Ledig plass

Matglede og matkultur er stikkord for denne linjen. For deg som liker og smake, nyte og utforske. Bli med på matreise til Italia og California, og lær å høste av det naturen byr på i nærområdene våre.

Baloo i Jungelboken sa en gang: “For alt du trenger finner du, i skog-naturens pølsebu' ”. Vi på Mat, opplevelse, reise er helt enige med Baloo; vår egen pølsebu finner vi i havet rett utenfor døra, og i mer eksotiske himmelstrøk i Italia og Los Angeles. Er du også en skikkelig matelsker med sans for kortreiste, egenhøstede delikatesser? Vi sees på Risøya!

Sulten på livet? Eller bare på et skikkelig godt måltid basert på knallgode råvarer du selv har høstet? På Risøyas nyeste linje dyrker vi vår lidenskap for det beste i livet; nemlig fersk og velsmakende mat! Vi tar for oss tradisjonell lokalmat vi høster rett utenfor døra, og mer eksotiske smaker. Vi skal drive med havfiske og hummerfiske, og Raet nasjonalpark forsyner oss med de deiligste råvarer. Hva med å plukke dine egne kamskjell? Ta dykkerlappen hos oss og start høstingen.

Reisene våre:

LOS ANGELES! Vi tar turen til stjernenes by Los Angeles og gasser oss i eksotiske smaker, dufter og spennende inntrykk.

CINQUE TERRE, ITALIA! Det italienske kjøkken er alle matelskeres store drøm - vi lar oss forføre av Italias rike mattradisjoner.

God apetitt!

Passer for alle med apetitt på livet! Du trenger ingen forkunnskaper, men en genuin interesse for matglede og uteliv bør du ha.

Dette vil du lære

Du lærer å lage de lekreste retter med råvarer vi selv har skaffet. Du får mulighet til å ta jegerprøven og bli med på jakt. Vi følger årstidene og plukker sopp, bær og urter etter som de er i sesong. Bli med på nervepirrende og morsomme kokkekamper! Vi kombinerer matsankingen med morsom teambuilding og friluftsliv, et godt kosthold er nemlig synonymt med god helse; både mental og fysisk.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

Cinque Terre, Italia

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Mamma mia; Italia får smaksløkene til å gå amokk! Italia er pizza, pasta, gelato og verdens beste råvarer. Vakre Cinque Terre fungerer som et fantastisk bakteppe for en gastronomisk reise uten sidestykke. Det italienske kjøkkenet er enkelt, rustikt og bygget på ekte italiensk amore, tradisjoner og lidenskap. Er du klar for å oppleve kanskje verdens beste smaker? Buon appetito!

bildetekst

Los Angeles

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Los Angeles har alt: sjø og strand, en rik historie, verdens superstjernefabrikk nummer en, nærhet til USAs flotteste nasjonalparker og et pulserende kulturliv. Her skapes trendene, også innenfor matverdenen. I tillegg til å slange oss på strendene, skal vi gasse oss i streetfood fra food trucks, hamburgere, ekte tacos og lekre middager. Stikker du innom den lille sjappa på Santa Monica Pier, legger de dessuten ekstra bacon på alt for kun en dollar! Jepp, også på milkshaken.

bildetekst

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. Vi har også en studiereise til London.

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Opplev London

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 000

Opplev London! En tur for deg som liker storby og er interessert i kunst, musikk, teater og kultur!  Besøk i gallerier og museer som National Gallery og Tate Modern, og kanskje en tur innom Madam Tussaud om du vil? Severdigheter, kultur og arkitektur...Big Ben, Westminster Abbey, London Eye og Buckingham Palace. Besøk bydeler som Covent Garden og Camden Town med særpreg og sjarme. Du skal selvsagt få oppleve Londons berømte West End hvor du vil se musikaler i verdensklasse!

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

  • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
  • Onsdag velger du et sideemnefag.
  • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
  • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
  • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

På Risøy folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Har du lyst til å lære å seile båt? Vil du bli god på seilbrett? Har du lyst til å prøve vinter-kiting? Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett) også på fritiden.

Fra kr 117 500,-

Inkludert

  • Undervisning
  • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
  • Bad på rommet
  • Internett
  • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 117 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 117 500,-
(11 750,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Gla´mat Ledig plass

Gla´mat

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs B9 t/ukeKristen
MatLystLedig plass

MatLyst

Peder Morset folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
Baker & Konditor ALedig plass

Baker & Konditor A

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt
Matglede & Matopplevelser - Italia BLedig plass

Matglede & Matopplevelser - Italia B

Karmøy Folkehøgskule
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt
Allround Ledig plass

Allround

Lundheim folkehøgskole
Helårskurs A9 t/ukeKristen
Aktiv bo og fritidLedig plass

Aktiv bo og fritid

Risøy Folkehøyskole
HelårskursKristen
Reise Bo og FritidLedig plass

Reise Bo og Fritid

Ålesund Folkehøgskole
HelårskursKristen
Livslinja Thailand - kropp, helse, livsstilLedig plass

Livslinja Thailand - kropp, helse, livsstil

Skogn folkehøgskole
Helårskurs14 t/ukeFrilynt
Trening, Motivasjon og KostholdLedig plass

Trening, Motivasjon og Kosthold

Hadeland folkehøgskole
HelårskursFrilynt
Økologisk småbrukLedig plass

Økologisk småbruk

Fosen folkehøgskole
Helårskurs15 t/ukeFrilynt
DyrepasserLedig plass

Dyrepasser

Hallingdal Folkehøgskule
Helårskurs13 t/ukeFrilynt
ALL IN - It's an adventureLedig plass

ALL IN - It's an adventure

Folkehøgskolen Sørlandet
HelårskursKristen
Reise, livsstil, helseLedig plass

Reise, livsstil, helse

Risøy Folkehøyskole
HelårskursKristen
Dans Styrke LivsstilLedig plass

Dans Styrke Livsstil

Sagavoll Folkehøgskole
HelårskursKristen
Backpack JapanLedig plass

Backpack Japan

Namdals folkehøgskole
Helårskurs17 t/ukeFrilynt