Til hovedinnhold
Fullt

Proff musiker - på folkehøgskolemåte! Samspill, integrert studio i klasserommet, lydteknikk og konsertproduksjon med toppmoderne utstyr. Vi drar på koselig studio- og låtskriver-camp på fjellet.

Halvåret på Utøvende Musikk er sjansen til å dedikere deg til musikk, samtidig som du får oppleve internatliv, valgfag og en variert skolhverdag. Kanskje blir det skrittet før du kaster deg ut i et profesjonelt musikkliv? Kanskje er det muligheten til å sette dine musikalske drømmer og ferdigheter ut i live?

 

- Konsertproduksjon – fra øving og promo til backstage og sceneshow

- Studio på skolen + innspilling, produksjon og låtskriving

- Samspill – repertoar, impro, teori, øvelser, utfordringer osv.

- Låtskriving – veiledning fra erfarne, profesjonelle låtskrivere

- Lyd- og lysteknikk – vi har regionens mest moderne scene med topp utstyr

- Studio- og låtskriver-camp på fjellet – full studio-rigg, tips og triks, kos, spill og god mat

- Hørelære og leken teori – leker, konkurranser, spill - all teori er relevant og kobles til praktiske eksempler

- Bransjekunnskap – hvordan fungerer musikkbransjen i Norge og utenlands?

 

"Proff musiker - på en folkehøgskolemåte” 

 

Fasiliteter: 

Hovedscenen på Ringerike Folkehøgskole:

Spesialbygget til en prislapp på 30 mill kr.

Full, profesjonell rigg av lyd- og lysutstyr, nyrestaurert flygel, backstage, amfi (med sitteplasser/åpent gulv for stående publikum).

UM sitt klasserom:

Spesialbygget i 2019 med integrert studio, kontrollrom, live-rom, lyddemping, gode lysforhold og topp utstyr.

For øvrig:

Bandrom, øvingsrom og mange pianoer.

Mac-lab med Logic/Final Cut/Adobe

Flere scener der vi kan holde store og små konserter

Våre forventninger til deg

 • At du møter opp til timene
 • At du er engasjert
 • At du er villig til å utfordre deg selv og prøve nye ting
 • At du er motivert for å skape et trygt og godt klassemiljø
 • At du deltar
Vi har god erfaring med å tilrettelegge for deg som har behov for tilpasninger, enten det gjelder funksjonsnedsettelser eller kroniske sykdommer. Ta kontakt med oss i så kan vi tilpasse justeringer i samråd med deg.

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 8 dager

Måltider pr dag inkludert: 3

Vi drar på studietur til Berlin OG København på høsten! To europeiske metropoler med eksploderende musikkliv, fantastiske konserter og rike historier vi kan dykke ned i. Denne turen er mulig fordi vi bevisst velger bort flyturer og heller velger bærekraft. Altså får vi det i pose og sekk: vi dundrer til med en fantastisk linjetur og skåner miljøet. Dette blir en inspirasjons- og utfordringstur der fokuset blir på:

- Konserter

- Jamming

- Jazz

- Workshops

- Bysykling og sightseeing

 

Konserter

Band og utøvere i verdensklasse besøker jevnlig disse kultur-storbyene. Vi velger på øverste hylle av det som er tilgjengelig av kvalitetskonserter.

Jam og jazz

Både Berlin og København er kjent for sine yrende live-scener med jazzbuler, klubbscener og store arenaer. Vi drar på større konserter og en skikkelig jam-kveld med fresende jazz der utøverne leker seg med musikken. En stemning som bare må oppleves!

Workshop

Berlin er en av Europas mest spennende musikkhovedstader. Her får vi oppleve musikken på nært hold og lære av de fantastiske profesjonelle utøverne og formidlerne som har gleden av å kalle Berlin sitt hjem

Bysykling og sightseeing

Disse to byene må oppleves på gateplan. Så tilgjengelige byer med så sterke historier bare ber om å bli oppdaget. Vi sykler oss gjennom de store attraksjonene og de godt bevarte hemmelighetene og blir bedre kjent med både byene og hverandre. En slik tur bygger fellesskap på en helt unik måte.

Kjetil Hallre

Lærer Utøvende Musikk og Musikal

Musikkutdanning fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), mastergradskurs i pedagogisk ledelse, og PPU for folkehøgskolen. Trommeslager, låtskriver og sanger i London og Madrid.

Kjetils band var signert med Warner Publishing og han har mange utgivelser bak seg med bl.a. nominasjoner til spansk Goya, Berlin Music Video Awards og Victor Greenberg Jazz Award. Nå har han gitt ut soloalbum.

Epost: kjetilha@viken.no
Instagram: @musikklinja
Instagram: @musikal_ringerikefhs

Synes du også det blir for mye prat, om bærekraft, opplevelser, komfortsonen, lev drømmen...? Velkommen til skolen der du GJØR noe! Et trygt og inkluderende felleskap, aktivitet fra morgen til kveld, et dedikert personale og verdens beste medelever. Det er så mye mer på Ringerike folkehøgskole - mer enn tusen ord!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 54 300,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
 • Studietur: Berlin og København - Utøvende Musikk
  • Mat (3 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
Minimumspris for linja 54 300,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 54 300,-
(10 860,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Flere band- og øvingsrom, studio- og innspillingsrom, Mac-lab med Logic/Sibelius/Final Cut, topp moderne lyd og lysutstyr, flere scener som blant annet inkluderer vår fantastiske Hovedscene. Vi har mye instrumenter, men ta gjerne med ditt eget utstyr og et par gode hodetelefoner til studiojobbing. 

Mer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Folkehøgskolen er noen av de beste på å motarbeide ensomhet

Oskar Fjørtoft Sandanger i Mental Helse Ungdom er opptatt av at vi må snakke mer om psykisk helse. Gjennom YouTube-serien «Føler’n» inviterer han kjente forbilder ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen