Til hovedinnhold
Fullt

Fullt. Det kan bli en ledig plass senere, så du kan sette deg på venteliste. Vi har interessante reisemål på alle linjer, og også valgfrie studieturer for alle, og friluftsliv på flere linjer.

Har du utforskertrang og lopper i blodet? Nysgjerrig på verden; både den rett på utsiden av stua og andre, eksotiske kontinenter? Da er dette linja for deg! Gjennom varierte aktiviteter og reising, både hjemme og ute, skal vi utvide vår horisont - både den fysiske og vår indre. Vi tror at de beste reisene starter med litt planlegging, en fornuftig pakket sekk og et åpent sinn. For å sikre oss at minnene varer evig, også i digital form, får du opplæring i foto og video. Reising er tross alt det eneste du kan kjøpe som gjør deg rikere.

AFRIKA! Vi reiser på et halsbrekkende eventyr til eksotiske Afrika og lar oss forføre av nye lukter, smaker, mennesker og majestetiske syn.

EUROPA! Fantastiske opplevelser er nærmere enn du tror. Vi utforsker vår egen verdensdel og dens rike kultur og historie og reiser på interrail.

Året består av flest hverdager. På vårt vakre Risøya fylles disse med varierte og morsomme aktiviteter; både til lands og til vanns, i båt, på sykkel og til fots. Nye kulturer og nye steder kan være litt skummelt. Derfor har vi med oss en erfaren og trygg lærer, som i tillegg er glad i både folk og jobben sin!

Lyst på ENDA mer reising og nye kulturinntrykk? Bli med oss på fellesreiser til Kroatia, London og Maldivene da vel!

 

Se mer på hjemmesiden vår!

 

For den som har et åpent hjerte og et åpent sinn! Man bør være interessert i nye kulturer, og ha lyst til å ha en aktiv hverdag med spennende naturbaserte opplevelser til lands og til vanns.

Dette vil du lære

Denne linja tilbyr deg mange nyttige kurs, blant annet brattkort, badevakt- og førstehjelpskurs. For å dokumentere alt det morsomme vi holder på med, får du opplæring i bruk av både foto, video og tekst. Du får opplæring i både kulturforståelse, sikkerhet, budsjettering og pakking. Reis deg rik! Kunnskap om verden er kunnskap for livet.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

Afrika

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

Vi reiser på eventyr til Afrika! Nøyaktig reisemål er enda ikke bestemt, men vi kan love mange adrenalinfylte opplevelser. I tillegg til mange spennende og lærerrike menneske og kulturmøter, skal vi blant annet ha safari, fotturer, zip-line opplevelser og mye annet. Afrika er dessuten kontinentet å reise til om du er interessert i afrikansk dyreliv og “de fem store” . Velkommen til ditt livs eventyr!

Interrail Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Måltider pr dag inkludert: 2

Å oppleve verden i fra togvinduet, er alle backpackeres drøm. Vi reiser oss gjennom vår egen verdensdel sammen - togskinnene leder vei. Interrail er en fantastisk måte å reise på; vi håper du vil være med på reisa!

bildetekst

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. Vi har også en studiereise til London.

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 18 000

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 10 000

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Opplev London

Obligatorisk: Nei

Pris: 7 000

Opplev London! En tur for deg som liker storby og er interessert i kunst, musikk, teater og kultur!  Besøk i gallerier og museer som National Gallery og Tate Modern, og kanskje en tur innom Madam Tussaud om du vil? Severdigheter, kultur og arkitektur...Big Ben, Westminster Abbey, London Eye og Buckingham Palace. Besøk bydeler som Covent Garden og Camden Town med særpreg og sjarme. Du skal selvsagt få oppleve Londons berømte West End hvor du vil se musikaler i verdensklasse!

Jonas Heggli

Linjelærer Backpacker Afrika og Europa

Epost: jonas.heggli@risoy.fhs.no
Telefon: 37199355

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Har du lyst til å lære å seile båt? Vil du bli god på seilbrett? Har du lyst til å prøve vinter-kiting? Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett) også på fritiden.

