Til hovedinnhold

Treningsglede, progresjon og nyttig kunnskap er viktige ord som beskriver treningslinja på Risøy folkehøyskole. Bli med på en herlig treningscamp i Portugal!

Lær om trening i alle former: Styrketrening, mental trening og utholdenhetstrening. Du får god faglig oppfølging, og masse trening sammen med nye venner.

Kunnskap om trening, om hvordan kroppen fungerer og ledelse, er aktuelt å ha med seg inn i mange ulike yrker. Om du ser for deg en fremtid hvor du jobber med mennesker, gir treningslinja verdifull kompetanse og nyttig erfaring. Gi deg selv et forsprang, prioriter et år på treningslinja!

Risøya ligger i den vakre skjærgården på Sørlandet. Vi har mye bra utstyr for deg som ønsker å være aktiv! Egen idrettshall, klatrevegg, velutstyrt styrkerom, crossfitrigg, gymsal, basseng, utendørs treningspark, sandvolleybane, flotte stier, diskgolfbane og fotballøkke. Alt er tilgjengelig for deg også på fritiden.

Beliggenheten legger tilrette for allsidig trening. Vi bruker sjøen til kajakk, fridykking, svømming og coastering.
Treningslinja på Risøya gir variert trening under kyndig veiledning sammen med gode venner i vakre omgivelser.

I tillegg til mange flotte reiser på sjøen, i skogen og på fjellet, drar vi også på en magisk reise til Portugal med trening, surfing, matkultur og kanskje delfiner i solnedgang.

Flere kurs og sertifiseringer er inkludert i linjeprisen. F.eks:Topptaukort, badevaktkurs og grunnkurs havkajakk. Vi vet at det å være trygg og ha gode venner er viktig for prestasjoner, derfor bruker vi mye tid på å etablere et miljø som er inkluderende og støttende.

Velkommen til et år med variert og motiverende trening! 

 

På Risøya kan du senke skuldrene, og gi deg selv et lærerikt studieår der du selv legger lista for prestasjonene. Denne linjen krever ikke forkunnskaper, men motivasjon for trening må du ha på plass!

Dette vil du lære

Du vil lære om hva riktig trening er for deg, men også om hvordan du kan trene andre. Kunne du tenke deg å være engasjert som personlig trener, vil du få et godt grunnlag for det på denne linja. Temaer som vi jobber med er treningsfysiologi, anatomi og biodynamikk. Vi går i dybden på idrettspsykologi, coaching, mental trening og treningsledelse. Kosthold og ernæring hører naturligvis med.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

Studietur: Portugal

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser til Portugal for å trene og skape et godt klassemiljø. Dette er en treningstur hvor fokuset er å komme i god form gjennom strandaktiviteter, ulike ballspill og selvfølgelig styrke og utholdenhetstrening. Turen blir en treningsleir, vi motiverer hverandre og samarbeider om å nå målet. Du blir med på å lage detaljerte planer for uken med forslag til aktiviteter og utflukter.

Studietur: Vintercamp Hovden

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Bli med på et vinter eventyr. 

Dagene bruker vi i bakken med snowboard og alpint. Har du lyst til å lære mer i bakken så holder vi kurs i alle grener! Ta med eget utstyr eller lån i skisenteret. 

Når skidagen er over er det middag, sosialt opplegg og god stemning på hytta. 

bildetekst

Studietur: Nordsjø, Gvarv

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser til Gvarv på Nordsjø ferieland for å stå på vannski, wakeboard og knebrett. Her kan du hoppe og ta triks eller bare cruise rundt. Vi fyrer grillen som er varm hele dagen hvor du kan spise så mye du vil og når du vil med gode venner rundt deg. 

bildetekst

Vi vet at mange folkehøyskoleelever har lyst til å reise. Derfor har alle linjene på Risøya fantastiske linjereiser. Men reiser koster mye! Vi synes det er leit om reisene gjør det for dyrt å gå på folkehøyskole. Når du begynner på skolen vår, oppdager du raskt at det viktigste ikke er reisene, men hverdagen og de fine folkene du har rundt deg på øya.

 

For at skoleåret skal bli rimeligere, er reisene på Risøya valgfrie. Dersom du har lyst og råd til det, kan du bli med på flere reiser, men hvis du ikke ser behovet kan du velge å bli på øya, og spare pengene! Kanskje du vil gå dykkelinja, og velge å bruke penger på komplett dykkerutstyr i stedet for å reise til Maldivene? På Risøya får du mulighet til å velge.

 

Du kan bli med på alle studiereiser uavhengig av hvilken linje du går på.

Eller du kan velge å bli med på noen reiser, eller ingen. Uansett får du et godt faglig tilbud.

 

Friluftsliv Svalbard

Obligatorisk: Nei

Pris: 14 000

Varighet: 1 uke

Vi reiser til vakre Svalbard på vinterstid med nordlyset over oss. Vi reiser hit for å se hva klimaendringer gjør med dyreliv og klimaet rundt. Her skal vi innom polarmuseet og lære om vår stolte historie i polare strøk. Topptur og isgrottetur er også noe vi skal igjennom, og hvis vi er heldige, får vi kanskje sett isbjørn i løpet av oppholdet. Vi har med lokalkjent guide hele oppholdet som har lang erfaring med Svalbard.

Kultur London

Obligatorisk: Nei

Pris: 8 000

Vi boltrer oss i kunst, fotball, musikk, teater, museum og annen kultur i verdensmetropolen London! Verdensberømte museer og gallerier som Tate Modern og National Gallery står på timeplanen, det samme gjør besøk i de vibrerende og sjarmerende bydelene Covent Garden og Camden Town. Selvfølgelig har vi laget rom for musikaler i verdensklasse på Londons berømte West End. Premier league oppsettet må vi se nærmere på etter hvert, men det kommer til å bli kamp! Om du har plass til enda mere inntrykk, utforsker vi flere av Londons mange berømte severdigheter.

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 19 500

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 15 000

Varighet: 1 uke

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Helge Solberg

Linjelærer Trening, friluftsliv og reise

Velkommen til Risøya! Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på.

Epost: helge.solberg@risoy.fhs.no
Telefon: 415 60 982

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

Her finner du informasjon om skolestart, ferier, ulike prosjektuker og annet.

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Faget for deg som har lyst til å lære å seile kjølbåt og vindsurfing. Vi har alt utstyret på øya, og du kan bruke det på fritiden etter opplæring.

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 123 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Valgfag
 • Utstyr til alle aktiviteter
 • Studietur: Portugal
 • Studietur: Vintercamp Hovden
 • Studietur: Nordsjø, Gvarv
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 123 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 123 500,-
(12 350,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen har det meste av utstyr, hos er det slik at alt utstyr også kan brukes på fritiden når man først har fått opplæring. Mye bruk er lik god læring! Vi har telt, lavvo, turkjøkken, kajakker, fridykkeutstyr, redningsvester, motorbåt, hengekøye, tarp, fjellduk. Vi har også eget basseng, gymsal, klatrevegg, idrettshall og stort velutstyrt styrkerom, med spinningsykler, crossfitrigg og manualer, benker og apparater.

Linja krever ingen forkunnskaper, men gjør rede for tilpasningsbehov i søknaden din, om du skulle ha utfordringer som trenger tilrettelegging. 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Du kjeder deg aldri på folkehøgskole. Det er alltid noe som skjer!

Maria hadde ikke hørt noe særlig om folkehøgskole, og var veldig skeptisk da hun ble tipset om å sjekke det ut. Etter å ha lest ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Sport & Friluft

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen

Ballspill og diskgolf

Risøy Folkehøyskole
Kontakt skolen
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett+

Haugetun Folkehøyskole
Helårskurs14 t/ukeKristen

Linje 7 - Hawaii

Ringebu Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Sport & Outdoor

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs18 t/ukeKristen

Toppidrett OSLO

Rønningen folkehøgskole
HelårskursKristen

Sport Adventure

Sunnfjord Folkehøgskule
Helårskurs14 t/ukeKristen

TURN / troppsturn, tumbling, teknikk

Stavern folkehøyskole
Få ledige plasser
HelårskursKristen

KRIK Volleyball og Flyt

Sagavoll Folkehøgskole
Helårskurs12 t/ukeKristen

Trening og sjølforsvar

Torshus folkehøgskule
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Idrett

Sogndal folkehøgskule
Helårskurs18 t/ukeFrilynt