Til hovedinnhold
Ledig plass

Velkommen til ditt livs eventyr! Med sekken på ryggen og åpne hjerter, blir vi kjent med oss selv, våre nye venner, øya vår og nye, spennende kulturer. Verden er vår lekeplass - blir du med?

Har du utforskertrang og lopper i blodet? Nysgjerrig på verden; både den rett på utsiden av stua og andre, eksotiske kontinenter? Da er dette linja for deg! Gjennom varierte aktiviteter og reising, både hjemme og ute, skal vi utvide vår horisont - både den fysiske og vår indre. Vi tror at de beste reisene starter med litt planlegging, en fornuftig pakket sekk og et åpent sinn. For å sikre oss at minnene varer evig, også i digital form, får du opplæring i foto og video. Reising er tross alt det eneste du kan kjøpe som gjør deg rikere.

SØR-AFRIKA! Dette er en reise som setter varige spor! Vi lar oss forføre av nye lukter, smaker, mennesker og majestetiske syn. Velkommen til ditt livs eventyr!

EUROPA! Fantastiske opplevelser er nærmere enn du tror. Vi utforsker vår egen verdensdel og dens rike kultur og historie og reiser på interrail.

Året består av flest hverdager. På vårt vakre Risøya fylles disse med varierte og morsomme aktiviteter; både til lands og til vanns, i båt, på sykkel og til fots. Nye kulturer og nye steder kan være litt skummelt. Derfor har vi med oss en erfaren og trygg lærer, som i tillegg er glad i både folk og jobben sin!

Lyst på ENDA mer reising og nye kulturinntrykk? Bli med oss på fellesreiser til Kroatia og Maldivene da vel!

 

Se mer på hjemmesiden vår!

 

For den som har et åpent hjerte og et åpent sinn! Man bør være interessert i nye kulturer, og ha lyst til å ha en aktiv hverdag med spennende naturbaserte opplevelser til lands og til vanns.

Dette vil du lære

Denne linja tilbyr deg mange nyttige kurs, blant annet brattkort, badevakt- og førstehjelpskurs. For å dokumentere alt det morsomme vi holder på med, får du opplæring i bruk av både foto, video og tekst. Du får opplæring i både kulturforståelse, sikkerhet, budsjettering og pakking. Reis deg rik! Kunnskap om verden er kunnskap for livet.

Våre forventninger til deg

Vi forventer at du er motivert for et år med mye læring, både faglig og personlig. Vi forventer at du ønsker å bidra til at året skal bli et godt år for deg selv og dine medelever, og vi forventer at du er forberedt på et år hvor utvikling som ansvarlig, ærlig, trygg, medmenneskelig, skapende og meningssøkende person får være i fokus.

Interrail Europa

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Å oppleve verden i fra togvinduet, er alle backpackeres drøm. Vi reiser oss gjennom vår egen verdensdel sammen - togskinnene leder vei. Interrail er en fantastisk måte å reise på; vi håper du vil være med på reisa!

Sør-Afrika

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Bli med til en ny verden, opplev Sør-Afrika! Et land med fantastisk dyreliv og natur, med meget interessant historie og med  56 millioner innbygger og 11 forskjellige offisielle språk! Her vil du få natur, kultur og menneskemøter som virkelig setter spor. Vi vil reise rundt i landet og få med oss mange ulike inntrykk, vi vil dele sterke opplevelser, adrenalinfylte opplevelser og mange gode øyeblikk som vi kan ta med oss videre på vår ferd i livet!

Velkommen til ditt livs eventyr!

Alle våre linjer har reiser inkludert i linjeprisen. De kaller vi for linjereiser. I tillegg kan du velge å være med på en eller flere av våre studiereiser. Disse er åpne for alle som ønsker det, uavhengig av hvilken linje man går på. Det betyr at du kan være med til Maldivene for å dykke selv om du ikke går på dykkelinja, eller du kan seile i Kroatia selv om du ikke går på Seil, surf, kite. 

Dersom du velger å delta på en studiereise, kommer denne kostnaden som et tillegg. Dersom du velger å ikke reise, vil du følge undervisningsopplegget hjemme på øya sammen med flertallet av elevene. Det er et godt alternativ å være på skolen, etterhvert vil man oppdage at mye av folkehøyskoleåret handler om det som skjer på øya sammen med folkene der. Vi kaller dette for 100% Risøya!

 

 

Dykk i Maldivene

Obligatorisk: Nei

Pris: 19 000

Varighet: 10 dager

Maldivene er en øystat i Indiahavet, bestående av over 1000 små øyer, idyllisk plassert i  krystallklart vann. Maldivene byr på god sikt og variert dykking, her er korallhager, bratte vegger, vrak, grotter og et yrende undervannsliv med skilpadder, hai, delfiner og tusenvis av fargerike korallfisk.

Liker du undervannsverdenen vil du elske Maldivene!

 

Seil i Kroatia

Obligatorisk: Nei

Pris: 11 500

En intens uke med mye læring, både faglig og personlig. Du lærer mye om seiling på denne reisen, men du lærer også mye om deg selv ved å bo tett i en båt, være ansvarlig for andre og å møte det fantastiske landet Kroatia. Vi seiler havseilere på 45-50 fot med kroatiske skippere med mye kunnskap i hver båt.

Velkommen om bord!

Jonas Heggli

Linjelærer Backpacker Afrika og Europa

Epost: jonas.heggli@risoy.fhs.no
Telefon: 37199355

En vanlig skoleuke hos oss ser omtrent slik ut:

 • Mandag og tirsdag har du linjefaget ditt.
 • Onsdag velger du et sideemnefag.
 • Torsdag har du et valgfag frem til lunsj, så har du undervisningsfri resten av dagen.
 • Fredag er det tid for fellesfag, det er delt i to, med to timer teori og to timer aktivitet.
 • Lørdag er satt av til seminarer for alle elevene.

Du har kun ett fag hver dag.

 

 

På Risøy Folkehøyskole kan du sette sammen din egen timeplan, med linjefag, sideemne og valgfag. Sideemne velges for perioden før og etter jul. Du velger altså to sideemner og fire valgfag i løpet av året. Vi har 10 ulike sideemner du kan velge blant, og omtrent 20 valgfag.

Sideemne Båtliv

Opplæring og innføring i praktisk båtbruk og vedlikehold av båt. Vi bruker båter med påhenger, seilbåter av ulike typer og størrelser og skolebåten vår, MS Risøy, på 43 fot!

Sideemne Dans

Vi samarbeider med Tvedestrand DDD, distriktets velrenommerte dansestudio som også er tilknyttet Bårdar Instituttet, om danseopplæringen. Blant annet lærer du jazz, funk, hip hop og moderne.

Sideemne Dykking

Bli dykker! Her lærer du å dykke, og du får dykkerlappen i løpet av høsten. For å bli tatt opp som elev på dykking sideemne må du ha gyldig legesjekk og gjennomgå en praktisk test i bassenget.

Sideemne Friluftsliv

Liker du å være ute? En dag i uka kan du velge dette faget og få boltre deg ute i naturen. Innholdet er variert, fra fiske og fangst, til turer og stell av skog og dyr.

Sideemne Gitar

For deg som vil lære å spille eller bli bedre til å spille gitar. Vi jobber individuelt og i grupper med å utvikle dine ferdigheter som gitarspiller.

Sideemne Kajakk og klatring

For deg som ønsker å utvikle deg innen for kajakk og klatring. Det er lagt til rette for å ta våttkort og brattkort topptau.

Sideemne Kunst

Variert estetikk med tegning; blyant, kull, kritt og perspektiv. Illustrasjon; plakater, tegneserie, maleri, fargelære, akryl og akvarell. Grafikk; metalltrykk, tre og linosnitt.

Sideemne Mat og Trening

I dette faget kan du lære å lage sunn mat. Du lærer hvilken mat som passer best før og etter trening, tips og råd til god og sunn student-mat. Treningen vil være variert, både styrke og utholdenhet.

Sideemne Redning

Her lærer man ulike aspekter ved redningsarbeid. Hovedaktiviteten i faget vil være av praktisk art. Brann, førstehjelp, sikkerhetskurs, skadestedsledelse, redning i høyde med mere vil være på timeplan

Sideemne Seil & Surf

Når du skal bo på en øy ett helt år, så har du nå mulighet til å få nok kunnskap og erfaring til å mestre seilbåter og seilbrett. Her får du tilgang på seilbåter (Yngling) og seilbrett (totalt 20 sett

Risøya er en perle på Sørlandet. Her blir du kjent med et mangfold av mennesker og fag, og du får frihet til å velge det som passer for deg.

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 129 000,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen (romtype: dobbeltrom)
 • Bad på rommet
 • Studietur: Interrail Europa
 • Studietur: Sør-Afrika
 • Internett
 • Vaskemaskin
Minimumspris for linja 129 000,-

Du kan legge til (Huk av og se hvordan det påvirker prisen)

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 129 000,-
(12 900,- per måned)
Du betaler månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Husk at du også trenger penger til dette

Dette utstyret får du låne av skolen

Skolen har alt utstyr som trengs i forbindelse med aktivitetene vi skal lære. 

Dette utstyret må du stille med selv

Du trenger ordinært utstyr for tur og aktivitet. En god dagstursekk og sekk til interrail, sovepose, liggeunderlag, thermos og treningstøy. Du må også ha med deg en sykkel, en helt vanlig terrengsykkel gjør jobben, den trenger ikke være dyr, og den trenger ikke være ny. Og så må du ha med deg noe å filme med, at actionkamera, et speilrefleks eller det du har. Du kommer et stykke på vei bare med kameraet på mobilen også. Mangler du noe utstyr, anbefaler vi at du sjekker bruktmarkedet!

Søk på linjenMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

Bo- og arbeidstrening på folkehøgskole

Folkehøgskole skal være for alle! Her finner du mer informasjon om det tilrettelagte tilbudet for ungdom med utviklingshemming. Det lønner seg å planlegge skoleåret i ...

Les mer på bloggen ▷

Bestill katalogen for 2021/2022

Få full oversikt over skoler og linjer, og bli kjent med livet på folkehøgskole.

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Wanderlust: Øst-Afrika

Fredly Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Psykologi Pedagogikk Afrika

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

BRO Afrika - Kenya

Karmøy Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs A6 t/ukeFrilynt

Globalt Fokus - Afrika

Folkehøgskolen Sørlandet
Ledig plass
HelårskursKristen

Reis Afrika

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Opplev Afrika

Ålesund Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

AFRIKA.BISTAND OG SAFARI.

Hardanger Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

Afrika - Bistand/Safari

Elverum folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Safari

Sagavoll Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Global solidaritet

Åsane folkehøgskole - Bergen
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeFrilynt

Action og Bistand

Grenland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs12 t/ukeKristen

Safari X

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Global Action

Sunnfjord Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs18 t/ukeKristen

Global.Safari

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Global - Afrika og Asia

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs A18 t/ukeKristen

SE:VERDEN samfunnsengasjement i praksis

Rønningen folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Musikk.Friluft

Sunnmøre Folkehøgskule
Ledig plass
HelårskursKristen

Friluftsliv Kilimanjaro

Rødde folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global Pluss

Lundheim folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs BKristen

Idrett - Piste - Sør-Afrika

Valdres folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursKristen

Scene Musikk Teater

Toten Folkehøgskole
Ledig plass
HelårskursFrilynt

PhotoXplore

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Xchange

Nordhordland Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Global Misjon

Helgeland Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

GloBall

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Reiseliv og global forståelse

Oslofjord Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs34 t/ukeKristen

Social Justice, Kilimanjaro

Jeløy Folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs14 t/ukeKristen

Global solidaritet: Afrika

Bømlo Folkehøgskule
Ledig plass
Helårskurs13 t/ukeFrilynt

Multisport

Solborg folkehøgskole - Stavanger
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeKristen

Friluftsliv Finnmark - Afrika

Pasvik Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeFrilynt

GOLF

Stavern folkehøyskole
Ledig plass
Helårskurs15 t/ukeKristen

Global Solidaritet

Ringerike Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt

Global utvikling

Agder Folkehøgskole
Ledig plass
Helårskurs16 t/ukeFrilynt