Til hovedinnhold
Venteliste

Er du en av de mange som opplever glede og spenning gjennom gaming? I så fall, velkommen til vår populære gaminglinje!

Virkeligheten opphører; med headsettet på forsvinner all støy, og adrenalinet stiger. Alt fokus er på deg og dine medspillere som gjennomgår intense matcher for å stå igjen som seirende! For å vinne på den digitale slagmarken, kreves det finpussede ferdigheter innen både strategi, teknikk, kommunikasjon og lagarbeid. Ved Risøyas gaminglinje utvikler vi oss som spillere - sammen!

 Gaming Europa dyrker vi din lidenskap for å spille med venner og på lag. I tillegg til å glede oss over forskjellige spillunivers, jobber vi strategisk med taktikk, ferdigheter, spillpsykologi, teambuilding, kommunikasjon og lagarbeid. Vi finner inspirasjon og vekker konkurranseinstinktet ved noen av verdens største internasjonale e-sport-arrangementer! Bli med å opplev e-sport på nært hold, både som tilskuer og utøver! Synes du e-sport er spennende, kan klassen også melde seg inn i Telialigaen! Lagmoralen og vennskap vedlikeholder vi omgitt av flott skjærgård og Sørlandsnatur.

Dette er et tilbud til deg som liker litt av hvert. Din lidenskap er gaming, men du er også interessert og motivert for annen aktivitet. Her kan du gjøre begge deler i et mangfoldig, sosialt miljø.

Dette vil du lære

 • Vi konsentrerer oss om de største internasjonale spillene, blant annet Counter Strike Global Offensive, League of Legends og Player Unknowns Battlegrounds, samtidig som vi også tester ut andre spill.
 • Samarbeid er viktig. Vi jobber med teambuilding.
 • Du lærer tekniske, analytiske og strategiske ferdigheter.
 • Mental trening og spillpsykologi

Vi har fokus på helse, fysiske aktivitet, ernæring og livsstil.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

Skolen er bra tilpasset for elever med fysiske funksjonsnedsettelser.

Dreamhack Winter

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser på inspirasjonstur til et av verdens største e-sport-arrangementer,  DREAMHACK WINTER , WORLD OF GAMERS. COMMUNITY OF FRIENDS. Vi legger opp til fulle dager og tettpakket program. Kanskje du får en selfie sammen med noen av verdens beste spillere?

E-sport arrangement

Obligatorisk: Nei

Pris: Inkludert i linjepris

Vi reiser på inspirasjonstur til et av verdens største e-sport-arrangementer! Vi vet ikk hvor, men vi vet at det blir bra! Du kan være med å bestemme hvilket arrangement vi skal reise til. Vi legger opp til fulle dager og tettpakket programm. Kanskje du får en selfie sammen med noen av verdens beste spillere? 

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. 

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 19 500

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 12 000

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Lars Petter Einbu

Lærer

Hei!  Jeg er lærer på Gaming, Europa, og gleder meg til å bli kjent med dere alle sammen i august!

Epost: lars.petter.einbu@risoy.fhs.no
Telefon: 986 26 908

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

Her finner du informasjon om skolestart, ferier, ulike prosjektuker og annet.

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Når du skal bo på en øy ett helt år, så har du nå mulighet til å få nok kunnskap og erfaring til å mestre seilbåter og seilbrett. Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 121 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 121 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 121 000,-
(12 100,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Hver enkelt elev rigger sin stasjon i klasserommet. Dette blir en base for gamerne, her er det opp til dere sammen med læreren å lage spilleregler.

Klassen vil også ha sin egen discord, hvor man kan linke informasjon og øve på kommunikasjon ingame.

Dette utstyret må du stille med selv

Du må selvfølgelig ta med deg din gamingstasjon! Du er også velkommen til å bruke din egen steam-account og dine egne ingameprofiler!

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Hvordan er folkehøgskole, sammenlignet med videregående?

Flere lurer på forskjellen mellom videregående og folkehøgskole. Ikke så rart – de fleste folkehøgskoleelevene kommer rett fra VGS, og er spent på hvordan hverdagen ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

IT og medieutvikling

Arbfhs Ringsaker
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Kreativ Livslære

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Data

Voss folkehøgskule
Få ledige plasser
HelårskursFrilynt

Spillutvikling

Bjerkely folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Gaming, E-sport og aktivitet

Sjøholt Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs12 t/ukeKristen

Game Art & Design

Sunnhordland folkehøgskule
Fullt
Helårskurs20 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Spillutvikling

Fana folkehøgskule - Bergen
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Spilldesign & Grafikk

Danvik Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Allsidig E-sport

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Data & Friluftsliv

Voss folkehøgskule
Venteliste
HelårskursFrilynt

E-sport Counter-Strike

Torshus folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt