Til hovedinnhold

Redning, sikkerhet, reise

Søk på linja
Ledig plass

Linja for deg som ser for deg en fremtid innen politi, brann, ambulanse, fengselsvesenet, forsvaret eller redningstjenesten. Ansvar, selvstendighet og ledelse står i sentrum. Linjereise til Island.

Ulende utrykningskjøretøy, blinkende blålys og høy puls. Redningsfaget er både spennende, morsom og livsviktig! Vi tester egne grenser; både fysiske og mentale. I tillegg forbereder vi oss til fysiske opptaksprøver til politihøgskolen, ambulansefaget, forsvaret og brannvesenet.

Lær å redde liv og få en enestående mulighet til å bli bedre kjent med deg selv i pressede situasjoner! Linja gir deg kunnskaper og ferdigheter i ”hva kan jeg gjøre”, når situasjonen krever det. Personlig utvikling, selvstendighet, ansvar og ledelse står i sentrum. Hverdagen består av både tradisjonell undervisning, praktisk opplæring og spennende, actionfylte øvelser. Vi beveger oss på land, til sjøs og i fjellet - velger du denne linja bør du derfor være motivert og klar til innsats.

Vi reiser på hovedfagstur til eventyrlige Island. Dersom du vil reise mer kan du gjerne bli med på en av våre andre studiereiser også.

 Risøy Folkehøyskole har hatt redning som linjefag i over 20 år - dette er noe vi kan! Velkommen til et spennende og fartsfylt år på Risøy Folkehøyskole!

For deg som ser for deg en fremtid innen politiet, brann, ambulanse, forsvaret eller redningstjeneste. Vi beveger oss på land, til sjøs og i fjellet, du bør være motivert og klar til innsats.

Dette vil du lære

Her vil du lære mye, noe av det er følgende:

 • Livredningskurs og aktiviteter i eget basseng
 • Fjellredning og klatreutstyr i egen klatrehall
 • Elveredning internasjonal sertifisering
 • Båtførerprøven
 • Sikkerhetskurs på sjøen
 • Klatrekurs
 • Brannkurs
 • Førstehjelpskurs
 • Søks- og redningskurs
 • Mat- og overlevelseskurs
 • Fysiske opptaksprøver til brannvesen, ambulansefag, politi, fengselsvesen og forsvaret.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser på tur til eventyrlige ISLAND! Vi kan love deg mange adrenalinfylte opplevelser. På programmet står blant annet fjell- og elveredning, brevandring og breredning, samt samarbeid med Islands redningstjeneste. Velkommen til ditt livs eventyr!

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. 

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 19 500

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 12 000

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Martin Breen

Linjelærer Redning, sikkerhet og reise

Velkommen til Risøya! Ta gjerne kontakt dersom det er noe du lurer på.

Epost: martin.breen@risoy.fhs.no
Telefon: 92695389

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

Her finner du informasjon om skolestart, ferier, ulike prosjektuker og annet.

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Når du skal bo på en øy ett helt år, så har du nå mulighet til å få nok kunnskap og erfaring til å mestre seilbåter og seilbrett. Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 125 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Island
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 125 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 125 000,-
(12 500,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi har utstyr og materiell for å gjennomføre all kursing og øvelser, herunder;

 • Båter
 • Flåter
 • Egen ambulanse
 • Fjellredningsutstyr
 • Brann-og røydykkingsutstyr

Dette utstyret må du stille med selv

Skolen har alt av utstyr som kreves for kursing og øvelser. Du trenger vanlig utstyr for aktiviteter utendørs og innendørs. Sekk, vind og regntett tøy, ulltøy, trenigstøy, gode sko og gummistøvler, thermos, sovepose og liggeunderlag.

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Et år på redningslinja var helt konge for meg. Relevant kompetanse og ikke minst erfaringer gjorde at jeg fikk en fot innafor i brannvesenet.

Lasse Nyberg

Et år på Redning, sikkerhet, reise er et år jeg aldri glemmer. Året gav meg venner for livet og erfaringer som er mye verdt i ambulansen.

Fra bloggen

Hvordan er folkehøgskole, sammenlignet med videregående?

Flere lurer på forskjellen mellom videregående og folkehøgskole. Ikke så rart – de fleste folkehøgskoleelevene kommer rett fra VGS, og er spent på hvordan hverdagen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Mayday Rescue - Alpene

Valdres folkehøgskole
Kontakt skolen
HelårskursKristen

Lege & Sykepleier

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt