Bli med oss på Parkour i landets beste by – Oslo! Her har vi flere parkourparker og mange steder vi kan gå på discovery for å finne nye, kule steder å trene.

Parkour handler om å komme seg fra A til B på mest mulig effektiv og stilig måte ved hjelp av egen kropp. Det kule med Parkour er å lære av hverandre og pushe hverandre til nye tricks. Sammen lager vi en bra gjeng som backer hverandre til å utfordre hverandres grenser. Her er det åpent både for nybegynnere og mer experienced.

Har du lyst til å lære triks som cat leaps, arm jump, wall spin og backflips er Oslo det beste stedet. Mere urban lekeplass finner du ikke. Oslo har også et stort miljø i Oslo Parkour Park og der kjører vi gatherings for å lære mer av flere. Vi gleder oss til mange kule jams med deg!

Vi planlegger å bygge vår egen park på skolen – her skal vi bygge elementer og lage råe linjer som mange kan prøve seg på.

Studieturen planlegges til Berlin – europas hippeste by. En punka og heftig by med stort parkourmiljø og masse bra spots.Her lager vi også film sammen med FotoVideo-linja. Bli stjerna i egen film – høres kult ut, eller? Sjekk ut noen av Berlins kule parkourspots her

Har du lyst å teste triksene du lærer på snø, ligger Oslo Vinterpark kun en T-banetur unna. Her har du stor park, Superpipe og mange fete elementer!

Har du lyst å teste triksene du lærer i sjø ligger Oslofjorden med Sørenga og Tjuvholmen en trikketur unna.

Dette passer både for deg som har lekt deg litt med parkour fra før, men også nybegynnere om har lyst å lære mer om kroppsbeherskelse, trening, akrobatikk og triks. Vi pusher og lærer av hverandre.

• Mer om hvordan kroppen kan trenes til å gjøre de feteste tricksene
  • Ulike triks som cat leap, wall run, vault, tic tac og flere
  • Finne nye linjer i Oslos asfaltjungel
  • Om godt kosthold for å holde kroppen i balanse
  • Hvordan pushe deg selv og hverandre for å utvikle ferdighetene

På Rønningen kan du velge mellom mange ulike valgfag. Vi har fantastiske lærere fra en rekke fagfelt. De gir deg en unik mulighet til å fordype deg i det du er interessert i.

Valgfagstilbudet varierer noe fra år til år. Eksemplene nedenfor er fra skoleåret 18/19

Avspenning

Pust inn - pust ut - stress ned - tøy ut.

Kom i bedre form med ball og lek.

Flex

Tren kjernemuskulatur og fleksibilitet

Kom i gang å trene

Stryk kroppen med fokus på kjernemuskulatur. Fra nybegynner til litt rusten.

Sirkeltrening

God gammeldags sirkeltrening for deg som ønsker å pushe deg selv sammen med andre.

Turdøgn

Oslomarka byr på mer enn du tror! Bli med på ulike turer i løpet av året.

Bibelgruppe og messearbeid

Vær med å lage messe og utforsk hva kristen tro kan være.

Elevstyrte valgfag

Mange elever har noe de vil lære vekk. Vi legger til rette for at du kan få med deg dine medelever på det du liker best å gjøre!

Globalt engasjement

Lær om utfordringene verden står overfor og lag kampanjer som kanskje kan gjøre noe med dem! Samarbeid med KFUK-KFUM Globals kampanjer og politiske utvalg.

Lev vel

Leker øvelser og meditasjoner - bli bedre kjent med deg selv! Faget henter inspirasjon fra moderne psykologi, kreative uttrykk og lek - og troen på at du er unik av en grunn.

Miljøråd

Gjør Rønningen litt grønnere.

Opplev Oslo

Vi drar på ting som bare skjer i Oslo.

Ballet

Gitar

Lær og spill gitar.

Jazzdans

Studioworkshop

Innføring i musikkstudioet og mulighet til å spille inn en låt under veiledning.

Vokal

Bli en bedre sanger. For deg som liker å synge for- og sammen med andre. Jobb med en sangpedagog på grunnleggende sangteknikk/stemmebruk, uttrykk/tolkning, flestemt sang og improviasjon.

D - KREATIVE FAG

Eventbyrå

Eventbyrå planlegger, markedsfører og gjennomfører arrangementer på (og noen gangenger utenfor) Rønningen.

Foto

Fang øyeblikket med kameraet du har for hånden. For deg som vil lære mer enn å legge et filter på bildene dine.

Redesign

Lær å sy og bruke symaskin, lag totebag og redisgn klær.

StreetFoto - Gatelangs i Oslo

Oppdag skjulte perler i Oslo med kamera i hånd

Tegning

Lær å tegne fra observasjon. For alle som liker å tegne.

Bartending

Rønningen har en egen alkoholfri bar. Lær deg å møte mennesker, lage drinker og kaffe.

Livsdialog

Gruppesamtale med fokus på å mestre hverdagen.

Barista

Lær å lage kaffe slik kaffe skal være

Studentgourmet

Lær å lage mat med Rønningens fantastiske kokker

• Reise og ulykkesforsikring over hele verden
  • Reisekort i Oslo
  • Felles skoleturer
  • Årbok
  • Skolegenser og noe utstyr

Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Egen idrettshall med 10 meter airtrack, trampoliner og turnelementer

Velutstyrt styrkerom med alt du trenger

Eget kondisjonsrom med tredemøller, spinningsykler med mere

Dansesaler

Vi planlegger å bygge en liten utendørs parkourpark på skolen

Tuftepark 100 meter fra skolen

Alle kan søke denne linja, men kroppen er det viktigste redskapet for denne linja. Har du en funksjonsnedsettelse tar vi gjerne en prat om hvordan vi kan legge tilrette.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

– Det er mulig å satse toppidrett og samtidig gå på folkehøgskole

Mange som har konkurrert på landslaget forteller at de fikk mentalt fri fra idrettspresset på folkehøgskolen, ifølge toppidrettslærer Astrid Lødemel.

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Crosstrening og beachvolley

Kristiansand folkehøgskole