Til hovedinnhold
Kontakt skolen

Linja blir desverre ikke startet i år.

Diskgolf skal være gøy, og det er akkurat det vi skal ha det på denne linjen! Du blir kjent med alle sider av sporten. Vi går grundig til verks og vil legge til rette for at hver enkelt spiller skal kunne utvikle seg mest mulig.

Linja er utiklet i samarbeid/ dialog med NIF, avdeling disksport.

Sørlandet kan by på enormt mange gode diskgolfbaner. Vi skal få spilt flest mulig, om ikke alle! Det blir korte dagsturer og lengre turer med overnattinger.

Ingen kaster likt, og ingen har like forutsetninger. Vi jobber grundig med å finne den teknikken som passer best akkurat for deg, enten det gjelder forehand, backhand eller putting. Ved hjelp av videoanalyser og individuell vurdering av den enkelte jobber vi sammen mot et resultat hver elev kan være trygg på er funksjonelt. Dette skaper trygghet og selvtillit som gjenspeiles i gode kast og resultater på banen. Vi tror at trivsel og glede i hverdagen viser seg i godt spill på banen. Har du det godt med deg selv og de rundt deg så tar du naturlig med deg en god vibe inn på banen og i spillet ditt.

I starten av skoleåret gjør vi en grundig testprosess. Vi måler lengde på alle typer kast, presisjon på kastene, maks hastighet og putting. På denne måten kan vi lett se utvikling gjennom året. Skal man nå langt så må en ha en bred og solid grunnmur i bunnen. Vi deler sporten opp i flere ulike aspekter og tar for oss del for del.

Om lyden av kjetting er det vakreste du kan tenke deg, er du på rett vei! Velkommen til et år med lidenskap!

 

For deg som elsker å drive med diskgolf. For deg som har blitt hekta og vil ta det neste steget! Hvilket nivå du er på fra før spiller ingen rolle, er du motivert og har lidenskap, er du velkommen!

Dette vil du lære

Skal man bli best mulig er det viktig å se helheten i diskgolf, ikke kun gå runder på banen. Dette er en sport som består utrolig mye av de taktiske vurderingene og ikke minst dette med det mentale. På denne linjen vil du lære deg hvordan du kan takle stressede situasjoner og ta de retta avgjørelsene til rett tid. Videoanalyser og individuell oppfølging  gir de beste muligheter for fremgang.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

.

Studietur: Diskgolf Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Hvilken bane i Europa drømmer du om å spille? Vi ser på ulike alternativer, og planlegger en reise til vår drømmebane i Europa.

bildetekst

Studietur: Krokhol

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Visste du at Norge har en av verdens beste baner? I all fall mener Udisc det. Krokhol på Siggerud er i 2021 kåret til den tredje beste i verden! Klart vi skal spille den!

bildetekst

Studietur: Roadtrip Sverige/Finland

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi pakker bussen og reiser til våre naboer i øst. Sverige og Finland  er to av landene i Europa med størst interesse for Diskgolf. Tenk deg en ny 18 hulls hver dag! I tillegg stopper vi innom Kastaplast, og får informasjon og inspirasjon

bildetekst

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. 

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 19 500

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 12 000

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

Her finner du informasjon om skolestart, ferier, ulike prosjektuker og annet.

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Når du skal bo på en øy ett helt år, så har du nå mulighet til å få nok kunnskap og erfaring til å mestre seilbåter og seilbrett. Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 124 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Diskgolf Europa
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Krokhol
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Studietur: Roadtrip Sverige/Finland
  • Mat (3 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 124 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 124 000,-
(12 400,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

 • Egen 18-hulls bane på øya, 3 minutter fra internatet.
 • Drivingrange utendørs.
 • Drivingrange innendørs.
 • Diverse mobile kurver til puttetrening eller midlertidige hull.
 • Disker til mengdetrening
 • Sensor for måling av hastighet på kast
 • Idrettshall
 • Styrkerom

Sjekk banen vår på Udisc: https://udisc.com/courses/risoy-discgolfbane-0ATF

 

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Du kjeder deg aldri på folkehøgskole. Det er alltid noe som skjer!

Maria hadde ikke hørt noe særlig om folkehøgskole, og var veldig skeptisk da hun ble tipset om å sjekke det ut. Etter å ha lest ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Aktiv Hverdag - Botrening

Nordvestlandet folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs29 t/ukeKristen

Friluftsliv / X-Sport

Helgeland Folkehøyskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fotball Europa

Grenland Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs12 t/ukeKristen

FriXtreme

Nordhordland Folkehøgskole
Få ledige plasser
Helårskurs16 t/ukeKristen

Sjakk

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Gaming & Idrett

Nordhordland Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Idrett Sky

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Idrett

Idrettsskolen Numedal folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Fotball - Premier League

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A9 t/ukeKristen

Multisport - Club La Santa, Lanzarote

Karmøy Folkehøgskule
Fullt
Helårskurs B6 t/ukeFrilynt

Fotball Adventure Spania

Molde Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

KRIK Fotball Europa

Ålesund Folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs8 t/ukeKristen