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Fra kr 122 500,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Afrika
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Studietur: Interrail Europa
  • Mat (2 måltider per dag)
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 122 500,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 122 500,-
(12 250,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

 • Mat på Dykk i Maldivene, frivillig studietur
 • Mat på Seil i Kroatia, frivillig studietur
 • Mat på Opplev London, frivillig studietur
 • Noen ekstra måltider på studietur Afrika (2 måltider per dag er inkludert)
 • Noen ekstra måltider på studietur Interrail Europa (2 måltider per dag er inkludert)
 • Alternativ mat (glutenfri, melkefri, vegan etc) om du har behov for dette. Ta kontakt med skolen for mer informasjon.
 • Utstyr til linjen (se Utstyr til linjen nedenfor)
 • Hjemreiser fra skolen:
  • Høstferie, juleferie, vinterferie, påskeferie
 • Lommepenger. På bloggen forteller fire elever hvor mye lommepenger de brukte i løpet av sitt år på folkehøgskole

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen har alt utstyr som trengs i forbindelse med aktivitetene vi skal lære. 

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger ordinært utstyr for tur og aktivitet. En god dagstursekk og sekk til interrail, sovepose, liggeunderlag, thermos og treningstøy. Du må også he med deg en sykkel, en helt vanlig terrengsykkel gjør jobben, trenger ikke være dyr, og trenger ikke være ny. Og så må du ha med deg noe å filme med, at actionkamera, et speilrefleks eller det du har. Du kommer et stykke på vei bare med kameraet på mobilen også.

Mer om skolenSkolens nettside

Dette sier tidligere elever

Reise, aktivitet, Gopro er en linje med mye glede, variasjon og mestringsfølelse.

Bestill katalogen for 2019/2020

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Afrika Mangfold

Ålesund Folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Wanderlust - Bistand: Øst-Afrika

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Psykologi Pedagogikk Afrika

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Reis Afrika

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

BRO (Bistand, Reise og Omsorg) Afrika A

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs6 t/ukeFrilynt

Safari

Sagavoll Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs15 t/ukeKristen

Fokus: Afrika

Bømlo Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Afrika - Bistand/Safari

Elverum folkehøgskule
Fullt
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Reis Friluftsliv Kilimanjaro

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Globalt Fokus - Afrika

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

Idrett Afrika

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

FN og internasjonal politikk

Sund folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeFrilynt

Fotosafari

Jæren folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeFrilynt

Golf Sør-Afrika

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Scene Musikk Teater - Afrika

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

Sportsjournalistikk & idrett

Skjeberg Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs17 t/ukeFrilynt

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Kontakt skolen
Helårskurs18 t/ukeKristen

Friluftsliv: Sør-Afrika

Bømlo Folkehøgskule
Venteliste
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Safari X

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Musikk.Friluft.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Multisport Afrika

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Bistand/Action

Grenland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs12 t/ukeKristen

Idrett - Piste - Sør-Afrika

Valdres folkehøgskole
Venteliste
HelårskursKristen

Dyr og natur - Afrika

Kristiansand Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

FotoGLOBAL

Nordhordland Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs16 t/ukeKristen

Xchange: Afrika-Maldivene

Nordhordland Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs16 t/ukeKristen

Reiseliv - global forståelse

Holtekilen Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Golf.Idrett.Sør-Afrika

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen

Social Justice Kenya

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Friluftsliv Finnmark / Afrika

Pasvik Folkehøgskole
Venteliste
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Global utvikling

Agder Folkehøgskole
Fullt
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

GloBall

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global Misjon

Helgeland Folkehøyskole
Kontakt skolen
Helårskurs15 t/ukeKristen

Peacemaker

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Global.Safari

Sunnmøre Folkehøgskule
Fullt
HelårskursKristen