Til hovedinnhold
Fullt

Fullt. Det kan bli en ledig plass senere, men det er usikkert. Gaming valgfag kan bli aktuelt. Søk på en annen linje som passer for deg!

Virkeligheten opphører; med headsettet på forsvinner all støy, og adrenalinet stiger. Alt fokus er på deg og dine medspillere som gjennomgår intense matcher for å stå igjen som seirende! For å vinne på den digitale slagmarken, kreves det finpussede ferdigheter innen både strategi, teknikk, kommunikasjon og lagarbeid. Ved Risøyas nye linje utvikler vi oss som spillere - sammen!

Er du en av de mange som opplever glede og spenning gjennom gaming? På Gaming Los Angeles dyrker vi din lidenskap for å spille med venner og på lag. I tillegg til å glede oss over forskjellige spillunivers, jobber vi strategisk med taktikk, ferdigheter, spillpsykologi, teambuilding, kommunikasjon og lagarbeid. Vi finner inspirasjon og vekker konkurranseinstinktet ved noen av verdens største internasjonale e-sport-arrangementer! Bli med å opplev e-sport på nært hold, både som tilskuer og utøver! Synes du e-sport er spennende, kan klassen også melde seg inn i Telenorligaen! Lagmoralen og vennskap vedlikeholder vi omgitt av flott skjærgård og Sørlandsnatur.

Dette er et tilbud til deg som liker litt av hvert. Din lidenskap er gaming, men du er også interessert og motivert for annen aktivitet. Her kan du gjøre begge deler i et mangfoldig, sosialt miljø.

Dette vil du lære

 • For å bli bedre i gaming, må du kunne samarbeide. Vi jobber med teambuilding.
 • Du lærer tekniske, analytiske og strategiske ferdigheter.
 • Vi konsentrerer oss om de største internasjonale spillene, blant annet Counter Strike Global Offensive, League of Legends, Fornite Battle Royale og Dota 2
 • Mental trening og spillpsykologi

Vi har fokus på helse, fysiske aktivitet, ernæring og livsstil.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

E-sport arrangement

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser på inspirasjonstur til et av verdens største e-sport-arrangementer! Vi vet ikk hvor, men vi vet at det blir bra! Du kan være med å bestemme hvilket arrangement vi skal reise til. Vi legger opp til fulle dager og tettpakket programm. Kanskje du får en selfie sammen med noen av verdens beste spillere? 

Los Angeles

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

En reise til englenes by for å bli bedre kjent med spillindustrien, og for å besøke noen de de store spillutviklerne. Vi besøker Riot Games, og får inside information om League of legends, og om det passer med kampprogrammet, får vi med oss en eller flere matchdager. 

bildetekst

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. Vi har også en studiereise til London.

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Opplev London

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 000

Opplev London! En tur for deg som liker storby og er interessert i kunst, musikk, teater og kultur!  Besøk i gallerier og museer som National Gallery og Tate Modern, og kanskje en tur innom Madam Tussaud om du vil? Severdigheter, kultur og arkitektur...Big Ben, Westminster Abbey, London Eye og Buckingham Palace. Besøk bydeler som Covent Garden og Camden Town med særpreg og sjarme. Du skal selvsagt få oppleve Londons berømte West End hvor du vil se musikaler i verdensklasse!

Lar Petter Einbu

Lærer

Hei!  Jeg er lærer på Gaming, Los Angeles og gleder meg til å bli kjent med dere alle sammen i august!

Epost: lpeinbu@gmail.com
Telefon: 986 26 908

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Har du lyst til å lære å seile båt? Vil du bli god på seilbrett? Har du lyst til å prøve vinter-kiting? Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett) også på fritiden.

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Fra kr 115 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 115 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 115 500,-
(11 550,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Vi setter av et klasserom hvor hver enkelt elev rigger sin stasjon. Dette blir en base for gamerne, her er det opp til dere sammen med læreren å lage spilleregler.

Klassen vil også ha sin egen discord, hvor man kan linke informasjon og øve på kommunikasjon ingame.

Dette utstyret må du stille med selv

Du må selvfølgelig ta med deg din gamingstasjon! Du er også velkommen til å bruke din egen steam-account og dine egne ingameprofiler!

Mer om skolenSkolens nettside

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

E-sport

Setesdal Folkehøgskule
Kontakt skolen
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

E-sport

Lundheim folkehøgskole
Fullt
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Data Media - Japan

Folkehøgskolen Sørlandet
Fullt
HelårskursKristen

Spillutvikling

Fana folkehøgskule
Fullt
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

E-sport aktiv

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Kreativ data

Lundheim folkehøgskole
Fullt
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Spillutvikling

Namdals folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Spilldesign

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

E-sport

Buskerud Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

E-sport: League of Legends

Namdals folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt