Til hovedinnhold
Fullt

Kom i form, og få fantastiske opplevelser med kajakk, dykkemaske, joggesko, sovepose og pulsbelte i variert Sørlandsnatur, i idrettshallen, eller i treningsstudio. Bli med på treningscamp i California

 

Ikke sitt inne når alt håp er ute! Vi kommer i knallform i vakker skjærgård og variert Sørlandsnatur. I tillegg reiser vi på treningscamp i selveste Los Angeles, California! Lyst på enda mer reising? Bli med på en av våre andre studieturer i tillegg da vel!

Dediker et helt år til trening og friluftsliv! Vi kommer i vårt livs form samtidig som vi nyter fantastiske naturopplevelser i vakker skjærgård og variert Sørlandsnatur sammen med gode venner. Det er tre ting på én gang det - full pakke, med andre ord! Vi drar på tur på fjellet, i skogen og selvfølgelig på sjøen, samt treningscamp i Los Angeles, ved de verdensberømte og vakre California beaches og i the Valleys. Alle jobber aktivt med å skape et engasjerende, skapende og trygt miljø i klassen. I løpet av året får du utstyr du kan bruke fritt etter undervisning i vakker natur som ligger 20 meter fra soverommet.

Fysisk aktivitet, flotte folk og fantastiske naturopplevelser - hjertelig velkommen til oss på trening, friluftsliv, reise!

 

Passer godt for de som ikke er glad i å sitte stille i et klasserom! Liker du å være ute, fysisk aktivitet, spennende utfordringer i trygge rammer, sovepose og turliv er dette et godt valg for deg.

Dette vil du lære

Du kommer til å lære mye dette året, ikke minst om deg selv!

Blant annet får du:

 • Grunnkurs havkajakk, og egen kajakk.
 • Fridykkerkurs
 • Badevaktkurs
 • Førstehjelp
 • Vinterfriluftslivskurs
 • Topptaukort
 • Lære om utfordrende og motiverende utholdenhets- og styrketrening i mange ulike former.

Utstyret du trenger til dette er tilgjengelig for deg, også på fritiden.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

Vi reiser på treningscamp til englenes by Los Angeles i solrike California for å la oss inspirere av det nyeste innen treningstrender. Her skal vi besøke Muscle Beach Gym hvor vi virkelig får testet styrken. Her har den østeriske Terminator, nå politiker Arnold Schwartzenegger tilbrakt mye tid - Los Angeles er tross alt drømmenes by. Vi reiser også innom Beverly Hills og Hollywood, kanskje vi ser en kjendis eller to? Ellers nyter vi de fantastiske strendene; her blir vi godt kjent med hverandre og bygger et strålende klassemiljø over et slag sandvolleyball, fotball og kanskje en sandslottkonkurranse. 

bildetekst

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. Vi har også en studiereise til London.

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Opplev London

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 000

Opplev London! En tur for deg som liker storby og er interessert i kunst, musikk, teater og kultur!  Besøk i gallerier og museer som National Gallery og Tate Modern, og kanskje en tur innom Madam Tussaud om du vil? Severdigheter, kultur og arkitektur...Big Ben, Westminster Abbey, London Eye og Buckingham Palace. Besøk bydeler som Covent Garden og Camden Town med særpreg og sjarme. Du skal selvsagt få oppleve Londons berømte West End hvor du vil se musikaler i verdensklasse!

Helge Solberg

Linjelærer Trening, friluftsliv og reise

Velkommen til Risøya! Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på.

Epost: helge.solberg@risoy.fhs.no
Telefon: 37199355

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Har du lyst til å lære å seile båt? Vil du bli god på seilbrett? Har du lyst til å prøve vinter-kiting? Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett) også på fritiden.

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Fra kr 114 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Los Angeles
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 114 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 114 500,-
(11 450,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på Dykk i Maldivene, frivillig studietur
 • Mat på Seil i Kroatia, frivillig studietur
 • Mat på Opplev London, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på studietur Los Angeles (2 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen har det meste av utstyr, hos er det slik at alt utstyr også kan brukes på fritiden når man først har fått opplæring. Mye bruk er lik god læring! Vi har telt, lavvo, turkjøkken, kajakker, fridykkeutstyr, redningsvester, motorbåt, hengekøye, tarp, fjellduk. Vi har også eget basseng, gymsal, klatrevegg, idrettshall og stort velutstyrt styrkerom, med spinningsykler, crossfitrigg og manualer, benker og apparater.

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger helt vanlig tur og treningsutstyr som tursekk (minimum 75 liter), fjellsko/tursko, turbestikk, thermos, treningstøy, turtøy, ullundertøy, vind og vanntett jakke/bukse, tørrdrakt, sovepose (komfort -15), liggeunderlag, turski, kompass. Utstyret trenger ikke være nytt, vi anbefaler at du bruker det du har. 

Mer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Golf.Idrett.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Idrett Safari Sør-Afrika

Molde Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs14 t/ukeKristen

KRIK - Volleyball og Ski

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Turn

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Adventure Action Sport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeKristen

Flyt

Hedmarktoppen folkehøyskole
Venteliste
Helårskurs18 t/ukeKristen

Idrett Adventure Sri Lanka

Molde Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett Afrika

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Idrett - Piste - Sør-Afrika

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

ALL IN - It's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
Venteliste
HelårskursKristen

Idrett.Ball.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Flexi - Aktiv livsstil

Peder Morset folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt