Til hovedinnhold
Fullt

Et svært aktivt halvår, med ballsport, ski, surfing, styrketrening, friluftsliv og klatring. Vi er på skireise til Trysil, surfecamp ved Stadt og mange turer i nærområdet!

Multisport er en energisk, rastløs og idrettsglad gjeng som aldri sitter stille! Linjen drives av dyktige lærere, med bred fagkompetanse.

For oss betyr «multi» allsidighet og bredde, se bare her:

Idrettsbygget på Ringerike folkehøgskole er unikt. Her finner du hall/gymsal, gruppetreningsrom, dansesal og Norges kanskje største treningsstudio på en folkehøgskole. Idrettsbygget har musikkanlegg i alle rom, er universelt utformet med heis og rullestolrampe, og har badstue.

Utenom undervisningstiden er naturligvis alle skolens treningsfasiliteter tilgjengelige for deg, allerede fra før frokost til stengetid kl. 23:00! Og biljardbordet i peisestua er tilgjengelig 24/7...

Vi disponerer også mange av de flotte anleggene idrettsbyen Hønefoss tilbyr:

Alle som liker å være å drive med idrett og være i aktivitet kan søke Multisport.Dette er linjen for deg som ønsker et aktivt år, liker å drive med idrett og liker å være sammen med andre i aktivitet

Dette vil du lære

Multisport har som mål at elevene skal utvikle varig idrettsglede, gode treningsvaner og ferdigheter. De skal tilegne seg kunnskap om trening, helse og ulike idretter. Multisport skal bidra til personlig vekst og til utvikling av gode holdninger til trening og helse. Dette skal legge grunnlaget for en fysisk aktiv livsstil.

Våre forventninger til deg

 • At du møter opp
 • Deltar aktivt
 • Bidrar til å skape treningsglede
 • Gjør så godt du kan

Surfecamp i Hoddevik

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 4 dager

Avslutningsturen på Multisport er surfecamp i Hoddevik ved Stadt. Dette er en internasjonalt kjent surfespot, et fantastisk sted som gjør noe med deg.

Når våren kommer og skoleåret nærmer seg slutten, pakker vi minibussene og reiser på tur, da er det surfing som står på programmet. Sammen med bærekraft valgfag drar vi til fantastiske Hoddevik, en surfespot som er kjent i surfemiljøet over hele verden. 

Sosial surfecamp

Vi har surfekurs, bor i telt og hytter, har rett og slett en superhyggelig avslutningstur. Og skikkelig bonus på tampen av skoleåret er å gjøre noe sammen med gjengen fra valgfaget bærekraft. Enda flere spennende elever å bli kjent med!

Strandrydding

Surferne i Hoddevika har et sterkt miljøengasjement. Strandrydding er en naturlig del av surfecampen. Et viktig og tankevekkende innhold på turen, som virkelig setter ting i perspektiv for oss. Noe veldig viktig sammen med noe veldig gøy, det er jo essensen av folkehøgskole!

bildetekst

Val Thorens - skireise til Alpene

Obligatorisk: Ja

Pris: Inkludert i linjepris

Varighet: 5 dager

Måltider pr dag inkludert: 2

Studietur til Alpene er tilbake på multisportprogrammet i skoleåret 24 -25, etter fire år med skireise i Norge. Turen til Val Thorens i Frankrike blir garantert et av høydepunktene neste år! Bli med til Europas høyest beliggende skisted (2300 moh.), og et enormt område med skikjøring på alle nivåer. 

Val Thorens har alt et skisted kan by på: Milevis med godt preparerte nedfarter, gode muligheter for off-piste i dyp pudder, veldig gode snowparker for alle nivåer. Ikke overraskende at Val Thorens er kåret til verdens beste skisted, og har vunnet World Ski Award hele fem ganger!

Frikjøring, off-piste og instruksjon

Du får rikelig med tid til å utforske Val thorens på egenhånd, for her er det virkelig et utrolig stort område å bli kjent med! I tillegg til frikjøringen, får du skiteknisk oppfølging. Målet er å ha det gøy på ski, samtidig som vi skal bli litt bedre skikjørere. Instruksjonen vil bli tilpasset ulike nivåer. 

Samhold

Noe av det viktigste med både denne og de andre studieturene, er å ha en topp sosial tur. Når linja drar alene, bor, spiser og kjører ski sammen, blir Multisport en skikkelig sammensveiset gjeng. Ingenting bygger samhold og fellesskap som gode, felles opplevelser.

Einar Lindhjem

Idrettslærer

Interessert i nær sagt alle typer sport og friluftsliv, for ikke å snakke om aktuelle samfunnsspørsmål. Følger alltid med på nyhetsbildet. Faglig bakgrunn: Master i pedagogikk (med fokusområde lærer-elev relasjon og livsmestring), har også studert idrett, journalistikk, historie samt drama og teater. Underviser på multisportlinja, har fellesfaget aktuelt og valgfagene alpint, friluftsliv og sjakk.

Epost: einarl@bfk.no
Telefon: 91769913
Instagram: @multisport_ringerikefhs

Steffen Schei

Idrettslærer

Lærer på Multisportlinja.

Bachelor idrett og kroppsøving, samt praktisk pedagogisk utdanning. Trener C-lisens fotball. Fagbrev baker.

Jobber også som idrettslærer på Ringerike vgs., og er trener for Hønefoss Ballklubb G-19. 

Epost: steffens@bfk.no

Fra kr 63 400,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
 • Studietur: Surfecamp i Hoddevik
 • Studietur: Val Thorens - skireise til Alpene
  • Mat (2 måltider per dag)
  • Reiseforsikring
Minimumspris for linja 63 400,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 63 400,-
(12 680,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Gymsal med alt utstyr, topp moderne og godt utstyrt treningsrom, dansesaler, utendørs fotballbane. Vi disponerer AKA Arena og Hønefoss Arena. Fellesutsyr til friluftsliv. Mulig å låne noe personlig utstyr på skolen/hos våre samarbeidspartnere, bl.a. ishockey, klatring.

Dette utstyret må du stille med selv

Personlig utstyr til et allsidig idrettstilbud og enkelt friluftsliv. Fullstendig utstyrsliste sendes ut i desember.

Vi har god erfaring med å tilrettelegge for deg som har behov for tilpasninger, enten det gjelder funksjonsnedsettelser eller kroniske sykdommer. Ta kontakt med oss i så kan vi tilpasse justeringer i samråd med deg.

Mer om skolen

Fra bloggen

- Folkehøgskole er nok det beste stedet å være under korona

Mens mange studenter har digital undervisning og sitter mye alene, lever årets folkehøgskoleelever omtrent som normalt. – Jeg tror ikke det finnes noe bedre sted ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen

Linjer som ligner på denne

Visual Arts - halvårskurs vår 2024

Ringerike Folkehøgskole
Halvårskurs vår16 t/ukeFrilynt

Skuespill halvår, vår 2025

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vårFrilynt

Filmskuespiller halvår, vår 2025

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

Musikkproduksjon (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Sør-Amerika Xplore Vår 24

Ålesund Folkehøgskole
Halvårskurs vårKristen

Kreativ MIX (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Filmskuespiller halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

SKUESPILLLER - film og teater (vår-25)

Vefsn Folkehøgskole - Toppen
Halvårskurs vår15 t/ukeFrilynt

Dans Idrett, vår 2025

Sunnfjord Folkehøgskule
Halvårskurs vårKristen

Animasjon // Japan - vår 25

Møre Folkehøgskule
Halvårskurs vårFrilynt

Skuespill halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vår36 t/ukeFrilynt

Musikkteater halvår, vår 2024

Solbakken folkehøgskole
Halvårskurs vårFrilynt