Til hovedinnhold
Ledig plass

For deg som elsker å danse og stå på scenen. Variert dansetrening som inspirerer til danseglede! Fokus på jazz, hip hop og moderne dans med studietur til Oslo.

Dette er linja for deg som elsker å danse og stå på scenen. For deg som kjenner blodet bruse og ikke klarer å stå stille når du hører musikk du liker. Et år på danselinjen ved Ringerike Folkehøgskole er et år med blant annet masse dansetrening, sceneerfaring og kreativt arbeid fylt med danseglede.

Vi jobber primært med grunnleggende hip hop, moderne, jazz og ballett-teknikk det første halvåret, men vi er også innom Dancehall, improvisasjon, afrikansk dans, Kpop, girlystyle med heler, anatomi/skadeforebygging og grunnleggende musikkteori. Hver elev får muligheten til å koreografere sin egen solo som filmes og redigeres. Elevene vil også kunne få danse på eksterne oppdrag/eventer.

Skolen er lokalisert sentralt på Østlandet. Det tar en time med buss til Oslo, noe som gjør at vi nyter godt av Oslos yrende danseliv i form av blant annet forestillinger og gjestepedagoger både i hverdagen og på studieturen vår. Kan vi friste med zipline i Holmenkollen? 

Du styrker danseteknikken og selvtilliten din slik at du lettere kan by på deg selv og vise hvem du er.

Vi har et helt nytt scenebygg med stor, profesjonell scene, en flott dansesal, og veldig gode treningsfasiliteter. På Ringerike Folkehøgskole er ingen dager like og siden vi er ”skolen som aldri sover” har du et bredt tilbud fra morgen til kveld. I tillegg står dansesalen stort sett alltid disponibel til dansernes bruk.

Vi ønsker å ha deg med på et år fylt av danseglede og nye utfordringer. Hva venter du på?

Linja passer for alle som liker å danse og har lyst til å utfordre seg selv og utvikle seg danseteknisk.

Dette vil du lære

 • Ulike dansestiler
 • Hvordan å koreografere
 • Hvordan å produsere en forestilling
 • Danseteknikk
 • Musikk- og sjangerforståelse
 • Enkel musikkteori
 • Samarbeid og arbeidsmoral
 • Kroppsbeherskelse
 • Styrketrening og bevegelighetstrening/uttøying

Våre forventninger til deg

 • At du møter opp til timene
 • At du er engasjert
 • At du er villig til å utfordre deg selv og prøve nye ting
 • At du er motivert for å skape et trygt og godt dansemiljø
 • At du deltar
Vi har god erfaring med å tilrettelegge for deg som har behov for tilpasninger, enten det gjelder funksjonsnedsettelser eller kroniske sykdommer. Ta kontakt med oss i så kan vi tilpasse justeringer i samråd med deg.

Synes du også det blir for mye prat, om bærekraft, opplevelser, komfortsonen, lev drømmen...? Velkommen til skolen der du GJØR noe! Et trygt og inkluderende felleskap, aktivitet fra morgen til kveld, et dedikert personale og verdens beste medelever. Det er så mye mer på Ringerike folkehøgskole - mer enn tusen ord!

Linjer ved skolen

Les mer om skolen

Fra kr 55 600,-

Inkludert

 • Undervisning
 • Mat og rom på skolen
Minimumspris for linja 55 600,-

Lån og stipend

Summen du må dekke selv 55 600,-
(11 120,- per måned)
Når du takker ja til skoleplassen må du betale et administrasjonsgebyr på rundt 2500 kroner. Resten av summen betaler du månedsvis gjennom skoleåret. Nærmere informasjon får du fra skolen.

Dette utstyret får du låne av skolen

Moderne og nyoppussede dansesaler 

Oppdatert styrkerom

Nytt og proft scenebygg

Kostymelager

Dette utstyret må du stille med selv

- Svart bikershorts/hotpants

- Svart sports-BH

- Hvite joggesko

- Nude undertøy uten søm til forestllingene

- Sminke til forestillingene

Søk på linjaMer om skolenSkolens nettside

Fra bloggen

- Folkehøgskolen er noen av de beste på å motarbeide ensomhet

Oskar Fjørtoft Sandanger i Mental Helse Ungdom er opptatt av at vi må snakke mer om psykisk helse. Gjennom YouTube-serien «Føler’n» inviterer han kjente forbilder ...

Les mer på bloggen ▷

Få gratis skolekatalog i postkassa!

Få katalog med full oversikt over alle folkehøgskoler i posten. Bli kjent med skolene i ro og mak, og diskuter med venner og familie!

Bestill katalogen