiss, elev 2008-2009
Turid Jørgensen, Katzenjammer

Trangen etter å utforske mere musikk stod sterkt og jeg lyttet heldigvis til hjertet mitt og begynte på musikklinja i Seljord. Mitt råd er søk på folkehøgskole hvis du lurer på om du skal gjøre det eller ikke.

Fra bloggen

Ikke bare listepop

Det er vanskelig å velge hvilken folkehøgskole man vil gå på. Juliane, Ingeborg, Synne og Tage valgte Seljord folkehøgskule av helt fire helt ulike grunner.  

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2020/2021

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Route 66

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Musikk

Sjøholt Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Musikk & Reise

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Musikkproduksjon og låtskriving

Sandefjord folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Musikk - Låtskriving

Evje Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Utøvende musikk: Vokal

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk Utøvende Instrument

Musikkfolkehøgskolen Viken
Ledig plass
Helårskurs9 t/ukeKristen

Musikkproduksjon New York

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk

Fana folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Gitar- Music Live Studio

Harstad Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Folkemusikk

Toneheim Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt